Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornide ehitus Audese bassikatega ( 75W104-8 )

kateid ei taha panna voi?

Comment

Väga ei tahaks jah...tahaks elemendid vaid esipaneeli sisse freesida.

CLOU on sc10niga 2x ws17e-d 2,5 riba oleks vist õigem nimetus kuna 1 bassikas on suuremas kambris http://www.visaton.com/en/bauvorschl...lou/index.html

Nii et idee järgi peaks ws17 e-d mängima piisavalt kõrgele et neid sc10niga paaritada ja kuna hind on odav võiks neid paari osta küll....kas aga 2,5 ribaliseks on mõtet ajada ei tea...

aga kuidas võrrelda nüüd järgmisi kaheribalistes:
      ws17e
      ws20e
      ws25e
      Nad on kõik sellises odavas hinnaklassis ja torni laius lubaks ka ws25-e kasutamist või vöi vähemalt 2x ws20e ? Ma tean küll asjast väga vähe aga mulle tundub et sc10n mängib 2khz ist üles päris ilusti ja selleni on ka ws25e graafik ok.
      viimati muutis kasutaja jeff01; 28 m 2010, 11:32.

Comment

Mul on üks ws25e 8tolline bassikas olemas. Tal inverterkast bass box pro järgi 300l vähemalt ... .
        Tahad seda 75w104 woofrit kuulata siis?
        Neid 15tolliseid elemente sa ei saa kasutada või? Äkki uus kast teha, mis mängiks seda madalat otsa.
        viimati muutis kasutaja Scott; 01 m 2010, 03:08. Põhjus: Oli segane tekst

Comment

Seda vaatasin jah et BBP läheb tolle elemendi peale oma pakutavate variantidega suht segi aga ise liitreid alla tõmmates ta isegi mängiks kuna 30hzni ta lajatama ei pea subiga süsteemis. 75w104lja jätan hetkel kõrvale ja keskendun visatonidele.
          Visatoni elementide kastide koostamiseks on parem programm olemas kui BBP aga kahjuks ei oska ise sõnagi saksa keelt ja ega keele oskus mind veel pädevaks ei muudaks nende kastide koostamisel.
          Visatonide seltsis tunneb ennast vist kõige targemini kasutaja YRO Pean teda vist privaatsõnumiga tüütama

Comment

Teema täis "haiendi"...

- sealt jääb silma kolmeribaliste trend, mis ka siin-seal läbiarutatud - kõrg-, keskriba võimalikult kitsa esipaneeliga ja väiksemd elemendid (kiiremad) + alumine bassikast.
            Suuremad "kummipumbad" jäävad keskribas mudaseks/aeglaseks (kerged lairibad on teine teema).

Ehk milleks jalgratast leiutaga, pealegi viletsat?
            -

Comment

HIFI -ga mu teema niikuinii kokku ei sobi sest mis kvaliteeti ma oskan tahta kui ma 15" pappidegagi heli poolest rahul olen.

jh 10" elementi pean isegi halvaks mõtteks keskriba mängimas tegelikult.
              Aga et ülemine ots saaks võimalikult lihtne mõteln siin järjest rohkem kahe ribaliste asjade suunas.

2 x ws17 või 2 x ws20 + 1x sc10n on hetkel rohkem huviorbiidis

Kasti teeksin nii kitsa paneeliga kui põhjas olev 10" seda lubab (Ehk 25cm venitaks ära)

Comment

Mida rohkem vaatan seda rohkem hakkab meeldima CLOU kooslus kahest ws17nest ja sc10n ist Sest suuremate elementide korral peaksin miinimum esipaneeli laiust laiendama juba hakkama et kast 2 meetrine ei tuleks.

Aga kui suurde kasti ma peaksin need sw17ned panema? CLOU´L on nad 16+36 et saada ühe elemendiga kerge tõus kõrgemas alas ja teisega kerge tõus madalamas alas. Ise arvan et subiga süsteemis poleks seda madala ala tõusu tegelikult vaja...kas peaks siis kasti tegema 2x16 kinnise? või võib veel väiksema teha?

Comment

Minu soe soovitus. Tee kastid kaheosalised - bassikast eraldi ja täisriba eraldi, ideed võid võtta piltidelt:
                  Pilt 1
                  Pilt 2
                  Pilt 3

Täisriba võiks olla äraproovitud lahendus MTM-formaadis SC10N+2xW130S ja bass W300S.
                  See annab sulle mitu eelist: kastid on kergemini liigutatavad, ei pea korraga valmis tegema, saad bassivurfi oma maitse järgi juurde keerata, mõõtmeid saad varieerida.
                  Bassikas võib vabalt olla ka küljel, kui plaanid 80Hz pealt maha lõigata.

Clou sinu lahendusse minu arvates ei sobi: madal tundlikkus, ASK tõusev, võimsustaluvus kehv. WS-seeria sobib paremini kinnisesse kasti, millega maks SPL väheneb.
                  Minu DIY blogi
                  <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

See tõmbab mul vaikselt piduri peale vist...
                    Kuna olen kõvasti kinni selles mis teha tahan aga kasutajale YRO ei tahaks kah vastu vaielda.
                    Pean käima veel kuulamas ja vaatamas kas w130s on element mis suudaks mind "Rahuldada" ja kuna mulle alt laienevad tornid ei meeldi siis teeksin 4 kasti asemel pigem 3 kasti (Tornid + 1 sub 2 elemendiga) kuigi se mu ideega absoluutselt kokku ei lähe.)

Hakkan nüüd siis netti pidi w130si ja w300si kohta uurima.
                    EDIT: Elfa lehe järgi on need puhtalt HI-FI elemendid ja hoopis teises hinnaklassis audesega aga eks ma mõtlen kas saan seda endale lubada.

Comment

Minuga pole siin midagi vaielda - ise otsustad nagunii lõpuks.
                      Kui sa paned bassiväljuhääldi kasti küljele, siis pole tarvis kasti alt laiemaks teha. 3 kastiga ei saa sa ju kõlareid samale kõrgusele.
                      Minu DIY blogi

Comment

Mul on sama ehituspõhimõttega kastid - küljele suunatud 8" GF200 ... mingit "tüüpilise" aktiivsupika müristamist, pole sealt oodata. Ehk siis "3 kasti", on teemaalgataja jaoks, vast ikka kõige sobivam lahendus.
                        -

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                          Mul on sama ehituspõhimõttega kastid - küljele suunatud 8" GF200 ... mingit "tüüpilise" aktiivsupika müristamist, pole sealt oodata. Ehk siis "3 kasti", on teemaalgataja jaoks, vast ikka kõige sobivam lahendus.
                          Mis siis teistmoodi on? Kõlab rohkem nagu muusika moodi? Mis sageduselt Su GF200 lõigatud on ja kas need on eraldi võimu taga?

Ilmselt pead sa silmas aktiivsupaka all plaatvõimendiga supakat, millele ei lasta sisse mitte lineaarset signaali, vaid tõstetakse teatud sagedus(vahemik) (tõeneäoliselt ~40-80Hz) kunstlikult üles.
                          Minu DIY blogi

Comment

...muusikamoodi jah... biampingut pole ja lõikesagedust ei tea ... võimu pealt keskmised ja kõrged maha keerata ning bass ja loudness peale siis hakkab juba "looma" aga mitte "päris".
                            -

Comment

Selles mõttes, et kui sa ei soovita 10" audese subbakaid ja ws20neid siis surnult sündinud asja ma kah ehitama ei tahaks hakata kui on juba ette teada, et sealt head nahka ei tule. YRO vastused on siin teemas alati oodatud isegi kui mulle need lahendused alati meeldida ei pruugi.

Ühekõrgune polnudki niivõrd eesmärk, kui see et kastide arv oleks võimalikult väike Sellest ka mõte et 2 torni koos subidega juba... kahe osaliste tornide jaoks oleks vaja pmt 4 kasti teha ja kui mul praegu on 2 kõlarist teistel kahel otsas siis nii päris ei meeldi kah Tõstmise lihtsus pole eesmärk

Muidu kesksagedusega nii, et tahaks võimalikult valjut kuid kuulatavat heli mida mu võimendi suudaks võimendada : http://www.bkelec.com/Modules/mf300.htm kuid kahjuks ei tea ma palju ta reaalselt välja suudab anda võibolla vaid 115w nagu mulle öeldi.
                              Tulevikus on subi osa plaanis aktiivseks teha.

YRO saan ma õigesti aru et ka 2x75w104 + miski kesksagedus + sc10n poleks hea idee onju? (Ükskõik kummal moel siis kas 4 ribalistena või 75w104ljad eraldi võimu taga)

W300s´i kohta niipalju et BBP soovitab talle kohutavalt suur kasti aga nii madalale ei mängi kuidagi kui audes 154liitrises F3 38hz....samas 30hz häälestussagedusega f3 30hz aga 154L on ikka niipalju et tornide alla seda kuidagi ei mahuta)
                              viimati muutis kasutaja jeff01; 02 m 2010, 16:34.

Comment

75w104, kui leiad mingi kabedama kõrgsageduse siis saab ka ilma kesksageduseta, või ei saa ?

Comment

Working...
                                X