Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 35AC-001 filter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia 35AC-001 filter

On kaks välimuselt identset paari nimetatud kõlareid - ühed ei ole varem lahti käinud ja teistes on keegi osaliselt juhtmeid vahetanud (selle töö viib ise lõpuni).
    Küsimus on aga selles, et nendel enne mind avatud kõlaritel puuduvad filtrites reguleeritavad takistid R1 ja R2, mis on kõrgete/keskmiste filtriosade sisendis. Aru ei ole saada, kas need on ise ära võetud või polegi tehasest pandud.

Siin mõned peaks olema päris palju kokkupuutunud nende kõlaritega, ehk oskavad midagi tarka kosta. Kumb varjant see siis parem on - tuleks ühtetele asendustakistid otsida või hoopis teistel ka ära võtta? Erinevalt jätta ei ole vist nii hea varjant, kuna need on koos kasutusel.

Ennem oli arusaada ka, et ilma takistiteta kõlaritel on kõrged/keskmised tugevamad (ühel neist on veel eelmise omaniku poolt kõrge läbilastud).
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: Estonia 35AC-001 filter

Kui on paarid, siis las nad olla nii, nagu on. Osadele ei pandudki. Kas siis oli valjukate tundlikus niigi kehv või said parasjagu otsa - ei tea.
    Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
    Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

kaks paari jah aga mul on nad muidugi kõik koos ühe suure "paarina" kasutusel. Kas mõni vana RET'iga seotud või muidu tark tegelane ei oska siis rohkem kommenteerida, miks need siis ikkagi ära jäeti (sai tõesti otsa lihtsalt või)või kuida see parem on - nagu ma juba arusaanud olen, siis takisti kõlari ahelas ei ole hea asi (mispärast juhtmeidki vahetatakse) või enne filtrikomponente ei ole nii hull?
      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Mis kõlarid sul üleüldse on? Sellised, mis sul pealkirjas pole veel toodetud ilmselt ei toodeta ka kunagi. Mul kuri kahtlus, et sul radiotehnikad ja Ret-iga mingit pistmist pole. Anna link skeemile, sest antud info põhjal raske konkreetset vastust anda.

Comment

Mees Metsast, täpsusta jah millega tegu, tee pilti kasvõi. Audesel oli küll mingi 00x seeria 90´lõpuni, 001 oleks olnud nagu väike kolmeribaline ühe inverteriga, 8" kärjega, 003 aga sama kuid põrandakõlarina (kõrgus üle 1000mm). Nendes olid kasutusel reguleeritavad takistid, soovitan need vahetada selliste püsitakistite vastu mis ühel paaril sees on. Valjuhääldite helirõhus ei ole mingeid muutusi tootmise jooksul täheldanud (peale tavapärase kõikumise), seega saad nende heli ühesuguseks.
          Need 001/003 kõlarid ei kajastu ka tehase arhiivis, pean millalgi vaatama kas mul on nende kohta midagi veel alles. Ei anna pead et numeratsioon täpselt nii oli, aga vähemalt sellised kõlarid olid küll.
          Tehas muutis filtreid nii nagu hanked nõudsid, seega väikseid erinevusi võis esineda. Erinevusi oli nii takistites kui kondensaatorites, poolid keriti ise seega need on samade andmetega, vahel erineva poolialusega lihtsalt.

Edit: riksi müügiteemast näen et minu pakutud 001 oli tegelikult 002, täpsemalt 130AC-002.
          viimati muutis kasutaja OSX; 25 m 2009, 17:58.
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

ohjah vabandust eksitava info pärast, loomulikult on need ikka need tavalised vanad head 35AC-021 Estonia kõlarid, eksikombel läks kaks nulliks, enne ei märganudki - seepärast ma mõtlesin, et neid peaks ometi rahvas teadma hästi nii seest, kui väljast

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
              On kaks välimuselt identset paari nimetatud kõlareid - ühed ei ole varem lahti käinud ja teistes on keegi osaliselt juhtmeid vahetanud (selle töö viib ise lõpuni).
              Küsimus on aga selles, et nendel enne mind avatud kõlaritel puuduvad filtrites reguleeritavad takistid R1 ja R2, mis on kõrgete/keskmiste filtriosade sisendis. Aru ei ole saada, kas need on ise ära võetud või polegi tehasest pandud.
              Mul oli saama pilt! FIltrid oli erinevad. Kõlarid ise ostsin Kaubamajas 1989.aastal.
              Vaata, seal:
              http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...200#post301200
              Mul on attachis originaal skeem, ja vaata minu kuulutus - seal on kuidas "upgraidida".

Comment

Esmalt postitatud D.D.D. poolt
                Mul oli saama pilt! FIltrid oli erinevad. Kõlarid ise ostsin Kaubamajas 1989.aastal.
                Vaata, seal:
                http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...200#post301200
                Mul on attachis originaal skeem, ja vaata minu kuulutus - seal on kuidas "upgraidida".
                Tänud! Tuleb siis ikka takid vaadata teistele ka.

Comment

Working...
                X