Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Võtan käsile (Esialgu mõttetöö tasandil aga mõne nädala pärast juba reaalselt) uue projekti. Kindel siht teha asi korralikumalt kui ma kunagi varem olen teinud ja kindlasti lõpuni valmis teha.

Plaanis on teha 2 kitsast kuid kõrget torni mille all otsas mängiks bassi 2 x 75W104-8 ja üleval otsas kesk + kõrgsagedus element.
    Plaan esialgu audese bassikaid kasutada "woofritena" aktiivfiltri ja eraldi võimuga ja käia lasta 80 hzni ilmselt.

Kuna raha koguda ei meeldi siis ilmselt käitun nii, et ostan mingil ajal paari bassikaid ära ja mõne aja pärast teise paari juurde jne nö tükkhaaval.

Kõrgsagedus elementide osas oli mõte kasutada Visatoni sc10N elemente kuna need on olemas (Mida arvate? firmapede ma pole ja mind eri firmad ühes kastis ei häiri.

Kesksageduse peale pole hetkel üldse mõelnud aga kuna ma HIFI fänn ei ole siis nõudeid muid pole kui odavam hind ja suutlikkus 80hzni mängida

Esialgu plaan tõesti kasutada audeseid woofritena eraldi võimu taga kuid kesk ja kõrgsageduse elemendid võiksid olla siiski sellised, et kui kunagi tümitamisest ära tüdinen saaks neist tornidest teha elemente vahetamata tavalised kolmeribalised.

Vs: Tornide ehitus Audese bassikatega ( 75W104-8 )

Kas oleks targem panna bassikad põranda poole mängima ja kastid jalgadele või mitte?

Ma ei ole kunagi HIFI kõrvu omanud ja nõudmised on väiksed ning kastid tahaks ehitada suht oma "pildi" järgi aga ma ei kujuta ettegi kui kehvaks se heli võiks muuta kui on 2 kitsast kõrget stereotorni mille all otsas on woofrid. Se oleks tegelikult omaette eesmärk saavutada miskine kompaktsus ja vabaneda neljast ülisuurest kastist ja lisawoofritest. Paigutus saaks olema teleka juurde umbes 5m kaugusel diivanist....kõrged tahaks nad seepärast teha, et ka ringi kõndides oleks enamvähem talutav. Kui diivani istudes on kõrvade kõrgus vast 110 cm ja seistes 160 siis miskit nende vahepealset ehk? Või veidi kõrgemadki sest seistes oleksin ma neile lähemal kui istudes.

Või pole se asi nii hull kui nad tõesti vaid alla 80hz mängivad sest selles alas on lainepikkus ju meeletu ja bassi esitava woofri asukohta raske kõrva järgi tuvastada?

Comment

Suht arusaamatuks jääb kuidas sul plaanis on saada kitsad kõlarid kasutades 10" valjuhääldeid ... või on 30 cm piisavalt kitsas? sedaenam jääb arusaamatuks kuidas need mõlemad valjuhääldid põrandapoole suunatud saaksid olema.
      Teiseks ... oled ju ikka vaadanud nende valjuhääldite sagedusgraafikut ... iseenesest oleks se päris põnev ajada neid subbassi mängima ... aga kas just lihtne.

Comment

akki motles kitsa all seda ,et bassikad on kullje peal siis saab esipaneeli teha nii laia nagu elemendi sugavus on .

Comment

valjuka laius + mõned sentimeetrid kummalgi pool on minu jaoks piisavalt kitsas.....
          Ka valjukad külje peal on 1 võimalustest tõesti.
          35hzni pani Yro nad mul juba graafikutel mängima tänud selle eest. Kui saaks veidi veel allapoole oleks tore, kui ei siis ei.

Palju suurem probleem on minu jaoks see, kuidas valjukad kasti alaserva saada...ühe ju saaks aga teist mitte...see jälle ei ühti mu "pildiga" peas või pole see nii hull kui 1 on inverterile lähemal kui teine?

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
            35hzni pani Yro nad mul juba graafikutel mängima
            Parandus - mina pole pannud neid 35Hz-ni mängima vaid kasti häälestussagedus on 35Hz.
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Ok selge, kas oleks võimalik kast veel madalamale häälestada või pole se nende elementidega otstarbekas? Sest kuna tahan kõrgeid torne siis võivad nad mahult veel suuremad olla.

Su pakutud: 26,65L
              Häälestussagedus 35Hz on kuidagi müstiliselt väike litraaz ühe elemendi kohta

Comment

aga tee nii et kasti pohi on nii suur et saaks kaks elementi panna korvuti alla .siis tuleb sul sugav kast .void teha nii ,et tagumine voi esimene kulg jookseb viltu siis saad kasti vaiksemaks teha aga samas korgeks.voi teed siukese kasti nagu tahad ja teed siis bassikatele oma kammbri sobiva mooduga.

Comment

tegin kah huvi pärast nende 104-8 2x elemendi kasti: http://nagi.ee/photos/photo_sizes.ph...lbum_id=153899

Fb:35Hz ning kasutatud X-Bass optimatsiooni, sakiline joon -3dB self corner@50Hz
                  Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

ok alles nüüd sain aru et ma ei tea bassbox prost mitte kui midagi sest mina vaatasin kastide häälestusel vaid seda et F3me saaks 30hz kanti mitte kasti sellele häälestatud.....nii loll on ikka loll olla. mu praegustel kastidel f3 vast 45hz kandis ja selliseid kaste enam ei taha....siis pole tegemisel mõtet. Tahan et esitatud saaks ka madalaimad helid "muusikas" ja seega võiks F3 jääda ikka 30hz tuuri.

Kas asi saaks parem, kui teeks ülemisse otsa 3 riba : kõrged / kesk / 75w104
                    ja alla (võimalik et põranda poole) 1 x 100w100 woofer

Või oleks sellises kombos 10" midbassid raiskamine ja need võiks asendada millegi väiksemaga? Või on väiksemate elementide puhul nagu 10" seda on piirduda ka 2 riba + SUBbassiga? (15" pappide puhul mulle 2 riba meeldis.)

? kaotas ehk veidi spli mõnes alas kuid saaks ikka selle subbassi mida ma tahan (Ei taha tõesti enam hakata rohkem kaste ehitama)

YRO, tartu pets ja technofriik on inimesed kellele ma kõige enam loodan ja keda ma kuulama ja kummardma pean.

Minul eelistusi pole....Öelge palun mis elemendid te ritta paneks kui eesmärgiks on kõvasti ja ka madalale enamvähem kvaliteediga Muusika esitamine. Sellega olen leppinud et üle 110db sealt miskit tulemas pole aga seda õnnelikum ehk mu abikaasa.
                    viimati muutis kasutaja jeff01; 25 m 2010, 18:02.

Comment

osta endale uks korralik 15tolline voi suurem element ja siis saad selle madala sageduse .aind kastid pead suured tegema...

Comment

No millest ma räägin siin? Olen nagu igalpool kirjutanud et mul on 15" elemente toas 8 tk ja tahan sellest kolahunnikust lahti saada ja asemele teha paari ilusaid ja mahult väiksemaid torne mis mängiks madalale. Teine asi mida proovin saavutada on see et woofer on kummaski tornis olemas ja eraldi woofrit kah ei tule.

Suur diameeter ei tähenda absoluutselt seda et asi ka madalale mängib.

10" mängiks ka veel madalamale sagedusele kui mina soovin.

Madala otsa mängimine tähendab aga seda et kõlari X-max peab vastav olema.....Kujutad ette kui palju maksab 15" woofer mis on woofer (st et kummilohviga ja mitme sentimeetrise Xmaxiga ? )

Comment

75w104 on 4mm xmax sellest alla 30hz ei tule midagi.

Comment

Nii käin välja siis esimeseks ruumalaks sub-ile 90L
                            Nii pakub välja bassbox pro ja selle ruumalaga on võimalik f3 saada 10" 100w100-6 elemendiga kuni 23 Hz ni millest madalamat asja enam ei oska tahtagi. Kasti häälestussagedust ja sellega kaasnevat lõpplikku F3me paika veel ei paneks ja selle teeks ehk selgeks kuulamise - modimise teel. Kas 80L säästaks veidi elementi? Oluliselt kõrgemale se alumist piiri ei tooks aga kui elementi säästaks siis teeks väiksema. Samas kui BBP pakub 87L optimumile ja 90L X-bassile siis seda soovitust tasuks vist kuulata.

Selle 90L kasti otsa vaja siis nüüd 2-3 riba veel välja mõelda.... Sooviks audese või visatoni tootesarjast kuna ostan nad ilmselt tüki või paarikaupa järgemööda ja seepärast sooviks nad osta koduvabariigist. YRO? tartu pets ideid?

Comment

ega Xmaxsist lähtuvalt saa veel sagedust "kirvega" lajatada. Sagedusi saab kätte küll, teada vaja, kuidas (mõistuse piires)

Henri, suurem pole alati parem
                              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Working...
                              X