Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Ega siis polegi muud kui saag välja.
Edit: 22mm saepuru plaat tundub vist siiski overkill natuke, nende kõlarite looja ise ehitas 12mm mdfist ja jäi rahule: http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=20216
22x2=44mm, see on juba üksjagu suur gabariidilisa nii tillukese kõlari juures..
Kui kuulamine tuleb ainult supakaga koos, siis võib tõesti teha kinnised kastid W130S-le. Kinnine kast annab rohkem eksimisruumi ning need võib teha isega väiksemad nt 5L, et parandada väheke võimsustaluvust. See ei muuda väga palju ka häälestust.
Kui valid SC10N FRS8 asemel, siis on tingimata vajalik ka filtri ümberhäälestus. Kõrgsagedusteks on mul pakkuda lisaks odavama otsa valjuhääldeid DTC80 ja DTC110. Esimene neist küll neljaoomise nominaaltakistusega.
12mm on minu silmis ikka väga vähe 50W kinnise kõlari kohta. Miinimum peaks olema ikkagi 15-16mm vineer/mdf või 18 saepuruplaat. Plaadi paksus ei anna mitte ainult jäikust, vaid ka massi. Liiga kerge kõlar hakkab sul selle valjuse juures hüppama riiulis. Samuti on soovitatav kõlarikasti servad faasida, et vähendada difraktsiooniefekti. Seda on jälle liiga õhukese plaadi puhul ebamugav teha.
minu arusaam audio difraktsioonist on: kui helilaine levib mööda esipaneeli pinda, siis ta levib nagu laine. Üles-alla. Mida pikemalt ta seda teeb, seda rohkem muutub laine. See omakorda lisab sagedsukarakteristikale soovimatut moonutust. Vähendades pinda, millel laine saab muutuda, vähendame ka laine muutumist, sellega ka üleüldist moonutust. Sain ma asjale õigesti pihta või on tegu piikide-aukudega?
Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Kas esiseina vähendamine aitaks? Korvaks kasti sügavuse suurendamisega, sisemaht jääks ikka 7l, kitsamat ja sügavamat kasti oleks kergem paigutada..
Tänapäeval tehakse just nimelt ruumi kokkuhoiu nimel kitsamaid paneele. Difraktsiooniefekt väheneb, aga parema tulemuse saab ikkagi servi faasi või ümaraks tehes. Samuti tõmbab kitsam paneel baffle step'i madalamaks. Laiema paneeliga kõlaritel on jälle ASK teljelt kaugemal ühtlasem.
Comment