Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

    Viimistlusest veel, et võimalus oleks ka kastid õhukese kasevineeriga katta (lihtsam kleepida kui spooni) ja siis peitsida omale sobilikku tooni.
    Või siis teha veidi paksemast kasevineerist ilukilbid külgedele ja nood teha kastist erinevat tooni.
    Muidu jah, mdf peale sobiks spoon hästi, korralik värvimine on suht aega ja täpsust nõudev protsess.
    Ja spoonitud asja soovitaks ma sul üldse lakkimise asemel naturaalõliga katta, ülilihtne ja kena lõpptulemusega.

    Comment


      #62
      Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

      Sai Noortehnikusse helistatud, sealt lausuti, et nemad hoiavad paremat damping materjali omal sees "lambavilla", et see olevat parem ja need kes juba kaste ehitanud, tulevad seda ostma, mitte odavamat varianti... Eks õhtul lähen läbi ja ostan miskit ära. Kastidega peab täiesti mõtlema siis, et mida sinna selga aretada. Eks ma nuputan, lähen vaatan ehituspoest mis valik vastu vaatab. Kui spoonimiseks läheb, siis vaja korralik saag kah rentida.

      Comment


        #63
        Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

        võibolla loll küsimus, aga mida sa spoonimise juures saega teed?

        Comment


          #64
          Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

          Ei ole loll küsimus, ma suutsin ise sassi ajada ma arvan. Lugesin seda Spoonimise teemat suure isuga ja kohe alguses seisis, et vaja saagi. Naljakas on see et siinpool teemas mehed räägivad pigem et spoonimine on lihtne ja teostatav kenasti, aga spoonimise enda teema alt võib nii mõndagi välja lugeda, mis on valesti tehtud ja pekki keeratud. Tundub siiski korralik väljakutse olevat. Kõik liimiga doseerimine ja kenade äärte saavutamine. Kindlasti oleksid kastid üsna kenad, kui spoonida, aga ma arvan et värvi alla nad matta on kõvasti kergem vaev ja protsentuaalselt on kihva keeramise võimalus oluliselt väiksem. Googeldasin samuti spoonimise kohta ja mida ma nägin... pea igas teemas, kus keegi spoonis kõlarikaste seisis piltidel triikraud? - Miks siis seda vaja siiski, kui spoonimise teemas kenasti öeldud, et visake see masin nurka. Küll ei jõudnud kiiruga süveneda, võibolla siis spooniti seal miskit teist materjali.

          Comment


            #65
            Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

            tegelt suht lihtne spoonidaliimiga teha [ks ]huke kiht plaadi peale ja kui see kuivand siis alles teine kiht liimi ja siis spoon peale.ja [ks suur plaat veel sinna peale ja sinna plaadi peale raskus.

            Comment


              #66
              Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

              On olemas ka spoonid, mille üks pool on kaetud juba liimiga ja siis käib spoonimine nii, et paned spooni kasti peale, triikrauaga üle ja ongi kinni...aga mina pole selliseid spoone eestist leidnud (pole muidugi väga aktiivselt otsinud ka).

              Comment


                #67
                Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                Läheb asi värvi alla, otsustasin ära. Saab mõne kena värvi omale selga ja sobib mulle väga hästi. Kunagi tarvis, siis hea jälle uue värviga üle lasta Täna sai siis üks kast liivapaberit maitsta ja vaatab kui jõuab, siis jätkab katuse ja põhjaga nikerdamist. Igatahes liim tundub tugev olevat ja sellega vist läks küll hästi. Homme mul vaba päev ja siis peaks tegevust leidma kastiga, üritan homse päevaga asja nii kaugele saada, et järgmiseks sammuks oleks värvimine ja siis juba kõik damping ja valjukate paigaldus.

                Comment


                  #68
                  Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                  Esimene kõlar koos, vill sees, valjukad ajutiselt mõne kruviga kinni ja testimisel. Mis ma oskan öelda, taaskord ühed elu parimalt kulutatud kroonid. Asjad mängivad ja filter tundub mulle sobivat esimesest hoost. Nii nagu skeem oli. Bass on kena, villaga ei koonerdanud, kõik seinad said villa alla. Kõrged ja keskmised tunduvad samuti mu vajadusi rahuldavat. Eriline audiofiil ma pole (meeldib kuulata rohkem klubimuusikat ja natukene veel kõvemat "kõmakat", seega kahjuks ma ei oska kirjeldada konkreetselt mida ma kuulen neist. Bassi aga on kõvasti ja algusel arvasin, et mõni kõlar veel töötab toas ja käisin kontrollisin, aga vaid Alto II nurgas mütsus. Bassikõlar ka olemas aktiivne, seda tavaliselt pean veerand keerama, et oleks effekti, nüüd väänasin poole peale ja siis sai nagu aru et bassikas on ka toas olemas. Visatoni lambavilla läks täpselt niipalju, et 2 pakki ostsin (ühes pakis 2 tahvlit) ning ühele kõlarile sain sisse topitud 3 tahvlit, seega 1 terve pakk jääb 2 kõlari peale alles...küll leiab hiljem kasutust, kui tuleb uus kõlariehitamise tuhin peale. Lükkan pildimaterjali ka üles, aga seda siis kui saan kõlarid värvitud ja lõpptulemus on saavutatud. Olen ikka üritanud ehitamisest aeg ajalt paar klõpsu teha.
                  viimati muutis kasutaja wermecher; 20 m 2010, 21:10.

                  Comment


                    #69
                    Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                    Et inimestel päris igav ei hakkaks, uuendan oma teemat mõningate piltidega. Esimene kõlar siis hetkel sellises seisus :

                    * Paneelid lõigatud, augud freesitud, teip peale ja valmis liimimiseks. Nurgad said tehtud 45 kraadi alla. Peab tõdema, et liimida oli üsna lihtne... mingit raskust ja survet metsikut ei avaldanud liimimise ajaks. Sai ümber kasti tõmmatud lihtsalt 3.st kohast tugevasti mägiaivari teibiga paneelid korralikult kokku. Liim oli isepaisuv ja tegi oma töö väga hästi. Kui liimisin üla/ala paneele siis viskasin lihtsalt 2 tõsteketast peale ja kõik. Liim vajas kuivamiseks ehk ~2h... mina lasin tal oma tööd teha kindlasti kauem.



                    * Peale liimimist väike lihvimistöö. Liim, mis pressis end paneelide vahelt välja sai eemaldatud pahtlilabidaga kraapides... järgnes liivapaber. Peale natukest aega hõõrumist ja end üleni tolmuseks tehes astusin värskendava dušši alla.



                    * Kast sai omale filtri sisse (asukohaks valisin alumise paneeli... algul lasin 4 kruviga ta paneeli külge), alumise/pealmise paneeli külge ning suundus liimi alla. Peale liimimist läks sisse vill (bassika august susates) ... et vähekene püsiks paremini panin villale PVA.d ja surusin seina. Ajutiselt kõmmutasin külge valjukad ning taha paneelile ka terminali, juhtmed hetkel lihtsalt külge keeratud... hiljem peale korralikku viimistlust saavad valjukad ja terminali otsad joodetud.



                    * Nii ta siis naeratab mulle.

                    viimati muutis kasutaja wermecher; 22 m 2010, 17:14.

                    Comment


                      #70
                      Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                      ilusti tehtud

                      Comment


                        #71
                        Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                        Alati saaks paremini, aga esimese korra kohta võib ju rahule jääda. Ootan ise juba huviga päeva, mil näeb kaste värvituna. Eile/täna sai tehtud valmis teise kasti filter ning sai kast liimitud, vaja nüüd vaid põhi/katust peale liimida ja filter sisse toppida ja samuti ka vill. Kunagi järgmised kastid tulevad spoonitud kujul

                        Comment


                          #72
                          Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                          Täitsa kena ju. Mulle isiklikult ei meeldi, et katus/põhi on suuremad ja üle servade ulatuvad, aga no see on juba maitse asi ja muidugi võib ainult fotolt see nii tunduda. Tubli töö igatahes.

                          Comment


                            #73
                            Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                            Põhjaplaadi vastu pole mul midagi, aga katuse plaat ehk võiks tõesti ühtlane olla... aga ei ole häda

                            Kes oskaks soovitada järgmist projekti, samuti torne ning siis võimsamaid ja kvaliteetsemaid ning 3 ribalisi. Mitte midagi päris 3x kallimat.

                            Kas Visaton ALTO III või Starlet oleksid näiliselt palju paremad ? Või peaks midagi veel natukene keerulisemat aretama. Huvitaks just miskid suuremad tornid mõõtmetelt ja kus oleks kasutuses siis väheke suuremad valjukad. Näiteks siis 8" bassid. Classic 200 vist oleks juba üsna keeruline ja kallis edasi minek?
                            viimati muutis kasutaja wermecher; 23 m 2010, 14:52.

                            Comment


                              #74
                              Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                              Kui võimsusest puudu siis laena mõnelt aktiivsupikat - vb. piisab.

                              Starlet ja Alto 3 on samade kõrgete/keskmistega - kvaliteeti sealt vaevalt tõuseb...Classic200 on aga hoopis teine hinnaklass.

                              Kvaliteetsemat siis keskriba välja vahetada ... vifa/peerless/seas ... + uus filter ... seejärel uued kõrged.

                              Ise seal vaheetapis - Alto 2 läinud, 3-4x kallimad kastid olemas ... järgmine mõte oleks ikkagi biampingus
                              lairiba laual + 2 suurt pasiivsupakat. Aga aega on selle kiire asjaga...

                              Ehk siis kuula lairibasid - vb. hakkab meeldima ja saab "vaheetapi" ära jätta.
                              Eks algallikast ka sõltu palju - viletsast mp3-st ja odavast yamahast, ilma elava kujutlusvõimeta, sügavust/laiust/detaile ei tule.
                              -

                              Comment


                                #75
                                Vs: Visaton Alto II kloonide ehitamine. (küsimused)

                                Aktiiv supakas on olemas. Huvi oleks lihtsalt ehitada kunagi veel paremad tornid... mis mängiks vähe võimsamalt. Selle ka vaatasin Alto III ning Starleti poole, mis oleks mulle võimetekohased nii ehitamise kui hinna koha pealt. Kunagi ikka tuleb see hetk, kus punni keerates tekib mõte et võiks rohkem mürtsu välja anda kõlarid... selle ka juba mõtlen et mis järgmiseks projektiks ette võtta. Ning samuti sooviks kunagi kodukinos kasutada igas toa nurgas tornkõlareid.
                                viimati muutis kasutaja wermecher; 23 m 2010, 20:01.

                                Comment

                                Working...
                                X