Teade

Collapse
No announcement yet.

Valjuhääldi PD 256/ S

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Valjuhääldi PD 256/ S

    Kas kellelgi on rohkem andmeid sellise valjuhääldaja kohta PD 256/S on teada, et on lairida 15W 15 oomi oli kasutuses Beag komplektides. Mind huvitavad kõikvõimalikud andmed . Äkki on keegi kusagil netiavarustes kohanud. Otsing tulemuslik pole.

    #2
    Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

    Sportlikust huvist vaatsin ka, erinevaid andmeid annab otsing. Venelaste foorumis leidus selline info:
    30 - 18000Hz+/-2dB
    Signaali/müra suhe -70dB
    Harmoonilised keskm.(Pnom=8W) 2%
    Koormustakistus 16 Om
    Pnom=8W ; Pmax=18W

    Radiomuseum.org annab mudelile PD 256:
    7,5 VA / 5 Ohm. 50-14000Hz. Resonant Frequency: 60 Hz +/- 10 %.

    Comment


      #3
      Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

      Mõõdetud andmed siis:

      30 - 18000Hz+/-2dB
      Signaali/müra suhe -70dB
      Harmoonilised keskm.(Pnom=8W) 2%
      Koormustakistus 16 Om
      Pnom=8W ; Pmax=18W

      Kasutaja maaalune teab ilmselt rohkem neist.

      Comment


        #4
        Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

        Esmalt postitatud muscarine poolt Vaata postitust
        Mõõdetud andmed siis:

        30 - 18000Hz+/-2dB
        Signaali/müra suhe -70dB
        Harmoonilised keskm.(Pnom=8W) 2%
        Koormustakistus 16 Om
        Pnom=8W ; Pmax=18W

        Kasutaja maaalune teab ilmselt rohkem neist.
        Need andmed leidsin ise kah üles ja kõik vene foorumid läbikolistatud sellel teemal. Jutt on nii ja naa. Isegi tootjat ei tea ja ei leidnud ? Küsimus on selles, et oma puutumatud reserve inventeerides leidsin kaks jumala tutikat toru ja nüüd on kange tahtmine nad kasti saada, aga ei taha ämbrisse astuda ja juhul kui midagi erakordset pole siis ei hakka vaeva nägema.
        viimati muutis kasutaja humax; 29 m 2010, 16:55.

        Comment


          #5
          Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

          Need andmed millele te vihjed andsite on ühe meie mehe võimendi mõõtmise andmed ja mitte valjuka andmed, samad andmed on ka ühe Piiteri tegelase poolt copytud ja vene foorumis levinud ja nendega pole minul küll midagi peale hakata, pealegi venelased udutavad ikka üksjagu! Mulle saadeti küll valjuka PD256/16 tehse lehelt võetud äratõmme, kuid ma ei suutnud leida seda tehase andmebaasi originaalis. PD256/16 on madala otsa valjukas ja kuni 2Khz. ja pole sugugi lairiba. Ilmselt on tootja Ungari ja koondis Orion, aga kindel pole.
          viimati muutis kasutaja humax; 30 m 2010, 11:01.

          Comment


            #6
            Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

            juhataks nagu siia





            aga need pd256/s

            kasutus.. http://muscarine.planet.ee/beag/beag.jpg?2
            viimati muutis kasutaja muscarine; 30 m 2010, 11:30.

            Comment


              #7
              Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

              Kas ei oska otsida või ei ole! Seal on Videotoni tänapäevane toodang.
              viimati muutis kasutaja humax; 30 m 2010, 11:50.

              Comment


                #8
                Vs: Valjuhääldi PD 256/ S



                Samad valjukad! Sai nad ka korraks kasti pandud, olgugi, et pisut suuremasse, kuid heli sai ära kuulatud ja mingi ettekujutus asjast tekkis. Ainult lairibana kasutada ei saa, sest üle 2KHz on kõla keskpärane ja tundub, et karakteristika on väga küürakas. Kui teha kast kahesüsteemne ja 2KHz kõrgemale lisada midagi juurde siis täiesti kasutatav valjukas. Mingi minimalistliku, kuni 10 W lampvõimu kasutusel hea lahendus, sest on meeldiva ja dünaamilise madala otsaga ja 20Hz on täiesti kuulatav. Samas on ta väga hea suunakarakteristikaga. Panin ta 4A28 - ga paari ja tulemus oli hea ja kasutasin üht Lomo kasti, keskmistel sagedustel reguleeritavat filtrit. 4A28 on tuntud oma headuses just keskmiste ja kõrgema otsa hea heliga. Filtriga tuleb veel vaeva näha, et asja paremaks saada. Kahepeale päris hea lahendus ja kasutuse neile leiab. Sellega võib selle teema lõpetada. Samas pilli valjukana täiesti arvestatav tegija.

                Comment


                  #9
                  Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

                  Leidsin ühest märkmikust PD256/S kohta, sellise ülestähenduse:
                  Tundlikkus 98dB
                  Sagedusriba: 40 - 18000Hz +/-6dB
                  Võimsus:15VA
                  Takistus:15 Oomi
                  TS parameetrid puuduvad.
                  Tegu on sarnase valjukaga kui Orioni tehase PD256(võimsus väiksem ja ilma kõrgsagedusdifuusorita)
                  PD256 ORION : Soovitatav FI-ga kasti maht 80l;faasinverteri mõõtmed: diam.100mm;pikkus 120mm
                  Suletud kasti maht 95l.
                  PD256/S on lisatud KS difuusor ja suurendatud võimsust,et kasutada lava vokaalakustikas(huvitav oleks kuulata eemaldatud KS difuusoriga isendit?!).1,5kHz ja 2,2kHz vahel on suurem langus.Kidra jaoks rohkem kui ideaalsed.See minu pillivõim, mille andmeid venelased Vegalab-is valjukaandmete pähe pudrutasid, kasutab siiamaani seda valjukat - käinud mitme erineva pillimehe harjutusruumist läbi ja on vaid kiidusõnu saanud.On imestatud kuidas see valjukas nii head (kidra)häält on võimeline tegema.PD256 Orioni omal aga märksa siledam keskmiste osa.Ilmselt taotleti PD256/S puhul "2 in 1".Kasutati komplektis AEX650 -ga ja kõlarite mark oli HOX-03(40VA nom.).Mingil versioonil kasutati samu torusid veel aga kahjuks ei mäleta enam.Kidrakombos(ca 30l) mis on tagant poollahtine,tundub ka bassiosa küllaltki jõuline.Sugupuu ulatub neil Isophoni juurteni.Nagu ka BEAG/EAG on sugulased AEG -ga.Vähemasti on kõvasti kopeeritud - ja mitte halvasti!
                  Vokaalikõlaritena kippusid nad väliste tegurite(niiskus,tolm) mõjul otsi andma.Tavaliselt veeti neid kõikjale,kuna olid suht kompaktsed.Ehk siis nii õue kui keldritesse.Sealt ka need hädad.Tubastes tingimustes oma originaalvõimuga - küllaltki kestvad.
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

                  Comment


                    #10
                    Vs: Valjuhääldi PD 256/ S

                    Aitähh Sulle! Ma siin nüüd katsetasin ja eks mõtlen edasi. Ilmselt kasti ma nad panen ja ühe väikse võimu ma neile kastidele teen, sest, küsimus on selles, et tegemist on suht unikaalsete ja mitte halbade valjukatega ja nad on tutikad ja heas seisus. Seisnud on nad küll väga pikka aega ja ega täpselt ei mäletagi, mis asjaoludel nad minu kätte said. Kast, kuhu ma nad toppisin oli ca 180 l ja allosas faasipööraja, kuid tunduvalt suurem kui diam.100mm. Seda teemat tuleb veel uurida, aga meeldiv oli just see madal, dünaamiline ja avara helpildiga ots ja ilma bubinata. Kuna on ühed sobivad 12 W PP 12 oomi monitoride trafod olemas, siis selle baasil on asi lahendatav, aga see on teine teema. Peaks saama ühe sellise huvitava ja mõnusa komplekti keskmise suurusega toa jaoks. Elame, näeme mis saab. Veel kord aitähh kõigile, kes abiks olid. Üks mõte kasist. Ilmselt kasti mõõte tuleb avaküljest muuta sest laius ei anna vajalikke mõõte välja ja pole kõiki andmeid, et arvutada, aga see on selline esimene mõttevälgatus ja toores mõte. Eks ta selline esialgu võõras mõte ole, kus kaks 27,5cm läbimõõdus pappi tahetakse ühte kasti suruda, sest mõlematel valjukatel on omad head küljed ja omad miinused eraldi kasutada. PD 256/S + 4A28. Äkki kellelgi on parem idee?
                    viimati muutis kasutaja humax; 01 m 2010, 13:18.

                    Comment

                    Working...
                    X