Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Tviiteri kisa saab taki või L-pad'iga maha tõmmata, kui tviiter ikkagi kisas, mitte kesksageduse ülemine ots.

Ma kahtlustan, et midagi läks filtri või elementide ühendamisel valesti. BG40 vastandfaasis äkki?

Bassikat saab vähe kõrgemale, kui taki väksema paned.

/Edit Kui aga kõik õigesti läks, siis ei oskagi muud öelda, et maitset on raske ennustada. Eks see filtri tuunimine on üks katse-eksituse töö ja kuulamine. Samas oled sa juba BG40 heliga harjunud ning nüüd tundub filtiga variant kummaline.
    Ilma filtriteta on BG40 tundlikkuselt teistest elementidest peajagu üle. Päris ilma filtrita ei usu, et ta korrektselt kõiki sagedusi mängib.
    viimati muutis kasutaja YRO; 06 m 2009, 01:02.
    Minu DIY blogi
    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Jh kontrollisin nüüd hommikul asja veelkord üle ja kõik oli õigesti. (Tegin seda ka eile 2x)
      Tegelikult oli heli OK, isegi üllatas et se tweeter nii kõvasti mängib aga mida nuppu juurde keerasin seda hullemaks läks. (Bg40nest ei hakanudki ilusat bassi tulema ja tweeter hakkas üle karjuma....)

Praegu olen kuulanud nii ja naapidi ja kõik kodus olevad variandid läbi proovinud ja olen aru saanud, et kõige parem tümps on seni olnud bg40 aktiivcrossu taga ja teised kõlarid kodukino esikõlarite väljundis. Selline komplekt pani laes lambid värisema ilma, et kusagilt kandilist tuleks. Aga kuna kodukino võiks ikka teises toas olla, kus kõlarid seintel muidu tühja vahivad ja kahte võimu volumet on halb keerata siis sellist combot ma ei taha.

Teine hea ja eesti muusika jaoks ehk väga hea variant on seni labaseim....bg40 otse + tweeter filtriga rööbiti juures.
      Mängib väga ilusasti ja hea kõlaga (Usun et veel paremaks saaks kui selle pisikese tweetri paremaga ja madalamale mängivaga asendaksin)
      http://www.visaton.de/en/chassis_zub.../hth8_7_8.html 106db tundlikkusega ja üsna madalale mängivana peaks se bg40ne juurde väga hästi sobima nagu siin kahe ribalises kastis: http://www.visaton.de/en/bauvorschla...5_h/index.html

Kuna nii või naa tunnen puudust 30-50hz alas siis kunagi tuleb võibolla woofer juurde aga kindlasti mitte selle aasta sees. Enne vaja tweetrid välja vahetada ja kastid ilusaks teha......mine sa tea ehk ka seinale riputada.
      viimati muutis kasutaja jeff01; 06 m 2009, 10:17.

Comment

Mina seda HTH-d 15" papiga ei paaritaks - alla 3 kHz seda löigata ei tasu ja 15" üle 1,5 kHz vägistamine ei ole ka hea möte, 1,3 kHz oleks juba sihuke enam-vähem kompromiss, ideaalis üle 1 kHz ei tohiks 15" mängida. Ise olen piilunud BMS 4554 draiverit koos XT1464 ruuporiga, hind on vägagi möistlik. Löikesageduse saaks siis 1,3 kHz, vöibolla kannatab isegi 1 kHz pealt löigata kodustes tingimustes. Muidugi eeldab see kooslus elementaarsegi möötmistehnika olemasolu; kuna CD ruuporitel on juba loomu poolest körgsagedustes langev sageduskara, siis on tarvis üsna keerukat filtrilahendust, ideaalselt aktiivfiltrit, kahte vöimu ja EQ-t. See BMS on köige odavam draiver, mida ma üldse julgeks 15" papiga kaheribalises koosluses paaritada, B&C DE 700/DE 750 vöi BMS 4592ND-8 oleks ägedam, aga hind on neil üle 300 €. [See Visatoni MB 115/H on minu arust üks tüüpiline punkbändikölar, BGS40 (tüüpiliselt silutud) graafikut vaadates ja pisut ettekujutust omades vöib oletada, et alates 1,1 kHz hakkab koonus "murduma", tekitades tugeva resonantsi, mis saavutab tipu 1,5 kHz peal ning üle 2 kHz on tegu juba paraja läbuga - tüüpiline 15" käitumine.]
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Tänan mõistliku ja nõu andva postituse eest.
          Arvasin et tuleb a-la: Told Ya stiilis ära panemine sest igasugu variandid on pakutud ja minu seni valitute kohta on enne valmimist juba halvasti öeldud ja neil on ka õigus olnud. Aga mis teha, foorumis näen vaid kasutajaid ja mina ju ei tea kes on PRO kes on amatöör või kes on vaid foorumitark...nüüd juba tean enamvähem aga kedagi ei süüdista.

Need driverid + ruuporid + neile korralike filtrite koostamine maksab mu jaoks liiga palju $$$ ja ma ei julgeks seda proovida, ehk on tulemus jälle teile väga OK aga mulle mitte vastuvõetav. (Kuigi nii kõrge otsaga mängides ei saa enam nii palju puusse panna kui minu esmase mõttega bg40 80hz pealt ära lõigata ....st et saab aga kõrgema otsa osas on mu nõudlikkus ilmselt alla igasugust arvestust kui arvestada seda, et kuulan praegu sc10niga paaris ja midagi väga suurt puudujäki ei tähelda uskumatu et seda kirjutan kui olen selle mõttetu elemendi graafikut näinud aga IN real se nii on) Hakkab vaid moonutama kui nii kõvasti tahan kuulata kui bg40 hetkel selle võimu taga hästi mängib.
          Puudust tunnen veidi vaid ekvalaiserist, tõmbaks veidi naerule.

Niisama erilise põhjuseta panen ka 2 pilti. Üks siis eilsest filtri tööst ja teine täna hommikusest kastitööst.....pahtli ja värviga saab kõik korda.

Comment

Kasutaja Humax on bg40ne kohta öelnud, et see valjukas 2- ribalises kastis on rohkem kui suurepärane! Kui ta juhtub seda teemat lugema võiks temagi kommenteerida oma nägemust sellest mis element se teine võiks olla.

Teie jaoks olen ma ilmselt poolkurt kui sd10ne üle ei oska nuriseda ja seda enam arvan et "punkbändi" lahendusena horniga paaritamine oleks mulle enam kui küll sest isegi pungi bändidel on miski muusikaline kuulmine võrreldes minuga

(Asi miks ma pakutud driverit ja horni ei vaata pole mitte niivõrd selles et ei julge kuna kardan mööda panna aga pigem selles et se maksab veidi $ ja teisalt seepärast, et olen hakanud hindama lihtsust ja praegu kuulates olen aru saanud et olen ilmselt väga vähenõudlik vokaali/kõrgete kara kuju osas....a-la peaasi et miski mängiks. Lihtsuse all pean silmas seda, et ma ei tahakski enam miskit bg40ne ja võimu vahele panna vaid miskit vaid juurde mängima millel tervise huvides algus ära lõigatud....imselt on se väga halb mõte aga passiivfiltreid bassika taga kardn vähe juba. Mõõtmisega pole plaanis tegeleda kuna heliallikad vahelduvad, tujud vahelduvad ja kui ekva saan siis see on täpselt vastavalt nädalapäevale häälestatud.

Comment

Ma ei saa ikka tundest lahti, et bassikas polnud sul õigesti ühendatud. Oli ta ikka teiste elementidega vastandfaasis?
              Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                Ma ei saa ikka tundest lahti, et bassikas polnud sul õigesti ühendatud. Oli ta ikka teiste elementidega vastandfaasis?
                Oli tõesti. Olen kindel
                Nüüd siis kummalegi bassikale ~115L mahtu

Lugesin terve teema veelkord läbi ja pakuti 120L kinnist või 240L inverterkasti ja sarnaseid mõõte soovitas lsaks YROle veel paar inimest ja tekkis küsimus, et kas oleks kusagil pildil võimalik näha kahte joont, 115L kinnine vs inverter. Kas mängiks madalamale kui kinniseks teha?

Kuna YROt enam tüüdata ei julge siis annab keegi ehk mõne vihje mõnest inglsekeelsest programmist mida lihtsam kasutada ja mida netist saada oleks
                viimati muutis kasutaja jeff01; 06 m 2009, 15:17.

Comment

BGS40 115L kastide võrdlus, punktiiriga kinnine ja pideva joonega BR sinu mõõtudega kast. Filtreid pole.
                  Minu DIY blogi

Comment

Super tänud.
                    Seda pilti vaadates ma invertereid kinni küll ei paneks. Alla 30hz mis kinnisena parem oleks sealt kastist niikuinii ei tule. In real ei saanud ise asjast aru sest käega inverterid sulgedes olen ise kõlarile liiga lähedal ja teist inimest appi võtta polnud.

Ma ei oska neid graafikuid küll lugeda aga arvan, et sain õigesti aru kui väidan et mu eelmisena valitud 80hz lõikesageduse korral oleks kinnisel ehk veidi jumet aga kaheribalises pole mõtet.

Kui vaadata bg40ne joont 2kHz juures siis se on üle 100db ja kui samal sagedusel on tweeter 85db siis tekib omalgi küsimus kus on mu kõrvad või kuidas ma seda kuulata suudan
                    viimati muutis kasutaja jeff01; 06 m 2009, 16:12.

Comment

Kui palju neile kastidele praegu volumet anda võib vattides kui bg on otse võimu taga? ja kas se muudab lugu kui sc10 on rööbiti juures?
                      aga kui sc asendada selle HTH horniga ja seal visatoni kahe ribalises oleva kõrgete filtriga.... või kui liita juurde ka bassikale visatoni mb115H-le mõeldud bassika filter?

Comment

Teinegi kast samamood i tagasi moditud, vatiin sisse pandud ja terminal külge monteeritud.

Sounds good for me kui veidi ekvast timmida
                        Kui kunagi bassika saan pole ka ekvalaiserit enam tarvis.

Milleni olen jõudnud?
                        Selleni, et kui minusugune bassihoolik hakkab kunagi kõlareid ehitama ja ta teab et valmis poe kõlaritest ta piisavalt mürtsu kätte ei saa siis tulebki kogu oma raha panna sobwoofrisse kuna kõik muu on sekundaarne ja võib vabalt odav crapp olla
                        Tegelikult olen ilmselt BG40nete kõlaga harjunud sest kuigi vahepeal olid müügimõtted siis nüüd polnud ma neid nõus enam müüma.....meeldib (Vähemalt niikaua kui kaine olen ja ilusamat eesti muusikat eelistan)

Comment

On kellelgi siis veel mõtteid mille vastu praegused kõrged vahetada, kui olen otsustanud kastid kahe ribalisteks jätta. ?

Omal pole peale hth hornide midagi mõttes (Võiks justkui seda kasutada sest selliseid kaste ju tehakse ja neid ona ka 1 foorumilugeja minu teemas kiitnud)

TAHAN kaheribaliseks jätta sest se on lihtne ja odav (Selleni jõudmine mitte nii väga) Kolmandaks "ribaks" loen bassika lisamist tulevikus.

HIFI kvaliteeti pole tarvis, seda ma nautida ei oska ja seda mu tuba ka ei võimalda sest kõlarid saavad paigutatud nii, et parim ala on toa keskel ja kui just püsti seistes fännata ei taha siis kuula parem nurgas klappe, saad vähemalt istuda.

Eesmärk on mängida vaid kõvasti aga mitte plärisedes. Jõnksud ASK tabelis on minu jaoks vaid paberil ja ei mina ega mu tutvusringkond ei oska neid kritiseerida.

Comment

Kas kellelgi on soóvitusi kõlarite paigutuse kohta kui tuba on umbes selline:

Painti sketch pole just kena aga ehk elab üle. Hetkel siis kastid nurkades A ja B maas.....
                            Ega ei ole ju paremaid nurkasid kuhu peaks nad tirima? Tuba nii halva kujuga et filmisoundiks niikuinii neid kasutada ei saa vist.

Aga kas oleks mõtet kastid lae alla upitada ja toa keskele suunata? st et kaldu kah siis veel lisaks lasta.... või mida arvata sellest kui kastid keerata nö külili ja sellisel kujul lae alla vedada? saaks kõlarid veel kõrgemale ja veel vähem ruumi võtma... aga kui lähedal võiksid nad üksteisele olla et tulemus parem oleks? või kui kauele peab nad üksteisest jätma et stereoeffekt ära ei kaoks?

Any Help?
                            viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2009, 02:33.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
                              Kas kellelgi on soóvitusi kõlarite paigutuse kohta ...

Hetkel siis kastid nurkades A ja B maas.....
                              Ega ei ole ju paremaid nurkasid kuhu peaks nad tirima? Tuba nii halva kujuga et filmisoundiks niikuinii neid kasutada ei saa vist.

Aga kas oleks mõtet kastid lae alla upitada ja toa keskele suunata? st et kaldu kah siis veel lisaks lasta.... või mida arvata sellest kui kastid keerata nö külili ja sellisel kujul lae alla vedada? saaks kõlarid veel kõrgemale ja veel vähem ruumi võtma... aga kui lähedal võiksid nad üksteisele olla et tulemus parem oleks? või kui kauele peab nad üksteisest jätma et stereoeffekt ära ei kaoks?
                              Nurgas pole kõlarid hea , eriti mööda maad. Kui just helirõhku taga ei aja. Arvatavasti on sul need nii suured ka et kuskile mujale panna. Aga tõsta maasta lahti vähemalt ja otsi kus heli peegeldused läheksid kõige pehmemasse kohta. kuskohas sa ise neid enim kuulad . Toa suuru palju see ?
                              viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2009, 02:41. Põhjus: Piisab pildist algses postituses
                              40,000 watts anyone?! Professional amplifiers from www.audiotec.ee

Comment

A-st B-ni umbes 3,5m (Veidi peale)
                                B-st C-ni umbes 6,5m
                                C-st diivani nurgani umbes 6m

Aga need pole vist väga olulised mõõdud.

Hetkel veel woofrit pole ja ajan tõesti maksimaalset rõhku taga aga milalgi saab woofrid juurde ja nii madalaid otsi nii kõvasti ta enam mängima ei peaks ja võiks nagu õhku tõsta küll aga lae alla tõstes jääks 15" elemendid umbes kõrvade kõrgusele, kas se veel hullem variant poleks?

See tuba ongi selline, et ega diivanil polegi vist võimalik nautida nii, et vaba ala toa keskel samuti korraliku mürtsuga täidetud oleks Peab kodukino jaoks vist ikka teise toa jätma ja selle toa puhtal PA jaoks kui rahvas reede õhtul külla tuleb ja end põrandal keerutama hakkab siis diivani juures võikski vaiksem olla ja nii ongi. Või pean nautimiseks omale korraliku lamamistooli hankima mille saaks keset tuba lükata.

Aga küsimus bassika kohta mis kunagi tuleb.....
                                Kas selles suunas mängises miskit koledust ei põrku seinast tagasi diivani suunas kui nad nii seina suhtes risti on?

Comment

Working...
                                X