Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

kahepolaarne toide ju. kui nii teed, võib üks õlg ära kukkuda ja võim õhtul.
    loobu ja lepi olemasoleva töötava võimuga, on ta siis 100, 200 või 300 w.
    sinu elementide tundlikkuse puhul piisab ka 100w...

Comment

Lihtsalt huvipärast küsin, et ega neid monoblokke võimalik sillata pole näiteks subbaka jaoks?

Küsin seepärast, et kui neid sillata saaks, siis hakkaks mõtlem kuidas se võim ehk woofrikastile jätta ja teistele kõlarikastidele miskit muud otsida. Käisin eile CT-s ja no se oli superbass kesksageduses miski karjus üle...justkui üle kõlari võimete aga bass oli magus ja tahan kaaaa... (oleks kohe pidanud subbaka kastiga alustama, küll miskit oleks kesk ja kõrgsageduseks juurde kombineerinud.)

Hakkasin teie soovitustest hoolimata võimu mõõtma ja põletasin ühe väikse raja maha, ilutulestik ja sellele järgnevad lõhnad pole eriti toredad kui hommikuni klubis oled kolanud. kiirelt 1 blokk räkist välja ja enne kui rada juhtmega asendama hakkasin leidsin kirjad:
      300W M.FET ISS1 BKE
      Igatahes jootsin selle raja ära ja toimib taas, kummagi plaadi peal on 2 kaitset, mis väärtusega vist kõvasti üle pakutud.....6,3A /250V

Lugesin teema kiirelt üle ja märkasin YRO öeldut: sellise kasti nominaal on kuskil 55W/8Ohm ja nüüd käis peas plõks et miks? ajasid graafikud ilusaks ja rohkem volumet keerates lendab sc10N ja peale seda bg17 ? See mõte, et niipalju võimsust jääb kasutamata on mulle kuidagi vastuõetamatu :S tahaks, et bassi ja just seda kõige madalamt mida ta suudab mngida poleks kuidagi kärbitud ja teisi oleks kärbitud niipalju, et kõik elemendid enamvähem ühel ajal moonutama hakkaks. se pole võimalik? Kuna mina olen praktiliselt iga tümmiga rahul ja kasutan lausa winampi ekvalaiserit siis ei pea se pilt mitte kohe ilus olema.

Vahepeal viskab nii koppa, et tiri või kasti lõkkesse ja müü elemendid maha, selle eest peaks poest miskit kordades väiksemat asemel ostma ja klubi aastakaardi hankima oleks rahu majas. (Just seepärast, et ma ei tea mis ja kuidas kõlama hakkab ja kardan et saan filtritega samamoodi tõmmata nagu kõlarite valikuga....mul on liiga hästi meeles kuidas mu täispuit uksed silmnähtavalt vibreerisid kui 400w autokomplekt toas mängis ja see mulle meeldis.....niipalju olen muidugi aru saanud, et auto elemendid on võimu võimsuse raiskamine aga se kummilohvi sound on mulle kui loodud)

Täna sai pool uimase peaga teise kastigi väike kast sisse ja elemendid takkajärgi. Teadmata milleks se kõik sest 55w kastid võib ju poest miski kommiraha eest osta ja nad on kordades väiksemad ja ilusamad.

viimati muutis kasutaja jeff01; 14 m 2009, 19:31.

Comment

Võtan oma viimase postituse möla kokku....

Kui ma ei eksi tahate teie sirget graafikut is tekitab siis selle, et kuna bg17nele ei saa üle 50w peale anda siis peaks sama nälga jääma ka bg40 ja kasti nominaalvõimsus olekski 50w tuuris ja kui rohkem keerata ärkab alles bg40 ellu ja bg17 tossab.....RIGHT?

Minu point on aga selline, et tahan võimalikult madalale ja võimalikult kõvasti seda madalat otsa....200w sööb kõlar ja 200w võimaldaks talle ka võim, kuna muusikas mida kuulan on vokaali vähe siis bg17 peaks olema piisav. bg17 peaks olema piiratud niipalju, et kui keeran nuppu niipalju, et bg40 hakkab moonutama siis pole bg17 veel surnud vaid hakkab moonutama.. Nädalavahetustel on nupp lihtsalt seal kus kannatab (Põhja pool ikka) ja vahepealne mängimine polegi nii oluline....vaiksest rääkimata (Selleks on mul lampraadio)
        Mis alast peaks bg40ne ära lõika ma ei tea, kui oleks auto võimu taga ja reguleeritav filter leiaksin kindlasti sobiva seade aga praegu võin lihtsalt kõrbeda oma teadmatute valikutega.
        Ülikõva kui bg17 saaks poteka vahele kuidagi... Mu meelest on teda liiga palju ka siis kui bg40 täisvõimsusel lõhub ja bg 17nele temale sobiv võimsus anda.
        viimati muutis kasutaja jeff01; 14 m 2009, 21:45.

Comment

Panin kõlarid oma kodukino taha (2 bassikat rööbiti woofri väljundis) ja bg17ned esikõlarite väljundis koos tweetritega mis on auto crossude taga.

Tuju paranes kohe märgatavalt, pole bassil häda midagi ja nii meeldiks mulle kuulata küll (Kui saaks vaid volumet rohkem keerata)

Mis võib olla lõikesagedus kodukino subbaka väljund? LG LH-T551SB umbeski....

Vähemalt on isu kastidega edasi tegeleda......niipea kui vaba raha tekib.
          viimati muutis kasutaja jeff01; 16 m 2009, 20:14.

Comment

katsetamisega ongi nii et kunagi ei tea, mis välja võib tulla. Aga edu ka edaspidi
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Ma ei hakka seda jama kommima, mis siin on, aga vihje oleks selline, et tasuks vaadata tehase lehele, mis kooslusega on torud kasti pandud, millised on kastid ja siis mõelda. Kui nüüd tõesti BGS 40-ga on probleeme, siis on nad küll igal pool mujal, aga mitte konkreetses valjukas. Oma kogemustest võin öelda, et see valjukas 2- ribalises kastis on rohkem kui suurepärane!

Comment

Kui keegi veel miskit vihjata tahab aga laiale publikule oma arvamust reklaamida ei taga, siis olen ülitänulik igasuguste nõuannete eest mis saabuvad ka msni, privaatsõnumite või maili teel jeff01@hot.ee on nii mail kui MSN

aga jah, poleks uskunud, et kodukino taga nii head heli suudavad tekitada (Kui filtrite valik õnnestub siis ei saa ka mu võimu taga kehvemini mängida)
                Isegi igasugust eesti muusikat on hea kuulata....heli on kuidagi selge, bass konkreetne ja madalam kui filtriteta. Uskuge või ei aga mulle hakkas 1 täiesti totter laul meeldima oma madala otsa pärast......Karl Madise - Maailm kahele (Ma ei tea kelega se duett on aga superhästi kõlab.

Comment

Pühapäeva õhtu käes ja juhe jumalast koos.

Sain kasutajalt YRO väärt nõu ja abi, arvutas mulle filtrid välja ja puha aga mina vana laisk loom pole senimaani neid valmis teinud.
                  Miks?
                  Sest mul on postkastis 76 privaatsõnumit nende kastide/filtrite/elementide teemal ja kuna minu jaoks olete kõik foorumi kasutajad ja minust targemad ei tea ma siiski kuidas teiel muusikat meeldib kuulata ja kas se ka mulle sobib. Ma absoluutselt ei kahtle kasutajates Yro, maaalune, humax, tartupets ja kes kõik veel privaatsõnumite vahendusel abi annavad ja lhendust otsivad aga ma ju ei tea mida ja kuidas te kuulate

Pidur peal ja juhe koos, peab peatäie magama vist (Võibolla on asi selles et keha on harjunud pühapäevaste pohmellidega ja nädalavahetustele omase lühikese uneajaga) aga seekord polnud ei praaznikut, klubilaksu ega alkot.....Freesisin hoopis kastide servad kumeraks ja lihvisin veidi praaki maha ja proovisin eri variante.....belive it or not aga sain juba pildi mis mulle meeldis aga just selle osas mulle negatiivset vastukaja tuligi.

Et kõiki asjaosalisi teavitada oma Inetust maitsest siis kommenteeriks seda kuidas Ennast rahuldava heli kätte sain:

Panin bg17ned koos tweetritega kodukino esikõlarite väljundisse (~150nest hz-ist edasi)
                  BG 40ned panin aga reguleeritava aktiiv crossoveriga monoblokkide taha ja kui nupp 80hz peal oli siis oli nägu naerul, bassi oli nii et lamp värises ja nõud kapis paigal ei püsinud aga kandilist ei lasknud Veidi oli puudu seda 80-150hz aga aga kuna mulle bass nii meeldis siis see ei häirinudki nii kõvasti.....veidi rohkem häiris see, kui filtri 125le Hzlie lülitasin sest mulle ei meeldi BG 40 mis üle 100hz mängib......oli tunne, et 80ne ja 125 vahel oleks se õige ala olnud ehk 100 siis vast.....magan peatäie ja kuulan uuesti ja kommenteerin taas.

Tänan kõiki abilisi, kommenteerijaid ja kritiseerijaid.

EDIT: Seletan veel miks mulle meeldib bg40 madalalt lõigatuna.....
                  Kuna madalale ta just ei mängi (mängib vaikselt) siis enne tema ellu ärkamist lõikangi ta 60-100hz vahel ära ja keeran volumet juurde ja mind rahuldav bassiots ongi olemas....on vaja vaid kesk ja kõrgsagedusega miskit teha et see madalast otsast nüüd edasi esitaks......BG40ned ongi nüüd nö woofri eest ja lisawoofrit ma hetkel tõesti ei vajagi. Kui ma seda bassikat nii ei piiraks siis hakkaks ta ülitundlikuna oma kesksagedust karjuma ja bassi jälle justkui poleks. Kas saate aru? ei pretendeeri absoluutsele tõele aga sellise tulemuseni olen jõudnud oma kuulamistega.
                  viimati muutis kasutaja jeff01; 22 m 2009, 20:30.

Comment

Kommenteerin veel oma kuulamiseelistusi et ikka 100% arusaadav oleks (Minu viga, et seda teema alguses ei teinud)

Kui kum kunagi pisikeses toas S90ned olid siis ekvalaiser oli nii et
                    40hz + 6db
                    80hz + 3db
                    ja sealt edasi nullis kuni....
                    16hz + 3 db ja 20hz + 6 db
                    Ja selline setup meeldis aga väga kõvasti ei saanud just keerata kuna kandilist hakkas vara tulema. Nüüd ehk kõrgeid enam 6db jagu üles ei ajaks.

Ehk se veidi iseloomustab seda milline kõlari graafik peaks olema?

Kas pole mitte nii et kui ideaalselt sirge joonega kõlaripaaril ekvalaiser nii timmida et omale meeldib siis sellest saabki tuletada umbes graafiku milline võiks kõlarikast olla mis sobiks ilma ekvata kuulamiseks?

Kas BG17 + sc 10 n suudab mängiga adekvaatselt 80nest hzist ülespoole ja enamvähem kokkusobivalt? Kui suudab siis mina lisaks BG40ned justkui woofriks juurde aga üle 100hz nad mängida ei tohiks.....pigem peaks 80nest hakkama kukkuma ja suht järsult ma arvan. Kas kesk ja kõrgsagedus elementide ette saab miski pote paigutada milega neid vaigistada?

Comment

ehk küsimus, kas BG17 suudab mängida 80Hz alates adekvaatselt aka hästi/kõvasti...

näeme, et vabas õhus kukub BG17 150Hz juurest 80Hz-ni -10dB ulatuses. Aga kuna vabas õhus tuleb arvestada -6dB langusega ning seda just madalas otsas siis kinnises kastis arvesta sinna 6dB otsa alustusesk. aga arvestada tuleb, et palju sinna juurde arvestada ei saa, kuna tundlikuse/sagedus suutlikuse suhe on nagu ta on. aga 80Hz peaks, aga ei pruugi(sõltub jällegi kastist ja kasutatavatest filtritest/võimust) ära tulema küll...
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
                        Kommenteerin veel oma kuulamiseelistusi et ikka 100% arusaadav oleks (Minu viga, et seda teema alguses ei teinud)

Kui kum kunagi pisikeses toas S90ned olid siis ekvalaiser oli nii et
                        40hz + 6db
                        80hz + 3db
                        ja sealt edasi nullis kuni....
                        16hz + 3 db ja 20hz + 6 db
                        Ja selline setup meeldis aga väga kõvasti ei saanud just keerata kuna kandilist hakkas vara tulema. Nüüd ehk kõrgeid enam 6db jagu üles ei ajaks.

Ehk se veidi iseloomustab seda milline kõlari graafik peaks olema?

Kas pole mitte nii et kui ideaalselt sirge joonega kõlaripaaril ekvalaiser nii timmida et omale meeldib siis sellest saabki tuletada umbes graafiku milline võiks kõlarikast olla mis sobiks ilma ekvata kuulamiseks?

Kas BG17 + sc 10 n suudab mängiga adekvaatselt 80nest hzist ülespoole ja enamvähem kokkusobivalt? Kui suudab siis mina lisaks BG40ned justkui woofriks juurde aga üle 100hz nad mängida ei tohiks.....pigem peaks 80nest hakkama kukkuma ja suht järsult ma arvan. Kas kesk ja kõrgsagedus elementide ette saab miski pote paigutada milega neid vaigistada?
                        Sellisel juhul soovitaksin Audese 10" bassikaga inverter kastid ehitada, selles toas mis seal kõlari ehitus teemas oli peaks küll ja küll olema.
                        Maailm oleks puhas ja süüta
                        kui poleks õllejogurtit
                        - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
                          vabas õhus kukub BG17 150Hz juurest 80Hz-ni -10dB ulatuses. Aga kuna vabas õhus tuleb arvestada -6dB langusega ning seda just madalas otsas
                          Valjukate ASK-d ei mõõdeta vabas õhus vaid standardiga ette nähtud kõlalaual, kindlasti teeb nii ka Visaton, ta ju Saksa firma.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                            Valjukate ASK-d ei mõõdeta vabas õhus vaid standardiga ette nähtud kõlalaual, kindlasti teeb nii ka Visaton, ta ju Saksa firma.
                            Mõõtmistingimused Visatoni tehases. Midbassi, bassi, tviiteri ja täiskõlari setup on välja toodud.
                            Minu DIY blogi
                            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Keegi veidi sellise horni mängimist oskab kommenteerida? http://www.visaton.de/en/bauvorschla...struction.html
                              Ma tean et olen võhik ja võin koledasti puusse panna aga kas sellest madalamale bgs40 ei mängigi ka suures kastis? Kui suur oleks muidu ideaalne võimalikult madalale mängiv inverterkast kui põhinõue ongi bass?

Lihtsalt huvitab

Edit kui seda pilti minule arvutatud graafikuga võrrelda on vist vahe siiski suur.
                              30hz +3db
                              50hz + 7db
                              75hz + 5db
                              viimati muutis kasutaja jeff01; 28 m 2009, 13:16.

Comment

Mina loll pean ikka oma vigadest õppima

Sai 1,2k filtri detailide alla pandud ja tulemus suht ümmergune....nagu alati....NULL

Sai filter selliste lõikesagedustega tehtud:
                                http://yro.planet.ee/kola/bg/jeff_21.jpg

ja heli oli kohutav. Tweeter kriiskas, kesksagedust ei oska kommenteerida aga bassi polnud. Kui Volumet niipalju keerasin et bassi hakkas tulema siis oli tweetri kandiline igas ruumi nurgas kuulda.

Panin samal kompotil bassika otse ja teised 2 läbi filtri....asi läks kohe palju-palju paremaks, võtsin prooviks kesksageduse otsa lahti ja mitte midagi ei muutnud. St et kõlar lõpetas mängimise aga kuuldavat muutust ma ei tajunud.

Paningi siis kõrgete vahele ühe konde ja ühe pooli nagu siin: http://yro.planet.ee/kola/bg/jeff_22.jpg ja panin ta paralleelselt bassikaga. Bg17ne jätsin üldse välja ja Heli on hea. Vokaali on väga super kuulata. Käisin poes ja tõin paar peotäit eest mussi ja naudin seda siin hetkel kuigi filtritele kulunud raha oleks pidanud mujale suunama (Näiteks korralikku tweetrisse) Ma ei saa enam aru miks mulle se bg 40ne kesksagedus ei meeldinud ennem aga nüüd koos tweetriga eeldib väga.

Minu mõte olekski hetkel kahe ribalised kastid
                                ...jätta nüüd bg40 otse võimu taha midagi piiramata/lõikamata/kastreerimata.
                                Tweeter esialgu selle sama filtriga kuniks ta parema vastu välja vahetan
                                Nädalavahetuste diskotümistamisteks hakkan järgmisel aastal woofri raha koguma millega umbes 60-80ne hzini ehk juurde aidata (Saan aru et seda poleks vaja kui oleksin kastid 2x suuremad teinud.)
                                viimati muutis kasutaja jeff01; 05 m 2009, 21:36.

Comment

Working...
                                X