Teade

Collapse
No announcement yet.

Kumba valida - Kasutatud "vintage kõlarid" või uued kõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kumba valida - Kasutatud "vintage kõlarid" või uued kõlarid

Tere!

Suur dilemma on. Kas valida kasutatud 70ndate-80ndate aastate kõlarid (hinnaklass neil eestis ca 3k-4k) või siis mõned uued kõlarid hinnaklassis 5k-10k.

Vanemad kõlarid on näiteks (kopeerin suvalt ühe kuulutuse):
    Cerwin vega AT-40, Linn Index, JBL TLX 18, Mirsch OM 3-38, Jamo Compact 90, Heco Spirit 200, Sonab B50 (200W), Ortofon Concorde 6....

Uuema kõlari all pean silmas näiteks Wharfedale Diamond 9.5,9.6 või evo2 40.

Pagana keeruline on neid kõrvuti kuulata. Rahaliselt pole mul keeruline ka uuemaid kõlareid osta kuid ma ei kuula muusikat 100% oma vabast ajast. Ikka natuke vähem - aga samas siis tahan et oleks hea . Nii et keeruline on hinnata kas kulutada vähem või rohkem raha.

Kas need valikud üldse oleksid kuidagi võrreldavad? Vanemate kohta räägitakse päris palju kiidusõnud - olid ju 70ndad (võibolla ka veel natuke 80ndad) selline kuldaeg. Samas ka uusi kõlareid kiidetakse alati .

Kumba teed sammuksid SINA?

Vs: Kumba valida - Kasutatud "vintage kõlarid" või uued kõlarid

Esmalt postitatud tomza poolt Vaata postitust
    Kas valida kasutatud 70ndate-80ndate aastate kõlarid (hinnaklass neil eestis ca 3k-4k) või siis mõned uued kõlarid hinnaklassis 5k-10k.
    Kumba teed sammuksid SINA?
    MINA ei ostaks nii odavaid kõlareid.

Comment

Mina ostaks/teeks iseloomuga kõlarid
      Paljud tänasemad kõlarid on lihtsalt kõlarid, aga natuke vanemal kraamil on juba rohkem iseloomu.

Comment

Kui aega ja raha oleks, siis teeksin ise. Tulemus: enda ning naise silma- ja kõrvamaitsele, tehnikale ja ruumile vastav. Ja saab targemaks kah. 5-10keek vahemikus saab päris korralikud kõlarid (või isegi mitu paari) tehtud küll .

Järgmise variandina ostaksin uued. Kuna poes reeglina ei suuda hinnata heli, siis manguksin paariks nädalaks kuulata koju. (Otstarbekas oleks siis veebist tellida).

Kasutatud kõlarid ostaksin hädajuhul. Kunagi ei tea, millise portsu otsa satud. Kui filtris lüüdid, siis tuleb ikka käed tööle panna. Õnnetusjuhtumi korral varuosa raske leida. Samas olen väitega nõus, et võib jopata päris õnnestunud mudeli otsa. Ühesõnaga - loto!
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Vs: Kumba valida - Kasutatud &quot;vintage kõlarid&quot; või uued kõlarid

uute puhul jah see 10k suht selline summa mille eest raske midagi leida.
          Kasutatud kõlarite puhul aga see et pead teadma mida ostad, tihtipeale on nad siia toodud katkistena. Kui on terved siis miks mitte. Kui aga on mingi vana mudel millest ise midagi ei tea siis ei pruugi ka visuaalselt tuvastada teinekord milline/millised elemendid on vahetatud. Ja antud koht kust kuulutus on kopeeritud on veel suht kallis ka.

Comment

Aga mine kuula? Saad ka aimu mis seisukorras nad.

PS Mul on Olle Mirch OM 3-28, täitsa huvitaks müüdavate 38 hind.
            Kui filtris lüüdid, siis tuleb ikka käed tööle panna.
            Ma ka mõtlesin nii, kappasin füüsiku nimelisse poodi, ostsin lüüdid ära. Kui hiljem kodus mõõtsin originaalide ja oomipoe lüütide ESR ära, kadus igasugune vahetamise isu ära.
            Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt Vaata postitust
              PS Mul on Olle Mirch OM 3-28, täitsa huvitaks müüdavate 38 hind.
              Nende hinnaks küsiti 4000 krooni. Pidavat korralikud olema.

Kuidas ise enda 3-28-id hindad? Nägin neid kuu aega tagasi ühes "konkureerivas shopis" müügil .

Comment

Esmalt postitatud tomza poolt Vaata postitust
                Nende hinnaks küsiti 4000 krooni. Pidavat korralikud olema.

Kuidas ise enda 3-28-id hindad? Nägin neid kuu aega tagasi ühes "konkureerivas shopis" müügil .
                Heli kohalt jään võlgu, pole nagu millegiga võrrelda ning võimendi ja korralik DAC veel ehitusjärgus.
                Tehniliselt poolelt aga mainiks et kaabeldus on veits nadivõitu (peenikesed juhtmekesed, klemmid igalpool) ja saepuruplaat on nati pehme (kruvide kohalt). Samas ma maksin omade eest ka suurusjärgu võrra vähem raha.
                Kolakoguja

Comment

Vanas kõlaris on materjalid ikkagi väsinud, eriti magnetid. Pole alust loota, et vanus kõlarile head teeb, kuid vahest võib ka vedada.

Nii et pigem uued.
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Ma ka mõtlesin nii, kappasin füüsiku nimelisse poodi, ostsin lüüdid ära. Kui hiljem kodus mõõtsin originaalide ja oomipoe lüütide ESR ära, kadus igasugune vahetamise isu ära.
                    Lüüdid visatakse üldse minema ja asendatakse normaalsete kilekondedega.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      Lüüdid visatakse üldse minema ja asendatakse normaalsete kilekondedega.
                      Sul on õigus. Kui aga filtris on 60-80uF konde?
                      Kolakoguja

Comment

Kui uued, siis Audeselt peaks Eestis ca. 10k eest küll juba midagi asjalikku saama. Lavintoni saab ka kuulama minna neid, kui pimesi osta ei julge. Ise kasutan Maestro 155 kõlareid ja olen rahul.

Comment

Sul on õigus. Kui aga filtris on 60-80uF konde?
                          Sama

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                            Sama
                            Sama või mitte sama, aga kust sellise mahutavusega ja norm. hinnaga kondesid leida?
                            Kolakoguja

Comment

Vene omi veel liigub, hind alates 1-2 kr./mkF

Comment

Working...
                              X