Teade
Collapse
No announcement yet.
Kõlariprojekt - 2.1 süsteemi iseehitamine
Collapse
X
-
Vs: Kõlariprojekt - 2.1 süsteemi iseehitamine
See on nüüd katsetamise küsimus. Proovida võiks väärtusi 47, 56 ja 68uF ning kõla järgi otsustada, milline sobib.
47uF on lõikesagedus (steep null) -24dB kuskil 975Hz ja 56uF -20dB 925Hz. 68uF tundub juba liiga palju ning lõikesagedusele jääb lai auk.
Comment
-
Esmalt postitatud mart63 poolt Vaata postitustProovin igasuguseid variante, kui sinnamaale jõuan asjadega lõpuks..
Natuke katsetasin selle 2.5mH pooliga filtri simuleerimist. Mulle tundus, et kui 47uf asendada 68uf'ga siis kaotab selle 1k muhu ära nigu:
Proovi simuleerida:
47uF -> 68uF
22uF -> 24uF
3.3Ohm -> 3.9Ohm
ja
47uF -> 47uF
22uF -> 24uF
3.3Ohm -> 3.9Ohm
Kontrolli ka realne pooli takistus! on se 0.9 Ohm ????
ja posti pildid.
Comment
-
Esmalt postitatud mart63 poolt Vaata postitustKas 10-20khz ameerikamägede vastu ei anna teha miskit?
Comment
-
Eks ma katsetan. :P
Küssa wooferi kohta, kas parem poleks kui tagaseina poolne tugi oleks samuti servaga valjuka poole? Paneks nt toed risti, üksteisest läbi - mõlemal toel pooles laiuses teise toe paksuse laiune sälk välja ja keskele korralikult liimi. Või on kogu kast tervikuna töötama mõeldud ja tugesid muuta ei tohiks?
ES1MSD
Comment
-
Anyone?
Muideks sain ühe sati kokku (viimistlus veel pooleli) 470uf kondekas oli ainult filtrist puudu puudu (=natuke künklik alt ots), kuid ilma selletagi tegi ikka väääga palju paremat häält kui praegused 4" odavkoaksiaalid. Uskumatult täpne esitus ikka, vb ma jama heliga harjunud, kuid tundus omale küll väga hea. Saaks nad juba stereosse ja hiljem veel 2.1'te - eargasm
Filtrid: http://gallery.pistik.com/view_photo...94&id=PA040004viimati muutis kasutaja mart63; 08 m 2010, 16:54.ES1MSD
Comment
-
Miks peaksid kahtlema visatoni inseneride suutlikuses. Kindlasti on valikud tehtud põhjusega.
Ülemise otsa "ameerika mäed" nagu ütled võid tõenäoliselt puutumata jätta. Sa ei tea ju, kuidas kast seal särab. Kindlasti
ära hakka suvalt sinna zobelit toppima, kuna see mõjub selgelt liiga kitsale alale, ning kus sinu muhud täpselt asuvad, pole aga teada.
Audes on vanemates filtrites kasutanud väikseid poole ks valjukaga järjestikku.viimati muutis kasutaja uni; 08 m 2010, 21:49.
Comment
-
Natuke progressi:
Woofer, vajab veel viimast lihvi ja siis värvi+lakki:
Üks satikast ühe lakikihiga, peab ilmselt korra-kaks veel lakkima:
Valjukate poldid ei jää ka sellised, ei hakkanud testimiseks korralike "mustade" poltide ristpäid ümardama.
Küssa kah, kas SEE või SEE sobivad kastide täitmiseks? Palju umbkaudu neid kaste üldse täitma peaks, saan aru et lõplik kogus kuulamise, proovimise käigus selgub, aga kust alustada?
Hääle puhusin mõlemale sisse, väga rahul olen. Ei jaksa oodata millal uut süsteemi tervikuna kuulata saan.. Peaasi et kibeluses viimistlusega lohaks ei muutu..ES1MSD
Comment
-
Tubli töö, hakkavad kastid ilmet võtma juba.
See vatiin sobib kõlarisse paigaldada küll. Minu simulatsioonid olid tehtud rohke täitega (90%) ehk siis võimalikult täistopitud kastiga. Vatiini koguse peaks tõesti kõrvaga enam-vähem ära aimama. Liiga vähese koguse korral kipivad kastid kumisema ning liiga palju pannes võib tekkida selline "äramaetud"/summutatud basside effekt.
Comment
Comment