Teade

Collapse
No announcement yet.

Esimeste kõlarite ehitus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

    Osta 064, hiljem võid moddida neid.
    viimati muutis kasutaja D.D.D.; 08 m 2011, 21:10.

    Comment


      #32
      Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

      Humax, ma ei saa teist aru. Teie esimene post teemasse on äärmiselt asjalik ja teemaalgatajale kindlasti suunav. Aga siis läheb mõttetuks paukumiseks:

      - Milleks mängu tuua lampvõim ja Onkenid, kui teemaalgataja eelistab raskemat rokki ja "vahest harva tempokamat muusikat ja bassi" ? Ja nagu Onkeneid müüv maaalune ütleb, on tema süsteem "timmitud dzässi,sümfooniaorkestri ja erinevate naturaalkoosseisude kuulamiseks" ? Kas te nagu enne teemat lugesite ka kui lahmima kukkusite ?

      - Pealegi teemaalgataja soovis julgustust ise nokitsemiseks, siis miks lajatada talle näkku selline high-end müügiteema ?

      - Või kui soovitus on ehitada kohe midagi keerulisemat a la Onken'id, siis no camooon mees... küsiti ju soovitust ESIMESEKS projektiks...

      - Ah et ~5...8 k. EEK letihinnaga stereovõimendi (a la Denon 500/700 seeria, NAD 5xx või HK-lt midagi) on kohe maailma mõttetuim asi ? Et samahästi võiks osta 2k pilli ja call it a day ? Või siis, kui juba, minna otse lambi peale ? Et nagu vahepealseid variante üldse pole ? Tõsiselt või ?

      - Et kvaliteet on nagu digisignaal - et kas pole kohe üldse (0) või on "rohkem kui vajagi läheb" (1). FTW ? Ma ikka arvasin, et see skaala on enam-vähem lineaarne - saad palju panustad ja paikned pärast seal, kus rahakott võimaldab. Aga juusiis härrad tea paremini...

      - Arvuti demoniseerimisest ei hakka rääkimani. Sellist jama on lihtsalt raske kommenteerida.

      Vabandan oma ärritumise pärast, aga milleks selline isalik ülbitsemine ? Järgmine kord kui mõni algaja küsib tagasihoidliku nõu, soovitate peale muusikaeelistuse välja vahetada ka elamine ja naine, kuna senised pole piisavalt eliitsed ?

      Comment


        #33
        Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

        Humax, ma ei saa teist aru. Teie esimene post teemasse on äärmiselt asjalik ja teemaalgatajale kindlasti suunav. Aga siis läheb mõttetuks paukumiseks
        :

        Ju siis ei saanud aru mida ma ütlesin ja see polnud mingi soovitus teema algatajale, küll aga võrdluseks maksumuse seisukohalt. Kui ma oleks talle sellist lahendust pakkunud, siis ma oleks öelnud, et võta see variant. Jutt käis maksumusest ja kvaliteedist ja tagajärgedest. Kui aru ei saanud siis tasuks uuesti lugeda ja see kõik korralikult lahti mõtestada! See võim seal asja juures ei puuduta üldse teemat. Kui rääkida muusikaeelistusest ja on selleks vaja mingit erilahendust siis ei oska nõu anda. Üks korralik kõlar talub kõike oma plusside ja miinustega, samas tasub arvestada ka otstarbekuse ja maksumuse seisukohalt. Mis Onkenisse puutud siis on see väga lihtsa lahendusega, ainult et võib olla tõesti ta kõigile peale ei lähe, olgugi, et tegemist on väärika lahendusega ja rohkem tõsiste fännide jaoks, aga see on teine teema. Raha on väga lihtne välja anda, ainult et kas selle eest ka saab seda mida tahad on keerulisem teema. Selle taustal on enne mõtekas hoolikalt asja kaaluda, fakt on ka see, et kõik soovitavad ja kõik tahavad midagi müüa ja igal ühel on oma arvamus. Muud ma kommenteerima ei hakka.
        viimati muutis kasutaja humax; 08 m 2011, 21:39.

        Comment


          #34
          Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

          Arvutasin välja, et selle Experience ühe kõlari peale läheb ~180-190 euri + filtri valmistamine (ei ole veel uurinud, palju te meistrimehed selliste asjade eest küsite).

          Aga, kas keegi oskaks palun tuua võrdlust mõne jaemüügis oleva kõlaripaariga, millega neid Experience omasid umbes võrrelda annaks ?
          Saaks aimu asja finantsilisest mõttekusest...

          Comment


            #35
            Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

            Juki, kasutaja tt41 müüb Audes 111, see on praktiliselt saama kõlarid kui 105 (natukene surem korpus, aga see on pluss).

            Kui mäletan - hind oli humanne, 150€

            vaata minu teema: http://www.elfafoorum.eu/threads/552...seerimine-quot

            kui tahad ise DIY teha midagi - Audes 111 moddimine on hea algus ja vaga hea tulemus.

            Comment


              #36
              Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

              Ei soovi kahjuks selliseid kõlareid, kui juba teha, siis ikka sellised mis mängima ka jäävad, esialgu vähemalt.
              Aga kahjuks pole keegi ei kiitnud ega laitnud seda projekti, kas rahaliselt on see otstarvekas.
              Asi tiirleb ikkagi kõik raha ümber siin maailmas, kui ma praegu nende peale 370-380 euri magama panen ja välja tuleb, et kvaliteedi pärast saaks poest sama hinna eest taolised kõlarid, siis pole asjal nagu erilist mõtet..

              Comment


                #37
                Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

                Teema läks vahepeal päris pudruks kätte, antud kõlaritest oli 3x vähem juttu kui kõigest muust, aga aitäh siiski ka selle informatsiooni eest.
                Tundub, et pole mõtet ehitama hakata neid minu pakutud asju ja eks see asi pea siis katki jääma...kahjuks.

                Comment


                  #38
                  Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

                  Kõigepealt soovin õnne inimestele, kes suutsid järjekordse huvilise DIY teelt minema ajada. Palju õnne!

                  Kõlarite isetegemine on hobi ning reeglina hinna pärast neid ise ei ehitata. Pigem seepärast, et saada mingi kogemus, areneda, katsetada ja proovida oma piire. Lisaks ka piiratud valik poodides. Lihtsaim tee on alati poodi minna ja rahakotiga omale parimad kõlarid hääletada või kasutatud kõlaritega lotot mängida.

                  Teemaalgatajale: mitu korda on viidatud, et sinu pakutud projekte pole siin foorumis tõenäoliselt keegi teinud, seega ei osata ka millegagi võrrelda. Mõtekuse seisukohalt on uba tõesti selles, et paljude keskpäraste valjuhäälditega kõlarit esimeseks projektiks pole tõenäoliselt otstarbekas teha. Pigem võiks soovitada kvaliteetsemate, aga vähemate valjuhäälditega kõlareid. Saad lihtsamalt hakkama ning õppimiskurv on kergem.
                  Minu DIY blogi
                  <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

                  Comment


                    #39
                    Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

                    Tundub, et pole mõtet ehitama hakata neid minu pakutud asju ja eks see asi pea siis katki jääma...kahjuks
                    .

                    Mina ütlen sellekohta, et nii lühikese ajaga nii radikaalseid otsuseid pole mõtekas vastu võtta. Tehnilised otsused kiirelt ei sünni ja veel, kui endal kogemusi pole. Sellist konkreetset soovitust on teisele inimesle väga raske anda ja et esimesele küsimusele koheselt antakse ainuõige ja ideaalne variant ja seda igas mõttes nii kasutusalalt, kui maksumuse seisukohalt. Pole ju üldse teemaks olnud kui suur investeering soovitakse teha. Kas tasub või ei tasu see tuleb endal otsustada. See on ikkagi iga inimese otsustada kas jätkab või loobub. Kas nüüd teema just pudruks läks on kaheldav arvamus, sest ka selles pudrus on mõtlemist ja mõttekäigu arendust, mis võib edasi viia. Mis mõne mehe tänuavaldusse puutub, siis see on selline veider suhtumine, et teised on süüdi, et kedagi peab, nagu sundkorras midagi tegema sundida ja kergelt loobutakse, kui ei pakuta temale meeldivat efektiivset lahendust. Peab ju siis keegi süüdi olema! Miks ei pakkunud ise konkreetset ideaal lahendit? See on irooniline õnnesoov ja rohkem ma seda ei komenteeri, aga ridade vahelt võib rohkemgi lugeda, kui mõni arvata oskab! Mis konkreetselt teema algataja soovitud projekti puutub, siis vist oli see moi,(W-200) kes konkreetselt vastuse ütles ja arvamuse välja ütles. Mina olen üldse konkreetsete soovitustega ettevaatlik, sest selliseid soovitusi on raske anda, kui pole õiget inffi isegi ruumi suuruse kohta. See mis mulle on otstarbekas ja meeldib, ei pruugi teisele meeldida. Konkreetselt seda lahendust ma ei vali. Materjali kastide lahenduse kohta on palju välja pakutud. Lugege veel mis kirjutatud on ja mõelge veel. Teema algatale soovitan mõned kastid kokkuladuda ja kogemusi omandada ja peale kolmandat, neljandat lahendust saab ka asjale lähemale.
                    viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2011, 23:58.

                    Comment


                      #40
                      Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

                      selle teema põhjal olekski ehk soovitav alustada võimalikult lihtsalt,
                      a la väiksemad/kvaliteetsemad lairibad (4-5", hinnaklass nii 50-70 eur)
                      ja sellevõrra keerulisemad kastid, kuna see teema oleks sulle tuttavam.

                      filtritega jamamist pole, aga helikvaliteedist ja -eelistustest saab kindlasti maitse suhu.
                      kui päris madalast puudu jääb, saab seda nt supaka lisaprojektiga edaspidi lahendada.

                      Comment


                        #41
                        Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus







                        Need on minu eelistused ja millega on tegemist tehtud. Kahetsenud pole ja ilmselt tuleb nedega veel tegemist, millistega konkreetselt ei oska öelda, ainult et TIW-300 võeti tootmiselt maha ja eks ta oli ka natuke kallis. BGS-40 ei ütle muud kui väga hea tükk!!! Mina oma tegemistest ei armasta detailselt rääkida, sest ei ole selleks mingit tahet ega vajadust. Visatonil on lahendusi väga palju, ja mida iganes. Minu eelistused põhinevad veidi teisel põhimõttel kui tava asjad ja ei hakka ka neid lahkama ja ei tule ka siit nõu küsima, sest meeldivad erilised lahendused ja valdavalt lamptehnikale, kuid see ei tähenda seda et ei sobi transile või tavakasutajale. Väga hästi ja edukalt! Rahaliselt ei hakka teemat käsitlema ja kui on kellegi küsimusi siis minu esimanes postituses ja seal on põhimõtteliselt kõik öeldud. Eelistan lairiba ja äärmisel juhul kaheribaline kast, elementaar filtriga kui võimalik ja rohkem kui 90db tundlikkusega eksklusiivse lahendusega kaste, kuid mitte Visatoni toodangu baasil.


                        PS. Juttu oli ka naistest ja majast mis oleks vaja mõne arvates vahetada siis jah, kui naine või auto vanaks lähevad siis tuleb nad välja vahetada, kumb just neist seda mõelge vastavalt fantaasiale. Mis akustikasse ja tehnikasse puutub siis see on pidevalt vahetuses ja muutustes!
                        Sellega on kõik!
                        Minu lugupidamine!
                        viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2011, 23:01.

                        Comment


                          #42
                          Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Esimeste kõlarite ehitus

                          ...ja arvestades, et sul võimendit nagunii pole, võiks ehk alustada ideeliselt hoopis siit:


                          infot ja selgitust on küllalt, ja ei pea tingimata nii kalliks minema.

                          muide, igasugune isetehtud asi kõlab kindlasti hästi, kuna sellele on nii palju aega, vaeva ja mõtlemist kulutatud.
                          ilma irooniata, naised saunas rääkisid (-;

                          Comment


                            #43
                            Vs: Esimeste kõlarite ehitus

                            Comment

                            Working...
                            X