Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite piigid - miks need head on?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarite piigid - miks need head on?

Esmalt postitatud TREG poolt Vaata postitust
    Ainus efekt mis mina sain kõlaritele piike alla kruvides oli see et parketti tekkisid ca 5mm sügavused augud Kui kõlar kaalub ca 28 kg siis nii peabki juhtuma.
    Ei pea juhtuma, kui piigile tugitaldrikud alla panna. Aga võib juhtuda, kui keegi külalistest peohoos kõlarit tõukab ja see omalt kohalt ära nihkub...

Comment

Minu meelest, pole põrand üldse kõlaritele hea koht, lakke kinni tõmmata on palju mõistlikum, võimalused paigutada kohe suurenevad, resonantsid vähenevad, kõlarite ees vaba ruum suureneb, täisnurgad kaovad ära... Ammu olen tahtnud subwooferi lakke kinni tõmmata, peaks vist ära tegema.
      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Juhul kui lagi on betoonist, võib jumet olla. Puitkarkasslagi või kergesti hullem olla kui puitpõrand.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Minul valatud betoon, pole isegi mitte paneel, ja lagi 3 meetrit kõrge, ise ka arvan et peaks hea olema. Puidu puhul, võib trossidega riputada.

Comment

Puidu puhul on küsimus mitte trossides vaid hoopis mille külge need trossid panna - laekonstruktsioon võib toimida nagu membraan ja tulemus on vastupidine loodetule. Kui puitpõranda "membraani" saab omajagu summutada mööbli ja sisustusega, siis laega on see keerulisem, mulle vähemalt nii tundub.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
              Puidu puhul on küsimus mitte trossides vaid hoopis mille külge need trossid panna -
              Vedrud vahele

Comment

Mul B&W 683 S2 kõlarid ja B&W supakas...kõigil parketi peal all silikoon padjad (kaasas olid nii padjad kui piigid).
                Piike paluti kasutada vaiba peale pannes, et piik läheb läbi vaiba ja hoiab kõlari paigal.
                Usaldan asjatundjat, kes need kõlarid mulle soovitas ja müüs ning ei oska seni küll piike tahta ega arusaada miks peaks piik parem olema.

Comment

Kui ei proovi , ei saagi teada!
                  Minule tundub, et igasugune silikon ja kumm hägustab heli täpsust.

Kifte lahendusi olen leidnud Boenicke Audiolt.
                  viimati muutis kasutaja Scott; 27 m 2017, 09:20. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud Alari_H poolt Vaata postitust
                    Kifte lahendusi olen leidnud Boenicke Audiolt.
                    Kas pead silmas SwingBase vedrulahendust?
                    The jack hammer speaker source can be addressed by decoupling your boxes exactly like heavy-duty industrial equipment is isolated/floated from the floor; or how ultra-precision laboratory microscopes are shielded from external influences. Industrial metal routers create enormous mechanical energies. Such machinery is never spiked to the floor or bolted down. Instead it’s suspended on weight-rated viscoelastics like Sorbothane derivatives. Microscopes use very expensive flotation platforms to cut all connection with external mechanical forces. High-rise building use variations on roller balls to protect against earthquakes. Any of these methods can be applied to loudspeakers, from Sven Boenicke’s SwingBase to various ball-bearing footers to viscoelastics. This is the exact opposite of the spike approach and its associated myth of the mechanical one-way diode. If spikes were so effective, wouldn’t microscopes, industrial routers and high-rise buildings be spiked?
                    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Selliseid pidasin silmas, täpset nimetust ei tea:

Comment

see on pärilt vist helistuudiost trummari lavatsi alt. sinna pandi auto klapivedrud alla et kolistamine ei läheks konstruktsiooni sisse.

Comment

To olavsui1: ära rutta oma arvamisega ajas ette. Kõigepealt tulevad kolmetähelised foorumlased siin kõlarite jalustust määratlema, siis neljatähelised jne. Mul nt viietähelisena suu seniks respektiga kinni ja ootan oma aega, kus küsida, mis siis saab, kui kõlarid seisavad üheaegselt nii vedelal kui teraval alusel - kas vaid bassi osa jääb vedelaks või ka lisaks keskmiste ning kõrgete osa seetõttu hakkab venima.
                          viimati muutis kasutaja martk; 23 m 2017, 20:30.
                          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Alati on võimalik käituda veel radikaalsemalt, Ostsin uued kõlarid ja võimendi, 700 W puhast power'it, nüüd tegelen põrandavahetusega, liimin parketi betooni külge kinni.

Comment

Tegelikult on hea kui foorumi kaudu on võimalik asjahuvilistel omavahelisi kogemusi jagada ja uusi mõtteid leida, et oma hobi arendada. Niisama võib nalja visata mistahes asja/teema üle. Saan aru et iga hobiga on võimalik üle vindi keerata. Oleneb kui süvitsi keegi viitsib asjaga tegelda. Mul endalgi oleks hüva nõu vaja kuidas ja kas? Aga ei oska siin kellegi käest küsida kuna siis peetakse mind jällegi kellekski ..
                              viimati muutis kasutaja Scott; 27 m 2017, 09:20. Põhjus: eelnevat postitust ei pea tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud Alari_H poolt Vaata postitust
                                Mul endalgi oleks hüva nõu vaja kuidas ja kas? Aga ei oska siin kellegi käest küsida kuna siis peetakse mind jällegi kellekski ..
                                Mis seal nõuküsimises keerulist on - valid sobiliku alamfoorumi, sõnastad korrektselt oma probleemi ja lisad uue teema.

Miks peaks sind "kellekski pidama"?

Comment

Working...
                                X