Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

see nähtus on nö ruumi akustiline lühis. vastava paigutuse korral summutavad peegelduvad ja "õiges" ajafaasis olevad bassisagedused elemendilt levivad ning tekibki tunne, kuidas ruumi keskel või teatud kaugusel pole nagu bassi ollagi. See on tavaline ja tuleb arvestada aga kuna istudes bassi on, siis palju õnne. Seal hakkad suurema osa helist kuulama. Samuti pakub 2xW130S sulle ka mõningast bassikompensasiooni. Täiskomplektiga saavutad rahuldava tulemuse...
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
      see nähtus on nö ruumi akustiline lühis.
      Misasi?

Kordamiseks natuke laineteooriat
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

aga kuidas ise sellist nähtust nimetaks? ja vabandan juba ette tekkiva kana kitkumise pärast
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tuleb võtta kätte raamat Akustika ja helitehnika. Eiskop I, Sillart A, Tln 1988 ja peatükk 6. Ruumiakustika> 6.8. Esimene lause ütleb: "Helisagedusi, mille juures tekivad seisulained, nimetatakse ruumi resonantssageduseks. Nende arv ja jaotumine helisagedusalas avaldab ruumi akustikale tuntavat mõju." Seega kaks mõistet, mille võiks kõrva taha panna on ruumi resonantssagedus ja seisulaine. Kahjuks mõistet ruumi akustiline lühis, misiganes see tähendada võiks, selles raamatus pole.

Teemaalgatajale. Selle olukorra vältimiseks saab kasutada helipeegeldeid ehk moodsas eesti keeles bass-trap'e
          Minu DIY blogi

Comment

selge, terminid kõrva taha pandud

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
              Teemaalgatajale. Selle olukorra vältimiseks saab kasutada helipeegeldeid ehk moodsas eesti keeles bass-trap'e
              Noriks samamoodi keelekasutuse pärast, kui tohib Korrektne termin oleks bassilöks ja see ei toimi helipeegeldina, pigem vastupidi, summutajana. Heli peegeldajaga pole ruumiakustikat mötet "parandama" hakata, toimivaks on just heli neelavad (optikas oleks analoogiaks seinte mustaks vööpamine) ja peegeldumisi hajutavad (mis oleks optikaga paralleeli tuues pinna matistamise analoog) materjalid. Parima tulemuse saavutamiseks tuleks kasutada mölemat - täiesti kajavaba ruum vöib osutuda sama ebameeldivaks kui akustiliselt ülimalt "elus" ruum. Üks päris hea ingliskeelne artikkel ka: http://www.acousticsciences.com/articles/db1191.htm.
              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Tunnistan oma algajalikkust ning helipeegeldi oli tõesti vale sõnakasutus. Kuigi ka helipeegeldiga saab ruumi akustikat muuta soovitud suunas.

Lähen süvenen viidatud artiklisse nüüd
                Minu DIY blogi

Comment

teeks teemavärskenduse ja küsiks, kaugel meie viimaseaja lemmikprojekt on?

Comment

tänan huvi tundmast aga kahjuks ei saa ma sulle veel kuulamisproovi pakkuda.
                    viimane puudu olev w130s pole ikka veel kohal.....kolmapäeval sain ta justkui kätte aga oh õnnetust......nelja oomine oli tallinnast saadetud.....

Nädala alguses saan siiski õige asja kätte.
                    Filtri elemendid on käes ja täna õhtul ehk panen prototüübi kokku.

Uued kastid (Millest peale YRO keegi suurt midagi ei tea) on kah lahti lõigatud ja ootavad mu joonist cnc töödeks. Torne ma minema ei viska...Kui raha pakutakse, siis loomulikult müün aga panen esialgu kõik kraami sinna sisse ja kuulan ja loodan et ka naudin. Niikaua tegelen aga teiste kastidega ja kui nood valmis siis tõstan valjuhääldid ringi.....kui kunagi jõukamaks saan siis viimistlen ka tornid ja ostan sinna samad elemendid sisse.

Uued kastid on rohkem 2.1 ehk siis õhukesed paneelkõlarid kahele poole telekat (Kõrged tornid nimelt segavad telaka vaatamist laua tagant mida ma vahepeal harrastan) ja subi kast veidi väiksema mahuga, võibolla veidi kõrgema häälestussagedusega ja 2x 100w100 ühes kastis mida proovin siis tuba mööda ringi liigutada ja miskit uut õppida. Lahe on see, et 100w100 on justkui ellu ärganud ja tundlikumaks muutunud....paneb ikka diivani taguotsa all mõnusalt värisema kui vähe vihasem lugu on....basstestidega lehvivad ka kardinad

Ole hea ja aita mul selgusele jõuda kas port sobib või ei http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...KER-18-500-8-A

Comment

oeh, see oli küll kui külm dush ja äratas kesk unist laupäeva üles: ootan huviga lahedusest pilte ja palju õnne supaka puhul! :P

Comment

Nii, filtrid koos (Ajutiselt ja mitte kaubandusliku välimusega aga kardan et nii nad võivadki jääda kuna kasti sees olev visuaalne koledus mind ei häiri)

Ühes kastis küll 1xw130s puudu aga millegi poolest pole seda kuulda :S Justkui kurt oleksin kuigi omast arust tajusin kõrvadega täna enam kui mitme kuu jooksul.

Filtrid vähemalt töötavad.....midbassid ei mängi kõrgeid ja kõrged ei mängiliialt madalale. Peaaegu tuhande krooni eest komponente on läinud asja ette. Kahjuks ei oska öelda mida või kuidas peaks muutma ja kas üldse aga hetkel olen rahul ja tunnen, et läks hulga paremaks. Tänud YROle hea töö eest.

Keegi pädevam võiks kuulama tulla

Kirjeldan veidi oma paari-kolme plaadi jagu kuulamiskiirmaratoni.
                        Cheryl Colei plaat oli esimene....kõige vingem elamus....Vokaali osa kuidagi selgem ja kannatas ka kõvasti kuulata kuniks 10 lugu olin ära kuulanud ja selle aja jooksul 2x käinud bassivõimust volumet maha keeramas sest esimest kordatundus mulle et bass rikub ilusat kesksagedust... (Mulle meeldib subbassi madalam ots....umbes 30-60hz väga aga sealt ülespoole tundsin et pole nii valjult vaja....liiga palju tühja kuminat) ja kui olin plaadi ära kuulanud siis olin volume 30nelt 20nele tõmmanud (Imelikon see, et alul tundusid kastid maru lahjad aga kui terve plaadi ära kuulad siis saad aru et max volumega seda tehes pead olema kas purjus või kurt sest muidu pole kõrvadel kuigi mugav)

Järgmiseks viskasin sisse Riisalu plaadi (Andke andeks mu kuulamismaitse aga ühe plaadi jagu on se läbulaulik omakarjääri jooksul ka toredat vaheldust pakkuvat muusikat teinud) Seda kuulates tõmbasin volumet veel maha sest riisalu karjus kuidagi vastikult seekord aga mitte kõlarite süül.

Proovi pärast sai sisse pandud 1 vana elmari tantsuõhtu plaat (Seitsmes) Andke taaskord andeks aga ostan sellist totrust kuna nii saan lahedalt totraid lugusid mille nimesid ei tea ja see välistab ka netist tõmbamise..... Super huviga kuulasin selle plaadi viimast maarjaliisi laulu......super. Pidasin vastu ja keerasin volumet juurde ja nüüd puhkan kõrvu.....pole nagu midagi võimsat aga pole enne vist niiviisi mitu tundi valjult ja kaine peaga kuulanud.

Comment

kui tahad, siis võin soovitada üht lugu, kuid see liigub juba tehno-muusika alla: pendulum-sounds of life. suhtleiselt vaikne sub-rida, mõnus, kergelt jälgitav bassiosa(u 50-200). Vokaal lisab mõnusad kesksagedused, samuti echo ja tremolo effekt. Drumsid annavad suht mõnusa kõrgete piinamise osa kah, samuti naisvokaali kõrged "s"id.
                          kasutan seda lugu isiklikult väga laias vahemikus süsteemide kuulamiseks-katsetamiseks ning võin öelda, et DnB ruumis annab paremat lugu katsetamiseks otsida.(kui võimalik, siis klappidega ennem läbi kuulata, siis saab aru, mida helis otsida), sikuta 320kbit siit alla: http://www.naota3k.com/music/Pendulu...e%20Yee%29.mp3.

Soovituslikult lase üks basstest kah, nt http://www.youtube.com/watch?v=Jtx_D...eature=related see või http://www.youtube.com/watch?v=K0mvz...eature=related Beats 4 my Van. või hoopis maailma kuulus Bass I love you: http://www.youtube.com/watch?v=49Uo0V1DNG8

Comment

Ei kõla kahjuks kuigi hästi see lugu minu kõlaritest lastuna aga ehk on asi selles et see pole ka mu muusikamaitse...võibolla oli ka bassi liiga palju peale keeratud sest kesksagedus tundus nõrk.

Basstestidest niipalju, et väga valjult ei saa kuulata kuna üsna vara hakkab siis plärisema aga mõnus on siiski.
                            Plaadilt bassteste mängida ei saa kuna ei loe välja kui subbarid nii lähedal on. Ka teleka pilt hakkab clippima

Comment

oeh, peab vist tõesti külla tulema ja kuulama su kompotti...

Comment

...aga palun.....Nüüd on ka viimane w130s külge keeratud.
                                56231442 kui huvi on tulen võtan su mõni õhtu peale tartust

Comment

Working...
                                X