Teade

Collapse
No announcement yet.

Projekt Curvy Chang

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Projekt Curvy Chang

    Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
    Suvel värvipüstoliga klaverimusta alla matmine?
    Vot siin ongi mõtlemise koht, hea, et saab paar kuud põrnitseda ja mõelda. Läikiv must nii suurel pinnal tundub pretensioonikas... võibolla poolmatt või matt. Nägin ühte disaini, kus kogu sisu oli punaseks värvitud ja küljed mustaks, päris huvitav nägi välja. Kaalun varianti, kus küljed ja esipaneel mustad ja trepp ning selle ette jääv osa punane. Punane läheks ka ilusti toaga kokku. Korra mõtlesin isegi, et jätaks MDF'i nagu ta on ning kataks lakiga. Ehh, pea läheb paksuks kätte, aga nüüd on asi vähemalt silmeees, ehk selle ajaga ikka suudab välja mõelda mis sobib ja mis mitte

    Comment


      #17
      Vs: Projekt Curvy Chang

      Küljed spooniga ja sisu mustaks pakun ideena.

      Comment


        #18
        Vs: Projekt Curvy Chang

        Väga ilus töö. Hästi sobib sinna puude juurde. Kuidas heli on, neil kahe ruuporiga kõlaritel ei tohiks bassi osas küll puudust tulla.

        Comment


          #19
          Vs: Projekt Curvy Chang

          kui, nüüd puhtalt kokku sobitamiseks läheks, siis oleks mitu varianti: nagu MK soovitas, spoon ja must värv. Lisadetailina valjuka äär valge ribana, spooniks mõni tumedam puit. (Majaki, Elektronika jne 10GD-36K valjuka originaalkasti disain).

          Kui piltide peal jäävad kõlarid sama koha peale, siis musta-punase idee, korpus must, trepid punaseks. Värvilahendusena läikiv klaverimust ja tumedam, matt rootsi, veini vms punane. väga kärtspunast ei tasu. Põhjuseks taimede rohelisega tekkiv tugev kontrasti erinevus, mis võimendub. Punane-roheline on vastandvärvid. Tumedam punane jääb vähem häirima.

          kolmas variant: terve esikülg mustaks, trepid teed ilusti mattvalgeks ja küljele sama lahendus, mis toa enda seinal: valge ja äärest musta laineribaga.

          neljas: võta naine appi
          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

          Comment


            #20
            Re: Vs: Projekt Curvy Chang

            Teine kõlar samuti valmis ja sai teha esimese proovikuulamise. Eks tuleb üks põhjalikum kuulamine teha, aga esialgsed tähelepanekud, võrdlusena eelmise projektiga ( http://www.elfafoorum.eu/threads/438...ekt?highlight= ):
            positiivne: detailsus suurem, ruumilisus parem, "hotspot" (koht või piirkond, kus parim kuulata) oluliselt laiem, ei pea enam ennast poole meetri täpsusega istuma sättima
            negatiivne: üllatusena on madalam ots üsna märgatavalt nõrgem, oleks oodanud kahest lõuast paremat, või vähemalt võrdset saavutust. Aga jah, esimene projekt on spets BG20 tarbeks projekteeritud, kahelõualine aga mitte. Eks tuleb vaikselt hakata fostexite peale mõtlema.

            Comment


              #21
              Re: Vs: Projekt Curvy Chang

              Tartu Pets- kas oled disainer või lihtsalt ääretult hea silmaga inime? Kujutlesin kõrgläikelist külge, kus peegeldub ümbritsev, lisaks mattpunane "kõri" - tundub ääretult huvitav
              MK- spoonimist takistab 1. laia spooni vajadus (jah, alpi spooniga saab vajaliku laiuse kätte, spoonisärgi koostamine kah võimalus) 2. mööbli furnituurkruvide kasutamine- mõtlesin need jätta nähtavaks

              Comment


                #22
                Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                eriala selline, mis sellised silmad annab. kõrgläige...maitse asi loomulikult, taimedega võib isegi huvitava tulemuse anda. Tervet ruupori osa ei soovita punaseks tegema hakata, samas maitse asi loomulikult. aga värvivaliku puhul soovitaks ikkagi sügavamat punase tooni. Googeldamisel sama pilti nähes jäi kuidagi imelik ja liiga suur kontrastide mäng. Must(kõrgläige), tomatipunane ja eelduste kohaselt roheline lisaks. Kui minimaliseerid punase osakaalu, eriti musta kõrgläike puhul (mis iseenesest ka juba väga silmatorkav), saab ühtlasema, "mahedama" tulemuse pikemaks ajaks. algul, paar päeva on tore, aga mõne aja pärast võib vastu hakata.
                kast mustaks, läikivaks, treppreflektor mahedamaks punaseks(verepunane, ka läikiv). Minu nägemus sellest (kahjuks solid edges ei anna nii head tumepunast, kui tahaks) mõlemad värvid, gloss (läige) läikega ei saa nknii solid edge edukalt hakkama...
                .Click image for larger version

Name:	CCblack red.jpg
Views:	1
Size:	8,3 KB
ID:	865667
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

                Comment


                  #23
                  Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                  noh jah ma just algul eeldasin et soovitakse kruvisid peita. Alpi spoon on ainuke mis mulle meeldib, muidugi on ta kallim aga näeb ikka sigahea välja ka. Aga jah see minu subjektiive teema koduvalt, must kõrgläige ja spoon mustavalge külgedega. võiks sobida ehk.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                    Esmalt postitatud urmoo poolt Vaata postitust
                    ....Eks tuleb vaikselt hakata fostexite peale mõtlema.
                    Jah Fostex on seal omas elemendis - on ju tema jaoks see kõlar ka loodud.BG20 lihtsalt pole võimeline enamaks.Kesksagedusega saaks ehk midagi ehk ette võtta(phase plug jmt.) kuid bassi osas vaevalt midagi muuta annab.B200 vast oleks siin tegus.Samas kui juba investeerida,siis tasub ikka Fostexi FE 20..seeriaga kindla peale minna.DIY Audio üks paljudest, taolise projekti positiivne kajastus Fostex-i kasutamisest.Lähiaegadel peaks samuti, oma kunagi alustatud projekti lõpuni viima -Fostex FE208 Sigma & Nagaoko style.

                    Aga minu poolt edu tegemistes!
                    Kõik meeldiv tuleb lambist...

                    Comment


                      #25
                      Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                      Nädalalõpul peaks saabuma Fostex FE-207E'd, senikaua peab kannatama Lajataks vahepeal taas ühe rumala küsimuse (olen akustikas absoluutselt võhik)- kuidas/ miks võimendab ruupori konstruktsioon madalaid sagedusi? Olen kuulnud ka BG20 mängitavat inverterkasti ja see, mis sealt kostus, ei meeldinud mulle mitte üks põrm- madal ots kuni midbassideni (k.a.)
                      kadunud...

                      Comment


                        #26
                        Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                        Üldlevinud seletus on, et ruupor suurendab valjuka akustilist impedantsi, aidates tal öhuga paremini sidestuda. Tulemusena töuseb tundlikkust teatud sagedusribas. Madala otsa määrab ruupori peamiselt pikkus ja suudme pindala ning profiil peab olema eksponentsiaalne. Körgete otsa määrab peamiselt ruupori köri konstrui, eelköige see, kui hästi önnestub vähendada koonuse eri punktidest lähtuva kiirguste vahelisi interferentse, mis tekivad erinevatest teede pikkustest koonuse pinnalt ruupori alguseni. Suunakarakteristika körges otsas määrab ruupori profiil ja see on otseses vastuolus bassiosaga - eksponentsiaalne ruupor on körges otsas kehva suunakaraga, kooniline (ja derivaadid, eelköige oblate spheroid) on hea suunakaraga kuid kehvema alumise otsaga, kuna ei "lae" valjukat nii hästi. See köik kokku annad ruupori kasuliku sagedusvahemiku, mis reeglina üle 3 oktaavi ei ulatu. Bassiruuporitel veelgi vähem - üldiselt 45...120 Hz, LABhorn ja temasarnased 30...90 Hz.
                        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

                        Comment


                          #27
                          Re: Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                          Esmalt postitatud urmoo poolt Vaata postitust
                          Olen kuulnud ka BG20 mängitavat inverterkasti ja see, mis sealt kostus, ei meeldinud mulle mitte üks põrm- madal ots kuni midbassideni (k.a.)
                          kadunud...
                          Minu kogemus ütleb, et inverterkastil ja inverterkastil on ka vahe. Ehk oli see ebaõnnestunud isend, mida kuulsid.
                          Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Re: Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                            Tehnofriik- tänud seletuse eest! Ma valetaks, kui ütleks, et ma kõigest kirjutatust aru sain, aga mõte jõudis vist kohale. Muide- "Madala otsa määrab ruupori peamiselt pikkus" - kas seepärast keerulisematel kastidel tekitataksegi korralik labürint enne, kui heli lõuast välja juhatatakse? Ja mis rolli täidab faasi pööramine 180 kraadi?

                            Vuss- täiesti võimalik, ega ühe kuuldud kasti põhjal ei saa lõplikke järeldusi teha, see rohkem minu kogemus (loe: ehmatus) üht korralikult ehitatud ja väidetavalt BG20 hästi sobiva kastiga. Kaasas oli mitmeid testplaate, mis pealuusisse kulunud, aga kõige rohkem ehmatas Wakeman'i "out there" viimases loos totaalselt kaduma läinud oreli taustal ringi jalutav bass, mis ruuporitega kuulates annab loole just selle Wakemanile iseloomuliku nüansi, ja mida inverteritega praktiliselt ei kuulnud. Aga jah, nagu öeldud, ühe kuuldud kasti põhjal pole mõtet laiapõhjalist üldistust teha.

                            Comment


                              #29
                              Vs: Re: Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                              Esmalt postitatud urmoo poolt Vaata postitust
                              Vuss- täiesti võimalik, ega ühe kuuldud kasti põhjal ei saa lõplikke järeldusi teha, see rohkem minu kogemus (loe: ehmatus) üht korralikult ehitatud ja väidetavalt BG20 hästi sobiva kastiga. Kaasas oli mitmeid testplaate, mis pealuusisse kulunud, aga kõige rohkem ehmatas Wakeman'i "out there" viimases loos totaalselt kaduma läinud oreli taustal ringi jalutav bass, mis ruuporitega kuulates annab loole just selle Wakemanile iseloomuliku nüansi, ja mida inverteritega praktiliselt ei kuulnud.
                              Kas ei või olla selline juhus, et kõlarid, millega "oreli taustal ringi jalutav bassi" kuulsid, olid vastavas sagedusalas üles võimendunud?
                              Minu DIY blogi
                              <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

                              Comment


                                #30
                                Vs: Re: Vs: Re: Vs: Projekt Curvy Chang

                                Esmalt postitatud YRO poolt Vaata postitust
                                Kas ei või olla selline juhus, et kõlarid, millega "oreli taustal ringi jalutav bassi" kuulsid, olid vastavas sagedusalas üles võimendunud?
                                Kõige lihtsamad ruuporid: http://www.elfafoorum.eu/threads/438...ekt?highlight=

                                Comment

                                Working...
                                X