Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kõlarid

oleks selline küsimus et millest te soovitate ja millest olete teind kõlarite kaste, milline materjal oleks parim ???
    Ja mida need filtrid teevad mis pannakse kõlarite vahele st. kõrgsagedus, keskmise sageduse ja madalad sageduste ...... nende vahele ju pannakse mingid filtrid ???

kõlari kaste saab teha peaaegu igasugusest puitmaterjalist: saepuruplaat, mdf, vineer, olen näinud isegi kaste mis on laudadest tehtud. kõige parem on ikka mdf!!!! filtrite mõte on selles, et nad jaotavad helisignaali erinevate valjukate vahel ära ja tulemus on parem. ei ole ju olemas valjuhääldit mis suudaks mängida sagedusi 30-30000hz'i ja seda veel normaalse võimsusega.

Comment

okei pole eriti puitsepp vms. nii et rääkigem mida see mdf endast kujutab

Comment

On olemas küll selliseid valjukaid, mis mängivad täisriba aga ex need maxa ka omajagu. Filter on sellex, et mitte vastavale valjukale mitte vast6avaid HZ-e sisse ei lasta, kuna need kas tapavad kõlli ära või siis basskõlari puhul matavad oma heliga basse.
        Mina olen teind kõik kastid vineerist, ning väga hea tulemuse saab ikkagi
        kris@andmevoog.eu

Comment

dixo kuule, kus kohas sa tartus 1,9cm vineeri ostad. mdfi saab sealt renorist aga kus seda vineeri on?

Comment

Mina ei osta Tartu pealt, vaid ma saan tehasest Kui on huvi siis ma võin uurida, saada mulle mailile oma kasti täpsed mõõdud (juppide st) ja sisi ütlen umbkaudu palju plekkima lähex
            kris@andmevoog.eu

Comment

ilma filtrita saab hakkama küll
              http://www.aer-loudspeakers.com

aga 15 KILO raha peab ühe elemendi peale hakkama panema :P
              KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Kusjuures see MDF võib hea olla küll, aga ise eelistan veekindlat vineeri - see MDF-i tolm hakkab vastu. Kui ikka freesiga läheneda siis pärast pool päeva on kõik kohad tolmu täis kehapeal ja suus on vastik imal maitse. Ja tegelikult võid vabalt ka saepuruplaadist kastid teha - ei ole see MDF ainus ja õige.
                Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

aga ikkagist mida see mdf siis endast kujutab mis materjal see üldse on ......... ütlen ausalt et olen kuulnud pärispälju sellest aga mida see endast kujutab seda ma ei tia ???

Comment

MDF on selline peenest tolmust pressitud plaat - ei ole selline asi nagu vineer, kus puidu kihid on omavahel risti. Või mitte nagu saepuruplaat, mis on pressitud saepurust.
                    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Mdf meenutab soomepapi pealmist libedat poolt ja on seda kahelt poolt, kuna ta on hästi tihe sobib ta hästi kastimaterjaliks ja on ropult raske ja kardab tohutult niiskust sellepärast on ta vaja korralikult viimistleda.
                      Hirmsasti tahaks teada?

Comment

selge nüüd olen targem : aga nüüd öelge kust saaks odavalt osta tallinas vineeri

Comment

No vineeripood abiks ikka. Pärnu mnt juures, Vana-Lõuna tn on Tallinna Vineeri ja Mööblivabriku pood - vaata sealt.

Comment

kui betoonist kast valada, siis saab ka muidugi hea heli

Comment

imelik mix nii vanad teemad siin üleval jälle esireas :-/

Comment

Working...
                              X