Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

pane nii et tweeter on kõrvade kõrgusel. Bassika paneks sinna A poolele või toakeskele seina äärde. bassikat liiga kaugele ei maksa ka panna. Mis bassika teed?
    40,000 watts anyone?! Professional amplifiers from www.audiotec.ee

Comment

bassika saaksin panna vaid sinna kus ta joonisel on, võibolla saaks teha vaid kasti, kus nad nii risti seinaga pole kui sellest abi oleks....
      Miks? Seepärast et plaanis on 2x12 bassikast mis mängiks madalale ja see võib tulla 350L kanti ja ei kujuta sellist kolakat mujal ette kui diivanilauana

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
        bassika saaksin panna vaid sinna kus ta joonisel on, võibolla saaks teha vaid kasti, kus nad nii risti seinaga pole kui sellest abi oleks....
        Miks? Seepärast et plaanis on 2x12 bassikast mis mängiks madalale ja see võib tulla 350L kanti ja ei kujuta sellist kolakat mujal ette kui diivanilauana
        No korraliku elemendiga inverter, bandbass jääb tavaliselt sinna 100l kanti või veel väiksem. ja mis tähendab madalale ? 1hz on ka madal Tantsumuusikas 50hz on hea, 30-40on väga hea. Vaadates su endist plaani ,sul 100hz mängib hästi aga sinna alla vist väga ei lähe enam. On sul siis mingi bassika täpsem plaan idee?! Ja Suppar eemale panek kõrgetest ma ei pea parimaks ideeks, aga asi oleneb ka toa helipeegedustest. Katseeksitustm. soovitan.

Comment

Esmalt postitatud joss222 poolt
          No korraliku elemendiga inverter, bandbass jääb tavaliselt sinna 100l kanti või veel väiksem. ja mis tähendab madalale ? 1hz on ka madal Tantsumuusikas 50hz on hea, 30-40on väga hea. Vaadates su endist plaani ,sul 100hz mängib hästi aga sinna alla vist väga ei lähe enam. On sul siis mingi bassika täpsem plaan idee?! Ja Suppar eemale panek kõrgetest ma ei pea parimaks ideeks, aga asi oleneb ka toa helipeegedustest. Katseeksitustm. soovitan.
          Sa ei saa üldistada, et köik korralikud inverterkölarid jäävad 100 liitri kanti. Mina olen oma elus näinud korralikke inverterkölareid viiest liitrist viiesaja liitrini, erinevad valjukad, erinevad sagedusvahemikud aga köik nad on olnud korralikult teostatud. Näiteks 400 liitrine kast kahe 18" bassikaga on PA vallas standardlahendus. Mängib sihuke 40 Hz-ni. Kui tahad, et samad valjukad mängiks 20 Hz-ni, peab kast olema hiiglaslik EBS tüüpi, mingi häma a la "100 liitrit 12-tollisele on liiga suur" ei vii kuhugi. Big sound comes in big box, teisiti ei ole lihtsalt füüsiliselt vöimalik.

Mis puutub bassikate asetusse väikeses ruumis, siis märksönaks on "dr. Geddes". Soovitan soojalt lugeda.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
            Big sound comes from big box
            Paranduseks.
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Sul on õigus(panin ennem vb oma eneseväljedusega puusse)! Tahtsingi seda öelda et jeff01 valiks enam vähem sellise elemendi, mis mängib ka 100l(vb väiksemagi) piisavalt kõvasti ja madalale. Et ei pea tegema 300-400l kasti tuppa. Endal tarimise vaeva ka vähem. ja ma nüüd ei usu et ta selle sinna tuppa paigale jätab, kui tal hea tehnika siis arvatavasti hakkab ta seda mujale ka vedama. Ja mulle koguaeg tundub ,et jeff01 info on puudulik vähe, et talle midagi abistavat öelda. Ma ei taha midagi halvasti öelda lihtast endakogemususest infijagada, ja teist aidata. Ma ise alustasin sama moodi kui jeff01. Nüüdseks ehitatud 10neid autobassikaid ja üldsüsteeme+ 5aasta dj ja 3aasta produtsendi kogemust . Nüüd aasta olen vaikselt nokitsen Pa viimastotsa( Hornid jne). Samas ma ei ole nii tark kui siin mõni, aga kõige lollim ma ka ei ole tehnofriik Tänud lugemise eest, saangi seedida paarpäeva uut infot, alatiteretulnud!

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
              Sa ei saa üldistada, et köik korralikud inverterkölarid jäävad 100 liitri kanti. Mina olen oma elus näinud korralikke inverterkölareid viiest liitrist viiesaja liitrini, erinevad valjukad, erinevad sagedusvahemikud aga köik nad on olnud korralikult teostatud. Näiteks 400 liitrine kast kahe 18" bassikaga on PA vallas standardlahendus. Mängib sihuke 40 Hz-ni. Kui tahad, et samad valjukad mängiks 20 Hz-ni, peab kast olema hiiglaslik EBS tüüpi, mingi häma a la "100 liitrit 12-tollisele on liiga suur" ei vii kuhugi. Big sound comes in big box, teisiti ei ole lihtsalt füüsiliselt vöimalik.

Mis puutub bassikate asetusse väikeses ruumis, siis märksönaks on "dr. Geddes". Soovitan soojalt lugeda.

Comment

Hoffmani "raudne reegel": väike kast - mängib madalale - mängib valjusti. Vali kolmest kaks, köiki korraga ei saa

Too 300...400 on möeldud spetsiaalselt statsionaarseks lahenduseks. Saab ka väiksema kastiga, aga siis alla 40 Hz sagedustest vöib vaid und näha (kui ei juhtu nii, nagu juhtus minu 50 Hz alumise piiriga "superkompaktidega", mis juhuse tahtel mu praeguse toa akustika eripärade abil ootamatult 27 Hz-ni mängima hakkasid - tösi, 40...50 Hz laiutab auk). Kui ma teemaalgataja soovidest aru sain, siis tahab ta hästi madalale JA valjult mängivat süsteemi taskukohase hinnaga - see on vöimalik, aga portatiivsus tuleb ohvriks tuua
                Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Tänan teema elushoidmise eest.

Vahepeal käis mul külas 1 mees kes minust oluliselt rohkem helitehnikast jagab ja suutsin teda meeldivalt üllatada. Ta poleks üldse lootnud sellist heli 15" pappidest ilma kesk ja korralike kõrgeteta. Mainis kül puudulikku ala aga temameelest korralikud kesk-kõrged päästaks päeva. ütles et sellist bassi 8 ja 10" elementidest kindlasti kätte ei saa mida mu väiksed kastid esitavad. Kahju et ei saanud lae ala tõsta, oleks tahtnud isegi kuulata kas bass kaob täitsa ära või ei.

Vahepeal sai hangitud korralik söögitoa kompekt mis keset tuba lambi all paikneb....selle järgi tuleb kunagi diivanilaua plaat teha mille alla woofrikast tuleb. eriti kaasas tassida teda pole plaanis...milleks või kuhu? Süsteem on mu oma läbude tarbeks. Kui sõbrad külla tulevad lükkan laua vastu seina ja keeran nupud " põhja" .......bassika kast tuleb pmt kandiline toru mille otsas woofrid nii et see pole mujal ka eriti ilus ja hästi paigutatav.

Bassikõlarite foorumis on mul ka bassika kohta abi otsimise teema, kui on ideid siis sinna on vist õigem postitada

Comment

...Et naisele meelehead teha tirisin oma kõlarid ja võimu ühte pooleli olevasse 12 ruutmeetrisesse kolatuppa....sinna sai veel ajutiselt miski vaibanärts maha, diivan ja muud nagu polegi tarvis...juhtmed taha, uksed järjest kinni ja muusikat nautima nii ,et naine saab teises maja otsas telekat vaadata. Kõlarite-diivani asend toa suhtes on nüüd sarnane kuulamistoaga lõunakeskuses aga liigset kola on toas kahjuks palju.

ja olen lausa shokeeritud... ma ei kujuta ette milline selle kõlari ASK praegu on (bg40 115 liitrises + sc10N selle filtri jupi taga) aga se on uskumatult erinev sellest, mida suures toas kuulda oli. Ma ei taju enam seda auku mis mulle tundud puudu jäävat. Ei julge välja öeldagi mis kõik minu kõrvade jaoks justkui muutunud on sest ma ei usu et niipalju asju ruum määrab aga riskides end lolliks teha pajatan siiski:

Sound tundub detailsem sest olen miskis tobedas INESe loos leidnud miskeid detaile mida enne tähele ei pannud (Detailsus ei saa ju tegelikult muutuda ruumist tulenevalt nii et see selleks.)

Bass on parem (kas mitte parketilt peegeldav bass ei peaks võimsam ja parem olema?) igatahes vaibaga toas keerasin plaadikal X bassi viimaselt astmelt keskmisele sest sellest on küllalt. Ilmselt tuleneb se 3x väiksemast toast. ...imelik on ka see, et kui enne kuulsin justkui ühtlasel noodil bassi siis nüüd on sellel sügavust ja mõne loo bass on erinev sellest mis seni olen kuulnud. Tundub, et et mängib ka madalamale aga se on ju impossible.

Moonutusi kuulen varem ....pakun, et selles on süüdi kõlarite asend sest keerasin neid enne ikka nii ja naapidi kui rahule jätsin...kõrgete kõlar on diivanil istudes ka kõrvade kõrgusel nüüd. Tekkiski küsimus kas kõlar mängiks kõvemini ilma moonutusteta kui võimu täisväärtuslikuks ehitaksin? (Praegu peaks sada vatti kanali kohta vaid andma ja 300ni annaks seda pushida.

Ja üleüldse on kuidagi väga hea aga nüüd on iga loo jaoks tahtme taas bassi või kõrgeid maha-juurde keerata kui plaadil on erinevad artistid. Enne oli iga loo jaoks sama setup ja bassinupp põhjas ja tundus OK.

Juba suures toas hakkas mulle meeldima SC10nete kuulderaadius...sest pidi ikka väga kõlari lähedale nurka pugema et kõrgeid enam kuulda poleks... aga kui vaadata kui palju bg40nete membraan liigub kõvasti kuulates siis tekib tahtmine võimu võimsamaks kruttida ja kogeda veel kõvemat soundi aga mis siis kindlasti veel rohkem hätta jääks on sc10n. Kuigi visatoni lehel on neil hoopis suurem võimsus märgitud kui elfa lehel. Või lubaks neil vahel olev filter veel võimsust lisada ja praegune kandiline tekib hoopis võimu maximumi lähenemisest?

Eriti tobedaks teeb asja see, et nii kuulates mulle need kõlarid meeldivad aga mul pole kohta kus neid nii põrandakõlaritena nautida Väiksesse ruumi tuleb mul millalgi uus magamistuba ehitada, suures toas pole diivani ette võimalik kõlareid panna, akvaariumitoas kardan veeelukate pärast ja praegune magamistuba saab kunagi lapsele nii et jääb kah ära. Suurde tuppa lae alla pole ma neid tegelikult seetõttu tõmmanud, et kardan et nad näevad seal kohutavad monstrumid välja mis sinna kuidagi ei sobi. Kuhu kurat ma nad üldse ehitasin :S ???
                    Igatahes kolan nendega ringi siin ja seal, siis saan teada kus peavad asetsema ja siis tean mis kastid saaks sinna üldse ehitada kus kõlarite asukoht kuulaja suhtes OK oleks. Kui tuleb uus mõte lõhun kastid kütteks, vahet pole, Kogemusi on ropult tulnud juba ja elemendid on endiselt heas korras Kui aega saan siis proovin nad millalgi aktiivcrossu otsas ära seal kohas kuhu woofrilauda plaanisin suures toas....teisi kõlareid peavad proovimiste käigus asendama miskid garaazikad mis kõik s30nete laadsed liiduvabariigi tooted.
                    viimati muutis kasutaja jeff01; 25 m 2009, 20:46.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt
                      Eriti tobedaks teeb asja see, et nii kuulates mulle need kõlarid meeldivad aga mul pole kohta kus neid nii põrandakõlaritena nautida
                      Siin tundub asi viimistluses olevat.. Tõsi, mul pole õrna aimugi mis su naisele sümpatiseerib.. seega ei oska siinkohal asjaliku nõu jagada. Samas, asi on ju lihtsalt edevuses.. seega niikaua kui kõlar näeb välja säravam & kallim kui naabrite mersu peaks ehk asi OK olema?

Elutoa akustiliste omaduste parandamise osas.. ei ole jällegi head nõu anda, pole veel midagi leidnud mida oma naine välja kannataks, kui ma seda kohe varsti eemaldada ei luba :P

Comment

Oi te ei kujuta ettegi mis mõtted mulle hommikul telekat seinale paigaldades tulid Mida rohkem mõtlesin seda parem se mõte tundus.

Sellega, et telekas seinale sai tekkis justkui koht suurtele põrandakõlaritele, mida kogu oma diivani ulatuses nautida saaksin. Ilmselt on se parim tuba kõlaritele, kuna se on suur ja kui on nädalavahetuse party saab kõlareid nihutada nii et nad toa teises suunas mängiks või kui rahvast vähem sisi mahub ühe diivani ümber ära ja võivad kõlarid ka nii olla.

Sest tegelikult mulle BG40nete ja SC10nete sound meeldima hakanud.
                        Sest need inetud nurga kastid ei sobi kuhugi....kõige vähem lae alla
                        Sest need kastid saaks suuremad ja bg40netele se meeldiks
                        Sest sellise paigutusega tekib koht kus muusikat nautida
                        Sest väikeses toas ei jäänud bassist puudu, ilmselt ei jää ka suures kui kastid ssvad suuremad mis toob kaasa woofrimõtte kadumise.
                        Sest se raadio mille kujult šnitti võtan jääb sinna tuppa niikuinii igaveseks
                        Sest selliste kastidega saaksin kõrgeid ja või kesksagedus kõlareid suunata kas siis diivanilt kuulamiseks või püstijalu nautimiseks (Kõrged-kesk väikestes kastides ja üles alla suunatavad)

Raadio ja telekas:

Minu rumal mõte ja puudulik võime pastakat käes hoida:

Kokku panduna:

Selgituseks: se kaldus osa saaks sama nurga mis sama osa raadiol
                        Kõik tükid paineks küljeseinte vahel nagu raadiol
                        Küljeseinad moodustaks üleval batmani kõrvad mille vahel kas 1 või 2 eraldi kasti 2 või 4 valjukaga

Ei ribade arvu, filtrite tüüpi või kõlarite arvu või marki pole otsustanud.
                        Kindel on niipalju et oma bg40netest ei taha loobuda ja need peavad olema.
                        Selge on ka see, et sc10N on hea kõlaga ja riskides kammfiltri effektiga kasutaks neid 2+2 tk
                        Selge on ka see, et kui BG40neid kasutan vaid bassikana siis aktiivfiltriga, teiste filtrid passiivsed
                        Kui mahub teeks need kastid hea meelega Aktiivkastid ja kaotaks oma räki ära nende sisse
                        1 küljesein kummalgi kastil paks olema kruvireaga ja tihendiga ehk eemaldatav.

Kes arvab, et pole hea mõte laitku kohe maha enne kui se mõte mulle ajju süübib.

Comment

Kui jalgratta leiutamine omaette eesmärk pole siis vb. saad kasutaja Crimsonilt soovitusi:
                          -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt
                            Kui jalgratta leiutamine omaette eesmärk pole siis vb. saad kasutaja Crimsonilt soovitusi:
                            http://static1.album.ee/files/758/1/...50405_6c3C.jpg
                            NoBox ei lähe ju minu soovidega absoluutselt kokku.
                            Lisaks on antud kõlaritel hirmkallid kesksagedused.
                            Soovituste vastu pole mu muidugi midagi.

Comment

...jäi kuskilt silma, et eraldi monstersupakas plaanis.
                              Aga sel juhul B&W 802 /802D.
                              -

Comment

bg20 küll hirmkallis pole. Saad ka asendada oma bg17 tega põhimõtteliselt.

Comment

Working...
                                X