Teade

Collapse
No announcement yet.

Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

    Tervist!

    Ärge pahandama hakake, tean ju väga hästi et autokõlarid peaksid ikka autosse jääma, aga kuna tuttaval on just ühed ovaalid üle vanast autost, siis mõtlesime et proovime nad kasti panna ja tuppa võtta. Ära proovime selle kindlasti ja kasti tegemine on lihtne, kuna tuttav puidutööga sina peal. Lihtsalt oleks vaja vähegi nõu saada, et kui üldse hakata aretama, siis mis mõõdus kast peaks olema ja mida vähegi peaks arvestama. Kui midagi tõesti välja ei kuku ja südame pahaks ajab - saab alati kastid ahju susata ja valjukad müüki panna või kellegile ära kinkida.

    Ovaalid on nüüd sellised : http://www.sony.co.uk/product/ics-f-...akers/xs-f6943

    Features XS-F6943

    • 6 x 9 high power, 4 way speakers
    • Maximum input power 360 W
    • Rated input power 90 W
    • Frequency response 25 Hz- 32 kHz
    • Sensitivity 93 dB/ W/ m
    • Woofer - HOP cone
    • Mid-range - Paper cone - Ferrit magnet
    • Tweeter and super-tweeter - Piezo



    Tänan !

    #2
    Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

    Tehke suvalise suurusega kinnine kast, sest muud nende andmetega küll välja ei mõtle.
    Kui tahate mingit tulemust saada, siis peaks T/S-parameetreid mõõtma hakkama.
    Minu DIY blogi
    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

    Comment


      #3
      Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

      Kuidas selliseid parameetreid oleks võimalik mõõta? ... no sooviks vähegi normaalset tulemust, just nimelt - et ei peaks päris huupi hakkama neid ehitama. Võiks vähemalt olla mingisugune eelaim, kasvõi liitrite näol.

      Comment


        #4
        Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

        mina panin 6,5 tollised auto kollid 21L kasti, kui tegin vaiksemaks muutus heli nagu paremaks .ma arvan et neil vahet pole vaga tee siuke kast alguses kuhu element ara mahub ja teine tee siuke mis suurem ja vaata siis kumb parem.

        Comment


          #5
          Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

          Hmm... algul käis silme eest umbes taoline kast läbi nagu mul toas Alto II on... aga see peaks vist umb 30 liitrit olema, sel juhul jääb ta vist kõvasti suureks. Pole nagu aimugi, mis häält need autokõlarid kastis tegema hakkavad.... pole nagu probleem teha suurem kast, kui vaja. Eks me siis proovime lihtsalt huupi ühe kasti teha ja vaatame kuidas heli on ja siis vast suurem kast ka kõrvale ja võrdlema. Üldjuhul vist mainiti kuskil, et piisab ka täiesti 15l. Vaatasin Visatoni lehte ja teeb vast umbes Alto I kasti järgi ja liidab natukene mõõtudele otsa, et saada ~15l või natu suurem et ovaal kenasti ära mahuks paneelile.

          Comment


            #6
            Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

            Mõnd olemasolevat mitte vajalikku kasti pole? paned elemendid sisse ja kuulad....täidad vaheldumisi kuulamisega kasti ja loodad et leiad ehk miskit ennast rahuldavat. Täiteks ehk puuklotsid, liivakott, telliskivid vms

            Ise olen kuulanud ovaale 5L kastides aga kahjuks ei oska öelda kas se oli hea või mitte sest pole nagu millegagi paralleele tuua.

            Comment


              #7
              Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

              Sõber juba jõudis sinuga kaasa mõelda jeff ja võttis vana suvalise kapi ning kõmmutas augu sisse...sealt aga heli korralikku ei tulnud vist, tagusein olevat ka papist praegu ja mahtu tervelt 69 liitrit Homme lähen maale külla talle, küll siis aitan tal midagi valmis teha ja pärast kirjutan lõpptulemuse ka siia foorumi, et mis mahuga siis "asi looma hakkas" - kui hakkas.

              Küll aga võite mulle rääkida sellist infot, et kas on ka vahet kasti kujul (torn või lihtsalt kuubik jne) ja kuidas see heli mõjutab.

              Comment


                #8
                Vs: Aidake kasti mõõtudega (sooviks ovaalid toakasutusse võtta).

                Õigus jah, pidin pildi lisama. Tuligi meelde, et sai ju ometi mingi pilt elukast tehtud. Igatahes katsetasime asja nii, et algul võtsime selle 70L kapi millele ovaali kinni lasime, tagumine sein oli eest võetud ja selle mõõdus lõikasime ühe penost paneeli... eks siis surusime aina seda penoplaati sisse poole, et liitrid väheneks ja üritasime seal midagi kuulata, et mis helipildis muutub....aga noh pigem oli elevant kõrva peale astunud, sest suurt vahet ei teinud. Ise arvasime, et 20-25L jääb kindlasti väikseks, kõik mis oli ülespoole andis paremat bassi ja heli. Kui nüüd ei eksi siis viimane kast sai mingi ~40L. Mitte et me seda kõvasti arvutasime...ei...läksime kuuri alla ja voila - miski vana kast vaatas vastu, sobis. Lõikasime esipaneeli juurde ja oligi valmis, kõlar külge. Heli ja bassiosa oli kindlasti parem, kui originaal muusikakeskusel, võimsam kõvasti. Leiutasime ka kiiruga ühe inverteri katsetuseks, lihtsalt et mis helipildis juhtub kui panna inverter külge ja andis vist natukene teravamat bassi mütakat...no ja nii päev lõppeski Välimust ja ilu pole vaja küll vaadata, asi sai kokku klopsitud paarikümne minuti saatel ja kõikvõimalikud mõõdud ja arvutused tegi silm.

                Kokkuvõtteks - kui ovaalid on vedelemas, muud otstarvet neile ei ole ja autosse pole vaja, siis võib tuppa võtta küll, kui on muidu kasutusel miski vana ja jama muusikakeskuse komplekt, annab paremat madalamat otsa ja müdistab tuba kõvemini... olid ka täitsa kõrged/keskmised olemas. Kvaliteeti ma nüüd üldpildis küll kusagilt otsast kiitma ei hakka, aga niisama sääreväristajaks käib küll.

                Comment

                Working...
                X