Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornide ehitus Audese bassikatega ( 75W104-8 )

N o ja kuidas heli on?sul inventerit pole veel või?

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
      MTM+aktiivsub on näiteks Saksa tegija Teufel kõlaritel täiesti olemas (vt Hybrid jaotust).

Muide sinu kastid näevad ka täitsa kobedad välja.

Inverteri koha pealt on kohe raske soovitust jagada, aga kui tahad hirmsasti esipaneelile panna, siis ega ilmselt midagi katastroofilist ka ei juhtu. Mina asetaks toru valjuhääldist võimalikult kaugele või kui viitsid veerandlainet arvutada, siis leiad optimaalseima paigutuse. Ma hetkel ei suuda loogliselt kuidagi välja mõelda, kuidas sa inverterist tuleva heli võiksid W130S-idega faasi saada. Vastasel juhul kaotad kas kesksageduste bassiribas, või muutub bass mudaseks.
      Tänan kaasa mõtlemast.
      Ega väga hirmsasti esipaneelile ei taha ja oleksingi siinkohal taaskord nõus kompromisse tegema.
      Kas oleks ka vahe bassi valjususe osas?
      Kas tgaeinas olev vent aitaks veidigi kaasa sellele, et faasinihet vähem kuulda oleks?
      Kui kaugele tagasein peaks toa seinast jääma et normaalselt kõlaks?

Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust
      N o ja kuidas heli on?sul inventerit pole veel või?
      Eespool mainisin et hetkel on jama aga ei saagi paremat tahta kuna tagasein pole veel külge liimitud (Esmalt pean terminalid ostma ja kasti seest vatiiniga katma ja inverteri paigaldama....alles siis saan tagaseina külge liimida.

Nõuannet vajan ka kasti häälestussageduse osas...
      mis sagedusele oleks toa bassikate kast mõtet häälestada? Kusagilt jäi silma et alla resonantssageduse pole sellel mõtet ?

BBP soovitab selle ruumala korral 28hz
      elemendi resonantssagedus 31hz

Kui ma ei eksi siis mida madalamale häälestada seda laugem ja madalam F3 tuleb? ja kui kõrgemale häälestada siis saab muhu alasse kus se mind ilmselt ei häiriks vaid ehk meeldiks koguni.

Miks siin bassikad niiviisi ühel pool? või on tegu ühe kõlari kopeerimisega et pildile 2tk saaks?

viimati muutis kasutaja jeff01; 26 m 2010, 08:31.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
        Nõuannet vajan ka kasti häälestussageduse osas...
        mis sa kastist enam häälestad, sul mahud paigas juba. filtritega läheb mässamiseks...

ja pildil vist suhtkoht photoshoppe maik manu
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

häälestuse all mõtlesin inverteri teemat. Pole hetkel siin arvutis küll bbp-d ja ei tea seda tähist aga ma olen aru saanud, et kasti häälestus ongi lisaks ruumalale ka inverteri häälestus. Sama ruumala aga erineva inverteri pikkuse korral on ju kõik erinev?
          FS oli äkki se näitaja hz-des?
          Pmt küsisin 110mm läbimõõduga solgitoru pikkust aga ümber nurga
          Õhtul mõõdan ta seest ära aga kui ei eksi on ta umbes 103mm.

Comment

Bassika parema kaitse nimel teeksin mina häälestuse 34Hz peale 100mm toruga. Lisaks saab grupiviited vähemaks.
            Ma loodan, et te arvestate kasti kogumahtu ikka, mitte netomahtu. Netomaht tuleb valjuhääldi ja toru lahutamisel u 55L või vähem.
            Samuti võiks lisada mõlemat pidi mõne ristlati kasti seinte jäigemaks muutmiseks.
            Kui paned inverteri tahapoole, siis võiks seinast jääda vähemalt 50cm.
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Sellest olen teadlik et netomaht on siis kui kasti mahust arvestada maha valjuka ja inverteri maht aga kas seda inverteri mahtu peab ikka maha võtma? ma olen nagu aru saanud et BBP arvestabki inverteri kasti sisse ja seda eraldi lisaks ei pea lahutama või ma eksin?
              Eks õhtul hakkan mängima siis BBPga Inverter tuleb solgitorust ja põlvega.
              Aga kõlarikaste seinast 50cm ma paigutada ei tahaks niigi häirib natukene see et külg nii suur on ja seinast nii eemale jäävad. Peab siis vist ikka esiseina inverteri paigutama.
              viimati muutis kasutaja jeff01; 26 m 2010, 11:19.

Comment

tegin kah vendiarvutuse selle elemendi kohta, 55L korral on Fc 31Hz ja F3 60hz. vent oleks optimaalne 67mm läbimõõtu ja 141mm pikkust, aga kuna YRO soovitas 100mm, siis sellega tuleks pikkus 353mm. Samas, 34hz häälestuse puhul tuleks 100mm toru pikkus 367mm...ja 34hz juures oleks optimaalne vent 71mm ja 176mm pikkust...

ma soovitaks kõigepealt 100mm ja 200mm pikkust võtta, tahapaneeli paigutada, paneel kinni kruvida , teipida ka ning kuulata siis. igaksjuhuks võta põlv ja 100mm toru juurde...saad kohe õige pikkuse juurde panna...
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Ma küll ei tea, kuskohast sa tartu_pets need numbrid võtad? Mina saan sellised:
                  Click image for larger version

Name:	jeff_29..jpg
Views:	1
Size:	16,3 KB
ID:	865229Click image for larger version

Name:	jeff_28..jpg
Views:	1
Size:	6,3 KB
ID:	865230
                  Minu DIY blogi

Comment

aga mis parameetrid sa kasutad? meil võivad erinevad olla? mul on audese kodukalt ja http://nagi.ee/photos/photo_sizes.ph...lbum_id=182403 , http://nagi.ee/photos/photo_sizes.ph...lbum_id=182403 pilte kah... ennegi olnud teema, et mul erinevad arvutused ja tulemused...

Comment

Kas valjuhääldid pildidl mitte 100W100-6 pole? Sinu oma on 75W104-ga tehtud.
                      Minu DIY blogi

Comment

Tõepoolest on Vb kohta help failis nii öeldud:

The net internal volume of the box or chamber. This is the volume that remains after subtracting the volume inside the box that is displaced by internal objects like the driver, vent and bracing.

Veidi ümmardades on kasti netomahuks tõesti 55L Kui häälestussageduseks valin 34hz, inverteriks solgitoru (103mm) siis toru pikkuseks 306mm ja kui vendi väline ots ümaraks ajada (Nii on mul plaanis) siis pikkuseks 319mm F3 jääb siis 30,37hz

Kui häälestussageduseks valida näiteks 32hz siis sama toru pikkuseks 359mm ja kumera servaga 372mm F3 29,54hz

Nii, et minu meelest pole inverteri juures suurt täpsust (millimeetri täpsust) vaja kui vaid 2hz madalam häälestussagedus muudab vendi pikkust tervelt 5cm ja selle juures muutub F3 vähem kui ühe hz jagu.

Eks püüan ta teha siis umbes 32cm pika ja esikülge jääva serva kumeraks. Kui solgitoru põlve pikkuseks arvestada 16 cm siis sirget toru jääb samuti vaid 16cm.

Mis mulle väga ei meeldi on see, et selle põlve 1 serv on seest terav ja üsna nurgeline...ei tea kas mõjub kuidagi?

75sest solgikast saaks teha hulga lühema ja põlve poleks vaja aga aga 75 on seest vist alla 70nemm ja see jääb vist liialt peeneks ja näeb muidugi ka kehvem välja

Comment

ahh kurjam, läks meelest, et tegu ju 100W, mitte algselt plaanitud 75W... andestust, tegin uuesti kalkulatsioonid ja sain kah YRO andmed...

Comment

Andestust ei ole küll mõtet kelleltki paluda sest hindan kõrgelt neid kes viitsivad kaasa mõelda ja arvutada.
                            Teeksin pealkirja korda aga ei saa millegi pärast kõiki postitusi muuta.

Vendi augu asukohta ei ole ma senimaani suutnud paika panna kuigi pool ööd sai sel teemal mõeldud.
                            Seinast kaugele ei taha kõlareid panna ja disainilt paneksin ta kohe w130si alla mis pole samuti hea.....häda ikka minuga.

Comment

Nüüd sain jamaga hakkama ja rikkusin ära esipaneelid ja ilmselt ka helipildi
                              Loodan siiski, et minu poolkurtidele kõrvadele piisab kuna olen igasuguse müraga harjunud.
                              Ärge veel viimistlust vaadake...see jääb tõesti viimaseks. Toru serv on hirmus aga mis teha, ei pannud eriti rõhku sellele kuna plaanis oli se kumeraks freesida kui viimistlema hakkan. Nüüd vaatan aga et ühtegi sellist kumerat serva seal pole ja terav äär sobiks isegi rohkem aga see selleks.....se vaid kosmeetika.

Ostan täna terminalid ära ehk siis saab homme prooviks tagaseinad külge (kahjuks pole 1xw130s veel kohal) Filtrid tulevad kindlasti kaa aga hetkel pole mul veel teist võimu ja proovin kuulata nii, et ülemise otsa lükkan kodukino esikõlarite väljunditesse ja kodukino subi väljundisse panen oma monoblokid ja nende taha siis audesed.

Comment

oeh jah...kangesti huvitaks, mis häält need w130S ja sc10n koos teevad ilma supakata...

ja miks sa kiirustasid, kannatanud tagapaneelid ja terminalid ära ning siis katsetama hakanud... vb rikkusid, vb läks bingoks, kes seda teab hetkel...

Comment

Working...
                                X