Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Sorry aga minu arust nagu on kondensaator ikka lõikajaks. Muidugi kui sinna juba konde sisse ehitatud on, siis on teine lugu. Ega ma seda piezo ehitust pole uurind kah.
:
Krt, üldiselt pole ma nüüd üldse endas enam kindel
Aga siiamaani on nii olnud: 8 oomine tweeter ja 1 - 2 mF konde. 4 oomine tweeter ja 2 - 4 mF konde. Lõikesagedus kusagil mõnituhat Hz.
Sound&Lighti kohta niipalju, et enne kui hakkate plaane tegema, tasuks uurida, kas konkreetsed valjukad ka kohapeal olemas on, tellimine võib võtta mitu kuud. Ise tahtsin kunagi teha SP-300PA-dega kaste, aga tellimisega läks kaua ja huvi kadus.
Vaatasin just selle SP302 kohta neid andmeid mis netis olemas - tundub et suht normaalne asi. Selle raha eest peaks käima küll. Iseenesest tundlikkus võiks kõrgem olla ja resonantssagedus võiks olla tiba madalam. Aga sellegi poolest on tarvis välja uurida Qts, Vas ja tegelikult Qes ja Qms ei teeks pahagi . Siis saaks mingi kasti arvutada ja vaadata kuidas ta umbes võiks välja andma hakata. Saaks ka mingid umbkaudsed kasti mõõdud teada.
Ahjaa, see ka veel et ei pea ju 3ribalist tegema - hoopis tuleks leida selline korralik piezo-tweeter. Neil on alamsageduspiir küllaltki madalal - ei teki vajadust enam kesksageduse järgi.
Ise oleksin kasutanud selle SP300-ga MHD-220 (samuti Monacor) ruuporeid, vaata, äkki sobivad ka sinu projekti.
8oomi
2000-18000Hz
fs 2000Hz
ft 4000Hz (12dB/oct)
50WRMS
tundlikkus 103dB
...aga kindlasti on ka muid variante.
PA süsteemides ongi enamasti 2-ribalised kõlarid, bassi taovad eraldi supakad.
Intz: Ma ei julge küll otseselt vaidlustada su arvamust, et Monacor JBL-ist parem on, aga õlgu kehitama paneb küll. Kõlaritega mul kogemusi ei ole, aga miksipuldid on neil küll pask mis pask. Sahisevad ja lagunevad. Arvamus põhineb 4 puldiga töötamisel. Igatahes kui surmkindlalt väidad, siis usun. Tänan harimast
Ma Tartu kandi mehi niiet Tallinasse Sound & Light-i kuidagimoodi kyll ei liigu. Ma vaatasin, et need Monacor ruuporid maksid päris natuke raha midagi üle 1000 ?
Monacor ruuporid maksid päris natuke raha midagi üle 1000 ?
Ma olen kataloogi kirjutanud hinnaks 308.-, aga neil oli seal kodukal vahepeal hindadega mingi jama, et olid valed hinnad mõnedel asjadel, ju ma siis sattusin ka selle ruuporiga vale hinna otsa. Sellise hinnaga ilmselt ei kvalifitseeru?
To Madis: Asi selles et kui võrrelda valjukaid siis on nii Monacor kui JBL kvaliteedilt samal pulgal. JBL on aga mitu kõvasti kallim. Pultide kohta ei oska jälle mina midagi öelda, sest otsest kokkupuudet pole olnud.
Ise üldiselt kasutaks uusi Vene kontsert woofreid.
Aga ega täpse hinna teada saamiseks on võimalus Stanfordi meil saata, eks näis mis siis hinnaks kujuneb.
Comment