Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitage valjuhääldeid üheks spetsiifiliseks projektiks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soovitage valjuhääldeid üheks spetsiifiliseks projektiks

Idee on siis teha midagi sarnast:
    Tree Speakers: These tree speakers were handmade from +14" thick sections of what was once a towering elm tree, that have now been transformed into a completely unique piece of hi-fi art.  The speaker enclosure is made from one solid piece of elm, sectioned o…

ja oleks vaja teadjamate nõu valjuhääldite valimisel - palun mitte päris high-end asju pakkuda, kuna eelarve lihtsalt ei võimalda kõige kallimaid - lähtuks bang-for-buck põhimõttest et leida valjuhääldid, mis mu väikses avatud planeeringuga korteris (34 m2) mõnusalt kõlaks selliste tüvede sees.

Lisaks on muidugi väga teretulnud märkused ja soovitused idee kohta üldisemalt - kas midagi oleks mõttekas lahendada teisiti kui viidatud artikli puhul (elementide arv ja omadused, kas elemendid võiks eraldi tüvede sees olla, õõnsuse suurus/kuju/vooderdus jne)?

Suur tänu ette

Vs: Soovitage valjuhääldeid üheks spetsiifiliseks projektiks

Välimust arvestades kasutaksin ise hoopis mõnd lairiba elementi, saaks ühe valjukaga hakkama ning filtrite arvelt saaks raha panna hoopis paremale elemendile

Aga mis sellised kännud sul lõhki ei kuiva?

Ise soovitaks siiski kastid teha, kuid kui soov on suur, on kõik võimalik
    Edu projektis!

Comment

Jaa ise arvasin ka et ühe valjukaga oleks ilusam, seega see ettepanek väga meeldib - kui keegi veel soovitaks hea lairiba valjuka ka siis oleks juba väga äge

Kuivamise koha pealt tean jah, et on lõhkikuivamise oht, ma pole veel seda puitu ära ostnud aga kavatsen seda hoolikalt valida ja loota parimat (suht kinnisidee on puutüve sisse teha - kui kasti tahaks, laseks kindlasti kellelgi teisel teha).

Comment

Odavamad on näteks visaton bg20 või bg17. Ise kasutan bg20nesid inventer 2xkastis ja mürtsuvad hästi.Arvatavasti teed kinnise kastiga?Bg20 jaoks oleks vaja nii 25L kinnist võib ka vähem a siis väheneb bassi esitus võid isegi 15L katsetada.Või võta kohe 2meetrine palk ja tee sinna midagi korraliku.

Comment

BG20 on ikka veidi overkill sellise paku jaoks, kui just plaanis pole meetrise diameetriga pakku võtta. BG17 või BG13 peale võiks isegi veidi mõelda, kuid kahtlen et sa suurt helinaudingut nendest saad.

Ei tea küll palju see eelarve ka on, aga kui midagi eksootilisemat/huvitavamat/kvaliteetsemat plaanis teha on, siis ise pakuks välja, et teha ehk hoopis 2.1 süsteem. Saaks veits madalat otsa kah. Stereoks võtaks sellised ning bassika koostamisel eiraks kõiki targemate soovitusi. Teeks paku üsna tühjaks , ning paneks näiteks selle sinna sisse Jätaks ehk isegi kinniseks, paneks korralikult vatiini täis ning voilaa..
          viimati muutis kasutaja Mr.Zoxley; 18 m 2010, 19:07. Põhjus: kirjaviga

Comment

Esmalt postitatud Mr.Zoxley poolt Vaata postitust
            Stereoks võtaks sellised
            Mulle räägiti, et sellel valjukal peaks juures olema mingi kerge tweeter, muidu jääb ülemine ots natuke lahjaks....mõtekam oleks kasutada neid:

Muidu mõte on hea, et üks känd woofriks teha, siis on mürtsu kah! Maitseasi muidugi. Ma paneks kännu püsti seisma ja kinnitaks elemendi põhja alla...Väljastpoolt vaadates polekski näha siis, et see subwoofer on. Muidugi peaks ta siis kindlasti millegi peale seisma panema sellisel juhul.

Comment

Kindlasti löö ennem kasvõi kapiustest karp kokku ja proovi erinevaid mahtusid ja heli kuulata.
              Muidu teed nagu mina ( pidevalt uusi kaste sest heli ei rahulda)
              Soovitan disaini mõttes sellist lahendust:
              1 suur känd (soovitavalt juurtega) lõigata niiviisi, et juure köndid põranda poole ja känd jääb õhku nagu pakk kus saab kasvõi peale istuda (Selles sub põranda suunas)
              2 väiksemat pakku samamoodi nagu lingil midbassideks
              2 kõige väiksemat pakku samamoodi nagu eelmised....nende kõrvale kõrgeteks.

Subi kasutades võid midbassi kastid väiksemad teha.
              Kõige lihtsam oleks sellist asja teha täiesti läbi kuivanud või kuivatatud materjalist mis on su koduses õhus mõne kuu seisnud. Siis viid pakud puidu töökotta ja lased seest CNCga tühjaks freesida.....kindlasti ei saa seal 100% valmis neid süvendeid ja osa tuleb sul omal nokitseda.

Comment

Esmalt postitatud jeff01 poolt Vaata postitust
                2 kõige väiksemat pakku samamoodi nagu eelmised....nende kõrvale kõrgeteks.
                Seljuhul peab need pakud kaunis lähedale üksteisele paigutama. Sest muidu tekib nn kammfiltrieffekt.
                Sub'i elemendi asetaks ise ka allapoole. sub'i jalgadeks saab ju kasutada oksarattaid, mis lisab ka ehk effekti juurde.

Kui kasutaja mojojojo on hea puusepp, siis tasub ka kindlasti võimaluse korral ehitada liimpuidust(vineer/mdf/saepuruplaat) kastid kännu sisse, võibolla mitte nelinurkse vaid hoopis kaheksanurkse. Paras mängimine on kindlasti, aga tulemus on seda parem, liimpuidu arvelt saaks kännu seinad õhemad teha, ning ei peaks ka kuivamise pärast muretsema.

Comment

CNC-ga saab ainult niipalju teha, et ilusad ringid välja freesida ja randid, kuhu valjuhääldaja sisse läheb. Oleneb muidugi kännu kõrgusest, kas see mahub CNC pinki või mitte, aga mina arvan, et sellist asja on lihtsam käsifreesiga teha.

Mõte on hea, tee ära ja näita meile ka, mis sa meisterdasid.

Comment

Projekt on põnev, kuid nokitsemist tuleb üksjagu. Jõudsin juba endale ette kujutada, et kui teha inverterkast, siis üks jäme oksakoht oleks selleks päris lahe. Probleemina näen seda, et känd peab olema täielikult ära kuivanud, et ta hiljem lõhki ei kuivaks. Kõrgsagedusele (või väikesele lairibale 2.1 puhul) pole kasti taha vajagi - selle võib paigaldada ka püstisele nn "lauale".
                    Soovitatud CSS-i lairaibadest niipalju, et EL70 on mõeldav sellisesse rakendusse, aga vajab kindlasti madala otsa toetust bassikaga. FR125 on langeva sageduskarakteristikuga ning sobib paremini vähese summutusega (kajaga, tühja, kõva põranda ning seintega vms) ruumi.
                    Minu DIY blogi
                    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Oo! Mul väga hea meel, et palju tagasisidet - esialgu ei olnud plaanis wooferit teha, kuna pole suurem asi kumiseva bassi fänn kunagi olnud (tõenäoliselt asi ka wooferis olnud, aga siiski).

Mulle tundub atraktiivne mõte teha kõigepealt sellised lairiba asjad ära ja kui tunnen, et ei piisa, siis saaks filtrite, tweeterite ja bassikõlariga (mõnusalt müttava istumispaku idee kõlab väga lahedalt, iseasi muidugi kas alumistele naabritele ka) hiljem juurde tegeleda (on realistlik?) - sellisel juhul jaotuks ka rahalised ressursid pikema perioodi peale

Väga OK oleks minu jaoks makstagi ühe valjuhääldi eest kahe kõlariga süsteemi puhul ca 1000 eeku või kui on põhjust, siis nats peale - seega arutelu selle klassi lairiba valjuhääldite üle on väga teretulnud.

Paku suurususest - kui vaja, uuristan kas või poolemeetrise läbimõõduga paku sisse piisavalt suure augu - kannatust ja järjepidevust mul selle jaoks on . Kas paku sisse liimpuidust teise kasti tegemisel oleks ka heli koha pealt eeliseid? (Kui ma suudan leida kuiva paku ja kasutan seda vähemalt kuu aega oma kodus istumispakuna ning olen üpris kindel, et see katki ei kuiva, kas sellisel juhul on teise kasti sisseehitamisel mõtet?)

Kuidas jagunevad arvamused inverteriga/kinnise kasti osas?

Projektiga pole mul küll üldse kiire, seega valmimise pilte nüüd pea oodata pole, aga kui kõik asjad selged ja läbi mõeldud, siis dokumenteerin nii tekstis kui visuaalselt kindlasti kogu tööprotsessi ja näitan tulemused ette

Aitäh veelkord - mu jaoks aina põnevamaks läheb see asi

Comment

Esmalt postitatud mojojojo poolt Vaata postitust
                        Paku suurususest - kui vaja, uuristan kas või poolemeetrise läbimõõduga paku sisse piisavalt suure augu - kannatust ja järjepidevust mul selle jaoks on . Kas paku sisse liimpuidust teise kasti tegemisel oleks ka heli koha pealt eeliseid? (Kui ma suudan leida kuiva paku ja kasutan seda vähemalt kuu aega oma kodus istumispakuna ning olen üpris kindel, et see katki ei kuiva, kas sellisel juhul on teise kasti sisseehitamisel mõtet?)
                        Liimpuitu soovitasin seepärast, et see ei mängi kaasa, elav puit hakkab kaasa mängima ning võib moonutada heli, õnneks/kahjuks ei räägi siiski omadest kogemustest. Ise arvan, et kui piisavalt paksud seinad teed, ei tohiks moonutada. Ning kui hiljem pakk lõhki kuivab, ei juhtuks midagi, kuna valjukal jääks siiski kinnine kast alles. Hoiaks lihtsalt ka edasised probleemid ära.

Kahjuks ei piisa sul ühest ega ka mitte kahest kuust et olla kindel, et see lõhki ei kuiva. Sellega võib päris päris tükk aega minna. Ei julgegi kindlaid arve pakkuda, kuid vaevalt et lõhenemisohtu alla poolt aastat kõrvaldada saab.

Valjuhääldite otsingul soovitaks pöörduda kas siis kasutaja YRO või hipi poole. Nemad tegelevad selliste asjadega veits rohkem. Kahjuks on Visatonil siinkohal veits kesine valik.

Comment

paku kuivatamine, eriti nii suure, tubastes tingimustes...on väga õnnemäng. otsest päikesevalgust ei tohi olla, ühtlane niiskustase, ühtlane temp. Ja isegi siis pole kindel, kas lõhki kuivab...
                          mis puuliigid oleksid teoreetiliselt kättesaadavad? Pmst võid ju märga puupakku ka kasutada, siis on vaja ta mesilasvaha ja rasva seguga kokku määrida, et liiga kiiret kuivamist takistada...ja siis kuivab puit kokku, ellipsisse jne...

ma ütleks, et korralikest valjukatest raskem on leida korralikult kuiva pakku...
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kui eesmärgiks on atraktiivne kõlar (kindlasti puupakunäoline) ja talutav heli, siis spetsiifiliste puutöö kogemuste puudumisel ja ostes kõik mahu/filtriarvutused nö sisse, muutub see projekt jaburalt kalliks ja hinna ja kvaliteedi suhe kehv. Pigem võtaks siis juba YRO-lt CSS 125, meisterdaks neist Cyburgs Monitorid ja istutaks peidetult pakku. Igatahes mured paku lõhkikuivamiste pärast jääksid ära.

Comment

lõhkikuivamisega pole tegelikult mingit probleemi.
                              Uuristad toas seisnud paku sisse augu ära (eest freesid süvendi elemendi tasapinda uputamiseks ja uuristad niipalju kui vaja) kui sügavusest puudu jääb siis tagant freesid ja uuristad vastu ja pärast liimid augu kinni kui "kasti" sisu on paari kihi klaasriide ja epovaiguga üle käidud. See hoiab seda pakku igavesti koos ja annab korraliku jäikuse.

PS olen teinud auto tagavara ratta koopasse woofri augu nii, et kasti tagaseinaks oli vaid 1mm plekk.....kahelt poolt pigimatiga üle käidud ja tulemus oli uskumatult hea kuigi see idee laideti pmt hetkega maha pleki jäikuse puudumise tõttu. Tegelikul oli see tehasest volditud plekk jäigem kui poes müüdavad woofrikastid.

Comment

Working...
                              X