Teade

Collapse
No announcement yet.

Visaton Starlet koopia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Visaton Starlet koopia

Kuna tundub, et prof on foorumis siis mis on peamine vahe vesi ja lahustip6hisel lakil?
    L2ikeaste?

Teiseks - paljud "poolfabrikaadid" (spooniga kaetud kuid pinnaviimistluseta tooted) - seal on hoiatatud, et kasutada mitte kasutada veep6hist lakki - ilmselt viskab spooni lahti. Kas PVA puhul on sama oht?

(elementaarne on muidugi proovitykil enne testida - erinevad puidud m2ngivad erinevalt - n2it. saar l2ks polyretaan vms. lakiga, p2ris pruuni-kollase kirjuks. Valge peits ja 6livaha j2tsid aga peaaegu naturaalse v2limuse).
    viimati muutis kasutaja marcor1; 05 m 2011, 14:03.
    -

Comment

läige ei tohiks oleneda sellest .
      läige on ikka iga laki oma eripära . kuigi tuleb tunnistada, et mina pole vesibaasil veel läikivat toodet näinud .
      eel mainitud DM ja TM lakid . nt DM (tavaline lakk) on matt (reaalselt , kerge läikega) ja TM (poluretaan) on läikiv (mitte ajada segamini kõrgläikega) samuti on võimalik antud lakke ka vastupidiseks muuta . läikiv-matiks ja matt läikivaks . aga see on juba omamoodi teadus .
      1 suur vahe on muidugi keskonna säästlikus
      2 vesilahusel lakid/värvid olenevad jälle tootjast , aga kuivavad kauem või siis kiiremini.
      mõne tootja vesi värvid kuivavad kiirest , samas jälle teise firma toode võib kaua kuivada .
      ise olen paar korda kasutanud mööblil vesi peitsi ja lakki . kuivas jubedalt kaua ja mulle ei istunud üldse .
      samuti autovärv vesibaasil kuivas kaua .
      3 vesibaasil peits/autovärv on väga kapriisne . surved , kambri soojus ja kõik muu peavab olema täpselt paigas . lahusti baasil toodetega seda täheldanud pole .
      4 vesibaasil peitsil on suurem tõenäosus jätta pind laiguline . kõlaritel seda ohtu pole, sest pinnad on väikesed . küll aga suurtemate pindadega .

kui on tõesti hoiatatud et mitte kasutada vesibaasil tooteid , siis mitte seda kasutada . põhjuseid võib olla tegelikult palju . üks suurem on tõesti see , et liimimiseks on kasutatud tavalist PVA-d .
      üldiselt kui spoon on kvaliteetne, piisavalt paks ja liimitud kvaliteetselt , ei tohiks probleemi olla .
      kuid minesatea .

hmm imelik et ta sul poluretaaniga sellist jama tegi .
      mul isiklikult pole sellist situatsiooni olnud , küll aga läheb saar suhtkähku kollaseks . ja seda on küll olnud, et mingi jupp on kuskil mitu kuud seisnud ja siis vaatad et võrreldes spooniga on välimus nagu seal ja käol .
      siiski tasub meeles pidada seda , et lakitud ja lakkimatta pind võivad tõesti vägagi erinevad jääda . siis ongi parim variant saada soovitud toon peitsiga .

Comment

nii, kõigepealt tänan ma kõiki neid, kes on siiamaani aidanud kõlariehitamisele kaasa! tänud ka kasutajale YRO, kes aitas filtritega
        tänan ka neid, kes jagasid informatsiooni peitsimise ja lakkimise kohta.

nii, eile siis sai kõlareid esimest korda kuulatud

võrreldes kõikide eelmiste süsteemidega mis mul olnud on (alates radiotehnika s-30, creative inspire T5600, mingid denveri tornid ja sõbra tehtud alto2) on need ikka tõsiselt peajagu üle!

heli on meeldivalt detailne ja puhas. Praegu küll bass on natukene kesine ja tundub selline jäiga võitu (kuid see peaks kõlarite sissemängides paranema). Täna proovisin ka filmi vaadata, kui varem tundus et filmi vaatamiseks oleks eraldi woofrit vaja, siis nüüd selleks enam vajadust pole!

ja ikka veel imestan, võrreldes kõikide eelmiste kõlaritega on heli tõsiselt puhas ja selge

nüüd kui kastid koos seisabki ees järgmine probleem/küsimus.

Peitsimine, kuna plaanin liimida spooni PVA-ga, siis nagu ma aru saan oleks kindlam kasutada lahustipõhist peitsi?

käisin eile bauhofis peitsi luuramas, ei tea kas tegu on minu teadmatusega, aga ei leidnud

kas peits ongi poes "peits" nime all või on mingi muu peenem nimetus? (puidukaitse vms?)
        mis firma peitsi soovitate?

Comment

kõigepealt alustame sellest , et millega sa peitsid .
          püssiga või käsitsi .
          kuna nagu ma eespool kirjutasin , et mul vesibaasil peitsiga on kogemused väga kesised . siis nagu ei oska soovitadagi eriti .
          minu soovitus oleks siiski lahustibaasil . ( lahusti teadupärast aurustub kiiremini )
          mina oskaks soovitada akzo nobel-it , spies hecker-i või teknose tooteid .

Comment

peitsin käsitsi.
            Lähipäevil lähen poest peitsi otsima aga kas tõesti peaksin otsima toodet nimega "peits" või on sellel mingi teine tootenimetus?

Comment

Kui ma nüüd ise vähegi midagi õigesti mäletan, siis mina leidsin endale peitsi ikkagi peitsi nimetuse alt ja külastasin EhituseABC.d
              Küll, aga ma ei mäleta, mis suure tabloo peal oli kirjas, mis selle kindla sektsiooni peal asus.
              Puidukaitsevahendite osa oli kindlasti eraldi samuti olemas, seal vahes oli muu kraam puidu tarbeks (õlid,vahad jne)

Ise ostsin igatahes tumeda peitsi ja mäkerdatud sai männi liimpuitu, samuti siis pintsliga ja erilist kogemust sellel alal pole. Ostetud sai enda arust kõige pisem purk, mis silma hakkas ja kirjelduse järgi olevat see koheselt peitsi/laki segu. Peitsisin sellega siis üks õhtu kõlarijalad ära (suht korralikult sai teda pandud, kuna oli vaja tumedamat tooni saada) ja kuivas ta vast umbes 2 päeva, ütleks pigem et 3ndal päeval oli asi hea. Tulemus oli keskmine, jäi kohati selline natukene laiguline. Eks alati saab parema tulemuse nimel üle peitsida, antud korral jäi toon natukene heledam, aga olen rahul. Ilmselt see peitsi/laki segu see õige ja hea pole, vaevalt profid sellist valmis kraami soovitavad , aga endale jäi pihku. Minu ostetud toode oli "Tikkurila PetsiLakka". - http://www.tikkurila.fi/files/976/Petsilakka.jpg

Ahja, ära poemüüjaid ka karda. Kindlasti kui ise kohe ei leia, küll nad siis juhatavad su peitsi juurde.
              viimati muutis kasutaja wermecher; 07 m 2011, 12:52.

Comment

see oleneb spooni paksusest ja kasutatavast PVAst. Niiskuskindla PVAga saavutad natukene kindlama ühenduse vesialusel peitsiga tegemiseks. Ise kasutasin bakatöös 1.5mm kasespooni ning "kogemata" lihvisin masinaga ühest kohast liiga õhukeseks(silma järgi oli nii 0.5mm) Panin peitsi peale, käsitsi. Ja selle õhema koha pealt tõmbas korraks kaardu, kuid peale kuivamist läks ilusti tagasi. Paksu spooni korral ei ole vahet, kas püstol või käsitsi, tähelepanu pööra sellele, kui hakkab kaardu/lainesse minema. Siis lase kuivada, võimaluse korral liimi uuesti/survesta. Vesialuselise puhul ettevaatus abinõuna peale igat kihti lasta kuivada tund-kaks.

peitside segamisest: ega siis musta ei pea niipalju panema, et halliks tõmbab. Mõned tilgad ja sobiva sügavusastmeni.
                Lakkimise koha pealt: katsetasin vesialusel peits kuumõlitamist, hakkas peitsi lahustama ja tooni muutma. külmõlitamisel ei läinud õli sisse korralikult. Aga kasutasin ka tavalist rissot. Mineraalõliga võiks proovida...nii huvi pärast(ei kohusta )
                Lakkimisega pole mina palju tegelenud, piirdunud nitrolakiga.
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                  see oleneb spooni paksusest ja kasutatavast PVAst. Niiskuskindla PVAga saavutad natukene kindlama ühenduse vesialusel peitsiga tegemiseks. Ise kasutasin bakatöös 1.5mm kasespooni ning "kogemata" lihvisin masinaga ühest kohast liiga õhukeseks(silma järgi oli nii 0.5mm) Panin peitsi peale, käsitsi. Ja selle õhema koha pealt tõmbas korraks kaardu, kuid peale kuivamist läks ilusti tagasi. Paksu spooni korral ei ole vahet, kas püstol või käsitsi, tähelepanu pööra sellele, kui hakkab kaardu/lainesse minema. Siis lase kuivada, võimaluse korral liimi uuesti/survesta. Vesialuselise puhul ettevaatus abinõuna peale igat kihti lasta kuivada tund-kaks.
                  just , parim olekski kasutada niiskuskindlat PVA-d

Esmalt postitatud Taavi133 poolt Vaata postitust
                  peitsin käsitsi.
                  Lähipäevil lähen poest peitsi otsima aga kas tõesti peaksin otsima toodet nimega "peits" või on sellel mingi teine tootenimetus?
                  peits on ikka peits, ja puukaitsevahend on puukaitsevahend .

Esmalt postitatud wermecher poolt Vaata postitust
                  Ise ostsin igatahes tumeda peitsi ja mäkerdatud sai männi liimpuitu, samuti siis pintsliga ja erilist kogemust sellel alal pole. Ostetud sai enda arust kõige pisem purk, mis silma hakkas ja kirjelduse järgi olevat see koheselt peitsi/laki segu. Peitsisin sellega siis üks õhtu kõlarijalad ära (suht korralikult sai teda pandud, kuna oli vaja tumedamat tooni saada) ja kuivas ta vast umbes 2 päeva, ütleks pigem et 3ndal päeval oli asi hea. Tulemus oli keskmine, jäi kohati selline natukene laiguline. Eks alati saab parema tulemuse nimel üle peitsida, antud korral jäi toon natukene heledam, aga olen rahul. Ilmselt see peitsi/laki segu see õige ja hea pole, vaevalt profid sellist valmis kraami soovitavad , aga endale jäi pihku.
                  ,,prohvid,, teevad küll nii . Aga tuleb tasaselt pinnale kanda seda , siis ei jää laiguline . samas on peitsidel ka omad eripärad , mõnda peitsi ei saagi ühtlaseks .
                  sinupuhul oleks ma kandnud asja pinnale , sisse hõõrunud ja üleliigne lakk/peits pinnalt ära pühkinud .

Comment

Piirituse baasil ka ju peitsid, kuivavad ruttu. Mina neid värvikeskusest ostnud.
                    Lakkinud olen peale http://www.varvikeskus.ee/tooted/sis...olid/celco_lux
                    aga kuivab lõplikult suht kaua minuarust. Olen tavaliselt 3 kihti lakki pannud.

Vaja oleks paremat lakki.

Comment

Peitsid poes ikka puidupeitsi nime all http://www.vivacolor.ee/?op=body&id=216 sealt "HÜVA NÕU" alt leiab ka peitsimise kohta abi. Ise jäin ka peitsimisega hätta, valisin lahusti põhise lakk ja peits koos. See kuivas küll kaua ja ei saanud soovitud tulemust sellega (jäi ebaühtlane). Pärast leidsin infot, et algajale kindlam valida eraldi peits ja lakk. Kindlasti tasub teha enne proovi tüki peal peitsimine.

Comment

Värvikeskus Peterburi mnt. müüb väga korralikke piirituse baasil peitse.
                        Muid 'vuffleid' kasutada ei soovita.

Ise peitsisin 150x150cm lauaplaadi, käsitsi, suuremat sorti svammi abil.
                        Peits purgist pinnale, svammiga laiali.
                        Oluline on ühtlaselt ja sama survega tõmmata mööda peitsitavat pinda.
                        Ja suhtkoht kiirelt peab ka tegutsema.

Järeltöötluseks õlitasin pinna 5x üle, iga kiht kuivas 1p.
                        Lõpptulemus on 5+.

Comment

käisin täna k-rautas uurimas.

neil oli pakkuda ainult veebaasil peitse, pulbrit ja mingit õlipeitsi ja kaks piiritusebaasil peitsi

õlipeitsi puhul oli päris hea valik, mida sellest arvata? "õlipeits Herdins Olje"

Comment

Working...
                          X