Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlariprojekt Half Chili

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlariprojekt Half Chili

See passiivne korrigeerimine tuleks üpris keeruline - muhu 3...8 kHz saaks maha, aga langust 8 kHz ülalpool on raskem passiivselt korrigeerida. LCR ahel vöiks olla nt. 10 ohm; 3,3 uF ja 0,22 mH. Aga see nöuab nagunii reaalset katsetamist erinevate komponentidega ja möötmist-kuulamist.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Tänud. Nüüd mõnda aega kuulatud ja tundub, et keskksagedust u. 2 kHz vaja natuke maha saada. Seda grafikut ikka nii väga usaldada ei saa. Minuarust 8 kHz on juba nii kõrge, et seda ei tohikski maha võtta. Eks vist jah muidu ei saa kui tuleb katsetada.

Kust võiks saada õhksüdamikuga 0,33mH induktiivpooli (keritud min 0,6mm läbimõõduga vasktraadist) ja metallkihttakisti 6,8 oomist hajuvõimsusega 5-10W.

Elfas ilmselt need aga seda induktiivpooli ei tarnita enam (tootevalikust kadumas)

Comment

Mul on laos õhksüdamikuga pool 1mm 0,33mH/0,26Ohm ja 6,8Ohm Mox.
        Minu DIY blogi
        <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Comment

Esmalt postitatud guus poolt Vaata postitust
          Kust võiks saada õhksüdamikuga 0,33mH induktiivpooli (keritud min 0,6mm läbimõõduga vasktraadist) ja metallkihttakisti 6,8 oomist hajuvõimsusega 5-10W.
          Mul kohe olemas:
          õhksüdamikuga pool, 1mm2, 0.26Ohm:
          l100-0,33, Coil Mundorf M-Coil Air-core l100 0.33 mH 1.00 mm 0.26Ohm 4.39€
          http://www.mundorf.com/english%201.1...iten/MCoil.pdf
          lint pool, 0.18Ohm:
          cfc16-0,33, Coil Mundorf M-Coil CF CFC16 0.33 mH 17 mm 0.18Ohm 14.90€

MOX 6.8Ohm:
          5W: MR5-6,8 - 0.99€
          10W: MR10-6,8 - 1.59€

Comment

Sai nüüd erinevaid filtri kombinisatsioone mõõdetud, kuulatud ja tuleb välja, et see grafik küllaldki täpne, ainult madalat otsa ei saa selle järgi arvestada.

Ma küsiks abi veel inverterkasti summutusmaterjali kohta, kui palju võib mõjutada erinev summutusmaterjal heli (näit. vilt, poroloon, vatiin). Kas selles projektis tuleks see keskmine aukudega tugevdus paneel ka katta. http://homepage.mac.com/tlinespeaker...f-Chili-3D.gif

Comment

Valmiskõlari ASK mõõtmine SoundEasy'ga. Kui on toetav soft, siis ilmselt kodustes tingimustes täiesti tehtav: 1) difraktsiooni ja baffle step'i simuleerimine, 2) kõrg/kesksagedus mõõdetakse 1m väikeses aknas, 3) madalsagedused mõõdetakse lähedalt, 4) port mõõdetakse lähedalt, 5) sulatatakse port ja madalsagedus ning lisatakse difraktsioon ja baffle step, 6) sulatatakse kõrg/kesk/madalsagedus üheks. Kokku tuleb kõlari ASK. Ruumis mõõtmise jaoks on minu arvates hea programm REW, millest väljus just viies versioon (saamiseks tuleb küll foorumis registreeruda).
              Minu DIY blogi

Comment

jälgin teemat, otsin stereokõlari kitsa kõrge madalsagedusosa konstruktsiooni

kuidas hindate half.chili lahendust?
                - kas ~36Hz on reaalne
                - valmistamise keerukus võrreldes ...

versus http://www.visaton.com/bilder/explos...ib130tl_ex.jpg
                viimati muutis kasutaja kfl; 05 m 2011, 15:53.

Comment

Ilmselt tuleks selle kõlari ASK mõõtise kohta teha eraldi teema aga see selleks. Fakt on see, et praegu see muhk kuskil 4 kHz umbes +4 db. on olemas ja peale 10 kHz kõrged langevad võib-olla isegi natuke enne hakkavad langema.

Kuidas siinsed kõlariehitajad arvavad kas see on suur viga. Kas selle põhjal saab öelda, et tegin ise kõlari ehituse juures kuskil vea. See projekt siin http://homepage.mac.com/tlinespeaker...v91-130108.pdf

Comment

Asi selge. Tegin ikkagi kõlari ehituse juures vea. Minupärast võib teema kustutada, lugesin veelkord teema läbi ja midagi asjalikku ei leidnud.

Ei kustuta!
                    Mode
                    viimati muutis kasutaja Scott; 10 m 2011, 03:16.

Comment

Nüüd hakkas just huvitavaks kiskuma. Milline see kõlari ASK siis välja nägi? Ja millise vea tegid ehitusel, et 4kHz +4dB said?
                      Minu DIY blogi

Comment

Lisan siis omaltpoolt teema lõpetuseks! Kui ma ei eksi siis peaks siit iga profesionaalsem kõlari ehitaja selle vea välja lugema. Mina ennast profesionaaliks ei pea, seetõttu ka siia abi palvega pöördusin ja ei hakka siia kaheldava väärtusega eksitavaid vastuseid andma. Pika otsimise peale leidsin ise kah lõpuks interneti varustusest vastused.

Comment

Milleks selline kadedus, et järgmistele teema lugejatele/projektitegijatele ei raatsi öelda, mida sa internetist siis leidsid?
                          Minu DIY blogi

Comment

Üks kiire küsimus, kas filtris lähestikku asetsevad poolid võivad muuta oma induktiivsust.

Comment

Nii on. Poolid on soovitatav panna üksteisest kaugemale ning telgedega teises suunas.

Leidsin lingi üles: http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm
                              viimati muutis kasutaja YRO; 07 m 2011, 14:14.
                              Minu DIY blogi

Comment

Tänan, nüüd ei teagi kui poolid lähestikku on kas panna sealt Fig. 4 või Fig. 5 järgi, et induktiivsus võimalikult õigeks jääks.

Vahepeal sai siis uued korralikud kastid tehtud ja vedasin juba vana kasti tagasi, et kas tõesti heli muutus kastist ja nüüd tuli meelde, et enne oli proovimise käigus üks pool väljapool kasti ja teine sees. Nüüd on kastis sees ja kõrvuti vahe umbes 1 cm.

Enne sai lohakalt ja kiiruga tehtud aga põhimõtteliselt ikka valesti ei olnud, uurisin just seda damping osa ja leidsin põhjalikud pildid kuidas, kust täpselt teha. See keskmine jäikuspaneel jäi kahtlaseks kas teha või mitte ja siis leidsin, et soovitatud ainult ühelt poolt või üldse mitte teha.

Comment

Working...
                                X