Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornide ehitus Audese bassikatega ( 75W104-8 )

Sellest oligi kah tingitud minu arvamus et kuni 80Hz neid audeseid mängima panna üritades saaks suure tõenäosusega kõlarid mis mängiks ~30 Hzist sagedusvahemikku, pealegi ... ülevalpool seda soovitud 80Hzi hakkavad need valjuhääldid alles mängima (mitte et nad ei suudaks ka seal 50 kandis mängida), ehk siis mõte kõlas suht raiskamisena.
    Endal kah needsamad valjuhääldid kasutusel ja lõigatud pigem seal 450-500 Hz kandis, simulatsioonijärgi F3 seal kuskil 40Hz kandis aga kukub ka sealt päris kiiresti, kõrvajärgi küll mängiks nagu isegi tsipa madalamale

Comment

visatoni elemendid on rohkem "laiema sageusala jaoks" seda näha juba graafikutes, kus Audese elementidel on seal 80-100Hz kandis tugev "JÕNKS" üles
      W250S-8 võid ju proovida audese asemel...

WS25 baasil übersuppar: http://www.youtube.com/watch?v=TPrd0vHT6pA
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tegelikult polnud idee kokku hoia vaid mõte selles et ehk miski sobib paremini lihtsalt. Niisama visatoni sisse ei pistaks kui ta audesest miskis osas parem poleks.

Comment

Peerless xls -d,liiguvad ilusti:
          http://www.album.ee/user/16860279

Comment

Esmalt postitatud Crimson poolt Vaata postitust
            Peerless xls -d,liiguvad ilusti:
            http://www.youtube.com/watch?v=wjMZ3hJAsyE
            Pole kahtlustki.

Kas iseenesest vähemalt see on OK kui panen 100w100 woofri põranda poole mängima ja inverteri ettepoole ? või peaks inverter olema kõlari taha ehk seina poole? Või samuti allapoole ? JA mis siis ikkagi arvata sellest 90L kastist? kas bassbox pakub mulle õigesti või on se veidi overkill?

Ja kas midbass mis hetkel võiks siis olla 75w104 peaks olema siis ehk kinnises karbis kui õhuliigutaja on juba olemas 100w100 näol?

Comment

90 L on kindlasti overkill sellele elemendile! Kuni 60 L peaks ta kenasti mängima saama. Muidu jäädki tema vuntse parandama kahjuks! Endal olnud ta kinnises kastis ja polnud väga viga.
              Muide 100w100-6 otsingusse ja lugemist küll!
              http://www.album.ee/user/16860279

Comment

Esmalt postitatud Crimson poolt Vaata postitust
                Muide 100w100-6 otsingusse ja lugemist küll!
                Eks kordan seda otsingut aga eile mil sellega tunni tegelesin leidsin vaid enda jaoks mitte sobivat materjali...(Vuntside parandamisest kinniste kastideni....invertereid väga mitte ja kui mõnes teemas ka inverterist juttu oli siis just 90L nagu bassbox talle deafultina pakub.)

EDIT: 2008 oli vist polulaarseimaks elemendiks 100w100 sest sellest ajast on foorumis kõige enam teemasid selle elemendi kohta... Leidsin kinnitust ka selle kohta et 60L on tõesti paras sellele subile. Häälestussageduste maitse on inimestel muidugi erinev ja see polegi hetkel teemaks

Suur küsimus oleks aga see, et kas se 100w100 annab üldse 75w104 lja kõrval effekti...madal ots oleks sellega küll tagatud aga kas se uimane sub jõuab palju kiidetud 75w104ljale piisavalt madalat juurde anda?

Millised teha siis 75w104lja kastid? kas on mõtet topelt inverterkaste teha? ilmselt mitte või siiski? 3 põhilist varianti peaks olema:

Kinnine: 8.3L F3- 102hz
                vendiga: 26L F3 - 55hz Fb 41
                Vendiga: 45L F3 52hz Fb 34

Kohutavalt palju on ka kaja selle kohta kui kehv se 100w100 element ikka on... Hea meelega teeks 2x2 75w104 aga neid ei saa ju kuidagi madalale mängima ja kui neile woofer juurde teha siis 100w100 oleks esiteks lahja ja teiseks samamoodi kehv juhe koos....lühis
                viimati muutis kasutaja jeff01; 26 m 2010, 20:23.

Comment

Arvan siiski, et se asi tuleks ära proovida.... Kastid teen sellised, et esipaneelid on ka peale viimistlust vahetatavad ja kui vaja miskit ümber mängida siis saab uued esipaneelid teha ja vajadusel põhjas oleva woofri kinni panna ja selle asemel teise elemendi esikülge tuua.

Kasti alla otsa paneks siis 100w100 woofri põranda poole mängima ja ette poole vendi (60L)
                  Selle kohale siis paneks 75w104lja toru samuti esikülge (40L)
                  Selle kohale miski kesksagedus (ilmselt a-la 7 L kinnine kast)
                  Selle kohale esialgu sc10n kõrged mis mulle helilt meeldivad ja mul juba olemas on (Saab neiddki hiljem ringi vahetada kui vaja)

Võibolla peaks woofrile vaid madalama aktiivfiltri sebima kui 80hz sest kui 2 elementi seda sagedust mängiks tekiks sinna alasse vist jube muhk ja see viiks kogu bassi ühele noodile. 60nelt lõigata oleks vast õigem.

Comment

http://www.visaton.com/en/bauvorschl...v20/index.html peaks ju piisavalt võimas olema.
                    -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust

Se on suhteline.

10" on minu jaoks niigi kompromiss ja 8" peale astuda ei soovi.

Kas kardate nõu anda audese kehva koostekvaliteedi pärast? või on se kooslus nii kohutav mille 100w100 ja 75w104 tekitaks või milles on põhjus et end eemale hoitakse?

Comment

Ei oska mina igatahes küll kurta Audese koostekvaliteedi pärast ja kindlasti on võimalik nende kahe kooslus panna jubedalt mängima, või siis ka väha hästi. Soovitaks küll aga mõelda, et kas seda kõike on tõesti kindlasti vaja. 4 riba, madalas otsas suhteliselt kitsas vahemikus lõikesagudused, väga järsud filtrid, faasiprobleemid jne. Võibollaet oleks hoopis kasulikum võtta kasutusele koosluses 100W100ga mõni midrange mis rahulikult kuhugi 300 Hz peale alla tuleks ja piirduda siiski 3riba lahendusega. Või siis loobuda sellest kõige alumisest oktavist ja lasta 75W104 jal tiba kõrgemale minna.
                        Ei viitsi praegu arvutama ja modelleerima hakata aga variandis oleks veel ka kasutada 3,5 riba lahendust.

Comment

Sel mõttel on jumet, et 1 riba ära kaotada sest pooldan igas suunas lihtsust (mulle meeldib ka oma 15" bassiga kaheribalist kuulata) Aga mida tunnen on see et sub peab olema ja selles point oligi et lisaks selle tornide põhja. (Vähemalt tunnen tema vajadust kord nädalas kui kõvasti kuulan või õhtuti kui mõnd filmi vaatan....nädala sees on muusikastiil ja kuulamisharjumus erinev ja rohkem perega arvestav) Ülespoole jääv (2 või 3 riba on mu jaoks täiesti lahtine sest ei osks miskit valida ja kooslusesse panna) see miks miks ma ülesse kah üsnagi suutlikku bassielementi soovisin oli selles kinni et esialgu....ja võibolla et muusika kuulamiseks üldse ma sube ei kasutaks (Subid ostaksin kasti viimasena ja võimud neile samuti)

Õnneks pole mul kiiret kuna peale kastide materjali ma miskit ei raatsiks ära osta enne kui suured kulutused möödas (Paar sünnipäeva ja 1 reis tulemas mõne nädala pärast)

Kui loobuda eraldi woofritest siis kardan vaid lahjaks jäämist...muud ei midagi.
                          On kellelgi tartus mulle võimalik 100w100 või 75w104ljasid promoda? hirm on selline et 100w100 ei mängi s90neidki üle. 2x75w104ljade puhul kardan aga et jääb madalast otsast puudu.
                          viimati muutis kasutaja jeff01; 28 m 2010, 09:02.

Comment

Vähemalt tunnen tema vajadust kord nädalas kui kõvasti kuulan või õhtuti kui mõnd filmi vaatan
                            No aga siis "normaalsed", kitsad tornid + aktiivne "übersuppar".
                            2x6.5" Visatonid (2tk et valjemini mängiks)+sn10c - põhimõtteliselt siis alto2 - mis minu subjektiivse arvamuse kohaselt, on väga head entrylevel kõlarid. Intzu käest saab ehk knowhow ja filtrid.
                            -

Comment

mul uks poolik voofer on kus element on audes 75w104-4 .aind voimu ja filtrit pole...void oma voimuga kuulama tulla. 45L kast ja haalestus oli vist miski 35hz voi 40hz .tartu kullje all
                              voib juhtuda et uks 20w voim tekkib vahepeal.
                              viimati muutis kasutaja henri503; 28 m 2010, 11:17.

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                                No aga siis "normaalsed", kitsad tornid + aktiivne "übersuppar".
                                2x6.5" Visatonid (2tk et valjemini mängiks)+sn10c - põhimõtteliselt siis alto2 - mis minu subjektiivse arvamuse kohaselt, on väga head entrylevel kõlarid. Intzu käest saab ehk knowhow ja filtrid.
                                Oleksin pidanudki vist teemat alustama nii, et tahan valjult mängivaid torne ehitada suuremate elementidega kui tavaliselt ja oleks pidanud mainimata jätma, et põrandasse paneks subid Kõrgus ja eraldi woofri puudumine on point omaette millest ei tahaks loobuda....isegi kui selles tulevad mõningased kaotused helis. (Telekas on nimelt üsna kõrgel seinal ja kõlaritest tulevat peaks saama "nautida" ka püstijalu ja neile suht lähedal olles.

Tahaks et nö ülemised kastid oleks enamvähem samas suhtes siis põhja pandavate 100w100dega. et kui kunag korralikud võimendid saan (Ideaalis subid aktiivseks tehes) siis 150w taga olevatele kuid samas suht uimastele audestele suudaks teised elemendid muid sagedusi kõrvale pakkuda.....võibolla tõesti kahe ribalistena siis ja visatoni tootevalikust ja võimaluse korral sc10niga kokku sobivad variandid. kas 2x6,5 elemente millegi veidi suuremaga mis sc10neni välja mängiks ei anna asendada? Oluline on ka "Välimus" ja halle papikõlareid väga ei sooviks.

Comment

Working...
                                X