Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornide ehitus Audese bassikatega ( 75W104-8 )

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
    oeh jah...kangesti huvitaks, mis häält need w130S ja sc10n koos teevad ilma supakata...

ja miks sa kiirustasid, kannatanud tagapaneelid ja terminalid ära ning siis katsetama hakanud... vb rikkusid, vb läks bingoks, kes seda teab hetkel...
    puhtalt seepärast et olen sunnitud kastid vasta toa seina praktiliselt paigutama Kuulama luban kõiki...eriti ootan neid kes nõu on andnud. Arvan et minu kõrvad ei oska midagi öelda selle kohta mis valesti on .

Comment

Panin veidi vatiini jääke kasti...paigaldasin odavad terminalid (sest sellised juhtusid parasjagu olemas olema) kruvisin külge tagaseina ja proovisin woofrit.

Bass - Minu meelest väga super mahlane aga mida mina ka tean....igatahes on see mida kummilohvilt ootasin.
      bassi võimsus - selles kastis peaks se element ju 150-160w ära kannatama enne kui xmaxi ületab? Mulle tundub, et see pole üldse nii ja umbes 50w ga liigub juba julmalt sadat ei julge aga proovidagi. Sellest tulenevalt pole justkui ka väga suurt helirõhku....Hakkaks justkui miski üle pexma või moonutama. Kas tõesti võib 100+ w RMS võimsusega võimendi juba poole volüümi pealt nii käituda, et paneb elemendi jõhkralt liikuma kuid spli vähe ja moonutus kõva?

Kui võimsat võimendit vajaks mul ülemine ots 2 x w130s + sc10n 25L kinnises kastis?

EDIT:

Mis seintesse peaksin veel vatiini lisama? Kas on võimalik kirjeldada mis suunas heli peaks muutuma?
      Mis asjadega soovitate neid kaste üldse käiata....kas osta miski stereoress ülemise otsa jaoks ja jätta se 2x100 alumise otsa jaoks ? Või ongi se 2x100 nii vähe et sealt polegi midagi loota? Või kas saaks niiviisi et osta miski enamate väljunditega ress (Tüüpiline vist 5.1?) ja et siis nagu kasutada 2 kanalit ülemise ja 2 kanalit alumise otsa jaoks või pole se niiviisi võimalik?

Lähen kruvin nüüd teise kasti sama kaugele ja siis proovin kastid sinna tõsta kus neid edaspidi kuulama plaanin hakata.....

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
        bassi võimsus - selles kastis peaks se element ju 150-160w ära kannatama enne kui xmaxi ületab? Mulle tundub, et see pole üldse nii ja umbes 50w ga liigub juba julmalt sadat ei julge aga proovidagi. Sellest tulenevalt pole justkui ka väga suurt helirõhku....Hakkaks justkui miski üle pexma või moonutama. Kas tõesti võib 100+ w RMS võimsusega võimendi juba poole volüümi pealt nii käituda, et paneb elemendi jõhkralt liikuma kuid spli vähe ja moonutus kõva?
        Vabalt võib olla, et kastihäälestust tuleb tõsta ja Audese tehnilised andmed ei vasta tõele.
        Küsimus: kas filtrid olid vahel või lasid niisama läbi võimu?

Mis seintesse peaksin veel vatiini lisama? Kas on võimalik kirjeldada mis suunas heli peaks muutuma?
        Jään jätkuvalt soovituse juurde: paar ristlatti oleks bassikasti jaoks head ning kinnise kasti topiks suhteliselt tuugalt (90%) vatiini täis. Ning isegi inverterkasti paneksin vähemalt poole (50%) jagu pehmelt vatiini täis, et bassiosa muhku maha tõmmata.
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Tegelikult oli bassi signaal selline läbi ussim*nni et ehk on viga seal....
          Kuna ülemist otsa pole millegagi võimendada ja korralikku plaadimängijat kah ei ole siis plaati mängib ja ülemist otsa võimendab hetkel kodukino.....kodukino sub väljundis on asi mis teeb high signaalist low signaali ja selle surusin oma igalpool kirjeldatud võimendisse.

Kuulan sind ja ristlatt tuleb ja ka rohkem vatiini tuleb kah.

Niipea kui poja ärkab asun katsetama.

Comment

eraldi oleks pidanud küsima, mis võimuga seda bassikat toitsid, asi võib ka võimus olla. signal-to-noise ratio ja Damping Factor. samuti väljundpinged/voolud/takistused...

ristlatt või auguga tugiplaat(kui mitte rohekm latte) oleks mõistlik ja vatiini palju!
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Nii olen nüüd tunde kuulanud ja proovinud koos kesk ja kõrgsagedustega.

On 1 ala kus kõlaritest väljuv on täpselt täpselt täpselt see mida ootasin...super.....kindlasti hakkaks audiofiilid seepeale oksele aga mina just seda tahtsingi. Ma ei teagi mida tahaks teisiti sest sellist asja ei oska hetkel nimetada. Midbassi ja tweetri kuuldenurk tundub mulle peale Hq-sid väga hea.
              AGA on mõned konksud (Mille ise loomulikult olen tekitanud oma jäärapäisusega) nimelt on superbass kõlari suhtes otse ees ja kuni 3m kaugusel....sinnamaani suudab inverter õhku liigutada ja sealt edasi on justkui noaga lõigatud. Nurgataga kus on teleka vaatamise diivan on nii vaikne, et jutt väga hästi kuulda mille vastu mul pole midagi aga jah söögilaua teise serva võiks se mõnus vendibass ära ulatuda aga pool meetrit jääb puudu

Midbasse ja tweetreid käitab mul hetkel kodukino ja kuna mulle see tulemus meeldib siis arvan et praegu nii jääbki....võimsusest ei tule kindlasti puudu kuigi seda kartsin (ei taha volumet üle 22 keerata...40 on max kuna selle juures on mu meelest woofrid oma piiri kätte saanud) Kui vähema bassiga kuulata siis ülemine ots mängib plärinata kuni volume on 26 peal (Imelik on see, et kodukino ei plärisenud ka põhjas volumega kuid oli vaiksem....kas tõesti nii kehva tundlikkusega kõlarid ja nii võimas väljund vanal kodukinol???

Kui plaanin nii edasi kuulata siis võiks filtri vaid tweetrite vahele panna et liiga madalat ei püüaks mängida? või muutuks heli veel paremaks kui midbassidel ka ülemine ots ära lõigata? alumine on pmt aktiivina lõigatud kui kodukino võimuna kasutada. Miks ma seda teha tahaks on see, et mul pole ei võimendit, eelvõimendit, plaadimängijat, tüünerit ja mida iganes veel aga se kast on mul olemas ja olen temaga väga rahul....võimsusest samuti piisab. Aga kas oleks mõtet leida võimalus stereo subide tekitamiseks? kas on miskit effekti kuulda või pole sel mõtet?

Igatahes on need mul seni kõrvale kõige enam meeldivamad kastid ja olgugi, et bass ei ulatu kaugele ja üldse veidi lainetab on ta lähemalt kuulates mõnus.

Kusjuures seda lainetamist teevad seal toas kõik kõlarid.....keset tuba on bassi vähem kui mistahes seina ääres aga see et kui kõlarile lähemale liikuda bass meetriga vähemalt 3db tõuseb (vb enamgi) tunnen esimest korda. Laua taga kus söön ja telekat vahin kui diivanil ei viitsi lösutada on igatahes hea.

Ootan millal saaks selle viimase w130si kätte, siis kutsuks kõik kes viitsivad külla nõu andma ja kui midagi väga muuta ei ole vaja siis liimiks tagaseinad ka kinni. tartu pets kas tulen sulle Zavoodi või pirogovile järgi ?

EDIT:
              Meenus 1 asi mis torkima jäi......et äkki annab mu võimendi siiski rohkem kui 100w välja ja kui mul volume poole peal siis ongi tegelikult X-maxi ületamist oodata? see 100w jutt tuli ühes teises teemas kus mulle tehti selgeks et nende lõputranssidega ta üle 115w ei saa välja anda. asjad muidu need: http://www.bkelec.com/Modules/mf300.htm Mu loll pea ütleb seda, et kui vendiga oleks nii jubedalt mööda pandud siis käega venti sulgedes peaks valjukas suht maha rahunema aga mis juhtub on see et bass justkui kaob ära aga element end siiski eriti tagasi ei hoia ja lahmib ikka pmt sama amplituudiga.
              viimati muutis kasutaja jeff01; 28 m 2010, 20:10.

Comment

Kui plaanin nii edasi kuulata siis võiks filtri vaid tweetrite vahele panna et liiga madalat ei püüaks mängida? või muutuks heli veel paremaks kui midbassidel ka ülemine ots ära lõigata? alumine on pmt aktiivina lõigatud kui kodukino võimuna kasutada. Miks ma seda teha tahaks on see, et mul pole ei võimendit, eelvõimendit, plaadimängijat, tüünerit ja mida iganes veel aga se kast on mul olemas ja olen temaga väga rahul....võimsusest samuti piisab. Aga kas oleks mõtet leida võimalus stereo subide tekitamiseks? kas on miskit effekti kuulda või pole sel mõtet?
                Kas sa teed hetkel teste ilma igasuguse filtrita? Väike vihje sulle - nende kõlarite (Couplet kloonid) näivtakistus on hetkel ~2,5 oomi. Aga kui võimust kahju pole, siis jätka.
                Ja graafik näeb välja selline:
                Click image for larger version

Name:	jeff_30..jpg
Views:	1
Size:	62,9 KB
ID:	865234
                Punktiiriga jookseb filtriga variant.
                Lisatud failid
                viimati muutis kasutaja YRO; 28 m 2010, 20:34.
                Minu DIY blogi

Comment

Pean sind tänama siis mu kodukino päästmise eest.....Hetkel on jah kummaski esikanalis 2 x w130s + sc10n rööbiti
                  Ja selle graafiku järgi on se pilt ilma filtrita lausa kohutav ju nii ,et kui asja veel paremaks saab siis hakkan kiiremas korras filtritele mõtlema.

Comment

Kas valisin õiged asjad?

!24-557-16Bipolar 4,7uf 35V (-2) 13.70
                    Sääst: 5.9027.40
                    !24-557-20Bipolar 15uf 35V (-2) 23.50
                    Sääst: 10.0047.00
                    !24-557-21Bipolar 22uf 35V (-2) 29.90
                    Sääst: 12.8059.80
                    !240-52883R3 10W KER.TAKISTI 8.98
                    Sääst: 0.1817.96
                    !240-52926R8 10W KER.TAKISTI 8.98
                    Sääst: 0.1817.96
                    !24-578-68INDUCTOR SP 0,22mH wire d=0,6mm (-2) 30.09
                    Sääst: 0.6160.18
                    !24-578-66INDUCTOR SP 0,47mH wire d=0,6mm (-2) 33.71
                    Sääst: 0.6967.42
                    !24-578-06INDUCTOR SP 0,68mH wire d=0,6mm (-2) 38.61
                    Sääst: 0.7977.22

Comment

oeh, jeff, sinuga on raske mingisuguse filtri võiks ikka vahele aretada, vähemalt tweetrile, 4-5000 pealt lõikama. lahendustest asutatakse midbassidel erinevat häälestust, et saavutada ühtlane sagedusvahemik. ülemisel kõrgemal, alumisel madalam(või on vastupidi, ma ei mäleta enam)

vendi kinnikatmise koha pealt: isegi kui pisike avavus on vendil sees(ka kastil) siis element laseb suuremat amplituudi.
                      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kas valisin õiged asjad?
                        Mille järgi sa neid valisid?
                        Minu DIY blogi

Comment

Vs: Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

jh filter tuleb, see pole eriline kokkuhoid. Olin tulemusega lihtsalt juba rahul
                          Kindlasti ei ole minuga kerge.
                          Filter tuleb yro soovitatud muudatusega Coupleti filtri järgi kuna mul teine tweeter.

edit:
                          Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
                          Mille järgi sa neid valisid?
                          http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...l=1#post362972 selle järgi
                          viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2010, 04:54.

Comment

Uuem variant filtrist on siin.
                            Aga eelmise valiku kohta: bassika filtrisse 0,6mm läbimõõduga traadist filter ei sobi, vähemalt kõrgsageduse ees olev konde võiks olla MKP/MKT.
                            Ja veel: 4,7 oomise taki kõrvale võid võtta lähedaste väärtustega ka mõne lisaks (2,2; 3,3; 6,8 vms) saad natuke kõrvaga ka kõrgsagedust timmida. Mis tähendab seda, et esialgne filter kruvi kokku KLEMMLIISTUGA, et oleks lihtsam katsetada.

Nüüd võid uue nimekirja välja otsida.

Korralikud kondekad on siin
                            Igaks juhuks Monacori poolide nimekiri ka
                            viimati muutis kasutaja YRO; 29 m 2010, 11:25. Põhjus: pealkiri
                            Minu DIY blogi

Comment

kondekate asjast sain aru aga piirduks esialgu kallima kondekaga vaid kõrgete ahelas....uskumata kui palju sellise junni eest küsitakse :S minu kõrv niikuinii vahet ei tunne.
                              Takistitega on kah vist lihtne kui keraamilised kõlbavad.
                              Aga poolide osas olen sunnitud kõik poolid need hirmkallid ostma või saab mõne Monacori odavama vastu vahetada? 0,82mh pooli on visatonil 1mm traadiga aga 0,33mh pooli pole odavatel jämedama traadiga kui 0,6 vist.
                              viimati muutis kasutaja jeff01; 29 m 2010, 16:38.

Comment

Ei taha ikka kuidagi need filtri komponendid ja viimane w130s kohale jõuda selle nädala jooksul
                                Peab nädalavahetuse party ilma läbi viima.

Vahepeal avastasin, et võimendi koostamisel olen ilmselt vea teinud sest kuigi kõik värvid ja juhtmed on võimu väliselt õigesti siis 1 bassikas on vastandfaasis.....kui juhtme ringi keerasin läks bass paremaks ja lisaks sellele on valjuhääldid nüüdseks end vist sisse mänginud sest bass on kuulates järjest paranenud.

Bassi levimine on muidugi alla igasugust arvestust......kõlaritest diivani poole liikudes on kõlarite ees hea bass....siis se peaaegu kaob ära ja diivanile istudes on jälle superkõva nagu vaja......diivan väriseb, liistud seinas plärisevad ja muud toredad lisad Bass on tegelt supermeeldiv (Täpselt seda ootasingi) aga kõvemvõiks alati olla....

Comment

Working...
                                X