Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlariprojekt - 2.1 süsteemi iseehitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlariprojekt - 2.1 süsteemi iseehitamine

Võib küll.

Comment

Ega siis polegi muud kui saag välja.
      Edit: 22mm saepuru plaat tundub vist siiski overkill natuke, nende kõlarite looja ise ehitas 12mm mdfist ja jäi rahule: http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=20216
      22x2=44mm, see on juba üksjagu suur gabariidilisa nii tillukese kõlari juures..
      viimati muutis kasutaja mart63; 29 m 2010, 18:56.
      ES1MSD

Comment

22mm on jah natuke overkill minumeelest. 12-16mm materjal on suht okei sattide jaoks, woofer 22mm on ok.

Comment

Ega paksem materjaal ju halba tee.
          Sinna 12mm võib tekkida raskusi kruvide keeramisel.

Comment

kui materjal on, siis las overkill olla overkill paha ei tee kohe kinlasti mitte
            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Helile kindlasti mitte, aga jube suur kolakas tuleb..
              ES1MSD

Comment

Kui kuulamine tuleb ainult supakaga koos, siis võib tõesti teha kinnised kastid W130S-le. Kinnine kast annab rohkem eksimisruumi ning need võib teha isega väiksemad nt 5L, et parandada väheke võimsustaluvust. See ei muuda väga palju ka häälestust.
                Kui valid SC10N FRS8 asemel, siis on tingimata vajalik ka filtri ümberhäälestus. Kõrgsagedusteks on mul pakkuda lisaks odavama otsa valjuhääldeid DTC80 ja DTC110. Esimene neist küll neljaoomise nominaaltakistusega.
                12mm on minu silmis ikka väga vähe 50W kinnise kõlari kohta. Miinimum peaks olema ikkagi 15-16mm vineer/mdf või 18 saepuruplaat. Plaadi paksus ei anna mitte ainult jäikust, vaid ka massi. Liiga kerge kõlar hakkab sul selle valjuse juures hüppama riiulis. Samuti on soovitatav kõlarikasti servad faasida, et vähendada difraktsiooniefekti. Seda on jälle liiga õhukese plaadi puhul ebamugav teha.
                Minu DIY blogi
                <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Kuidas täpsemalt need servad freesima peaks?
                  ES1MSD

Comment

Esipaneeli servad (alumist tavaliselt ei tehta) 45-kraadise nurga alla ja niipalju kui võimalik.
                    Minu DIY blogi

Comment

http://www.visaton.de/bilder/explosi...b_w2039_ex.jpg - nagu siin siis, jah?
                      Mida see siis parandab? Tean mis on difraktsioon, aga mis see siin kontekstis tähendab?
                      ES1MSD

Comment

Täpselt nii.
                        Lugemist:
                        True Audio Tech Topics: Loudspeaker Diffraction Loss and Compensation

jne guuglist.
                        Minu DIY blogi

Comment

minu arusaam audio difraktsioonist on: kui helilaine levib mööda esipaneeli pinda, siis ta levib nagu laine. Üles-alla. Mida pikemalt ta seda teeb, seda rohkem muutub laine. See omakorda lisab sagedsukarakteristikale soovimatut moonutust. Vähendades pinda, millel laine saab muutuda, vähendame ka laine muutumist, sellega ka üleüldist moonutust. Sain ma asjale õigesti pihta või on tegu piikide-aukudega?
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kas esiseina vähendamine aitaks? Korvaks kasti sügavuse suurendamisega, sisemaht jääks ikka 7l, kitsamat ja sügavamat kasti oleks kergem paigutada..
                            ES1MSD

Comment

Pilt servadifraktsioonist.
                              Esmalt postitatud mart63 poolt Vaata postitust
                              Kas esiseina vähendamine aitaks? Korvaks kasti sügavuse suurendamisega, sisemaht jääks ikka 7l, kitsamat ja sügavamat kasti oleks kergem paigutada..
                              Tänapäeval tehakse just nimelt ruumi kokkuhoiu nimel kitsamaid paneele. Difraktsiooniefekt väheneb, aga parema tulemuse saab ikkagi servi faasi või ümaraks tehes. Samuti tõmbab kitsam paneel baffle step'i madalamaks. Laiema paneeliga kõlaritel on jälle ASK teljelt kaugemal ühtlasem.
                              Minu DIY blogi

Comment

Loen, et mõned eelistavad mitmeribalistele laiaribavaljukaga kõlareid, kas on sellised ka riiulikõlarina vormistatavad?
                                ES1MSD

Comment

Working...
                                X