Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornide ehitus Audese bassikatega ( 75W104-8 )

aa sa mõtled kaheribalist teha ve...

siis sobib W170S paremini jah, kusjuures http://www.youtube.com/watch?v=prQxY...eature=related peaksid W170S elemendid olema(silma järgi) suppar on taga, aga annab vb hea mulje, mis see W170S on...

mis ma ikka kommenteerin, eesmärgiks oli võimalikult lineaarne helikara ning need elemendid peaksid selle andma, esialgne oli küll SC10N+SC13 aga see läks filtri keerukuse tõttu nahka(pidi takkidega tundlikust maha kiskuma) YRO algse W100S asemel läheb W130S, kuna leian selle parema olema...
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Üks joonis teile puremiseks. Filtrit aitasin natuke järgi, kinnine kast, muidu seesama Couplet Light. Punktiiriga 2xW130S, pidevjoon 2xW170S.
      Pilt
      Graafik on dead flat. Punase joonekesega märkisin ära W170S 3dB muhu bassiosas. Tavakõlarina on see muhk talutav, aga kui supakas tuleb juurde, siis pole kuskilt lõigata. Samuti vaadake ja mõelge natuke mitu korda nimetatud F3 üle.

PS. see mis videos kuulda, on täitsa kohutav kvaliteet minu arvates.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Suured tänud abistajaile.
        Tükid lõigati täna lahti 22mm MDFist (Üro viidatud kastide järgi aga vaid kõrged.....tervelt 150cm....nii jäi 10" subile 60L, nii on tweeter õigel kõrgusel ja niisugune kuju mulle lihtsalt meeldib. Esialgu tahan vaid kokku panna, valjukad sisse pista ja proovida....siiis viimistleda ja mustaks värvida ja kuna kuna mul on toa sisustuses selline läbiv oranz joon siis tahan kunagi tulevikus CREDO stiilis paneelid teha külgedele ja alla. http://www.audes.ee/failid/Credo_image.jpg
        Homme - ülehomme äkki saab esikülje ja ühe külgmise tüki cnc-sse pista ja augud freesida (Loodan et see õnnestub sest tahaks kõlarid paneeli sisse nö ära uputada kergelt)

Nädalavahetusel väike rootsi tripp ees aga vähemalt kuu lõpuks loodan kokku liimida ja ehk ka elemendid ära osta

Hetkel ei tea vaid kas osta korraga ühe kõlari jagu elemente ära või mõlemasse ülemise otsa elemendid ära....korraga ei vea vist välja ja kogumisega ei saa eriti hakkama kuna huvisid on selleks liiga palju ja püsivust vähe.
        viimati muutis kasutaja jeff01; 15 m 2010, 21:58.

Comment

Sain täna lõpuks tükid kätte:

Ja kruvisin suures osas kokku:

Tellisin reedel ka elemendid ära ja ehk homme- ülehomme on need ka tartus.
          Tarvis veel tagumine ja vahesein modifitseerida ja paigaldada, inverterid ja terminalid osta ja paigaldada.

Küsimus tekkis aga bassika inverteriga....kuna see tuleb üsna pikk (35-40cm kui ei eksi) siis pean kasutama põlve aga ei tea kuhu poole kasti sisse jääv toru ots suunata?
          Ise Mõtlesin, et mitte valjuka suunas vaid nü ülemise vaheseina suunas ...oleks se õige? päris kasti seina äärde teda muidugi panna ei tohi ja vaheseinale liiga lähedale kah mitte aga teab keegi ehk midagi täpsemalt soovitada? Ja kas inverteri parimaks asukohaks on ikka tagasein? Siis ei saa ilmselt seinale eriti lähedale neid kaste panna vist.
          viimati muutis kasutaja jeff01; 24 m 2010, 08:18.

Comment

Liimisin vaheseinad sisse ja katsin kõik ühendused veel paksu liimikihiga (Põhimõtteliselt võiks nüüd kruvid välja keerata aga kuna said ka versengid lastud siis jäävad kruvid siiski sisse.
            Mahtudest niipalju, et bassikastid 59,7L ja ülemised 24,4L

Kas peaks mõlemad kambrid vatiiniga katma või pole ülemist kambrit vaja kuna see on kinnine?

Comment

ma paneks inventeri ette.

Comment

Summutusmaterjali peaks kinnisele kastile isegi rohkem panema kui inverterkastile.
                Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud Explorer poolt Vaata postitust
                  ma paneks inventeri ette.
                  Mina teeks sama aga see pidi helipildi vist ära rikkuma kuna toob kergemini kuuldavale faasinihked vms?

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                    Mina teeks sama aga see pidi helipildi vist ära rikkuma kuna toob kergemini kuuldavale faasinihked vms?
                    Ei usu
                    Enamusel headel kõlaritel on inventer ees.

Comment

Mul viaton bg kastides ka inventer esipaneelil. pole midagi halba kuulda ise siis kui elemendid liiguvad täie x maxi peal.kui on liiga väike touru siis hakkab peeretamine kostuma,ära liiga väikest panem

Comment

Ei usu
                        Enamus häid kõlareid pole vist ka nii et sub on samas kastis ja eraldi võimuga.

Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust
                        Mul viaton bg kastides ka inventer esipaneelil. pole midagi halba kuulda ise siis kui elemendid liiguvad täie x maxi peal.kui on liiga väike touru siis hakkab peeretamine kostuma,ära liiga väikest panem
                        Sinu kastidel on ka elemendid samas seinas ja se on normaalne et inverter on ees.

Kodukino subidel on inverter suures osas vist tagaseinas? kas seepärast, et aktiivkastides subbass eraldi võimendajaga võimendatakse?
                        Või pannakse tagaseina seepärast, et elemendi enda väljapoole mängitav osa on primaarne ja see mis vendist tuleb võiks jääda kergelt "varju"?

Ootaks YRO kommentaari, ise teeks disaini mõttes ette aga kui need faasinihked kindlasti tulevad ja need ka minusugusele pool kurdile kuulda on siis on jama vist jah. Kui inverteri tagaseina viimine sellest päästab siis peab nii tegema kuigi plaan oli kastid panna peaaegu vastu seina tagaküljega.

Comment

MTM+Sub koos, samas kastis...huvitav kooslus tõesti. Mina topiks kah üles võimalikult palju vatti jms pahna, et seal supaka heli ei hakkaks kõmisema. Samas on see standard lahendus, et inverter on ette. Kuhu see inverter muidu sul läheks? kõrvale või taha? mina soovitaks kõigepealt taha teha ja siis kuulata, vajadusel saab ette teha ja tagumise augu kinni panna...

kodukino subidel on enamasti element suunatud alla ja vent on suunatud ruumi.
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Ei usu
                            ma küll seda väga ei usu, siis tegelikult ju nagu vastand faasis asi (ja siisi peaks nagu bassiosa nõrgem olema), sellepärast just ongi tihtipeale tagaseinas inverterid (kui bassikas ees seinas on.

Comment

1 w130s on vaja veel ära oodata kuna tundub, et üheski tartu-tallinna poes hetkel neid rohkem polnud kui 3.
                              Inverteri oleksin pannud tagaseina kuna keegi kunagi ammu soovitas nii...
                              Kodukino subil on mul inverter tagaseinas ja sub küljeseinas, peab selle käima ajama ja vaatama mis pidi paigutatuna paremini mängib (Kui mu kõrvad üldse miskit vahet tunnevad)

EDIT:
                              Panin ühte kasti valjukad sisse ja jootsin juhtmetele kullatud klemmid otsa. Prooviks ühendasin ka kodukino taha.....Ega ei oodanudki midagi ja seega ei pidanud pettuma. Nädalavahetusel katan seinad vatiiniga ja kruvin tagaseina kah kinni ehk siis saab miskit juba heli kohta öelda.

viimati muutis kasutaja jeff01; 25 m 2010, 21:29.

Comment

MTM+aktiivsub on näiteks Saksa tegija Teufel kõlaritel täiesti olemas (vt Hybrid jaotust).

Muide sinu kastid näevad ka täitsa kobedad välja.

Inverteri koha pealt on kohe raske soovitust jagada, aga kui tahad hirmsasti esipaneelile panna, siis ega ilmselt midagi katastroofilist ka ei juhtu. Mina asetaks toru valjuhääldist võimalikult kaugele või kui viitsid veerandlainet arvutada, siis leiad optimaalseima paigutuse. Ma hetkel ei suuda loogliselt kuidagi välja mõelda, kuidas sa inverterist tuleva heli võiksid W130S-idega faasi saada. Vastasel juhul kaotad kas kesksageduste bassiribas, või muutub bass mudaseks.
                                Minu DIY blogi

Comment

Working...
                                X