Teade

Collapse
No announcement yet.

BG 13 p

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: BG 13 p

Saab kah nüüd aega siia kirjutada.
    Sai soetatud endale 2 bg 17 ja panin need kokku Tesla arm 9308-ga ning 1järgu filtrid 33uf bg-dele ja tunbmatu mähis teslale. Arvestades seda 2.järgu filtrit, millest ma need jupid sain, peaks see mähis olema 4,7-5,0 mH. BG17ned said kumbki eraldatud max.1,5 liitriste plastikkopsikutega, mis pärinesid vene kõlaritest. Katsetada igatahes tasus, sest tulemusega olen väga rahul. Sai hea selge heli ja korraliku võimsustaluvusega kõlar. Kasutame seda vokaali kõlarina.
    Võrreldes 150 watiste Samic 3riba kõlaritega.....polegi midagi võrrelda, Samic hakkas kiiresti moonutama ja meie laulja ei julgenud häält vabakski lasta, kuna kartis Samicule liiga teha, ja vaiksemaks ei saanud kah enam keerata, niigi ainult laulja kuulis ennast enamvähem. Nüüd kuulevad igatahes kõik kuidas solist lõõritab.
    Vahepeal sai veel katsetatud tesla 4xAROsid ja 2xARV161 koos ARM9408-ga. Kasutasin sedasama filtrit, mis nüüd juppideks on. Sellel komplektil oli hääästi palju kõrgeid, niiet neid tuli maha keerata(tavaliselt tuleb juurde keerata) ja see komplekt oli paraku ka liiga lahja...üks ARO läkski õhtale. Muidu oli meeldiv selge saund aga väga kitsas helilevi suund.
    Basskitarri kõlaril ikka kesk-kõrged puudu.
    Tahtsin teha universaal kõlle, aga praegu on siiski nii, et igal asjal oma kabinet ja mingi vana võim kah seal otsas (va kitarristil kellel Crate powerbox....oli vist). Eks näis, kuidas asi edasi areneb, minuarust bändikasse sobib bass+lairiba väga hästi.

Comment

Niisiis. Mul said community 15 tollised endale paarilisteks ikkagi bg-20-ned ja lisaks piesod sisistama. Ühte kasti jäid 1.järku filtrid ja teise sai bassikale 1.järk ja bg-20-le 2.järk. Lõige 1kHz. Piesod läbi 1mF konde. BG-20 on liiga tundlik ja kõlarid veits kileda heliga. Sai L-padidega nikerdatud, aga ikka nagu ei meeldinud. Nüüdseks kaks kontserti maha mängitud ca 30-le inimesele. 2x200W Tesla võim küttis ja ega vol nuppu ei hellitatud. Vokaali selgust kiideti üksjagu. Taustamuusika kuulamisel aitas asjad paika mediapleieri ekvalaiser. Muidu suuremal volüümil bg-20 oleks kõrvadele hakanud. Ilma ekvalaiserist aitamiseta siis bg-20 hakkas varem moonutama kui bassikas. 1. ja 2. järku filtrite võrdluse koha pealt niipalju, et 2. järku filtri korral bg-20 membraan käis ikka selgelt väiksema amplituudiga, ehk siis 1. järk laseb üksjagu madalat otsa läbi. 2. järku filter võttis terake kiledust/tundlikkust ka maha. Kui vaim peale tuleb, siis kerin teise kasti jaoks ka poolid ära. Poolialusteks sobivad muideks suurepäraselt tühjad santehnika teflonteibi rullikud.
      Kokkuvõtteks. Oleks võinud bg-20 asemel ikka vist bg-17 võtta. Too pole nii tundlik. Samas jääb mul nüüd mänguruumi rohkem ja saab proovida lõikeid madalamalt. Hind tuli foorumist ostes sama. Üleüldine eelarve, ehk kõik see mis ma kokku ostsin tuli kahe kasti peale 1700.- Kastimaterjal ja filtrielemendid sai vanast sodist kokku otsitud. Mürtsu selle eest on mu meelest küllaga.
      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Visatoni lehel näikse bg17 suurema tundlikusega, kui bg20. Meil aitab suurel volüümil moonutamise vastu ilmselt see, et bg-sid on kaks tükki ja membraani liikumine on vaevu märgatav. Ei ole bg20et kuulnud, kuid meie komplekt mängib ka muusikat väga meeldivalt. Ehk see kile saund tuleb hoopis ikkagi piesodest või siis ka filtrist. Mina kunagi prooviks Visatoni paber kõrgeid...normaalse tundlikusega, võimsusega ja pole väga kallid.

Comment

Üldine tundlikkus on jah bg-17 suurem, aga kui graafikut vaadata, siis alates 1kHz on bg-20 96 dB ja alla selle eriti ei kuku. Käib 3kHz juures korra isegi üle 100dB ära. Mul nad alates 1kHz-st mängivadki ja on mängivas alas lihtsalt liiga tundlikud ega sobitu seepärast bassikaga niivõrd hästi. Ses mõttes oleks bg-17 mulle paremini sobinud vist. Tagantjärele tarkus ja proovimise teema. Bassikate andmeid ju pole. Piesode kohta ei saa ühtki halba sõna öelda. Täiesti omal kohal täiendamaks bg-20 kõrgemat otsa. Nad on mul nagu supertweeteri ülesandes.
          Üks proovimise teema oleks veel. Nimelt kõrgsageduskoonuse eemaldamine. Kõrgsageduskoonus rakendub vist tavaliselt 2-3kHz juures. Saaks ehk selle üle 100dB käiva kühmu maha? Esialgu ei kiirusta veel noa sisse löömisega. Äkki tuleb muid mõtteid.
          Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

1. ja 2. järku filtrite võrdluse koha pealt niipalju, et 2. järku filtri korral bg-20 membraan käis ikka selgelt väiksema amplituudiga, ehk siis 1. järk laseb üksjagu madalat otsa läbi.
            Kui suur kast on su BG20el. Ma bassboxis simuleerisin bg17ga ja kasti maht mõjutas 1järgu high pass filtrite puhul oluliselt nii kalde suurust, kui ka xmaxi.Bg 20ne modimisest peaks siin foorumis juttu küll olema, aga ..... kümme korda mõõda, üks kord lõika.

Comment

Working...
            X