Teade

Collapse
No announcement yet.

minu KANDELIINI projektist jutt +PILDID

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Koridor u 120cm. Proovisin alguses 2m toruga. siis ei olnud jah nagu woofrit vajagi aga tehniliselt läks asi nii pika toruga keerukakas. Praeguse tulemusega olen igati rahul.
    Minu kodukas

Comment

olen kah pullipärast sarnast asja üritand.Tekkis väga häiriv torule omane kõla.Nagu tunnelis.No heli isolatsioon peaks asja parandama.
      Kui toru liiga pikk, ehita põlvede abil kompaktsemaks.Kallis?kallis muidugi!Aga kui asi nii hea kui räägid, siis on seda raha väärt.
      muusika on kuulamiseks

Comment

olen kah pullipärast sarnast asja üritand.Tekkis väga häiriv torule omane kõla.Nagu tunnelis.No heli isolatsioon peaks asja parandama.
        mängitasin ka mahulise vatiinita ja oli kole toru kõla, mille tõepoolest vatiin ära kaotas
        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

müüa ju võiks küll kuid torud kokku läksid juba 500 ja viimistlus ei ole müügikõlblik. soovitan ise teha ja oma kuulmise järgi sättida
          kallid torud sull =) mina sain neid ~200-250 tapselt ei maletta juba =)

Comment

Ma sain veel odavamalt
            Minu kodukas

Comment

koik kokku ma motlesin =) kaks 1m toru siis need polved 2tk ja kolmik 2tk koik kokku oli vist 210eek voi midagi sellist

Comment

koik kokku ma motlesin =) kaks 1m toru siis need polved 2tk ja kolmik 2tk koik kokku oli vist 210eek voi midagi sellist
                Samas saab ju ka TL-i puidust teha veel odavamalt :P
                kris@andmevoog.eu

Comment

mul küsimus selline mis prograga te neid toru pikkusi ja asju arvutate

Comment

Proge meil kasutuses pole, puhas isetegevus - Matemaatika.

Muidex levinud arvamus (vähemalt siin), et iga element sobib TL-i on väga väär, samas ka TL-i pikkus peab paigas olema, teisel juhul võivad esineda juba moonutused.
                    kris@andmevoog.eu

Comment

ehk keegi seletab siis valemit selle arvutamiseks ja soovitab valjukaid mis sinna sobiks mul kodus mingid nokia bassikad neil mingi filter kohe küljes kui see vahelt ära võtta kas sobivad

Comment

Kui torude hinnast rääkida sis ma avastasin hiljuti kodu lähedal ühes pooleli jäänud hoones, et seal on 110 torusid paigaltatud päris mitu meetrit.Niiet rauasaag kaenlasse ja peabki varsti seal ära käima.Mingeid põlvesid oli kah.Ma ei kujuta ette, et peksin mingite torujuppide eest raha maksma.
                        muusika on kuulamiseks

Comment

ehk keegi seletab siis valemit selle arvutamiseks ja soovitab valjukaid mis sinna sobiks mul kodus mingid nokia bassikad neil mingi filter kohe küljes kui see vahelt ära võtta kas sobivad
                          Ütleme nii, et igasugune "pohhui" kraam sinna ei sobi full effekti saamiseks, bassiosa kindlasti on, aga kui lineaarne, selles on kysimus.

Et TL-i arvutada on vaja sul kõigepealt valjuka rresonantssagedust vabas õhus ehk Fs-i. Kui see olemas arvutad välja lainepikkuse mille valem on heli kiirus jagatud Fs. TL-i käigu pikkus on 1/4 lainepikkusest ehk siis peadgi 1/4 leidma. Kui see kah käes, siis tuleb paika panna käigu suurus (pindala). Pindala peab olema kas sama või natikene suurem valjuka enda pindalast. Kui k6ik arvutatud saad rahulikult tööle hakata

NB! Käigu pikkus on arvutuses meetrites.
                          kris@andmevoog.eu

Comment

põhiline TL-i puhul on, et Qts oleks 0,4 ja 0,6 vahel.
                            kuid valemid on kõik olemas ja sul on vaja teada vaid T/S parameetreid.

sellelt lehelt leiad tabelid ja Mathcadi arvutuslehed, kõik vajaliku. http://www.quarter-wave.com/ ja leht http://www.t-linespeakers.org on ka abiks.

muideks vaadates uut audese 10tollist, siis sellel on Qts=0,5 kuid mõned andmed on nagu puudu ja imelikud. ootame täpseid andmeid.... klopsisin miskid arvutused ka kokku nende puudulike andmetega http://www.hot.ee/ksl/TL
                            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Qts oleks 0,4 ja 0,6 vahel.
                              Samas peab ka märkima seda, et valjuka resonantssagedus on ideaalkujul TL-i F3 sagedus, sellist toru pikendamist suvaliselt nagu harrastataxe ei teex ma mingil juhul. Tekivad nö. TL-ile iseloomulikud 2 muhku alumistes sagedustes.
                              kris@andmevoog.eu

Comment

Kas see punane LED seal on sul eraldi toitega või oled ühendanud valjuka klemmidega ja vilgub tümaka taktis. Igati vinge asi

Comment

Working...
                                X