Teade

Collapse
No announcement yet.

Kumba valida - Kasutatud "vintage kõlarid" või uued kõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kumba valida - Kasutatud "vintage kõlarid" või uued kõlarid

Esmalt postitatud tomza poolt Vaata postitust
    .... 3k-4k või ...5k-10k.
    Vaata kasutatud Audesed - näiteks 134, 064, 145, 155. Kasutatud liiguvad hinnaga 4-8K.
    064 on kuldnebörsis hinnaga 5500(?),
    minu sõber mõtleb müüa tema Audes 134 (http://www.audes.ee/?id=1505&tpl=1003), ta tahab 4500. PS kui on huvi.

Comment

Olen täpselt sama probleemi ees kui teema algataja. Minul on seis nigelam, kuna hinnalagi on 4000/4500.-.
      Vaatasin selles hinnaklassis uusi, a`la Radiotehnika SM-1000, Pioneer CS-7070 või Yamaha NS-50F... Ostjate
      komentaare lugedes on nad kas väga head (omas hinnaklassis) või siis ei kõlba jälle kuhugi. Võta sa nüüd kinni.
      Aga kui nüüd vaadata vanakooli omi ,siis kuskohas neid üldse ka saadakse/vaadatakse ?
      KB ja Soov on kahe Tallinna kaupluse kaubast ummistunud ja ilma hinnasildita takkaotsa. Ebay.de`st on jäänud
      mitu asja ostmata, kuna "keine versand nach Estland". Kohalik osta.ee on kah teada.
      viimati muutis kasutaja Scott; 22 m 2010, 02:40. Põhjus: Lisatud tühikud lausete vahele

Comment

Esmalt postitatud Spalis poolt Vaata postitust
        Olen täpselt sama probleemi ees kui teema algataja.Minul on seis nigelam,kuna hinnalagi on 4000/4500.-.
        Vaatasin selles hinnaklassis uusi,a`la Radiotehnika SM-1000,Pioneer CS-7070 või Yamaha NS-50F... Ostjate
        komentaare lugedes on nad kas väga head(omas hinnaklassis) või siis ei kõlba jälle kuhugi.Võta sa nüüd kinni..
        Esiteks, selle hinnaklassi sees on ka päris kõlareid (Heco, Wharfedale, Magnat, JBL jms) saadaval st ei pea tingimata prahi hulgast valima.
        Teiseks jälle vana klassika - ise tehes on see päris normaalne eelarve.
        Kolmandaks liigub ju ka siin foorumis kasutatud kõlareid.
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Vs: Kumba valida - Kasutatud &quot;vintage kõlarid&quot; või uued kõlarid

Esmalt postitatud Spalis poolt Vaata postitust
          KB ja Soov on kahe Tallinna kaupluse kaubast ummistunud ja ilma hinnasildita takkaotsa.
          Oma uurimiste käigus sain info, et järgmise nädala alguses peaks ühte neist "ummistajatest poodidest" jõudma Tannoy M3-ed, mis peaks olema suht hinnatud kõlarid oma hinnaklassis. Ma ei usu, et need üle 2.5k seal maksma hakkavad (kuigi ma ei tea). Võid vabalt sinna Paldiski maantee poodi sisse astuda - kui tagatisraha maksad, antakse koju kuulamiseks kaasa kõlarid.

Ise olen kõlariotsingud lõpetanud. Sealt "ummistaja" poest sain testimiseks koju paar kõlaripaari ja noh mingil põhjusel polnud nendega ikkagi rahul. Siis läksin ostsin Monitor Audio RS6-ed. Kuna tooteseeria uueneb, sai neid hea hinnaga.

Teiseks jälle vana klassika - ise tehes on see päris normaalne eelarve.
          Jah, kui aega on siis on see väga mõnus hobi. Aga ma ei usu et sa esimese korraga kümnesse paned ehitamisega. Esimene lammas...

Comment

Kas valida kasutatud 70ndate-80ndate aastate kõlarid (hinnaklass neil eestis ca 3k-4k) või siis mõned uued kõlarid hinnaklassis 5k-10k.

Kumba teed sammuksid SINA?
            Mul oli sama mure mõni aeg tagasi. Et s-kolmekümnete ja muu pahna asemele midagi väheke paremat hankida. Minu tee viis äsjaavatud Tartu hi-fi sekondhändi ja ei tea kas oli see juhuslik vedamine või minu vähenõudlikkus, aga juba esimesel korral leidsin omale ideaalsed antiiksed Telefunkeni stuudiomonitorid. Sinna juurde foorumitest leitud sigasoodne referentsvõim ja minu helinälg on pikaks ajaks rahuldatud. See kõik kokku 3,5kiloga

Comment

Nii,midagi on kuulatud ja mõned kõlarid ootavad veel kuulamist.Aga tekkis
              üks küsimus.Minu ressiiver(Yamaha RX-397) annab välja 50 W @ 8 ohm.
              "Uue" kõlari andmed on:125 W max power,95 dB,6 ohm ja kolm riba.
              Kas mul ei ole ohtu mõnda valjuhääldit kõlari sees läbi "põletada" kuna
              ressiiver on nõrgem kui kõlar.Mõtlen et nagu valjuhääldis tekivad
              moonutused või klippimine,ei oska paremini lahti seletada.
              Üht vene audiofoorumit lugedes jäi selline jutt silma.

Comment

Max pole oluline kui sa just väljakut helindama ei hakka. 95db on väga hea tundlikusega kõlar ja 6 oomi kannatab ka see võim ilmselt ära. Kuna kõlar on väga tundlik ei ole tarvis sul sinna peaaegu kunagi üle poole võimendi võimsusest sisse kütta. Minu sama tundlikusega 15w valjukas käib 1w'ga väga valjusti, võimul on varu veel tervelt 1,5w jagu

Comment

Siis läksin ostsin Monitor Audio RS6-ed. Kuna tooteseeria uueneb, sai neid hea hinnaga.
                  Kui saladus ei ole siis kust ja mis hinnaga said?
                  Olen mõelnud nende ostmise peale...

Comment

Working...
                  X