Teade

Collapse
No announcement yet.

BG17 otsib kastilahendust

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

BG17 otsib kastilahendust

Plaan on teha BG17-tega väike helisüsteem, seoses sellega mõned küsimused:
    Miks ei kasutata seda elementi eriti, vaid kasutatakse hoopis BG20-t?
    Millist kasti sellele elemendile soovitate? mis tüüp(inverter, kinnine, horn, OB...) ja kui suurt?
    Kas peab kasutama ka filtrit?
    Kõlarid lähevad põhimõtteliselt arvutikõlariteks aga enamjaolt siiski muusika jaoks.
    Signaal tuleb arvutist ja seda võimendab isevalmistatud(veel valmimatta) võimendi.
    Kuna element ka veel ostmatta, siis kui keegi teab hoopiski sama hinnaga paremat kõlari elementi, andku julgelt teada!

Ootan asjalikke kommentaare!

Vs: BG17 otsib kastilahendust

ma võtaks bg20... ta mängib madalamale.kui arvuti kõlariks siis inventer, ei tule väga suur, bg20 on inventer kast ühe elemendi peale 30L

Comment

Proovin vaadata mis bbp näitab. (Ei pretendeeri täielikule tõele aga püüan aidata niipalju kui oskan)

bg17 ei mängi kinnises absoluutselt madalale....pakub talle kinniseks 8,7L kasti kuid alla 150hz kukub ära nii et üsna kõrgele mängiva subiga koos vaid sobiks. Vendikastis suurusjärk 30L ja mängib 60hz ni nii et klubimussi kickbass võib isegi kosta aga ei oska kommenteerida. Kui talle siis 40w taha anda siis karjub väga valjult....kuni 110db

bg20 kinnises mängib ära kukkumata 78 hzni ja seda 27L kastis. Vendikastis suudab mängida uskumatult madalale kuid selleks vajab uskumatult suurt kasti (kuni 140L ja mängib 32hzni) 100 liitrises 40neni 50neses 50neni 30neses 60neni Valik on sinu....Mida suurem kast seda madalamale kuid sel juhul talub vähemvõimsust ja mängib sellest tulenevalt ka vaiksemalt.

Olen kuulnud et mõned pooldavad isegi seda bg17 kuna see ei kriiska nii kõrgete osas aga see võib ka vale olla....vähemalt nii sain aru inimesest kes mult bg17ned ära ostis kunagi.

Comment

bg20 lõigata see koonus peal olev papp riba ära siis ei pidavat seda ebamäärast kõrgsagedustr tulema.
        mul on 60Linveter kast häälestus 45hz üks element on lõigatud ära pooliga ja teine täis riba,väga mõnusat matsu annab... teine kast kus kaks bg20 ilma filtrita kriisakavad koos jah .
        horn kast pidavat hea olema andma heli rõhku ja bassi osa natuke juurde,ma proovin ära teha endale ühe horni.

Comment

Kuna tegu on säästuprojektiga, siis on kindel see, et kast tuleb BG17-ga, või mõne teise samas hinnaklassis elemendiga.

Siin ei ole küsimust, kas BG17 või BG20, vaid pigem millisesse kasti on mõtekas see BG17 panna.

Tänan vastuste eest.

EDIT: Praegu tundub sobiv variant jeffi poolt pakutud 30 liitirine vendikast, aga 40w sisse lasta pole plaanis, vaid suurusjärk poole vähem hoopis, kuna toide on olemas ja see ei luba suuremat. Siis küll ei karju nii valjult, aga ma ei saanudki täpselt aru, kas see karjumine oli nagu hea või halvana mõeldud?
          viimati muutis kasutaja kapsas; 04 April 2010, 00:04.

Comment

Kui minu tagasihoidlik arvamus ka midagi muudaks, siis mina teeks hoopis FR10 elemendiga u 6,5L BR kasti. Sakslased on edukalt arvuti juurde teinud ka FRS8 elemendiga kaste (Google otsing: Visaton Kiste). Samuti, kui kasti suur maht ei häiri, võib otsida siit foorumist ja internetist projekti Cyburgs Needle.
            Ma olen täiesti kindel, et kui BG17 kasti valmis teed, siis järgmine päev on need valjuhääldid siin äriosakonnas müügis.

/Edit: Ahjaa, teistele väikeste lairiba huvilistele, minuni jõudsid lõpuks maailmaklassi lairibad CSS EL70 ja FR125SR. Võite julgelt küsida. Kui mahti leian, siis teen väikese ülevaate ka kunagi.
            Minu DIY blogi
            <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
              Kui minu tagasihoidlik arvamus ka midagi muudaks, siis mina teeks hoopis FR10 elemendiga u 6,5L BR kasti. ...
              Sinu arvamus loeb vast rohkem, kui teiste oma, olgu kui tagasihoidlik tahes
              Tahaks su juttu uskuda, aga minu pea jaoks on arusaamatu kuidas väiksem saab parem olla. See Cyburgs Needle on muidu päris edev kast, aga element jube pisike ikka ju, sellest küll mingit suurt häält tulla nagu ei saa. Samasugune kast võiks olla ka FR10 jaoks, seda prooviks kohe. Ruumi poolest võiks kasvõi suured tornkõlarid teha.
              Püstitaks siis küsimuse nii, et milline kõlar oleks mõtekas teha, kui võimendi tuleb 20w kanali kohta ja ruumipuudust ei ole?
              viimati muutis kasutaja Scott; 05 April 2010, 03:11.

Comment

Esmalt postitatud kapsas poolt Vaata postitust
                Püstitaks siis küsimuse nii, et milline kõlar oleks mõtekas teha, kui võimendi tuleb 20w kanali kohta ja ruumipuudust ei ole?
                Üks oluline komponent on lähteandmetest puudu - eelarve.

Comment

Uskumatud kastid tõesti sellise tikutopsi mõõtu valjuhääldi kohta Täitsa huvitama hakkas kuidas nii väiksed asjad ka kõlada saavad. BG17nete kohta mõtlesin seda, et madalat otsa temast kätte ei saa....kui tema ehitust, andmeid ja serva vaadata siis on semu arust ilmselge et bassikat on talle juurde vaja.
                  Miks üldse leiutada, annan sulle bg17nete raha eest hoopis s30 kastid ja tulemus on parem Kui siiski näpud sügelevad siis kogu raha miski mõistlikuma elemendi tarbeks. Ei taha su innukust pärssida aga olen neid kuulnud (Tõsiküll, mitte 30l Vendikastis aga veelkord vaataks neid kasvõi visuaalselt esmalt...üsna pingul pabervaljukas....isegi mitte papp. Kui keskelt löök tuleb siis on membraan juba ammu enne läbi paindunud kui se servadeni jõuab ja mis tulemuseks on ? Eks see olegi suures osas vist lairibade omapära aga kui sul on 2x200.- elementide jaoks siis selle eest vaataks ma miskid suuremad kasutatud vene lairibad või valmis S30ned kuna filtritele kulub vastasel juhul suurem summa kui elementide väärtus kokku.

Comment

Eelarvest on ju aimu antud. Ehk BG17 hinnaklass. Mingi 500-600.- siis elementide peale. Selle raha eest on siin järelturul ka BG-20 saadaval olnud muidugi. BG-20 on kaks head omadust. Suur tundlikkus ja mängib piisavalt madalale. Kui võimendil jõudu jätkub, siis tundlikkus pole eriti oluline. Suur puudus, et alates 1kHz on graafik kühmuline ja võrreldes alumise otsaga ka tundlikkus oluliselt suurem. Sealt see "kriiskamine". Väikses kastis ei saa BG-20-ga üldse mingit kuulatavat tulemust. Kriiskamise vastu olen ma püüdnud kasutada filtreid, aga kas ise olen koba või mis, aga midagi olulist läheb selle filterdamisega kaotsi. Kuulan ilma filtriteta varianti. Kardan, et ka kõrgsageduskoonuse eemaldamine ei muudaks väga palju. Ainus lihtne ja toimiv lahendus tundub olevat see Tehnofriigi poolt reklaamitud 2 elementi 60l kastis ja üks 1.järku filtriga sealt 1kHz kandist maha lõigatud, mida siin ka kirjeldati. Aga selle eelarve sisse ei mahu kuidagi. Mina teeks YRO pakutud variante või ostaks järelturult miskid Estoniad või riiulikõlarid selle raha eest. BG-17 vajalikku bassi nii ehk naa mängima ei hakka. Variant muidugi, et mingil hetkel ehitad ühe kanali võimu juurde ja subbaka neile BG-17-tele toeks.
                    Tooks veel ühe kõneka näite. Naine mul ei ole kvaliteedi suhtes absoluutselt valiv. Mängitas siin oma arvutikõlareid (Mingid Primax aktiivid. Mitte just kõige kõige odavamad ja väiksemad plönnid.) Ma väitsin, et need on õudse häälega ja minu BG-20 mängib isegi näoga seina poole pööratuna paremini. Ta muidugi ei uskunud ja arvas, et tema sellest vahest nagunii aru ei saa. Tegime siis võrdluse ja selgus, et vahe on vägagi arusaadav.
                    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Planet10 HiFi lehel on päris huvitavaid lairiba kaste. TL, miniOnken, horn jms koos saagimisjuhenditega. Kui leiad sarnaste näitajatega valjuhääldi, siis leiab ka sobiva kasti.
                      Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt Vaata postitust
                        Üks oluline komponent on lähteandmetest puudu - eelarve.
                        Täpsustan siis: eelarve võiks olla nii, et 300.- element
                        Olen ka hakanud mõtlema, et võibolla on siiski mõtekas raha koguda ja BG20 peale minna.
                        Süsteem võiks jääda võimalikult lihtsaks, ehk siis subwoofrit juurde lisada ei taha.

EDIT: YRO pakutud Planet10 HiFi lehel on palju põnevaid lahendusi, mis sobiksid väga hästi, kole raske on aint kõik läbi vaadata ja mõelda millise kasti elemendid eelarvesse mahuks....nüüd on uurimist pikaks ajaks.
                        viimati muutis kasutaja kapsas; 04 April 2010, 11:21.

Comment

250kr tk on kasutatud bg20 hind,igati ok asi selle eest.

Comment

Palun mõni konkreetne link või viide, kus müüakse bg20 250.- tükk

Comment

Mina ei saa päris täpselt enam aru, mida sa tahad. Esimeses postis tahad arvuti juurde kõlareid, mis tähendab kaunis lähedalt kuulamist. Samas piilud juba BG20 ja horni, mis annab efekti kaugelt kuulates. Katsu mingi mõistlik kompromiss leida ning ebaolulisest loobuda.
                              Minu DIY blogi

Comment

Working...
                              X