Teade

Collapse
No announcement yet.

aktiivfilter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

aktiivfilter

eile tekkis kysimus kolmeribalise passiivfiltri tuunimisest. foorumist leidsin enam-vähem oma kysimustele vastused aga samas tekkisid uued kysimused. nimelt hakkkas mind huvitama aktiivfilter. esmalt selline kysimus mida aktiivfilter endast üldse kujutab. uuurisin mingeid raamatuid ja sain teada et see koosneb takkidest,kondedest ja transidest aga rohkem ma targemaks ei saanudki. kunagi kuulsin mingitest jaotusfiltritest mis vajasid ka lisatoidet. kas siis vajavad või piisab lihtsalt signaali läbilaskmisest. siis veel see et kui raske on ehitada aktiivset madalpääs filtrit mille kalle on kuskil 18dB/oktav(see on siis vist mingi III järku vä), lõikesagedus võiks olla muudetav kuskil 60-500Hz. mul mingis raamatus oli kirjas igavene hulk valemeid mille järgi sai elementide väärtused arvutada- ainuke proble on see et ma ei kujuta ette kas see käis päris kõlari jaotusfiltri kohta, seal raamatus oli öeldud lihtsalt "FILTRID", näitena oli küll toodud lõikesageduseks mingi 3000hz aga kõlaritest otseselt ei olnud mingit juttu. ja ma ei kujuta ka ette kuidas muuta lõikesagedust. igatahes kas see on siis väga keeruline asi sellist filtrit ehitada :-/
    why mess with the classics

Aktiivfilter tähendab seda, et ta võimendab ära filtreeritud signaali uuesti üles, kuna see RC-tüüpi filter käib enne võimu(mõtle, mis signaalist alles jääb kui sa seda 2. või 3. järku filtriga ära nüsid?). Nad ei oel nüüd teba mis keerulised, kuid probleeme valmistab pigem see, et sel juhul on igale ribale tarvis oma võimsusvõimendit, mis teeb asja juba kallimaks. Teiselt poolt lubavad aktiivfiltrid paremat sumbumusastet(kaod on mõnes mõtte väiksemad) ja kindlasti on neid ka odavam teha(passiivfiltrites maksab ju vask - see aga üsnagi kallis).
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Aktiivfilter tähendab seda, et ta võimendab ära filtreeritud signaali uuesti üles, kuna see RC-tüüpi filter käib enne võimu(mõtle, mis signaalist alles jääb kui sa seda 2. või 3. järku filtriga ära nüsid?). Nad ei oel nüüd teba mis keerulised, kuid probleeme valmistab pigem see, et sel juhul on igale ribale tarvis oma võimsusvõimendit, mis teeb asja juba kallimaks. Teiselt poolt lubavad aktiivfiltrid paremat sumbumusastet(kaod on mõnes mõtte väiksemad) ja kindlasti on neid ka odavam teha(passiivfiltrites maksab ju vask - see aga üsnagi kallis).
      mul bassikõlari eraldi võim nii et mitut filtrit ei ole vaja ag kas on võimalik teha sujuvalt muudetava lõikesagedusega filtrit. ilmselt oleks korraliku woofri jaoks vaja et ta bassid ikka küllalt järsku kah ära lõikaks. mul praegu passiivfilter aga kui seda eriti raske teha ei ole siis on äkki mõttekas võimu ette hoopis aktiivfilter aretada
      why mess with the classics

Comment

Working...
      X