Teade

Collapse
No announcement yet.

kontsertkõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tõesti, tõesti! Keegi võiks nende venelaste käest välja uurida palju neil valjukad ja valmis kõlarid maksavad. Siis teaks kas oleks mõtet Tallinnasse nende juurde sõita midagi tahtma.

Comment

Uurisin välja Sound&Light-ist siis palju need asjad maksavad jne.

Bass oli ntx käibemaksuga 547 eeq.
      Tarneaeg oli Jaanuarini.
      kris@andmevoog.eu

Comment

kas eestis müüakse sellise firma nagu seda on monacor valjuhääldeid ? ja juhul kui müüakse siis kus ?
        neid müüakse stanford musicus monacori 12"kõll maksab 980.- kõll ise on 300w.16oomi

Comment

Härrased, ei tohi segi ajada kontsert- ja koduvaljukaid. Nende eesmärgid, mida tegema peavad, on täiesti erinevad. Ühed peavad mängima suht sirhelt laias sagedusribas, kasutegur võib olla suht väike, teised aga peavad sama võimsuse juures märgatavalt kõvemini mängima. kui kodukastid on suht pehme papikäiguga, siis see on ehitatud niimoodi sellepärast, et konservmuusika on kokkusurutud ca 10-14 dB dünaamiline diapasooni, sellel fonograsmmil puuduva täielikult piigid. Kontsertvaljukad aga peavad kannatama vähemalt samapalju ülekoormust piikide välja mängimiseks. Seega on ka nende dünaamiline diapasoon märgatavalt suurem.
          Kui on soov ehitada mingit diskosetti, siis mõnesajakroonistest komponentidest seda kokku ei õnnestu ehitada. Mis McCaulisse puutub, siis minuteada venes enam McCaulit pole, on EVM. Poole keritakse tõepoolest USA McCaulisse Tallinnas. Vene McC ja USA McC vahe on suures osas magneti, spaideri, kokkupaneku ja materjali kvaliteedis . Sellespärast ka helikvaliteedivahe. Samas on vene valjukate suureks puuduseks see, et papp vajub kas sissepoole või väljapoole. Seega Xmax on ühele poole väiksem kui teisele poole. Kontsertsüsteemi valjukate helirõhud ja võimsused peaksid jääma piiridess - 18" 700-100W 97-100dB, 15" või 12" keskriba 250-600W 99-101 dB, kõrgete draiver 1,4-2" 108-112dB. Siis võib juba mõelda arvestatava süsteemi peale. Tõsi, korralikud komponendid on kallid, kuid kui hakkad vajaminevat raha kokku rehkendama mingi max helirõhu, mis on oluline parameeter, siis avastad, et, et odavatest ja lahjadest mänguasjadest kokkupandud kuhi, mis peaks sama kõvasti mängima, tuleb märgatavalt kallim.
          vh

Comment

Ühesõnaga mida sa ise soovitaks, olen mõelnud kas EVM või seesama Monacor. Mingit paarituhandest valjukat ei jõuaks ikkagi osta. Kas oled hindadega kursis?

Kust neid EVM tellida saab?

Comment

Suhteliselt vihale ajab see axsi juba, et vanu teemasid niimoodi üles nokitakse ja siis tarka nähu tehaxe. Sinu oskustes, vh, ei kahtlegi, aga kurat(!) kas ei võiks vähekenegi kuupäeva vaadata ?

Minupärast rääkige siin edasi, mul seda infot siin enam vaja pole. Inimesed ajaga muutuvad, mõned targemax ja mõned lollemaks. Mina olen ajaga kogund kogemusi ja ainult liikunud paremuse poole. Sellist juttu enam vaja pole.

Tänan tähelepanu eest.
              kris@andmevoog.eu

Comment

Võta nüüd asja vähe rahulikumalt- ta näitas kõigest oma teadmisi. Ja pealegi paistab , et vh on meil väga noor liige niiet, mis siis ikka kui oskab iga koha pealt midagi tarka öelda.Sa ju ei pea seda lugema kui ei taha!Veelvähem kommeteerima >
                Targemaks tahavad ka teised saada peale sinu, kes ilmselt arvab, et on kõva tegija ja ei vaja enam teiste juttu.

Comment

EVM või endine McCauley - kõige parem valik on tõesti Benoris. Nad kuidagi veavad sealt Piiterist neid sisse. Tehas mis neid teeb on see sama vana armas LOMO. See mis nad nüüd EVM nime all välja annavad on igastahes hääle poolest kyll parem kui vana LOMO.
                  Võid otsida ka RET´i poest neil on seal lõpumüügis mõned EVM´id. hind oli midagi 1500 EEK ringis 15´ valjukas.
                  Mulle on McCaulit iseloomustatud kui kõva töölooma.
                  Kui ei eksi siis enamus ViBe (loe: vaipasid) on ka Benori stuffiga tehtud. Elama jäid.
                  Raua tänaval jääd ennem vanaks kui mingi vastuse saad. Olen yritanud ka uurida et midagi tellida aga nad isegi ei tea millal nad järgmine kord tellimuse Saksamaale saadavad.

Comment

Vellemani tweeterid - olen proovinud neid kasutada sellise skeemiga nagu nad soovitavad 10W 33ohm takk ja siis suppariga rööbiti. Pool aastat pidasid vastu. Surid täielikult
                    Siis proovisin konde ja takiga - pidasid aasta. Nüüd krabisevad imelikult. Arvan et tegin vea ja panin lollilt suure konde 20 uF kui paneks nii 4 uF nagu targad ennisti soovitasid siis ehk elaksid.
                    Samas on probleem ulatusega. Parameetrite järgi mängivad kyll üsna alla välja aga siis nad ei kesta. Kesksageduste osas on see hääl ka kuidagi imelik. Nii et keskriba valjukaid on igal juhul vaja kui just ainult kõrget ja bassi ei otsita.

Comment

Suhteliselt vihale ajab see axsi juba, et vanu teemasid niimoodi üles nokitakse ja siis tarka nähu tehaxe. Sinu oskustes, vh, ei kahtlegi, aga kurat(!) kas ei võiks vähekenegi kuupäeva vaadata ?

Minupärast rääkige siin edasi, mul seda infot siin enam vaja pole. Inimesed ajaga muutuvad, mõned targemax ja mõned lollemaks. Mina olen ajaga kogund kogemusi ja ainult liikunud paremuse poole. Sellist juttu enam vaja pole.

Tänan tähelepanu eest.

Seda jah,et vanasid teemasid on mõtetu üles soojendada,aga kasutaja vh postitusi on kohe huvi lugeda! Ega kunagi ei jookse miski mööda külgi alla! Ja kui sul ple vaja neid postitusi,sis ära loe, mina teen seda vähemalt huviga

Comment

Võta nüüd asja vähe rahulikumalt- ta näitas kõigest oma teadmisi. Ja pealegi paistab , et vh on meil väga noor liige niiet, mis siis ikka kui oskab iga koha pealt midagi tarka öelda.Sa ju ei pea seda lugema kui ei taha!Veelvähem kommeteerima >
                        Targemaks tahavad ka teised saada peale sinu, kes ilmselt arvab, et on kõva tegija ja ei vaja enam teiste juttu.
                        Kui tahad jutustada, jutusta !

Kui jutt on mulle suunatud siis see mind vähemal või rohkemal määral segab.
                        kris@andmevoog.eu

Comment

Mis tänaval Benor asub?

Comment

Vabandan kui kellegi enesearmastust riivasin.
                            Odavam on õppida võõrastest vigadest kui enda omadest. Mina olen juba suure osa lastehaigustest läbi põdenud.
                            vh

Comment

Vabandan kui kellegi enesearmastust riivasin.
                              Odavam on õppida võõrastest vigadest kui enda omadest. Mina olen juba suure osa lastehaigustest läbi põdenud.
                              vh
                              Lastehaigustest rääkides, siis kui ma sulle sellisena(haige laps) tundun siis ei saa ma sinna midagi parata. Siinkohal ei hakka ma end nii või teisiti õigustama, sest eks see ole ikka igaühe enda asi, kuidas ta teisi siin näeb ja mis arvamus teistest ka kujunenud on. Senimaani, kuni sa kuupäevi hakkad aksepteerima, senimaani on lihtsalt mõnel enda pahameelt raske teiste eest peidus hoida. Palun väga vabandust, kui tundun vähe otsekohesemana. Selle teema raames hoian oma toidumokad edaspidi koos.
                              kris@andmevoog.eu

Comment

Sry, pidasin silmas enda lastehaigusi ja peale sinu ehk keegi veel tahaks midagi tõsisemat ehitada ja loodab siit endale mingi iva leida. On selge, et 4A-32-st saab ainul mänguasja kokku panna. Nii, et vabandan veelkord su ees.
                                vh

Comment

Working...
                                X