Teade

Collapse
No announcement yet.

BG17 otsib kastilahendust

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: BG17 otsib kastilahendust

BG17 sobib rohkem monitoridesse ja kolumn torni klubisse. uutuubis on isegi olemas paar videot, mis BG17 jaBG20 elementi tutvustab. video on megasitt, kuid annab ülevaate, misasjad need on. isiklik arvamus on, et kodukasutusse kõlbab vist vaid sateliitideks, kui "modida" kõrget registrit

FRS8 on hea element, pisivend FRS5 logiteci S120 kräppides kasutusel. Kõvemasse karpi istutada, kõrged on nagu nad on(plastikust dome ikkagi), aga üleüldine hea kara.

Äkki on nende elementide puhul abi faasipluginast?
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
      Mina ei saa päris täpselt enam aru, mida sa tahad. Esimeses postis tahad arvuti juurde kõlareid, mis tähendab kaunis lähedalt kuulamist. Samas piilud juba BG20 ja horni, mis annab efekti kaugelt kuulates. Katsu mingi mõistlik kompromiss leida ning ebaolulisest loobuda.
      Tõesti tahan arvutile kõlareid, aga mitte laua arvutile ja seega ei hakata neid kõlareid väga lähedalt kuulama. Kuulamiskaugus on 2-3 meetrit. Hornid on muidugi pointless, sellega ma olen nõus. Ennist lihtsalt ei mõelnud, kui juba postitama asusin.

tartu pets, misasi on faasiplugin? ja millistele elementidele viitad? Kas FRS5 või FRS8?

Comment

ise olen katsetanud logiteci KÕIGE odavamast turul olevast juustust midagi aretada: S120 seest pärit kompott. Aluseks võtsin FRS5 elemendi, kuna väliselt meenutas kõige rohkem seda. Suures laastus sai asi nagu paika, heli kah meeldiv alumises registris, ülemine on nagu on, õhukesest plastikust tolmukuppel keskel. "karbid" said tehtud vineerist "sõõrikuid" välja lõigates ja nendest topsikud kokku liimides(seinapaksus oli 20mm). FRS5 elemendile piisas siis 0.3L karbist, ehk sisuliselt tassi sisse pistes. "karp" tuli sama suur, heli madalamas otsas rahulik ja ühtlane, kõrgem kriiskab nagu aia vahel siga.

samas, 2-3m... DTW72+W130S äkki?
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

tänud tartu petsile asjaliku kommetaari eest!

kaheribaline oleks muidugi kindla peale minek ja värki, kuid kahjuks ei mahu eriti eelarvesse

Comment

aga siis mõni 10GD-36K ehk vene kuulus kollase vahtkummi äärega 8" lairibakas. Aga nagu näha, ma juba aastavahetusest saati otsin seda elementi, vb on hinnasoov utoopiline...mine tea

igatahes, FR10 võiks isegi sobida, 150 eek per element...3.5L per kast 33x110mm venditoru, kõvasti vatti täis...90-100Hz on tavaline, vb sobiva kasti puhul mängib 80ni ka välja Iseasi, millega toitma hakkad...
            viimati muutis kasutaja tartu pets; 04 m 2010, 19:02. Põhjus: hind noortehnikus

Comment

Kõvasti vatti täis...? Ei, kõlarite puhul tuleb sama soovitust järgida nagu hoonete soojustamise puhul - materjali ei tohi kokku pressida sest siis kaob nii summutus kui soojustus! Muidu võiks ju teatud koguse vatti pressida mingiks kuupsentimeetriks kokku ja linnuke olemas, vatt pandud kuid... effekt on nagu kruusakivil. Võimalikult kohevaks tuleb jätta.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

ega jah, OSXi mainitud olukorda võiks vältida, aga nutsakas villa nii, et võtab surumata kasti sisu enda alla, seda ma mõtlesin BBpro nö Heavy Fill all. aga alguses võid ju proovida light fill ehk seinad katta vatiiniga.

Comment

Kuidas targemad arvavad, kas BG20 on 2-3 meetri pealt liiga jube kuulata?

Comment

Esmalt postitatud kapsas poolt Vaata postitust
                    Kuidas targemad arvavad, kas BG20 on 2-3 meetri pealt liiga jube kuulata?
                    No vot, olen tark kui julgen arvata

Miks peaks jube olema? Mina kuulan ca 1,5 meetri pealt ja olen väga rahul
                    Tõsi, BG20-tel on tänaseks eemaldatud lisakoonus koos tolmukupliga (muuseas, Hipi, kes seda tegi leidis, et ilma "faasipluginata" on hääl parem) ja kõlarid on tegelikult kaheribalised - tweeteriks Visatoni TW6NG.
                    Aga ka enne seda, kui olid ainult BG20-d (koos korrigeeriva ahelaga) oli hääl väga hea.
                    Kasuta foorumi otsingut, on üks BG20 kohane mammutteema.

Kas kastimaterjal koos töötlemisvõimalustega on Sul olemas?

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt Vaata postitust
                      No vot, olen tark kui julgen arvata

Kas kastimaterjal koos töötlemisvõimalustega on Sul olemas?
                      Olemas.

Aga praeguseks teema minu poolest lukku, sest tekkisid ootamatud väljaminekud, ning kahjuks pole võimalik midagi ehitama hakata.

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt Vaata postitust
                        Tõsi, BG20-tel on tänaseks eemaldatud lisakoonus koos tolmukupliga (muuseas, Hipi, kes seda tegi leidis, et ilma "faasipluginata" on hääl parem) ja kõlarid on tegelikult kaheribalised - tweeteriks Visatoni TW6NG.
                        Kui küsida tohib, milline on lõikesagedus? Filter? Mul ühed kõrged ootavad katsetamist. Sobiks 3kHz pealt neid lõigata.
                        Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Kui lisakoonuseid enam pole siis võiks ehk ca 6kHz ümbrusest sobitada, kui aga on siis alles 11-12kHz pealt. Zobel mis lisakoonust korrigeeriks jääb oma mõjuga allapoole natuke.
                          Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud vuss poolt Vaata postitust
                            Kui küsida tohib, milline on lõikesagedus? Filter? Mul ühed kõrged ootavad katsetamist. Sobiks 3kHz pealt neid lõigata.
                            Tohib küll küsida, madalatel ca 1400Hz, kõrgetel ca 9000Hz.
                            Ehk esimest järku filtrid, vastavalt pool 0,9mH ja kondensaator 2,2 μF.

Comment

@ndres, luba küsida - kui on kaheribaline kõlar ja kõrgeid lõikad 9000Hz juurest siis mida lõikad 1400Hz juures?
                              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                                @ndres, luba küsida - kui on kaheribaline kõlar ja kõrgeid lõikad 9000Hz juurest siis mida lõikad 1400Hz juures?
                                Ilmselt mingi kontuurahel paneeli mõju vähendamiseks.
                                Minu DIY blogi
                                <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Working...
                                X