Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Esmalt postitatud jeff01 poolt
    ...inverter võimalikult suur... ilus oleks kui inverter oleks üle 16 cm suur (Näiteks 20) iseasi kas se võimalik on.
    On võimalik aga siis tuleb ta nii pikk, et ei mahu kasti sisse ära ja võtab kasti vaba ruumi endale. Inverteri läbimõõt arvutatakse temas maksimaalsel kasutataval helirõrul tekkiva õhu kiiruse järgi. Liiga jäme pole mõistlik ja liiga väike ei tohi ka olla, hakkab "vilistama".

Comment

Mängisin huvi pärast Boxsim'iga ja kokkuvõtteks peaks ütlema, et "tulejumalappimiskompottsulkooson"!

SC10N on valemisse kõige sobimatum, sest a) ta ei ole selleks otstarbeks, b) langeb suht kähku 15k peal ära. Pigem oleks võinud isegi DT94 8Ohmi võtta. Kas vahetada saad?
      BG17 on kaunis karvase graafikuga - kõla ei oska öelda,
      BGS40 suurele elemendile iseloomulik helipildi ahenemine sageduste tõustes.
      Kahju on sellest, et nende omavaheline klappimine on rohkem kui küsitav ning vbla kõigi kolme parimad omadused lähevad kaotsi koosluses.

Ilmselt tahaksid need kastid saada päris suurt ruumi, et oma potentsiaali üldse näidata. Ja sellise mahuga nad ei hakka eriti madalaid mängima.

Selle säästuprojekti sisse arvesta veel filtrid, mis teevad kokkuvõtteks päris kobeda summa.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
        Mängisin huvi pärast Boxsim'iga ja kokkuvõtteks peaks ütlema, et "tulejumalappimiskompottsulkooson"!

SC10N on valemisse kõige sobimatum, sest a) ta ei ole selleks otstarbeks, b) langeb suht kähku 15k peal ära. Pigem oleks võinud isegi DT94 8Ohmi võtta. Kas vahetada saad?
        BG17 on kaunis karvase graafikuga - kõla ei oska öelda,
        BGS40 suurele elemendile iseloomulik helipildi ahenemine sageduste tõustes.
        Kahju on sellest, et nende omavaheline klappimine on rohkem kui küsitav ning vbla kõigi kolme parimad omadused lähevad kaotsi koosluses.

Ilmselt tahaksid need kastid saada päris suurt ruumi, et oma potentsiaali üldse näidata. Ja sellise mahuga nad ei hakka eriti madalaid mängima.

Selle säästuprojekti sisse arvesta veel filtrid, mis teevad kokkuvõtteks päris kobeda summa.
        Mõni ettepanek sel teemal kuidas odavalt asja võimalikult heaks saada?
        või sel teemal kust lõigata et kokku paremini sobiks?
        Kahe ribalistena oleks lihtsam ja parem kui normaalsed tweetrid osta?
        Ostetud kõrgete pärast ma ei põe sest sain vaid ühe hetkel ja teist tellitakse.....ja se 1 maksis nii vähe et sellest pole kahju. Suurem mure on sellega, et normaalsed maksavad a-la tonn tükk vist?
        BG17netest pole kah kahju kui need ära jätta sest need pole samuti kallid ja ehk saab foorumis odavama raha eest maha müüa aga miskid paremad ja sobivamad on kindlasti kallid ofcoors....kui just ilma keskribata ei saaks nagu ühes poe kastis.....tuleks filtrid odavamad ja kesksageduste raha hoiaks kokku ja kõrgetele jääks rohkem raha.
        HTH8.7 on kõrgete kõlar mis poe kastis bg40nele lisaks mängib...
        viimati muutis kasutaja jeff01; 04 m 2009, 09:18.

Comment

aga surfa mööda visatoni lehte ja vaata äkki sobib mõni valmismõeldud projekt. eeliseks on see et sul on olemas mõõdud ja joonised. parimal juhul õnnestub sul isegi valmistehtud visatoni filtrid komplektile osta.

oma teiseks projektiks proovi omaloomingut

Comment

Esmalt postitatud tsimpa poolt
            aga surfa mööda visatoni lehte ja vaata äkki sobib mõni valmismõeldud projekt. eeliseks on see et sul on olemas mõõdud ja joonised. parimal juhul õnnestub sul isegi valmistehtud visatoni filtrid komplektile osta.

oma teiseks projektiks proovi omaloomingut
            Seda ma räägingi, et visatoni "poe" kõlareid on nii kaheribalisena (Sama bassikas mis minul ja sama kasti ruumala mis minul)
            Ja on "poe" omi ka kolme ribalisena Sama bassikas mis minul, sama kesksagedus mis minul, sama litraaz mis minul (Vaid kõrge on teine) ja kuna ise ei jaga niipalju siis küsingi siit abi aga siit saan vaid vastuseid et EI SOBI ja ära nii tee ja ära naa tee ja "tulejumalappimiskompottsulkooson"! Ehk et foorumit uskudes ei mängi ilmselt ka visatoni valmiskastid sest kui ma uued kõrged soetaks siis oleks ju samad elemendid mis nondes ja plaanis on ka samad filtrid, mille skeem on juba olemas.

Comment

Pole neil kõrgetel häda midagi, sinu kasutuses võibolla ainult natuke väike võimsus (kui maha põletad siis alles osta võimsamad). Sa nagunii aru ei saaks, kas kukuvad 15 või 25 kHz ära.
              Teegi siis selle Visatoni projekti järgi, kui kõrged on enam vähem sama tundlikuse ja takistusega kui originaalid, võid ka filtrid sealt otse võtta.

Edit: vaatasin üle ja HTH 8.7 asendamiseks ilma filtrit muutamata SC10N muidugi ei sobi, liiga suur on tundlikuse erinevus aga kuskil 5-6 kHz juures BG17-ga sobib enamvähem paaritada küll.
              viimati muutis kasutaja moi; 04 m 2009, 19:16.

Comment

Ega ma kade poiss pole, lasin failid üles. Ahjaa siumuleerisin DT 92 8-ga

ASK. Filter on häälestatud kõrge efektiivsuse peale. F3 on päris kõrgel tänu väiksele kastile. Tviitri takistus on madal IMHO.

Max SPL ja elektrilised näitajad

Filter ise, lastud boxsim'il optimeerida võimalikult kõrge tundlikkuse peale. Kommentaarid huvitavad mindki. Elementide mängimisala

Suundadega ASK. Suht karvane ikka, aga samas kõlalaua kujundus läks suvaline. Seega see võib oluliselt ka muutuda
                Minu DIY blogi

Comment

Tänan viitsimise eest.
                  Ma päriks veel mõnda asja..... su lingina pandud pilt mängimisalast....kas ma saan valestia aru või mängib seal BG17 kogu alumise otsa kah kaasa?
                  Kas ma saan jälle valesti aru või on bg40 lõigatud üsna madalalt ( hakkaks justkui 100hz pealt kukkuma?....esimest graafikut vaadates se nii nagu poleks)

Mis asi on F3 Kas se on seotud selle rõngaga märgitud alaga? mis siis halvasti on kui se kõrgel on....karjub se ala muust üle?
                  Madal tweetri takistus on se mis ovaalis näha ja võib võimule ohtlk olla?

Tänud, nelipaki olen juba sees, tule kunagi kuulama ja klaarime ära.

Kui se 20w võimsamad kõrged päeva päästab siis lähen toon nod DT94ljad ära poest. Aga mulle jäi arusaamatuks kuidas tema takistus nii 4 kui ka 8 oomi saab olla. http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...i-visaton-dt94 tundlikkus on neil sama. Lihtsalt huvi pärast vaatasin ja märkasin et selline: http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...-visaton-dtw72 mängib veidi kõrgemale, on veidi tundlikum ja millegi pärast ka odavam....võimsus sama. Veel ringi vaadates leidsin veel odavamaid aga esmapilgul mitte kehvemaid asju nagu see: http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...86x86mm-khs100- ma kah enam ei tea, suurt raha nagu kõrgete alla panna ei taha aga kui neid väheks jääb on kah jama.....Millised kõrged sa valiksid kui eelarve lubaks 600.- paar? 800.- paar? 1000.- paar?
                  viimati muutis kasutaja jeff01; 04 m 2009, 22:29.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
                    Tänan viitsimise eest.
                    Ma päriks veel mõnda asja..... su lingina pandud pilt mängimisalast....kas ma saan valestia aru või mängib seal BG17 kogu alumise otsa kah kaasa?
                    Kas ma saan jälle valesti aru või on bg40 lõigatud üsna madalalt ( hakkaks justkui 100hz pealt kukkuma?....esimest graafikut vaadates se nii nagu poleks)

Mis asi on F3 Kas se on seotud selle rõngaga märgitud alaga? mis siis halvasti on kui se kõrgel on....karjub se ala muust üle?
                    Madal tweetri takistus on se mis ovaalis näha ja võib võimule ohtlk olla?

...Millised kõrged sa valiksid kui eelarve lubaks 600.- paar? 800.- paar? 1000.- paar?
                    Bassboxi help:
                    "F3 - The half-power (–3 dB) frequency of a system. F3 is sometimes referred to as the “corner” or “cutoff” frequency. However, this is not always true for BassBox Pro as explained in the note below.
                    Note: BassBox Pro calculates F3 by tracking the system response in a descending frequency direction until the first –3 dB level is found. This may or may not be below the “knee” of the response curve. This is a little different than other methods which calculate F3 as the –3 dB point relative to the “knee” of the response. We chose this method because it shows the absolute –3 dB frequency rather than a relative one."
                    Ehk siis graafikul on näha, et kõlar mängib sirgelt 100Hz ja siis kukub. Minu mäletamist mööda peaks diskopauk jääma u 80Hz juurde.

Proovisin filtrile võimalikult vähe komponente lisada. BG17 pole alt lõigatud ning BGS40 on üsna sujuvalt lõigatud.

Twiiteri madal näivtakistus on pigem temale endale ohtlik nagu moi mainis - põletad maha ja ostad uued.

Elemendi takistus on üks näitaja, mille järgi komplekti kokku seada.

Elemendi hinnal on tavaliselt vähe ühist komplekti sobivuse ning iga projekt tahab ise asju.

Simuleerisin siis SC10N-iga ka läbi ja see võttis kõvasti aega, et mingigi silmale sobiv lahendus leida. Ilmselt lõpliku kuulamise käigus saab täpsemini aru. Kast jäi samaks 102l bassikale, 8l lairibale.

ASK. F3 ja tundllikkus on tulnud madalamale.

Max SPL ja elektrilised näitajad.

Filter. Elektriliselt suht jabur kindlasti. Elementide mängimisala

ASK suundadega
                    Minu DIY blogi

Comment

Proovisin filtrile võimalikult vähe komponente lisada. BG17 pole alt lõigatud
                      seega kaua nad paralleelis BGS40-ga ei mängi, põlevad lihtsalt läbi
                      Graafiku joonistamise kontekstis võivad tõesti olla alt lõikamata, reaalselt aga kindlasti mitte.

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt
                        Graafiku joonistamise kontekstis võivad tõesti olla alt lõikamata, reaalselt aga kindlasti mitte.
                        Ma ei tea küll palju aga mulle tundub, et kui ta alt lõikamata jätta siis mängib ta end väiksema volume korral kandiliseks.
                        Millised tweetrid siiski nende väikeste rahade eest mis ma kirjutain? Mis neil Piesodel häda on et nad nii odavad on?
                        Tänan asjalike vastuste eest.

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt
                          Mõni füüsikaline põhjendus ka ehk, mis sellele viitab? Pigem tasuks muretseda tviiteri pärast.

Mulle on viidatud piezo võõras, aga tõenäoliselt on see sigakarvase ASK-ga ning ebameeldiva kõlaga.

Konkreetset tviitrisoovitust ei oska hetkel andagi, äkki mõni kolmas arvamus tuleb kasuks. Ma proovin veel nats joonistada, siis näeb kumb neist kahest võtta.

Ettevaatlik peab nende kõllidega igal juhul olema - moonutust ei teki veel kui lasta sisse 20V ehk kõlari nominaalväärtus võiks olla 50W/8Ohm, aga sellel tasemel mängib ta välja ~110dB - loen ma graafikult välja. Aga vbla ma interpreteerin midagi valesti.
                          viimati muutis kasutaja YRO; 05 m 2009, 09:38.
                          Minu DIY blogi

Comment

Twiiteri madal näivtakistus on pigem temale endale ohtlik nagu moi mainis - põletad maha ja ostad uued.
                            Pildilt nähtav madal takistus pole kõrgetele ohtlik vaid ikka võimsus, mis valjukasse jõuda võib. Madal takistus on filtri ja valjuka koosmõjul tekkinud, saab teha ka sellist filtrit, millel koos kõrgete valjukaga pole nii madal takistus aga siis läheb filter tunduvalt keerulisemaks.
                            viimati muutis kasutaja moi; 05 m 2009, 09:58.

Comment

Mõni füüsikaline põhjendus ka ehk, mis sellele viitab? Pigem tasuks muretseda tviiteri pärast.
                              Kas boxim valjukate amplituude näitab Max SPL i juures, on see BG17-le näiteks 80 Hz juures veel tervislik?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                                Kas boxim valjukate amplituude näitab Max SPL i juures, on see BG17-le näiteks 80 Hz juures veel tervislik?
                                Enam-vähem aiman, kuhu sa tüürid - valjuka xmax ja cone displacement sellel sagedusel ja selle kastiga. Kontrollin üle pärastpoole.
                                Minu DIY blogi

Comment

Working...
                                X