Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Esmalt postitatud maaalune poolt
    Võid julgelt vaielda!
    Kui on tegu DIGI võimu ja IMPULSS(SMPS) toitega siis mahub ka 2X550W 2U räkki.Kuigi ka siis on vaja midagi jahutada....Sinu poolt omatavas võimus on ju ilusasti klassikaline trafotoide koos oma plusside ja miinustega.
    Edasised küsimused teretulnud!
    Kõlaritest ma rääkima ei hakka - ma kasutan erinevate muusikastiilide puhul erinevaid kõlaripaare(6 paari) - alustades stuudiomonitoridest lõpetades 185cm kõrguste dual hornidega.

Näited 2U tavalise toitega vöimudest (Infinite4, 5 ja 6): http://voidaudio.com/product_detail.asp?id=31
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Magnetiline induktsioon, ehk asi, mis toimub valjuhääldi sees.

Nagu ära mainiti, on autoelemendid "kaalukamad" seega on nende käitamiseks rohkem magnetvälja vaja. Kuna liikumine sõltub otseselt ampritest, siis on autoaudios 12V juures palju ampreid.

Kui nüüd pöörata see teema vastupidi, palju volte ja vähe ampreid, siis jääb magnetjõust puudu ning autoelement jääb "laisaks" tootes vaid resonantsi, mitte bassi.

Mingi kamm oli ka nende pingetega, kas otseloogiline, et suurem pinge kärsatab madalapingelise pooli läbi...aga siin foorumis on mingid autosupakad OB kõlarites kasutusel ja lampidega kütetakse ja pidid korras veel olema...

Targemad elektrikud oskavad muidugi hästi ära seletada selle pingeteema

30 ruudulisse tuppa piisab sellest 2x550W süsteemist KÜLL JA VEEL. Mul on hetkel 24 m2 toas S90ned ja RMSi toitev võim ning aknad võtab värisema kll. 2x15", 2xBG20 keskribaks ja mõni pieso või horn kõrgeid lisama, peaks see 550W saama kaetud kll
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

S90neid on mul olnud....lusa uus paar 8 oomiseid.....tehasest juba jalgade otsas. Aga see paar rahuldas mind vaid väikeses toas aastaid tagasi ja sedagi siis kui lambid vilkusid. Nüüd tundlikkusega rohkem kursis olevana võiks isegi mõelda sinna miskid jubehead elemendid sisse leida aga se ikkagi selline poolkõva asi kuna tavaliselt teen ma kast´i elemendi järgi mitte, et tõsta elementi suva mõõdus kasti. (Eriti inverterkasti puhul) Samuti kardan seda et 10" elemendi rõhk on väike. Niisama igaks juhuks võid hinna mulle privaati panna sest seal juba igasugu huvitavaid pakkumisi.

Nagu ära mainiti, on autoelemendid "kaalukamad" seega on nende käitamiseks rohkem magnetvälja vaja. Kuna liikumine sõltub otseselt ampritest, siis on autoaudios 12V juures palju ampreid.

Kui nüüd pöörata see teema vastupidi, palju volte ja vähe ampreid, siis jääb magnetjõust puudu ning autoelement jääb "laisaks" tootes vaid resonantsi, mitte bassi.
        Kõlab loogiliselt, tänan.
        viimati muutis kasutaja jeff01; 28 m 2009, 18:20.

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
          Näited 2U tavalise toitega vöimudest (Infinite4, 5 ja 6): http://voidaudio.com/product_detail.asp?id=31
          OT Jätkuks.
          Sorry!Ajasin ise 1U ja 2U omavahel segi... .Kuigi 1kW ärajuhtimiseks - 1U korpus ja termiline lahendus peavad olema eriti valitud konstruiga.
          Muidugi huvi pärast küsiks ikkagi: mitu BUZ900/905 ühes kanalis istub?
          Ja kas tegu on sellega?
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

nüüd on käes ja prooviks 1 kanal kokku ühendatud ja proovitud.
            http://www.porsche-foorum.ee/album/a...l_PA280013.JPG
            Ei tea kas suudan magama minna või lähen hoopis juhtmeid joota et hommikul abikaasat äratada.

Võimu endise omanikuga rääkides jõudsin järeldusele et 8 oomi võiks siiski elemendid olla ja auto omi väga ei vaata. 1 elementide variant välja mõeldud aga enne kui kindel ma ei kisaks välja.

Comment

Ehk siis tegu nende moodulitega....2x...W .BUZ900/905 - 125W transse 1+1 per kanal ehk siis jah kuskil 110W kanti.Liiga palju soga on üles tõusnud nendest numbritest.
              Mina rohkem ei kommenteeri!
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

kahjuks ei tea mina kah kui kõvasti mulle nüüd müts pähe tõmmati aga muude elementide järgi plaadil oleks justkui selline: http://www.bkelec.com/Modules/mf300.htm
                uurin selle välja.´

Kõik elemendid pildil oleks justkui samad nagu sel 300w aga sellel ei näe vaid rohelist LEDi aga pildid on kah kahjuks liiga udused. 300sel on ainsana ka kondede vahel tükk tühja maad nagu mul. Ma pole nürdinud sellest, et ta 500w asemel 300w vib olla või paistabki nii olevat vaid sellest, et seda oleks võinud mulle öelda, ega ma ostmata poleks jätnud sest se kast kokku maksis mulle vähem kui se 1x300w moodul seal lehel.
                viimati muutis kasutaja jeff01; 29 m 2009, 08:40.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
                  kahjuks ei tea mina kah ...
                  Mõõda trafo väljundpinge ära ja saab selgeks, kui palju võimsust maksimaalselt tulla võib.

Comment

kui viidatud 300W rms annab täisvõimsusel vaid 0,003 thd-d,
                    nagu seal kirjas, on 10 % moonutusega 500W üsna reaalne.
                    eriti veel muusika puhul.

Comment

trafot mõõtma kohe ei hakka aga kui kunagi teada saan milliste juhtmete vahelt mõõta võin seda teha. 2 vahelduvvoolu otsa sisse ja 4 alalisvoolu otsa välja kui ma ei eksi.

EXOmaniku kommentaar: tehtud mf300 baasil, ainult et pinge ja vool on suurem (teine trafo). mängib rohkem AB klassis. muidugi eks ta lähe sellevõrra kuumemaks. aga üldiselt kui käega veel katsuda saab (ca. 60 kraadi) ei ole transidel veel häda midagi. võiks ju muidugi ventika(d) panna, kui teinekord pikemalt müristada tahab.

Lisaks et jahutus pole päris stock ja saab lähiajal veel paremaks.

Jootsin nüüd kõik hädavajaliku külge...korralikud terminalid, rca-d jne ja teeb mu meelest täitsa OK häält aga pole hetkel millegi taha ühendada. proovisin s30nete taga aga jah.....suur tuul inverteritest, veidi haisu ja hirmus moonutus on järjekord kui veidi nuppu keerata. Muideks ei ole ma kunagi s30neid nii hästi töötavatena.

Mis hetkel küsimusi tekitab on see, kui palju talle rca-st sisse võib lasta.... st et kas on ka miskid kaitsed vahel või mis? Kodukalt sain justkui aru et vaid pool volti. ???
                      viimati muutis kasutaja jeff01; 29 m 2009, 19:54.

Comment

Kui trafost juba alalist tulema hakkab, siis jäta kolb nurka jahtuma

Comment

Esmalt postitatud uni poolt
                          Kui trafost juba alalist tulema hakkab, siis jäta kolb nurka jahtuma
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

selge

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
                              Mis hetkel küsimusi tekitab on see, kui palju talle rca-st sisse võib lasta.... st et kas on ka miskid kaitsed vahel või mis? Kodukalt sain justkui aru et vaid pool volti. ???
                              tegu on toa-, mitte autovõimuga, nii et pool volti on täitsa normaalne.
                              potekas või eelvõim ette ja saad poole voldini piiratud küll, kui signaaliallikas
                              voldi annab.

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
                                tegu on toa-, mitte autovõimuga, nii et pool volti on täitsa normaalne.
                                potekas või eelvõim ette ja saad poole voldini piiratud küll, kui signaaliallikas
                                voldi annab.
                                Seda ma silmas pidasingi, et kas pool volti on tõesti max? Hetkel ongi võimu volume nupp potekana RCA sisendi vahel aga heliallikana kasutan eelvõimu asemel miskitmõttetut ajutist kasti kus rca-d pole ja kasutan selleks kõrvaklapi väljundit ehk siis enne võimu on 2x potekad. Nii on vist vale kui võimu pote on põhjas ja kasutan heliallika enda oma vaid või pole suuremat vahet?

Ahjaa, kõlarid on valitud ja välja ostetud, õhtul saan siis kätte BGS40ned ehk BG40ned Ma pole 100% kindel aga esmaplaan on neile lisada vaid kõrged alates kahest khz-ist mängima kus bg ära kukub. Kast tuleb ilmselt kinnine ja pean hakkama tüütama kedagi kes normaalse kasti litraazi välja arvutab. Kui keegi soovitab inverterkasti siis sellegi kohta ootan kommentaare.

Comment

Working...
                                X