Teade

Collapse
No announcement yet.

Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tornkõlarite ehitus (100w100 + sc10n + 2 x w130s)

kui oleks hästi kaugelt mõne halli metallikvärvi spreiga helendavaid piisku peale lasknud, oleks tulnud selline graniitne tulemus(samas, seda effekti on kogemusteta suht võimatu saavutada), kuid minu poolt 5+ ja kiitus tegijale. Kui tegu on kinnise kastiga, siis see hermetiseerimata jutmeauk on päris määrav. Katsetamiseks, kas elemendiaugud ikka õhutihedad on, võid juhmeauku musta plastiliini panna(hiljem, soovi korral silikooni või kummist punniga kinni panna).
    sind võib suht julgelt kõlariviimistlejate hulka nimetada(hobikorras pisike raha ikka juures)
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Tegelikult on se täiesti porr mis ma tegin aga toas ei näe halligi kuna tuba on igal juhul selleks liiga pime ja kõlarid telekale ja 1 ka nurgale nii lähedal.

Nimelt oli se mu esmakogemus värvipüstoliga, mille reguleerimisega ma toime ei tulnud ja nii sai paar kohta jooksma lastud. Paigutasin kastid nii et jooksu kohad on teleka ääres ja probleemi pole. Tellimustöödeks olen liiga roheline kuna olen materjalide raiskaja om kogenematuse tõttu.....Hoolikam pahteldamine oleks taganud väiksemad krundi kulud, rahulikult õhemate kihtidega värvimine oleks taganud mitte jooksmise ja väiksema värvikulu jne. Püüan woofrikasti paremini teha aga jah need made in taiwan telekad nagu se philips on ise veel hullemini laines nii et kui ka õige nurga alt vaadata on kastid OK võrreldes selle survevalu plastmassiga.

Oleks korralik tehnika nagu saanpink, värvikamber jne siis saaks miskit superhead teha ja usun et vähemalt teise korraga ma seda suudaksin aga hetkel lepin sellega millega hakkama sain.

Comment

Vahepeal panin kokku selle "uue" subbari kasti ja se oli kohutav, ei sobi ta mul toas mitte ahju uksest sissegi, muidu oleksin ta sinna paigutanud. Ühesõnaga see ei jää mitte tuppa kuid rahuldab mu muusika luulamise vajaduse niikaua kui uued kastid valmis saan.

Alustasin siis miskit sellist:

Mõtted ja soovid on vinged aga hetkel väga keerulised ajad ja ei tea kuna ja kuidas need täita suudan.
        Igatahes tahan katta eest ja pealt spooniga, tumepruuni peitsi ja lakiga. Küljed musta värviga: KUnagi tahan nad ka aktiivkastideks teha ja kodukino mis mul ülemisi käitab, raadiot ja plaati mängib tuleb grammofoni kappi peita. SIIS OLEN RAHUL ja miskit uut ette ei võta. Mõtlesin küll ülemistele võimu osta et kõvemini mängiks aga tundub et kodukino viib nad üle x-maxi nii et poleks ka võimust kasu ja eelvõimi-võimu, plaadikat ja raadiot kuhugi peita ei viitsi.....olen cleani ja puhta installi poolt ja kui tulemus mind rahuldab siis milleks? Vastik on omal nii nõudlik olla, ükski asi ei meeldi ja ei sobi......kuid olen kastidele mis meeldivad üsna lähedal.

Comment

päris kena disain (Y) sain enda hornidele ka musta värvi peale kompressor pritsiga mida elus esimest korda kasutasin kaugelt on kena
          40,000 watts anyone?! Professional amplifiers from www.audiotec.ee

Comment

Aitab keegi meelde tuletada õige valjuhääldi ja pordi pindala suhte?

Comment

Soovitatav lugemine: http://www.interdomain.net.au/~bodzio/PORTS.pdf
              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esimesed vitsad audesega käes.
                Kuulsin peale kõvemini kuulamist krõbinat ja kuna omaarust kandilist ei lasknud siis eeldasin et mähis on Ok.....õnneks nii ka oli. Kostus justkui vuntsi krabin vastu membraani kuid lugu oli hoopis selline, et mähise alus oli tsentreerimisrõnga küljest eraldunud kehva liimimistöö tulemusena. tsentreerimisrõngas liigubki siis mähisealuse peal edasi-tagasi mitte ei vetru kaasa oma voltidest, põhjustades krabinaid.

kuna pole eriline garantiisid pidi nõutaja siis liimin selle ilmselt ise kinni tagasi asendisse kus se on olnud.

Comment

bg40 tuli mul kesksrõngas lahti, liimi polnudki praktiliselt . Väike moment liim ja ok . Raisad Kooonerdavad liimiga :S
                  audes peaks ju kõvafirma olema. Endal ka paar 150w tornikest kasutamiseks olemas.
                  40,000 watts anyone?! Professional amplifiers from www.audiotec.ee

Comment

Momentliim pole päris öige tsentreerimisrönga liimimiseks. Üldiselt kasutatakse tööstuses selleks tsüanoakrülaati (nn. superliim; sellele vöib olla lisatud plastifikaatoreid), vöi epoksiidvaiku. Momentliim on liiga elastne.
                    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Vahepeal pole mitte midagi edasi arendanud kuna samal ajal tööl käia, maja ehitada, autot tuunida ja kõlareid ehitada ei jõua. Saigi otsus vastu võetud ja töökohast loobutud. Esimese vaba päeva sisustasin siis sellega, et liimisin tsentreerimisrõnga ära ja kruvisin ajutiselt kastid kokku.

Kuna vendi asja ei ole suutnud välja mõelda (110 mm ei mahu ilusti, 75 jääb väikseks jne)
                      siis esialgu said kinnised ja quess what.....ei julge väga tikksaega enam kallale minnagi sest heli pole üldse hull....ma ei mäleta kahjuks kui palju ta ennem valjemini mürises.

Comment

Ära enda lampraadiol lampe puru värista woofritega

Comment

palju õnne, said ruumisäästu tohutult...
                          aga proovi ka neid bassikaid ruumis lahku asetada, äkki tuleb midagi juurde...
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Mis oleks odav asendus neile audestele? Ma pole kasti 100% ära isoleerinud, kuid arvan, et on ikka hirmus lahjad. Samas tunudb ka ülemine ots lahja aga ülemisi kaste ei taha uusi teha ja pean nendega leppima.

Nüüdseks tuli teisel audesel kah tsentreerimisrõngas lahti ja ootab liimimist (esimesel tuli juba ammu...liimisin ära ja elab....vuntsidega probleeme pole olnud nagu neil tavaks on ptüi ptüi ptüi)

Kas keegi pakuks odavat asendust mille vastu audesed vahetada 10/12" võib pakkuda puhtalt SPLi järgi mis kõva laksu teeks....30 hzni saada pole enam prioriteet nagu kunagi oli nende audestega.

Comment

Working...
                            X