Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Mul juba piinlik, kuna hulga tunde teie vabast ajast juba raisanud ja ikka olen nii otsustusvõimetu.....just selles osas et piisas ühest postitusest ja jälle ma ei tea mida tahta kas 2 või 3 riba
    Tweetrid tuleksid kallimad aga kõrgete osa saaks ka ehk parem ja filtritelt hoiaks veidi kokku. Usun et ka bg17netest saaks lahti miski raha eest. deem, peab neid variante ka nii mitu olema. Või kas üldse on bassikat vaja kusagilt lõigata kui vaid kõrged juurde panna....ilmselt mitte....vaja vaid kõrgetele miskit vahele teha.

Täna sai jälle rahad laiaks löödud ja enne reedet ei julge viimase raha eest midagi ära osta vist....ilmselt freesin siis kumbagi kasti 2 x70 inverteriaugud bassika alla nurkadesse ja proovin kuulata.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
      ... ilmestavad edukalt YRO juttu, siis võib 2 ribalisena teha selle, asi ainult hea tviiter leida.
      Ära saa must valesti aru - ma ei soovita teha kaheribalisi 40cm elemendi ja tviiteriga - sellest ei tule head nahka.

jeff01 ära muretse ning mõtle kogu aeg ümber, vaid proovi väljapakutut teostama hakata. Kui reaalselt näed, et ei sobi siis võta uued suunad. Hetkel on sul hunnik kola olemas ning kui veel filtrid juurde hakkavad tulema, siis kuuled reaalsemat pilti.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

kuulasin praegu just prooviks nii, et ühes kanalis oli sc10n ja teises bg 40....kuulasin meetri, paari ja kolme pealt nii palju volumet keerates kui lubas enne tweetri kandilisi. Meetri pealt oli üllatavalt hea aga mida kaugemale seda vähem tweetrit kuulis ja toa teises otsas seda kuulda polnud. SC10Ni kandiline tuleb üsna vara (Kuulasin teda esmalt üksi) Panin prooviks vahele auto crossoveri mis tweetril alumise otsa ära lõikas ja tulemus oli inetu....volumet lubas palju rohkem keerata enne kandilisi aga isegi minu kurdid kõrvad kuulsid et oluline osa jääb tulemata.

KASTID SAAVAD OLEMA KOLME RIBALISED ja elemente tuleb samuti 3 mitte 4 või 5....omal kah kopp ees mulli ajamisest ja tuleb miskid punktid maha panna.

Tweetrite osas oleks 1 mõte proovida veel selline odav element ära kui te seda just kõvasti kohe maha ei tee : http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...86x86mm-khs100-

ja ku ise on kehv või maha põleb annaks auku suuremaks teha ja sellise paigaldada millest PEAB küllalt olema http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...isaton-hth-8-7

Ma arvan et igasugused säbrud ja kukkumised mis ehk kolossaalsed pole mu ajuni ei jõua sest kuulan suures osas MP3 mesid kahjuks või õnneks.
        viimati muutis kasutaja jeff01; 07 m 2009, 18:08.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
          Tweetrite osas oleks 1 mõte proovida veel selline odav element ära kui te seda just kõvasti kohe maha ei tee : http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...86x86mm-khs100-

ja ku ise on kehv või maha põleb annaks auku suuremaks teha ja sellise paigaldada millest PEAB küllalt olema http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...isaton-hth-8-7
          Katseta kõigepealt ära komplekt SC10N-ga ja antud filtriga. Ja siis hakka muretsema, kas on vaja võimsamat/paremat tviitrit. Kaks filtrit lähevad sul kokku maksma juba pealt 1000kr.

Kui sa esimese ostad, siis ei oska asjalikku nõu sulle enam mitte keegi anda. Esiteks selle kohta ei leia mingit pädevat infot ja teiseks pingetaluvus on 25V ehk sama, mis praeguses setupis SC10N-l. Ma olen kindel, et kõrva järgi filtri paikakeeramisega ei saa sa hakkama ning nii odavaid elemente pole ilmselt ka mõtekas mõõta.

Kui sa teise elemendi ostad, siis muretse selle pärast, et oma kesksagedust maha ei põleta. Helirõhku sa juurde ei saa või siis kaotad bassiosas.
          Minu DIY blogi

Comment

olgu, mina soovitan viimase abinõu ja jõuna ht 8.7 horni,mis ka visatoni kodukal pakutud...

aga see yks paras lavamonitori teema...
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Sai veidi ühe kastiga nokitsetud.

Bassika kastis puudub veel vatiin, bg17 kastis on ka vatiin sees.
              Kuna filtreid veel pole ja nädala sees pole aega nendega tegeleda siis kombineerisin hetkel nii, et auto crossover on bg40ne vahel (niipalju kui skeemilt välja loen siis 1,2mH pool ja 22miskit ühikut ja 50v kondensaator...kahjuks pole aimugi kas selle crossu valulävi on piisav ja kui madalalt ta lõikab)

kõrged ja kesksagedus omavahel jadamisi ja bassika suhtes rööbiti (Tundus mulle hetkel parim võimalik variant) kõrgete vahel on teine auto crossover (3,9...50V konde ja 0,36mH pool...samamoodi ei tea ma mis asi se on) Kuna ühendusviis on nii kahtlane siis tõmbas se ka kesksagedusel volumet maha ja ei hakka enne lõhkuma kui bg40 pluss tuleb crossi sisse, crossi miinusest läheb bg17ne plussi ja bg17ne miinusest läheb võimu miinusesse ja crossi väljundis on siis sc10n

Tahaks tegelikult, et keegi kuulaks sest mul tõesti pole kuulmist selles vallas ja mulle tundub, et bg mängib liiga palju kesksagedust ja liiga vähe madalsagedust.... Inverterist niipalju, et kui ned 5cm torujupid ära võtan tundub mulle parem ja veidi madalamale mängivat

Kokkuvõtteks on mu meelest juba parem kui see mis veel eile oli (s30 ja rööbiti bg40 kinnises)

Comment

Siiski pole "sõjakirvest" maha matnud!
                Kas see sünnitis ikka on nö.lubatud: "300W ja up to go per channel"

BG40 on OB ja PA lavakates suht tegijad asjad - miks küll osa inimesi sinuga koos, BG17-sid nendega liitma kippus - ütlen ausalt:"Ei tea!"

Eks tarku ja lolle on igasuguseid...Võibolla olen liialt otsekohene aga minuarust ei kõlba see kompott kuhugile - väljaarvatud võimu monoplokid mis annavad tubasesse olusse piisava võimenduse a 100WRMS

Lubasin,et ei sekku aga :" mõningate terminite segi ajamine ja manipuleerimine sundis mind oma arvamust muutma...."

Muidu oled onud tubli praktilise poole pealt - paljas teooria ei anna kuivalt suurt midagi - eriti kui on tegu analoogsignaalide taasesitusega...
                See selleks! - Nii need asjad käivadki!
                Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Sai veidi ühe kastiga nokitsetud.

Bassika kastis puudub veel vatiin, bg17 kastis on ka vatiin sees.
                  Kuna filtreid veel pole ja nädala sees pole aega nendega tegeleda siis kombineerisin hetkel nii, et auto crossover on bg40ne vahel (niipalju kui skeemilt välja loen siis 1,2mH pool ja 22miskit ühikut ja 50v kondensaator...kahjuks pole aimugi kas selle crossu valulävi on piisav ja kui madalalt ta lõikab)

kõrged ja kesksagedus omavahel jadamisi ja bassika suhtes rööbiti (Tundus mulle hetkel parim võimalik variant) kõrgete vahel on teine auto crossover (3,9...50V konde ja 0,36mH pool...samamoodi ei tea ma mis asi se on) Kuna ühendusviis on nii kahtlane siis tõmbas se ka kesksagedusel volumet maha ja ei hakka enne lõhkuma kui bg40 pluss tuleb crossi sisse, crossi miinusest läheb bg17ne plussi ja bg17ne miinusest läheb võimu miinusesse ja crossi väljundis on siis sc10n

Tahaks tegelikult, et keegi kuulaks sest mul tõesti pole kuulmist selles vallas ja mulle tundub, et bg mängib liiga palju kesksagedust ja liiga vähe madalsagedust.... Inverterist niipalju, et kui ned 5cm torujupid ära võtan tundub mulle parem ja veidi madalamale mängivat

Kokkuvõtteks on mu meelest juba parem kui see mis veel eile oli (s30 ja rööbiti bg40 kinnises)
                  No näed, kast hakkab ilmet võtma.

Bassika kross pole ilmselgelt piisav ning hetkel ta peabki kesksagedusi ülemäära kõvasti mängima.

Kui torujupid ära võtad, siis häälestussagedus tõuseb. Praeguse ebapiisava lõikamisega võib tundudagi, et bass läheb paremaks ehk madal osa tuleb ülespoole.

Eks kõrvad harjuvad järjest rohkem elementide kõlaga ning varsti tunned juba ära, kui polaarsus valesti.

Kõrgete ja kesksageduste osa ei kommenteeri - su tekst on väga segane.

PS. mahtuvust mõõdetakse faradites ning selle ees on antud juhul kümnendliide mikro-
                  Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                    No näed, kast hakkab ilmet võtma.

Bassika kross pole ilmselgelt piisav ning hetkel ta peabki kesksagedusi ülemäära kõvasti mängima.

Kui torujupid ära võtad, siis häälestussagedus tõuseb. Praeguse ebapiisava lõikamisega võib tundudagi, et bass läheb paremaks ehk madal osa tuleb ülespoole.

Eks kõrvad harjuvad järjest rohkem elementide kõlaga ning varsti tunned juba ära, kui polaarsus valesti.

Kõrgete ja kesksageduste osa ei kommenteeri - su tekst on väga segane.

PS. mahtuvust mõõdetakse faradites ning selle ees on antud juhul kümnendliide mikro-
                    Minuarust on kogu see jutt segane ja ebamäärane...Teooria ei kattu praktikaga - liigne ruttamine ja palju teooriat ei too kunagi silmnähtavat(kõrvaga kuuldavat)tulemit!IMHO.
                    Võibolla olen ma valel teel ja vääras teemas....aga aastakümneid selle alaga tegeletud - ei saa öelda ,et nagu ahv puu otsast...
                    Selgitage palun minususgusele fossiilile,milles on asja idu,et BG40-st väljuvat soundi nii kuradima nüanssiderohke tegevuskavaga väljutada..?
                    Visaton on andnud selged reeglid optimaalseteks lahendusteks ju...
                    Andke veelkord mulle minu ebakompetentsust andeks...

PS.NN."Nurgakastide" näol tegemist ju elementaarse (universaalsete)lavamonitoritega

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
                      Minuarust on kogu see jutt segane ja ebamäärane...Teooria ei kattu praktikaga - liigne ruttamine ja palju teooriat ei too kunagi silmnähtavat(kõrvaga kuuldavat)tulemit!IMHO.
                      Võibolla olen ma valel teel ja vääras teemas....aga aastakümneid selle alaga tegeletud - ei saa öelda ,et nagu ahv puu otsast...
                      Selgitage palun minususgusele fossiilile,milles on asja idu,et BG40-st väljuvat soundi nii kuradima nüanssiderohke tegevuskavaga väljutada..?
                      Visaton on andnud selged reeglid optimaalseteks lahendusteks ju...
                      Lp maaalune sinuga tuleb selles suhtes nõus olla, et elementide komplekteerimine ei ole selles projektis õnnestunud. Aga olen püüdnud teemaalgatajat edasi aidata oskuste piires.
                      Samas, kui ma oleksin ise teemaalgataja, siis tuleksin lööksin need valmivad kastid sulle vastu pead puruks, sest sina kui "aastakümneid selle alaga tegelenud" mees ei tulnud õigel ajal ning ei pannud kätt vahele. Meie kandis nimetatakse sellist tagantjärgi tarkust igisemiseks.
                      Ja samuti, kui on näha, et teooria ei kattu praktikaga, siis tuleb viidata konkreetsele möödapanekule ning viisile, kuidas on paremini probleemi lahendada.
                      Visatoni kastilahendused ei ole mingi püha lehm - lisaks BGS40 kastid on ikkagi muusikutele määratud kastid ehk sisuliselt oma kõlaga pillid. Teemaalgataja aga püüab leida kaste konservmuusika realistlikuks taasesitamiseks ehk eemärk on teine.
                      Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                        Lp maaalune sinuga tuleb selles suhtes nõus olla, et elementide komplekteerimine ei ole selles projektis õnnestunud. Aga olen püüdnud teemaalgatajat edasi aidata oskuste piires.
                        Samas, kui ma oleksin ise teemaalgataja, siis tuleksin lööksin need valmivad kastid sulle vastu pead puruks, sest sina kui "aastakümneid selle alaga tegelenud" mees ei tulnud õigel ajal ning ei pannud kätt vahele. Meie kandis nimetatakse sellist tagantjärgi tarkust igisemiseks.
                        Ja samuti, kui on näha, et teooria ei kattu praktikaga, siis tuleb viidata konkreetsele möödapanekule ning viisile, kuidas on paremini probleemi lahendada.
                        Visatoni kastilahendused ei ole mingi püha lehm - lisaks BGS40 kastid on ikkagi muusikutele määratud kastid ehk sisuliselt oma kõlaga pillid. Teemaalgataja aga püüab leida kaste konservmuusika realistlikuks taasesitamiseks ehk eemärk on teine.
                        OT.Mulle ennegi pead purustada proovitud - puupea aga sinder ajab aga pindu edasi...
                        Kuidagi hiilitakse sellest vaikselt mööda....Järgmine vend ostabki need viimati 300-400W võimu pähe ära... See selleks.
                        Pole siin erilist vimmatada midagi!Miks ma teema vahepeal katkestasin oli on ka konkreetne põhjus! Loe ja mõtle!!!
                        Jätkuvat jura pole mõtet juurde genereerida!

Minu poolt kõik!

Comment

Väga tore arutelu.
                          Mulle pakub huvi aga ise ei oska lahata seda asja, et kas ja kuidas ned monoblokid siis nii väikesed on? kas nende transi numbrite järgi ei saa nad lihtsalt võimsamad olla? Ma ise pole muud uurinud kui seda, et ned seal lehel olnud 300wsed olid pildil kõige sarnasemate komponentidega ja ainsama sama paigutusega selhulgas on nähtav vahe kondekate vahelises kauguses mis 300wstel on ainsana selline nagu minul....sellest ka mu järeldused ja võimu müüja kinnitas mu juttu aga ütles et pole päris sama vaid veidi vanem versioon mida enam ei toodeta. Võimule sai nüüd ka vent sisse, on küll kahjuks üsna lärmakas aga nüüd kannatab vähemalt radikat katsuda....õigemini on se üsna jahe.... enne läks se ikka way liiga kuumaks, transsidest endist rääkimata.

Kui on vaid 100w siis ehitasin ilmselt liialt suured kastid sellise heli esitamiseks, valisin liiga suured ja kallid elemendid, et seda rõhku saavutada jne.

Olen nüüd pool päeva kuulanud erinevaid plaate ja erinevaid stiile...d&b,räpp,veidi rokki ja laiatarbe klubimatsu ja ma ei tea kas tõesti kõrv harjub ka kakat kuulates aga mulle peaaegu, et meeldub kuid olen üsna üheselt aru saanud, et bassikas tuleb madalamalt ära lõigata sest sealt tuleb käteplaksu ja seda kõvemini kui ma seda kuulda tahaksin.

Mida mõeldakse selle all: ...bg40nest väljuvat soundi nii kuradima nüanssiderohke tegevuskavaga väljutada..? kas seda, et miks filtreerida ja kesksagedus liita või miskit muud?

Te mõlemad jagate seda asja milline peab heli kokkuvõttes olema aga kui seda nüüd võrrelda minu asjast teile pähe tekkinud teoreetilise pilguga siis millised on erinevused helis on minu vs. korralikul ja hästi sobival kastil?

Selgitaks veelkord kõrgete ja kesksageduse praegust ühendusviisi kuna mulle ei meeldi mitte aru saamine
                          kõrged ja tweeter on omavahel jadamisi ehk et 8+8/2 =4 oomi (Vist on se nii) JA tweetril on filter vahel....kui sa selle paberile joonistad saad aru et filtrit ei anna muidu panna , kui et ta on osaliselt ka kesksageduse vahel....proovi.

Mis on halba selles et: PS.NN."Nurgakastide" näol tegemist ju elementaarse (universaalsete)lavamonitoritega ? mul puudub kokkupuude lavamonitoridega ja tõesti ei tea.

Comment

Huvi pärast joonistasin Visatoni MB156/3 üles

ASK. Madal osa puudulik, kõrged karjuvad, muidu tundlikkus hea ja graafik enam-vähem sirge.

Max SPL ja elektrilised näitajad. Minu arust kehvad.

ASK suundadega. 30-kraadise nurga all pole enam tviiterit kuulda ehk siis töötab ainult otse ja suuremas ruumis.
                            Minu DIY blogi

Comment

jadamisi ehk et 8+8/2 =4 oomi
                              Miski siin vale ei tundu või? Terminites või matemaatikas, vahet pole.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                                Miski siin vale ei tundu või? Terminites või matemaatikas, vahet pole.
                                Tahtsin just kirjutada, aga jõudsid ette. Lisaks arvutaks mina Rdc-ga, mitte nominaaltakistusega.
                                Minu DIY blogi

Comment

Working...
                                X