Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

kahju jah, et ei oskand arvata ehitaja innukust... moosipurki sai pisikene pipratera lisatud juba selle pagana 300W/500W võimuga...

teine pipratera lisandus BGS40ete mainimisega, neist konkreetseid kolmeribalisi plegi aretatud, rohkem OB pääle mõeldud...

Samas oleks mõne kergema/väiksema excurisoniga autoelemendi, millel võimsus taluvust seal 1000W ringis, saanud OB peal ära kasutada, koos visatoni W200 midbass ja mõni polükarbonaat twiiter kah autodemaailmast...

Aga noh, tegu tehtud ja asi seda vaid täiustada niipalju et seeditav kompott kätte saada...

NB! koolifüüsika selgeks
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

appi jah, se oli tõsine ämber minu poolt.
      Aga se võim...öelge milliseid juhtmeid mõõta ja mis alas, siis saab selle asja selgeks või olete nii kindlad, et 100w et pole vaja kontrollida?

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
        Selgitage palun minususgusele fossiilile,milles on asja idu,et BG40-st väljuvat soundi nii kuradima nüanssiderohke tegevuskavaga väljutada..?
        Visaton on andnud selged reeglid optimaalseteks lahendusteks ju...
        (universaalsete)lavamonitoritega
        Antud teemasse tuleks suhtuda kui sitast saia tegemisse. Kui elemendid on juba olemas, siis tuleks ikka leida parim viis ka kehvake komplekt omavahel parimal moel kokku mängima panna.

Comment

kõigepealt mõõda trafod üle, nagu sulle siin juba soovitati...
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
            Antud teemasse tuleks suhtuda kui sitast saia tegemisse. Kui elemendid on juba olemas, siis tuleks ikka leida parim viis ka kehvake komplekt omavahel parimal moel kokku mängima panna.
            Ma vist miski 3x küsisin et mis elemendid siis bg40nele juurde pean vaatama ja kui olin need juba ära ostnud siis küsisin uuesti et mille vastu ringi vahetada aga mida ei tulnud oli konkreetne vastus Tänud siiski neile kes mu nii kaugele on aidanud sest minu arust püole midagi kolossaalselt valesti kui bg40ne õigest kohast ära lõikan.

Mis mind hetkel kummitab on see, et minu silmis valitud elementidest parim (BG40) ei tee sellist bassi nagu ma lootsin ja nagu ma auto woofritest olin harjunud kuulama...minu jaoks liialt "papine" ilmselt aga usun et läheb paremaks, kui madalamalt lõikan ja miski ekvalaiseri vaheöle saan.
            viimati muutis kasutaja jeff01; 09 m 2009, 12:11.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
              Ma vist miski 3x küsisin et mis elemendid siis bg40nele juurde pean vaatama ja kui olin need juba ära ostnud siis küsisin uuesti et mille vastu ringi vahetada aga mida ei tulnud oli konkreetne vastus Tänud siiski neile kes mu nii kaugele on aidanud sest minu arust püole midagi kolossaalselt valesti kui bg40ne õigest kohast ära lõikan.

Mis mind hetkel kummitab on see, et minu silmis valitud elementidest parim (BG40) ei tee sellist bassi nagu ma lootsin ja nagu ma auto woofritest olin harjunud kuulama...minu jaoks liialt "papine" ilmselt aga usun et läheb paremaks, kui madalamalt lõikan ja miski ekvalaiseri vaheöle saan.
              Esiteks, ära heida meelt tavalise foorumikakluse pärast - sa oled küll kiirustanud, aga vähemalt projekt areneb mingis suunas. Ja katsu edaspidi ka joont hoida, mitte kogu aeg ümber mõelda.

Tegelikult on sinu seisukohast võttes BGS40 vastupidi suht kehv valik. Koduse bassielemendina ta ei tule eriti madalale ning autoelementidega ära parem võrdlegi. Seda oleks muidugi esialgse graafikuvaatamisega andnud vältida. Samas saad lõppkokkuvõttes suht hea tundlikusega kastid kodukasutusse. Kompromiss.

See teema olgu ka teistele algajatele õpetuseks, et elementide/projektide valikul ei maksa kiirustada. Tihtipeale ei jõua teised liikmed veel esialgsetesse valikutesse süübidagi, kui juba on projekt järgmises faasis. Üheksa korda mõõda ja ...siis mõõda veel üheksa korda.

Ahjaa, mis ekvalaiserisse puutub, siis see jäta heaga kõrvale - tõenäosus heli tuksi keerata kasvab kordades.
              Minu DIY blogi
              <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Mul vist kahte süsteemi vaja Kui kuulan ilusamat eesti muusikat siis mulle ned kastid juba praegu meeldivad, kui reedel peale tööd mängima pannakse ja laupäeva hommikul kinni pannakse siis tahan aga miskit muud....

Tee või topeltfiltrid ja meisterda 18" aktiivwoofer juurde peaks iseenesest paremaks saama aga hetkel pole sellist finantsi üle.

Hetkel kuulangi siis seda, mis mulle nende kastidega tundub sobivamat.

Comment

Sai kah nende elementidega natuke BBs ja x-overis mängitud. Ehk siis et niipalju kui neid progejuppe uskuda siis ... ega neid BGS40neid väga madalale saa mängima neh, tiba paremaks läks olukord kui neid isobaricuna paralleeli kaks tükki panna aga mnjah vähemalt proge järgi alla 50Hz nad minna ikka ei taha.
                  Teine kurb asi mis mind tabas filtrit simuleerides oli, et karakteristikut enamvähemgi sirgeks saada tahtis filter jube keeruliseks minna. Põhiline jama kippus kõrge otsaga olema, mis ilma resonantsikompensatsioonita tahab jubedat piiki visata tiba alla 2kHzi.
                  Kõrgemalt lõikamist tahab aga takistama hakata BG17ne ärakukkumine.

Comment

aga bbpros toa acusticut proovisid? toas tuleb seal 35-40 Hz juures 1-2 dB gain...

Comment

Tõsi... kui toa acoustic näidisfaili kasutada tuleb isobaricuna F3 sinna 38Hz kanti ja ühe elemendiga 39 kanti ehk siis mite väga suur vahe. Küllaga kipub Xmax kätte tulema 100Wga toites juba ~100Hz juures.

Comment

Mõõtsin ära trafo väljundpinge.
                        ühe otsa ja korpuse vahelt 48V
                        teise otsa ja korpuse vahelt 48v
                        kolmanda ja korpuse vahelt ei midagi
                        neljanda ja korpuse vahelt samuti ei midagi
                        juhtmete endi vahelt ei leidnud küll kombinatsiooni kust midagi mõõta oleks :S

Olin üpris vihane et keegi bg40ne kohta miskit halba ei öelnud ja nüüd sai huvipärast auto woofrit proovitud ja rahunesin ikka maha....kohe kõvasti parem hakkas sest sama volume juures ei teinud auto woofer peaaegu, et midagi. Ei mänginud alumist otsa kõvemini (autos oli tõsiselt kõva bass) üleüldse liikus palju aga häält ei miskit. auto woofri järgi hinnnates oleks tõesti justkui 100w

Comment

ega keegi öelnudki konkreetselt midagi halba nende BGS 40 kohta, rohkem oli jutuks nende sobivus teiste elementidega...

48V..hmm...koolifüüsika annaks siis "500W" võimu puhul tsipa üle 10A voolu,
                          "300W" võimu puhul tispa üle 6A...

Amprite ülekanne sõltus minu mäletamist mööda juhtme läbilõikest, ehk juhtme sek ringi juhtme paksuse kaudu saab arvutada ka amprite hulga välja arvutada.

Testriga mõõda amprid ka üle igaksjuhuks

Comment

Siinkohal tulevad meelde kooliajal kuuldud linnalegendid alajaama väljundtakistuse mõõtmisest ehk siis voolu mõõtmisel mitte käituda nii nagu pinget mõõdetud sai

Comment

kas kasvõi odaval tavamultimeetril pole mitte amprite mõõtmiseks eraldi auku u 10A kaitsmega? ja mõõtmine sai ikka samamoodi pinge mõõtmisega? või peab ikka faasi juhtmel toimima?

Comment

Seni olen amperaazi nii mõõtnud, et tester on jadamisi juhtme vahel ja tavatestrid tõesti 10A max. Vähemalt autodel olen nii hakkama saanud.
                                Minu klotsil tuleb ka juhe ringi tõsta selleks.

EDIT: aga nii saan teada vist vaid tarbija kohta mitte trafost välja tulevad amprid? kas õige poleks mitte tester risti vahele nö trafo läbi testri lühisesse? deem, seda vist ei julge (Kahju et füüsika tunde nii vähe sai külastatud)
                                viimati muutis kasutaja jeff01; 13 m 2009, 11:54.

Comment

Working...
                                X