Teade

Collapse
No announcement yet.

kas 35ac-021 või 35ac-021-1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kas 35ac-021 või 35ac-021-1

    Tervist.


    Siis selline küsimus,et kumb kõlar on parem kas 35ac-021 või 35ac 021-1?

    Saaks ka äkki teada mis on nende kõlarite head ja vead ,ja mille poolest nad erinevad.

    Ette tänades

    #2
    Vs: kas 35ac-021 või 35ac-021-1

    Üks suur viga - see plekist potipõhi, mida bassielemendina kasutatakse, peab mängima sagedusi, milleks ta võimeline ei ole. Tulemuseks on mudane plädin. Tundlikkus on kehv (ülikeeruline filter) kuid võimsustaluvus pole suurem asi (bassikad hakkavad plärisema). Ei soovita neid kõlareid kumbagi, pole neil vahet, üks saast mõlemad.

    Comment


      #3
      Vs: kas 35ac-021 või 35ac-021-1

      Madal sagedustele on keskmisi liiga palju mängida antud tõesti.Bass on just täiesti erinev ja mahe võrreldes muu s seeria toodanguga.Soovitaks 21-1.

      Comment


        #4
        Vs: kas 35ac-021 või 35ac-021-1

        Basside filter on tavaline 12db/okt filter - mis "ülikeeriulist" seal on ???
        Tundlikkus on küll madalam. See aga ei ole eriline probleem, vähemalt sellises süsteemis. Keskmisi lubatakse mängida kõrgemale kui enamasti, kuid selleks on ka põhjust. Keskriba nimelt ei mängi eriti hästi madalamale.
        Jutud plekist potipõhjast, plädinast ja plärinast on kellegi isiklik arvamus, mitte fakt. Tegelikult on heli rõhu järgi küll vähem, kuid see mis tuleb, tuleb märksa vähemate moonutustega. Selliseid moonutusi mida teeb suvaline pappkoonus ei saagi ta tekitada, nende puudumist aga võib mõni pidada just probleemiks. Minupoolne etteheide sellele bassile on vaid seoses dekoratiivvõrguga, see võib teatud juhtudel tõesti n.ö. kumiseda lisaks, valjuhääldi ise on aga piisvalt neutraalne üsna laias rõhuskaalas.

        Erinevused aga on peidus hoopis mujal.
        Kesk- ja kõrgriba valjuhäädite alumiiniumvariandis on vasest nn "lühisrõngad", mis vähendavad mittelineaarmoonutusi. Plastikvariandis selliseid ei ole (odavam oli toota?).
        Keskriba magnetsüsteemi ventkanal on 021 puhul jämedam, täidetud hea koheva vatiiniga. -1 mudelil on see kanal väiksem, topitud täis mingi vildilaadse ollusega - ja just nimelt topitud täis. Tulemuseks resonatsisageduse mõningane tõus, nii ca 150-200Hz võrra.
        021 mudeli valjuhääldite üldised sagedusalad on ka veidi avaramad kui -1 mudelil.
        Tehniliselt vaadates eelistaksin kindlalt 021 mudelit, -1 on paraku tagasiminek tegelikult.
        Tavakasutaja ei pruugi erinevusi väga lihtsalt kuulda. Need tulevadki tegelikult välja rohkem siis kui läheb tweakimiseks. Ja seda tasub isegi teha.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #5
          Vs: kas 35ac-021 või 35ac-021-1

          Loomulikult on kõlari helile antud subjektiivne hinnang totaalselt isiklik arvamus ja ei saagi kuidagi faktilisele täpsusele pretendeerida. Ja minu isikliku arvamuse järgi on see kõlar väga kehva heliga, eriti just vokaali osas. Selline läbi padja heli. Lõikesagedus on väga "professionaalselt" sätitud täpselt sinna, kus on kõige olulisem muusikaline informatsioon ja kõige tundlikum kõrvakuulmine. Arusaadav, et see kuppelelement ei mängi madalale - see just ongi selle kõlari põhiprobleem. Kast ja bassikas mängivad väga madalale - see on nende kõlarite tugevus. Endal nad mul ongi kasutuses bassiotsa tugevdajatena. Kogu sagedusvahemiku esitamises jäävad need kõlarid mu odavatest põhikõlaritest oioioi kui kaugele maha. Madal tundlikkus tähendab seda, et see, mis tuleb, tuleb märksa suuremate moonutustega, kui just võimendil võimsust üleliia palju pole. Tavaliselt pole. Ja nagu ma ütlesin, nende kõlarite võimsustaluvus pole midagi märkimisväärset.

          Comment


            #6
            Vs: kas 35ac-021 või 35ac-021-1

            Mis sellel võimsustaluvusel siis häda on? Kord küsin tehases et kas või mis vahet on kandilise korviga ja ümmarguse korviga kärgedel, vastus oli et ongi vaid korvivahe, lisaks ka kummiäärik teistpidi. Kuid see 75W82-8 oli n.ö. uuemate mõõtmiste järgi 200W taluvusega, kasutades sama võnkepooli mis 021!. Samade taluvusandmetega on ka enamik järgnevaid valjuhääldeid nüüdse Audese nime alt.
            Tehases isegi osteti tagasi vanu valjuhääldeid, võeti need lahti ja koostati uueks elemendiks. Kärgalumiinium oli juba siis kallis kraam, pealegi võimaldas uuem disain loobuda just sellest dekoratiivvõrgust. Mis aga puutub väitesse et "madal tundlikkus tähendab seda, et see, mis tuleb, tuleb märksa suuremate moonutustega" siis siin küll nõustuda ei saa. Ma küll kujutan ette olukorda kus võib tekkida vajadus basside osakaalu kompenseerida võimsuse lisamisega, kuid kuniks mehaaniline Xmax pole ületatud, on saadav heli enamikust pappidest tegelikult "puhtam". Nende valjuhääldite sellelaadne kvaliteedi omadus (püsida stabiilselt madala moonutusega suures dünaamikaulatuses) on ka neile saatuslikuks saanud, sellega et ei kuulda enne moontust kui võnkepool on magentpilust väljunud ning ääre taha jäänud! Just niisugust asja olen kohanud, see juhtus tänu veidi ühest servast mõlkis võrgule (õigupoolest kuuldis siis hoopis et bassid kadusid ära ). Papp hakkab enne niikaugele jõudmist ammugi plärisema, koonus saab pehmeks taotud jne.
            Kuid vajadus basse võimsusega kompenseerida viitab sellele et nende kõlarite paigutus pole neile sobiv. Ja nad on selles suhtes pirtsud küll.
            Kui heli esitub nagu "läbi padja" siis on võimalik et keegi on mingil hetkel reguleerinud kesk- ja/või kõrgriba suhteliset osakaalu basside suhtes, nendes kõlarites on tavaliselt sees vastavad reguleeritava häälestusega takistid. Kuna eelnevast kumab läbi ebapiisav bass kuulamisel siis on ju võimalik et keegi "näppis"neid.
            Korras kõlariga padjaefekti ei ole. On küll see keskriba alumine üleminek bassile, see on kuuldav ja mõne zanriga häiriv. Olen üsna kindel et kui poleks toimunud CCCP lagunemist, siis oleksime näinud ka sellist Estoniat seeriatootmises mis oleks olnud sellest puudusest vaba, minu valduses olevad 6,5" eksperimentaalkärjed tõestavad seda.
            Kõlari filter ongi professionaalselt tehtud, ka lõikesagedused valitud. Midagi muud nende elementidega proff valida ei saakski. Kui oleks olnud kasutusel veel ka midbass, oleks lugu teine. Kui ihvike kuulab oioi kui palju paremaid kõlareid siis tegelikult ainus eelis võib neil olla just see keskribasse jääva ülemineku puudumine (ja ehk parem kasutegur - mis iseenesest ei määra kvaliteeti). Ma muidugi ei tea millistega on ihvikesel tegu kuid on olnud võimalus kuulata Estonia valjuhääldeid custom filtriga, seepärast tean nende reaalseid võimalusi. Seepärast võin ka öelda et neljaribaline Estonia oleks olnud omaette tase, kui ta oleks tehtud näiteks nagu see siin -

            kuid kärgbassi ja kärgmidbassiga.

            Plärisemisest üks näide meenus. Nimelt üks sell ostis autosse panemiseks 75W104-8 valjuhääldi, paaritas selle miski 50W sony võimuga ja hakkas kohe paanitsema et krt pläriseb...
            Kasutas tema ka Audese jooniseid kõlari tegemisel, seega sealt suurt viga tulla ei oleks saanud. Aga ta sai lahti sellest plärinast... kui vahetas ära võimendi sellise vastu mis paremat DFi omas, eks ta oli vist ka võimsam reaalselt. See juhtus küll 10" papiga kuid miks sellest räägin - sest kärg on raskem kui pappkoonus, seega vajab ta võimendilt suuremat damping factorit, et raske kärg pärast matsu kinni püüda. Tänased võimud aga sellega väga ei hiilga teadu järgi... ihvike, sinu võimendus võib sobida sinu teiste kõlaritega kuid võibolla ei sobi Estoniatele.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment

            Working...
            X