Teade

Collapse
No announcement yet.

lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: lairiba või 2-, 3-, 4-ribaline kõlar

Oli plaanis küll se woofer aga kui nad diivani ette paigutan ja ise diivanilt kuulan siis on Asi väga hea ja tundub et woofrit polegi tarvis. Kuna koht kust plaati ostan avatakse alles jaanuari alguses on mul piisavalt aega veel kuulata ja mõelda.
    Mõtlesin kastid mahult suuremad teha ja sellega veel bassi juurde saada sest niipalju kui ma paari päeva jooksul bassbox prod olen näppinud on vahe üsna suur kui kast on 115L VS 200L (Iseasi kas päris 200 teen...pean mõtlema)
    Nendes NB kastides oli mu mälu järgi visaton B200 mitte bg 20 millede paar maksab 5,5k mitte 1,1k Aga võin ka eksida.
    viimati muutis kasutaja jeff01; 28 m 2009, 15:46.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
      Selge on ka see, et sc10N on hea kõlaga ja riskides kammfiltri effektiga kasutaks neid 2+2 tk
      Ära parem riski kammfiltri efektiga, pärast vaja jälle ümber ehitada. Horisontaalsuunas peaks ikka alati olema üks valjukas mitte 2 või rohkem kõrvuti, vertikaali võib panna rohkem, kui täpselt tead mida ja kuidas panna. 2 valjukat tõmbavad ka kõlari takistuse alla ja see ei pruugi igale võimule sobida.

Comment

Püüan su sooviust siis järgida.
        Muidu pole väikeste kõlarite muutus enam miski probleem, kuna plaanis ülemine kas või ülemised kastid ju eraldi teha ja raisku läheks vaid väike tükk odavat materjali....filtritega on hoopis teised lood jah.

Kuidas ma üldse lõikan ja mitu riba teen on täiesti lahtine... Saaks kuidagi kasti valmis ja seal suurema mahuga kastis bg40neid kuulata siis tean ehk täpsemalt mida juurde tahan ja kas sobib nad nätta filtrita või mitte. Üles kõrvade vahele teeks kastid alles peale seda.

Vahepeal oli mõte vahetada oma stereovõim miski ressiiveri vastu ja panna kahe kanali taha ülakastid ja kahe kanali taha bassikad läbi aktiivfiltri...ülakastidesse passiivfiltrid ja siis peaks saama bassika volumet ülakastide suhtes timmida kui ei eksi. Mida sellest arvata (paar kanalit jääks muidugi kasutamata sest nelja kanaliga resse pole ja on vaid 5.1 aga kas 5.1 üldse võimendab keskkõlari kanalitega madalat otsa? ja mida arvata 5x100 väljundvõimsusest...kas se kuidagi ka rmsiga võrreldav on.

Mis oleks odav-hea kesksageduskõlar mis mängiks koos sc10n iga talutaval tasemel kaheribalises kastis?
        (Plaan ülakastid teha kaheribalised stereokastid)
        Bg40ned hakkavad vist teise võimu taga vaid basse mängima läbi aktiivfiltri.

Kas bg20nel on eelist bg17ne ees? või mis oleks analoogne sarnases hinnaklassis asi mis võiks sc10niga kokku sobida?

Mul on väike kartus väikeste papikõlarite ees nagu se bg17 on sest minu jaoks kõlas ta täpselt sellisena nagu ma arvasin üht väikest papikat kõlavat. SC10niga koos kõlas ta mul täiesti bassita ja seepärast mulle viimati se combo ei meeldinudki, et mahlase bg40ne bassi kõral oli se bg17 kuidagi kohuavalt kõrva torkava papise kõlaga.....Ma lihtsalt ei oska seda seletada aga kui ta karbist välja võtsin tekkis kohe aimdus sellest kuidas häält teeb ja kahjuks täpselt nii ta tegigi... Ei tea kas viga oli selles et mu oli ta 4L kinnises kastis või on viga minu kõrvades või milles aga müüsin nad suure rõõmuga ära ja rohkem nendega enam katsetada ei julgeks.

Aga mis arvata sellisest elemendist nagu ws17e : http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...-76#!24-578-76
        Visaton ise on neid 2tk sc10niga ühte kasti pannud: http://www.visaton.de/en/bauvorschla...lou/index.html

Ilmselt seepärast on2 tk jadamisi et takistuseks 8 oomi saada?
        Kas ühega on asi lahendatav või mis osas ma kaotan? Ma ei põe kahte mitte seepärast et 2 asemel 4 osta vaid seepärast, et ülakaste ei saa väga mahukaid teha ja ei tea kuidas väike maht mõjub....

Aga miks ikkagi visatoni lehel sc10nid võimsamad on kui elfas.? kas on tegu ikka 100% sama elemendiga? sel juhul usaldaks visatoni lehte enam

EDIT: Pole nad siiski jadamisi ja kogu kasti takistus ongi 4 oomi.

Huvitav on ka see, et 1 element on suuremas kastis kui teine Alumine nimelt 36L kastis ja ülemine 16L kastis. Pole ennem sellist lahendust kohanudki aga kui nüüd järele mõelda siis miks mitte.
        viimati muutis kasutaja Scott; 30 m 2009, 04:13.

Comment

Peaks olema nn."2.5 ribaline". Eelis - ilmselt mängib valjemini? Oletatavalt hakkab selle 6.5" ja kõrge kooslus, kõlama, nagu Crimson tabavalt müügikuulutuses Alto2-e kirjeldas ~kõik on hea aga ei midagi suurepärast.
          -

Comment

Selge, aga ws20 või ws25 teeks selle asja veel hullemaks või siiski mitte? (Ka need jääad 500.- tükihinna alla ehkk et vastuvõetav hind)

kõik ned ws seeria asjad on rohkem woofrid ja sc10neg avist raskem paaritada kuna väiksema tundlikkusega kui kõrged....selles suhtes sobiks nagu bg17 vist isegi paremini aga kui mul bg17, sc10n ja bg40 olemas olid siis öeldi mulle ju et se on väga vale kooslus ja ei sobi kokku.... :S
            viimati muutis kasutaja jeff01; 30 m 2009, 08:47.

Comment

Nii, tantsumaraton on lõppenud, Head Uut aastat kõigile.
              Kuulasin seekord....või noh mis kuulasin...muusika mängis seekord siis niimoodi, et kastid olid radiothnika 7111 võimu taga mis vist 35 w peaks välja andma.....aga miks? sest mu mosfetid olid 12" kahe mähisega autowoofri taga läbi aktiivfiltri. Tulemus pani üllatama.
              Nii lahja võimu taga nii valju heli. Tänu radiotehnika võimus olevale "ekvale" sai woofri nii ilusasti 80hz juurest juurde liita et pilt oli väga bueno kuigi väliselt oli se vägainetu (2x15nele 1x12 woofer ) Aga mis mind kummitama jäi oli see, et kui polnud ka väga valjut bassikohta liikus woofer mitu sentimeetrit....kohutav amplituud ja meeletu õhu liikumine aga mitte miskit ulme bassi. :S Ma pole seda kasti kahjuks ise teinud ja ei tea kuidas ta häälestatud aga jah, se xmax on ulme.

Comment

tava laks auto woofrite puhul et ei mürista toas. Mul endal oli ka kunagi auto woofer toas.12tolline element 70l kast 30hz häälestatud inverter. Töötas 30-45hz peal 150w võimu taga. Toa keskel oli suht vaikus. Asi paranes tohutult kui tõstin seinast 1m kaugusele, element seinale suunatud. Nurgas peaks ka töötama. Tuba ise oli 20ruutu.

Ja head uut
                40,000 watts anyone?! Professional amplifiers from www.audiotec.ee

Comment

Jh nurka keerates asi paranes aga tegelikult ma väga sellest puudust ei tundnud et subbakat kuulda oleks....mängis lihtsalt kergelt pikenduseks teistele kastidele ja suurt vahet polnudki kui ta vahel prooviks välja lülitasin aga siiski käis asi ikka x maxis kui natuke nuppu oli keeratud.
                  See woofer tegi autos kohutavat pauku 2x200 nominaaliga võimu taga, toas 2x100 taga mitte kui midagi aga asja teeb imelikuks see, et kui kunagi autost ühe 15" eluka tuppa tirisin ja 300w nominaali lasin nagu autoski siis nurgas mängides ei jäänud se mitte kuidagi autos kuuldule alla :S

Neid kaste kuulan hetel suht mõnuga, mulle isegi meeldivad aga viimistlema ma neid ei hakka sest mu elamisega nad ei sobi.
                  Kui kellelgi elementide või kastide vastu huvi siis võib teada anda kuna need on müüa. Kui keegi ei soovi siis panen nad uusi ideid ootama ja hakkan vaikselt südamelähedasemat asja ehitama (Kummilohvidega kolmeribalist)
                  ....Kui vaid joss222 poleks lolli mõtet pähe pannud, et tahan tema kõlareid oma kodus kuulata (3k paar natuke palju kuulamisproovi eest aga kui meeldiks se sound oleks jällegi hästi saadud.

Comment

Working...
                  X