Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Esmalt postitatud jeff01 poolt
    Seda ma silmas pidasingi, et kas pool volti on tõesti max? Hetkel ongi võimu volume nupp potekana RCA sisendi vahel aga heliallikana kasutan eelvõimu asemel miskitmõttetut ajutist kasti kus rca-d pole ja kasutan selleks kõrvaklapi väljundit ehk siis enne võimu on 2x potekad. Nii on vist vale kui võimu pote on põhjas ja kasutan heliallika enda oma vaid või pole suuremat vahet?

Ahjaa, kõlarid on valitud ja välja ostetud, õhtul saan siis kätte BGS40ned ehk BG40ned Ma pole 100% kindel aga esmaplaan on neile lisada vaid kõrged alates kahest khz-ist mängima kus bg ära kukub. Kast tuleb ilmselt kinnine ja pean hakkama tüütama kedagi kes normaalse kasti litraazi välja arvutab. Kui keegi soovitab inverterkasti siis sellegi kohta ootan kommentaare.
    Ära vast ainult kõrgetega piirdu osta pigem lairibasid kas või neid väikseid.

Comment

Ja jälle on tekkinud mul rida küsimusi

Kas soovitate nüüd kesksageduseks neid samu pisikesi mida mõni aeg tagasi põhikõlariteks? aru ma ei saa nii universaalsetest asjadest....

Kas keegi kommenteeriks/võrdleks helipilti 2 ribalisena vs kolme ribalisena
      BGS 40 + miskid kõrged alates kahets kilost juurde.
      BGS 40 + kesksagedus + kõrged

Kas bass oleks parem kui BG40 madalalt ära lõigata ja kesksagedust panna mängima väiksem kõlar?

Kas keegi kommenteeriks inverter vs kinnist kasti ?
      (Autoaudios ma tegelikult pooldan invertereid kuna justkui mängiks kõvemini ja oleks suurem rõhk....ilmselt on se kompromiss bassi täpsusega aga seda ma pole seni probleemiks pidanud) aga kui BG mängib kogu ala mida suudab kumb siis parem lahendus oleks. Kumb kastitüüp mahult suurem oleks ja mis ned umbkaudsed suurused võiksid olla (Kui keegi viitsib võib BBga veidi mängida ja mulle ka päris arutatud varianti pakkuda (Ise kahjuks ei valda seda programmi veel ja ei tea kas se autoaudioga ka ühtib)

Ise vaatasin, et BG40 mängib kuni 2khzni päris kenasti graafikul ja piisaks vaid kõrgetest juurde.

Ise kuulan klubimuusikat ja tahan jõulist bassi ja piisavalt kõrgeeid ja mu kõige suurem hirm on see et karjub justkui miski köögiraadio kõvasti kesksagedust ilma bassi ja normalsete kõrgeteta. Süsteem peaks olema pigev lammutav kui et kvaliteetne kuna heligurmaan ma pole. (Niipalju bassi ja niipalju lammutav kui stereokõlaritega võimalik on ilma subwoofrit lisamata esialgu) Tuli just mõte et korraliku ekvalaiseriga saaksin oma hirmu vähendada ja kesksagedust alla tõmmata?

Kuulasin neid prooviks kuni moonutuseni avatuna ja se oli ikka kohutav, loodan lauaga kuulajate huvides, et lauaga on asi oluliselt parem.....muidu ei saa ma teist aru. (Ma ei oodanudki bassi ja värki kuna autowoofrid seda samuti ei tee kastita aga mõtlesin et kui se on lauaga laialt kuulatav siis ehk.....)

viimati muutis kasutaja jeff01; 30 m 2009, 20:31.

Comment

Kas bass oleks parem kui BG40 madalalt ära lõigata ja kesksagedust panna mängima väiksem kõlar?
        Jah

Kas keegi kommenteeriks inverter vs kinnist kasti ?
        ...Kumb kastitüüp mahult suurem oleks ja mis ned umbkaudsed suurused võiksid olla ...
        Kinnine kast vbla 120l ja inverter kaks korda suurem. Visaton ise pakub 70 ja 100l.

Ise vaatasin, et BG40 mängib kuni 2khzni päris kenasti graafikul ja piisaks vaid kõrgetest juurde.
        3,9mH, 0,5Ohm pool ette, siis on 500Hz ehk täitsa sile, aga selleni tviiter ei tule.
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

hmm hetkel siin mõtlen ja, kui sa ilmtingimata tahad sellist "tümmi" nagu meie tartu klubides on siis lisa kõrge aj tümpsu kui palju.
          Kui sa tahaks aga ka kuulata mis lauluga tegu on ja vokaalist ka tiba osa saada siis mina soovitaks lairibad või avarribad. Saad ju L-padiga seda vokaali osa vähemaks võtta kui tahad või lisada. Ja kui tunned et piisavalt ei susise siis lisa ülesse ossa mingid odavamad kõrgsegedused juurde.
          Kunagi kasutaja tehnofriigil olid mingid odvad Piesod BG20'tele lisaks ja ütleks et oli piisav.
          Ültse filrite paika seadmise puhul soovitaks kellegi sellisega kontakti võtta kes neid varem teinud on ja ehk aitab sind. Panete paika mis elemendid tulevad, sina teed oma kastid valmis, tuleb sinu kodu ja koos timmite paika. Minul hipiga nii oli ja see üks mõtekamaid võimalusi üldse, kuna saad ise ka sõna sekka öelda ja saad mainida mis sind häirib.

Comment

asjalik nõuanne. Kui suurt kasti vajavad bg 17 ja bg20 elemendid? teeks niipalju woofrikastid suuremad, et kui miskit puudu jääb ja majanduslik olukord paraneb saaks esiplaati uued augud lõigata ja nende taha väiksed kastid teha ja filtrid juurde lisada.

Lihtsalt omale meelde jätmiseks panen siia paar elementi
            bg17 323.-

Diameter:165
            Frequency range:80-20 000 Hz
            Impedance:8 Ohms
            Power endurance:40 W
            Sensitivity:93 dB @ 1 W, 1 m

BG20 556.-
            Pikaajaline võimsustaluvus:40 W
            Lühiajaline võimsustaluvus:70 W
            Nominaalimpedants:8 Oomi
            Taasesitatav sagedusriba:50 - 18000 Hz (-10 dB)
            Keskmine helirõhk:92 dB (1W / 1m)

Ausaltöeldes meeldib veidi bg17 graafik rohkem kuna ühinemiskohas on ta veidi tundlikum ja pole nii suure amplituudiga lõpp kui ibg20nel aga se pole vist väga määrav? Kahjuks pole kodukal kui suurt kasti vajab bg17 aga 20ne kohta on kirjas et 30L kinnine......kas seda mitte vähendada ei või kui hakkab mängima 500st hzist ülespoole? ? kui suur se õige kast oleks siis. Arvan et kesksageduste kastid võiks olla kinnised....mis arvate?
            viimati muutis kasutaja jeff01; 31 m 2009, 09:50.

Comment

Olen üsna kindel et esialgu piirdun 2 ribalistega aga katsun teha kastid varuga mõeldes sellele, et kunagi lisan vast kesksagedused ja filtrid kui teada saan kui suurt kasti vajab BG20 et 500st hz-ist edasi mängida.
              Asi on suuresti ka rahakotis kinni hetkel.

Oskab keegi seletada mis vahe on:
              kuppel-kõrgsagedus, pieso-kõrgsagedus, kõrgsagedus ruupor valjuhääldite ja lihtsalt kõrgsagedus valjuhäälditel?

Kas pakun valesti kui ruupor tüüp sobib rohkem kontsertsüsteemidesse kus on vaja suunata publikusse kuhugi kaugemale? Pieso miskit sarnast? vhemalt nende kuju jätab mulle sellise mulje.
              Ise arvan, et toas võiks võimalikult võrdselt levida ja poleks nii et kasti ees on kõrget jubedalt palju ja kasti kõrval mitte midagi.
              Kui suured või kui palju võimsust peaks kõrged taluma? umbeski et mu bassiga sammu pidada?

Comment

Kui bg17 tahad keskriba mängima panna ja bgs40 bassi, siis on Visatonil ju kohe selline kast välja arvutatud: http://www.visaton.de/en/bauvorschla...anleitung.html Jooniselt saab mõõtude järgi kätte palju bg17 selles rakenduses mahtu tahab. Ausalt öeldes endal ka plaan teha sarnane 3-riba PA kast, aga Community 15 tollistega. Ja seda ka veel, et paljudele oma küsimustele oleksid vastuse saanud otsingut kasutades.
                Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Ei ole kellelgi veidi vaba aega ?
                  Olen ära otsustanud, et esialgu kesksagedus valjukat kastidesse ei tule ja katsun leida piisavad kõrged, mis kahest kilost edasi mängiks aga kasti teen 6-7L suuremad et saaks väiksed kesksagedused hiljem lisada......esialgu siis topin selle jagu miskit materjali sisse.

2 ribaline 90L: http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... index.html
                  Väga suur bassikast: http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... index.html
                  3 ribaline 90L: http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... index.html
                  Elemendi lehel soovituslikud inverterkastid 70L 54hz ja 100L 46hz http://www.visaton.de/en/chassis_zubeho ... s40_8.html
                  siin teemas soovitati 120L kinnist või 240L inverterit
                  osadel mängisid nad avatult laudadel
                  jne jne lugematu hulk variante

Kas sellest võib järeldada seda, et mõistuse piires tehtud kasti saab õige inverteriga hästi mängima panna?

Kas kasti kuju on oluline? meelde on jäänud et justkui ei ole aga need kastid tahaks teha nurkadesse ehk siis nii, et esimene plaat on külgede suhtes 45 kraadise nurga all ja taha lähevad küljed kokku täisnurgaga.....ehk et täisnurkse kolmnurga kujuga põhi ja lagi?
                  Kas inverteri asukoht on oluline? seni olen arvanud, et ei ole aga pole seda seni ka tweetri kõrvale plaaninud.

Nurkadesse sobiks 70-90L kastid aga kui seda on vähe ja nii väikestes hästi ei mängi saab pmt suuremad kah teha. Kas väike litraaž tähendab nõrka bassi? või tähendab se pigem seda et alumine ots kukub ära? kui madalale peaks ikkagi toa kastid mängima? Mida peaks teadma inimene kes hakkab kaste arvutama aga seni kokku puutund vaid auto supparitega?
                  viimati muutis kasutaja jeff01; 01 m 2009, 21:44.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
                    Said targemaks?
                    Mõni asi läks ikka suht puu taha.
                    Onken ei simuleeri OB-d vaid on inverter kast, hästi suure mahu ja suure inverteri pindalaga.
                    Qts-i, dispersiooni ja kasti kuju jutt on ka segamini ja ei puutu bassi valjuka puhul üldse asjasse.
                    viimati muutis kasutaja moi; 02 m 2009, 18:21.

Comment

Väiksem kast ei tähenda nõrka bassi. Vaid seda just mis sa ütlesid madal ots kukkub rutem ära.

Ise lihtsalt mõtlesin aga las mõni targem vastab kes asja tunneb.
                      Kõrgeks sobiks äkki hoopis mõni kompression kõrgsagedus ?

EMINENCE'il tegelikul olemas ka 15" koksiaalid ju olemas. Ja kui moi ostis mingeid tundlikke tükke siis ka mingeid soovitati ju tegelt ?

Comment

Mis te minuga teinud olete?

Aasta tagasi otsisin võimalust kuidas autovõimu toas kasutada.
                        Nädal - paar tagasi olin kindel, et tulevad miskid odavad auto pumbad, mis peavad 500w kannatama, midrangeks miskid a-la auto plönnid ja tweetrid loomulikult a-la boschmannid

Nüüd on kodus
                        se segadust tekitanud U2 räkk kahe monoblokiga
                        BG40ned Madalad
                        BG17ned Keskmised
                        SC10n Kõrged

ja homme ülehomme annan mõõdud ja saan MDFi tükid vastu.
                        Kastid tulevad kumbki ~110L (Sealt veidi maha midbasside kastide jagu) Ja siis loodan leida kellegi kes aitab õige inverterimõõduga asja kuulatavaks häälestada ja kellegi kes aitab filtrite koostamisel/ valimisel.... Valida väga enam pole kuna mu säästutümm on minu jaoks võtnud juba liiga suured gabariidid ja rahakott on tühi.

Leidsin garaazist sellised crossoverid: https://service-asc.sel.sony.com/Son...1.1/manual.pdf ei tea kas annaks neid ümber teha või pole sel siiski mõtet? mõtlesin et lõikaks bg17nete tarbeks madalamt otsa veel ära kuidagi ümber modides aga ei tea kas sel on mõtet või on lihtsam üldse uued teha? Niisama nalja pärast proovsin ja võimu taha....BG40 otse, cross ja selle taga siis BG-d ja kõrged. Tulemus selline et vabas õhus mängides hakkavad kõik umbes samas kohas moonutama aga se ei näita vist suurt midagi, ilma kastita oli hääl nüüd oluliselt parem kui vaid bassikat proovides. Muideks samade nuppude asendiga moonutavad juba ka s30ned. Peab vist kastid ära tegema ja erinevaid filtreid proovima kui se vaid kuidagi võimalik oleks.
                        viimati muutis kasutaja jeff01; 02 m 2009, 19:09.

Comment

miks kinnist ei tee siis ?

Comment

Sest kõigil omad asjad ajada ja keegi foorumis väga nõu ei viitsi enam anda. Ise aga suurt midagi ma ju ei tea nagu aru võite saada. kas arvad et 110L jääb inverterkastiks liiga väikseks?
                            Autodes eelistan inverterkaste....naudin ka " vibratsiooni" mitte ei ole vaid konkreetse bassi fänn. (Kindlasti kohutav teie arust)
                            Kolmas põhjus on see, et kõik poe kastid on torudega....miks?

Ehk teen nii, et lõikan midbassi asemele esialgu vaid inverteri suuruse augu ja proovin bassi kuulata erinevate toru pikkustega ja kinniselt.... Pärast lõikan suuremaks ja pistan bg17ne sisse ja teen inverteri teise kohta kui seda soovin.

Comment

Elemendid on teada, aga kasti mõõdud ja elementide/torude asetus pole. Kas BG17 läheb kinnisse kasti?
                              Kui sa täpsed mõõdud saad öelda, siis sportliku huvi pärast võiks isegi arvutada.
                              Minu DIY blogi
                              <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

BG 17 oli plaanis kinnisesse a-la 4-5 liitrisesse.....500-5000 mängima panna aga se oli mu mõte ja millelegi väga toetuda pole nii et ootan ka selle kohta kommentaare.
                                Teavitan teid täpsetest mõõtudest lähipäevil kui esimene kokku hakkab saama.

Plaanis oli bg40 alla. inverter võimalikult suur veidi kõrgemale, BG17 selle kohale ja päris ülemise ääre ligi siis kõrged. ilus oleks kui inverter oleks üle 16 cm suur (Näiteks 20) iseasi kas se võimalik on.

Comment

Working...
                                X