Teade

Collapse
No announcement yet.

Palun abi filtrite valmistamisel!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Palun abi filtrite valmistamisel!

Tere! Oleks soov teha nendele elementidele filter,
    Visaton
    SC 10 N 1000 - 20 000 Hz
    W 130 SC fc - 8000 Hz
    W 250 fu–6 000 Hz
    Leidsin sellise jutu:
    http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...overi+tegemine
    kõrged: -12dB/oktav , alates 4k Hz , -3 dB, koos lõikepunkti ühtlustusega.
    keskmised: -12db/oktav, 400-4k Hz,
    Bass: -18db/oktav, 0-400 Hz.
    Bass mängib 3db kõvemini, kui teised ribad.
    Aga ma ei tea kuidas endal need paika panna? algul mõtlesin,et nii:
    kõrged alates6000
    keskmised 500-7000
    bass 0-600
    või siis ikka nii panna nagu ülemisel varjandil et Hz'id ei kattuks, vaid üks lõpeb ja teine algab? Bass peaks ka kõvemini mängima!
    Ja siis veel, et kas keegi teeks mulle joonise ja nimekirja mida vaja on?
    viimati muutis kasutaja m2kuu; 28 m 2010, 14:03.
    alkoholi nautimine pohmakale eelneval päeval võib esile kutsuda halba enesetunnet

Vs: Palun abi filtrite valmistamisel!

Põhimõtteliselt küsiks kas selline sobiks?

Click image for larger version

Name:	circuit2.gif
Views:	1
Size:	5,2 KB
ID:	865278
    Capacitors
    C1 = 1.65 uF
    C2 = 21.32 uF
    C3 = 1.5 uF
    C4 = 16.48 uF
    Inductors
    L1 = 0.43 mH
    L2 = 4.34 mH
    L3 = 0.35 mH
    L4 = 4.27 mH
    alkoholi nautimine pohmakale eelneval päeval võib esile kutsuda halba enesetunnet

Comment

mul on endal samade elemntidega plaan tornid valmis meisterdada, YRO käest saab kohe ka valmis skeemid. bassile seda 600Hz pakuti liiga kõrgeks, kuskil 400 pealt mõtekas lõigata. kekmised võiks lasta (400hz lõike puhul) kuskilt 500-600 alates. keskmistele on see 7000 natu liga suur, ma ei oska küll öelda, mida YRO selle peale ütleb, aga kesmiste ülemine piir võiks olla nii 4500-5000. Kõrged kannataks sealt 5000 alates lõigata...
      Samas, YRO võiks kommenteerida...
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud m2kuu poolt Vaata postitust
        Tere! Oleks soov teha nendele elementidele filter,
        Aga ma ei tea kuidas endal need paika panna? algul mõtlesin,et nii:
        kõrged alates6000
        keskmised 500-7000
        bass 0-600
        või siis ikka nii panna nagu ülemisel varjandil et Hz'id ei kattuks, vaid üks lõpeb ja teine algab? Bass peaks ka kõvemini mängima!
        Ja siis veel, et kas keegi teeks mulle joonise ja nimekirja mida vaja on?
        Need ei tohigi kattuda. Kui kattuvad siis muhk ka selle koha peal.
        Hetkel lõdva randmega pakuks et bassikas kuskil kuni 250 midbass 400-3000 kõrge siis 4000 vast või 3500 programmiga oleks lihtsam seda paika ajada. Bassile võid reguleeritava L-padi vahele panna.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
          Bassile võid reguleeritava L-padi vahele panna.
          Ei. Igasugused katsed bassika nivood takistuslike elementidega maha vötta on jama - suur osa vöimendi vöimsuse läheb takistite kütteks raisku (pead otsima ka mingid 50 W takistid sinna) ja summutustegur väheneb. Pealegi W130 SC ja W 250 S tundlikkused klapivad ilusti.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

mul on endal samade elemntidega plaan tornid valmis meisterdada, YRO käest saab kohe ka valmis skeemid. bassile seda 600Hz pakuti liiga kõrgeks, kuskil 400 pealt mõtekas lõigata. kekmised võiks lasta (400hz lõike puhul) kuskilt 500-600 alates. keskmistele on see 7000 natu liga suur, ma ei oska küll öelda, mida YRO selle peale ütleb, aga kesmiste ülemine piir võiks olla nii 4500-5000. Kõrged kannataks sealt 5000 alates lõigata...
            Samas, YRO võiks kommenteerida...
            Tore kui kellegil on sama plaan! Kui sa skeemid kätte saad siis äkki jagad seda ka minuga?

Need ei tohigi kattuda. Kui kattuvad siis muhk ka selle koha peal.
            Hetkel lõdva randmega pakuks et bassikas kuskil kuni 250 midbass 400-3000 kõrge siis 4000 vast või 3500 programmiga oleks lihtsam seda paika ajada.
            selge! siis ma neid kattuma ei pane. Aga mis programm see oleks?

ja seda ka, et kas see crossover calculator õigustab ennast või on mõttetu?

Comment

See kalkulaator arvutab õigesti, aga ta ei arvesta paljusid tegureid. Suurimad neist on valjuhääldite asetus, kasti kuju ning akustilised faasid jms. Seega, kui soovid saada oma kõlarile täpseid filtreid, siis peaks kogu juurdekuuluva ka üles joonistama.
              Minu DIY blogi
              <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

http://www.visaton.de/vb/showthread....hlight=starlet Kõrgel tuleks filtriosa muuta pool 0,33 mh ja takisti ka muuta ,et lõikaks kuskil 3000 või 3200 hz eks targemad tea.

Comment

Esmalt postitatud aavakas poolt Vaata postitust
                  http://www.visaton.de/vb/showthread....hlight=starlet Kõrgel tuleks filtriosa muuta pool 0,33 mh ja takisti ka muuta ,et lõikaks kuskil 3000 või 3200 hz eks targemad tea.
                  tänud lehe eest!
                  Suurimad neist on valjuhääldite asetus, kasti kuju ning akustilised faasid jms. Seega, kui soovid saada oma kõlarile täpseid filtreid, siis peaks kogu juurdekuuluva ka üles joonistama.
                  kõlar ise tuleb samasugune nagu siin

Veel mõtlesin ja vaatasin ja jõudin järeldusele, et bassiks läheb ikkagi see element W250 S
                  viimati muutis kasutaja m2kuu; 28 m 2010, 14:02.

Comment

Aga kas seal leheküljel mitte kõik kenasti kirjas pole, et vaid vaja osta ning ehitada. Huvitab ennastki see 10" Starlet, võiks kusagil rohkem juttu ja pilte sellest valmisnäol olla.

Comment

Esmalt postitatud wermecher poolt Vaata postitust
                      Aga kas seal leheküljel mitte kõik kenasti kirjas pole, et vaid vaja osta ning ehitada. Huvitab ennastki see 10" Starlet, võiks kusagil rohkem juttu ja pilte sellest valmisnäol olla.
                      Esiteks, kas sa arvad, et kui elemente muuta, siis kõlbab see filter kasutada?
                      Teiseks, kas sa ei arva, et 2004-st aastast võivad olla nii elementide andmed kui ka simulatsiooniprogrammid muutunud?
                      Kolmandaks, sellest samast Visatoni foorumist valid Suche (otsing e k) ning saad 10lk teemasid. Ehk neis mõnes on pilte ka.
                      Minu DIY blogi

Comment

Filter kindlasti ei kõlba kasutada, kui tulevad hoopis teised elemendid kasutusse, aga saan aru et kõik on samad peale SC10N (kõrgete). Altodel oli ka originaalis teine element projektis, aga selle asendamine ja filtri samaks jätmine minule küll kusagilt nördimust ei valmistanud. Sellest ma küll teadlik pole kas Visaton oma aastate käigus on neid konkreetseid mudeleid niiviisi täiendanud ja lihvinud, et parameetrid on märgatavalt muutunud või on nad omas vanas kuues. Eks see 2004a muidugi tähelepanu äratas ja kui on vaja konkreetseid muudatusi teha, küll siis teadjamad nõu annavad. Mina aga jälgin teemat, kui peaks kusagilt otsast projekt käiku minema.

Comment

asi selles, et ma ei saa omi filtreid jagad. Minul on tiba teine kastilahendus ja ka elementide paigutus, kui starlet 10". Tegu siis helisilindriga, millel on esipaneel elementide paigutamiseks. Samuti on kesk ja kõrged võrreldes bassiga tsentrist väljas, et difraktsiooni eemaldada. nägemus tulevastest kastidest. Ei soovita valmis teha, kuna katsetamata teema ja silindri tegemine üldse veel päevakorras...
                          viimati muutis kasutaja tartu pets; 28 m 2010, 20:49. Põhjus: termini parandus
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                            ... Samuti on kesk ja kõrged võrreldes bassiga tsentrist väljas, et faase eemaldada...
                            Faase pole võimalik eemaldada. Küll aga viiakse osades koolkondades valjuhääldid teljelt ära, et vähendada liiga kitsa esipaneeli servade mõju difraktsioonile. Samas see toob kaasa kerge helipildi kaldumise horisontaalselt ning vajaduse ehitada kõlarid peeglis.
                            Minu DIY blogi

Comment

Working...
                            X