Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlariprojekt - 2.1 süsteemi iseehitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlariprojekt - 2.1 süsteemi iseehitamine

Proovin igasuguseid variante, kui sinnamaale jõuan asjadega lõpuks..
    Natuke katsetasin selle 2.5mH pooliga filtri simuleerimist. Mulle tundus, et kui 47uf asendada 68uf'ga siis kaotab selle 1k muhu ära nigu:
    viimati muutis kasutaja mart63; 06 m 2010, 12:39.
    ES1MSD

Comment

See on nüüd katsetamise küsimus. Proovida võiks väärtusi 47, 56 ja 68uF ning kõla järgi otsustada, milline sobib.
      47uF on lõikesagedus (steep null) -24dB kuskil 975Hz ja 56uF -20dB 925Hz. 68uF tundub juba liiga palju ning lõikesagedusele jääb lai auk.
      Minu DIY blogi
      <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud mart63 poolt Vaata postitust
        Proovin igasuguseid variante, kui sinnamaale jõuan asjadega lõpuks..
        Natuke katsetasin selle 2.5mH pooliga filtri simuleerimist. Mulle tundus, et kui 47uf asendada 68uf'ga siis kaotab selle 1k muhu ära nigu:
        mart63,
        Proovi simuleerida:
        47uF -> 68uF
        22uF -> 24uF
        3.3Ohm -> 3.9Ohm

ja

47uF -> 47uF
        22uF -> 24uF
        3.3Ohm -> 3.9Ohm

Kontrolli ka realne pooli takistus! on se 0.9 Ohm ????

ja posti pildid.

Comment

Poolid on 0.9ohmised jep.
          47uF -> 68uF, 22uF -> 24uF, 3.3Ohm -> 3.9Ohm:

47uF -> 47uF, 22uF -> 24uF, 3.3Ohm -> 3.9Ohm:

Esimene tundub nigu parem?
          Need ameerika mäed 10khz-20khz vahel pole muidugi eriti ilusad, eks?
          ES1MSD

Comment

Ma ei soovita takistit vahetada 3,9 oomise vastu, sest see hakkab ületama juba valjuhääldi takistust (3,5Ohm). Samuti jään oma soovituse juurde - proovi 56uF kondega, sest 68uF jääb lõikesageduse alasse väga lai lohk.
            Minu DIY blogi

Comment

Kas 10-20khz ameerikamägede vastu ei anna teha miskit?
              ES1MSD

Comment

Esmalt postitatud mart63 poolt Vaata postitust
                Kas 10-20khz ameerikamägede vastu ei anna teha miskit?
                moi pakkus siin vahepeal juba välja, et zobel filtrit kasutada. See aitab ülemise otsa natuke allapoole tuua, aga "ameerika mägede" vastu see ei aita. Kui tahad proovida, siis 2,5-2,7Ohm + 2,3-2,5uF paralleeli valjuhääldiga peaks olema enam-vähem sobivad väärtused.
                Minu DIY blogi

Comment

Eks ma katsetan. :P
                  Küssa wooferi kohta, kas parem poleks kui tagaseina poolne tugi oleks samuti servaga valjuka poole? Paneks nt toed risti, üksteisest läbi - mõlemal toel pooles laiuses teise toe paksuse laiune sälk välja ja keskele korralikult liimi. Või on kogu kast tervikuna töötama mõeldud ja tugesid muuta ei tohiks?
                  ES1MSD

Comment

Anyone?
                    Muideks sain ühe sati kokku (viimistlus veel pooleli) 470uf kondekas oli ainult filtrist puudu puudu (=natuke künklik alt ots), kuid ilma selletagi tegi ikka väääga palju paremat häält kui praegused 4" odavkoaksiaalid. Uskumatult täpne esitus ikka, vb ma jama heliga harjunud, kuid tundus omale küll väga hea. Saaks nad juba stereosse ja hiljem veel 2.1'te - eargasm
                    Filtrid: http://gallery.pistik.com/view_photo...94&id=PA040004
                    viimati muutis kasutaja mart63; 08 m 2010, 16:54.
                    ES1MSD

Comment

Homme lähen garaazi tolmutama (woofri kasti), kuidas nende tugedega siis jääb, on nii parim nagu visatoni enda lehel?
                      ES1MSD

Comment

Mina arvan, et erilist vahet ei ole.

Comment

Miks peaksid kahtlema visatoni inseneride suutlikuses. Kindlasti on valikud tehtud põhjusega.
                          Ülemise otsa "ameerika mäed" nagu ütled võid tõenäoliselt puutumata jätta. Sa ei tea ju, kuidas kast seal särab. Kindlasti
                          ära hakka suvalt sinna zobelit toppima, kuna see mõjub selgelt liiga kitsale alale, ning kus sinu muhud täpselt asuvad, pole aga teada.
                          Audes on vanemates filtrites kasutanud väikseid poole ks valjukaga järjestikku.
                          viimati muutis kasutaja uni; 08 m 2010, 21:49.

Comment

Natuke progressi:
                            Woofer, vajab veel viimast lihvi ja siis värvi+lakki:

Üks satikast ühe lakikihiga, peab ilmselt korra-kaks veel lakkima:

Valjukate poldid ei jää ka sellised, ei hakkanud testimiseks korralike "mustade" poltide ristpäid ümardama.

Küssa kah, kas SEE või SEE sobivad kastide täitmiseks? Palju umbkaudu neid kaste üldse täitma peaks, saan aru et lõplik kogus kuulamise, proovimise käigus selgub, aga kust alustada?

Hääle puhusin mõlemale sisse, väga rahul olen. Ei jaksa oodata millal uut süsteemi tervikuna kuulata saan.. Peaasi et kibeluses viimistlusega lohaks ei muutu..
                            ES1MSD

Comment

Tubli töö, hakkavad kastid ilmet võtma juba.

See vatiin sobib kõlarisse paigaldada küll. Minu simulatsioonid olid tehtud rohke täitega (90%) ehk siis võimalikult täistopitud kastiga. Vatiini koguse peaks tõesti kõrvaga enam-vähem ära aimama. Liiga vähese koguse korral kipivad kastid kumisema ning liiga palju pannes võib tekkida selline "äramaetud"/summutatud basside effekt.
                              Minu DIY blogi

Comment

Otse valjuka taha ning inverteri ava ümbrusesse ei pane eks?

Nädalavahetusel sai kaks päeva garaazis paksu tolmu tehtud, nüüd paha nohu tulnud :/
                                ES1MSD

Comment

Working...
                                X