Teade

Collapse
No announcement yet.

Takistite ühendamine kõlaritega

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Takistite ühendamine kõlaritega

    Probleem, siis selles, et üks päev tegin sellise avastuse, et võimu takistus on 8-16 ohmi ja kõlarid on 4 ohmi. Pooleteise aasta jooksul pole veel üles öelnud õnneks, aga mõtlesin, et peaks probleemi ära lahendama. Kõlarid on S90ned ja võim mingi Hitachi(270W). Tegin jadaühenduse ja enam ei löö võim välja ja takistus peaks kõlaritel ka võimule vastav olema, aga probleem on selles, et mõlemad kõlarid on ühes väljundis, ja mul oleks vaja, et oleks mõlemas väljundis üks kõlar, selle jaoks on vaja takistid vahele panna. Küsimus ongi, siis selles, et kuidas neid takisteid kõlaritega ühendada, kas mõlemale kõlarile tuleb üks takisti plussi ja teine miinusesse panna, et siis läheks 4 tükki kokku? Ja millised takistid neist sobiks : http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...id-visaton-10w. Igasugune abi on teretulnud.

    #2
    Vs: Igasugune abi on teretulnud.

    Esmalt postitatud Yngwie26 poolt Vaata postitust
    Probleem, siis selles, et üks päev tegin sellise avastuse, et võimu takistus on 8-16 ohmi ja kõlarid on 4 ohmi. Pooleteise aasta jooksul pole veel üles öelnud õnneks, ... Igasugune abi on teretulnud.
    Olgu siis, kui igasugune.

    Kõigepealt, nii ei tehta, mida iganes peale mind ka kirjutatakse.

    Probleemile sellisel kujul ei olegi lahendust olemasolevate komponentidega, kuna tahetakse kokku sobitada kokkusobimatuid asju.

    Jah, muidugi on võimalik kõlareid ühendada jadamisi ja läbi takistite, aga tõepoolest nii ei tehta.

    Kui võimendile on ette nähtud koormus vahemikus 8 ... 16 Ω, siis tulebki selline talle garanteerida.
    Kui kõlarid on head ja armsad, kuid sobimatult madalaoomilised, siis tuleb leida neile võimendi, mis sobib ja nii lihtne see ongi.

    Kunagi ammu, kui ise sai selliste asjadega aktiivselt tegeldud (noh, umbes sellal, kui S90-d välja mõeldi), oli meil siseringi tõdemus - kõiki asju saab teha õigesti, valesti ja nii, nagu nõukogude armees tehakse.

    Vaat antud juhtum on just sellest viimasest kategooriast.
    viimati muutis kasutaja Scott; 03 m 2010, 19:53.
    "Dreams are nothing more than wishes
    and a wish is just a dream you wish to come true."

    Comment


      #3
      Vs: Takistite ühendamine kõlaritega

      pane mõlema otsa vahele 1,5 oomi. kui sul juhtmetel vähegi pikkust, siis need teevad ülejäänu. Nagunii on need sul liiga peenikesed ka. 1 oom siia-sinna pole nii kriitiline.
      Õigem oleks oma kõllid vahetada ümber kõrgemaoomiliste vastu
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment

      Working...
      X