Teade

Collapse
No announcement yet.

Projekt Curvy Chang

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    Vs: Projekt Curvy Chang

    Mhh, kuna olen deklareerinud oma totaalset teadmiste puudumist akustikas ja kõlariehituses, siis julgen taas ühe lolli küsimuse üles visata. Nimelt märkasin, et kõlarite taga (õieti küll küljepeal) seistes, et helipilti oli sugenenud suur hulk madalaid sagedusi. Kas on asi selles, et kõlarite ees seistes on madalad sagedused vähem märgatavad, kuna nad tulevad koos kõrgetega või on tegemist mingi möödalaskmisega- nt. dampingu materjali, paigutuse või paksusega? Või on see loomulik, et mitte kõik madalsagedus ei paisata lõugadest välja?

    Comment


      #47
      Vs: Projekt Curvy Chang

      peegeldus, vastasfaasis lainete sumbuv efekt, toa suurus, mõõtmed, paigutus. Enamik neist seletab bassi kadumist ja teket ruumi erinevates punktides. Madalad sagedused ei ole eriti suunatud, seega nende levimine ja vastasfaasiline sumbumine on selle võrra suurem 360 kraadi ulatuses. liiguta kõlareid kokku lahku, seintele lähemale-kaugemale. Kõnni mööda tuba ringi, kuula erinevates punktides jne.
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

      Comment


        #48
        Vs: Projekt Curvy Chang

        Lühidalt inglise keeles "room modes": http://www.gearslutz.com/board/bass-...trol-room.html

        Comment


          #49
          Vs: Projekt Curvy Chang

          Njah, uskumatu, kui palju võib helipilti muuta paarikraadine kõlarite nihutamine! Eelpool kirjeldatud effekt on kadunud, madalad jõuavad just sinna kuhu peavadki- kõrva.

          Sissemängimine- usutavasti on see nüüd enamvähem ühelpool, aga minule üllatusena oli viimases lõpus muutus eriti märgatav- kardin kukkus kolinal ja ka madalad (???) said hoogu juurde... Kuidas kommenteerite?

          Lõppviimistlusega venitamisel on üks häda- liiga palju aega olemasolevaga harjuda. Pika mõtlemise ja seiramise peale jõudsin järeldusele, et MDF'i kergelt säbruline struktuur sobib mu mööbli- ja elutoaga paremini, kui effektne must-punane. Tuba on lihtsalt liiga väike, et nii suurt musta pinda ära seedida, peene paberiga puhtaks, lakk selga ja trepid valgeks.

          Lõpuks- 20/80 printsiip (antud juhul siis 20% lõppviimislusest või lõpphäälestusest maksab 80% hinnast) kehtib ka võrdluses Visaton BG20 ja Fostex 207 suhtes- suurusjärgu võrra suurem hind ei taga suurusjärgu võrra paremat taasesitust........... aga see 20% helikvaliteedi kasvu kõlab Fostexitega nii kuradi hästi : ))))))
          viimati muutis kasutaja urmoo; 12 m 2011, 09:40.

          Comment


            #50
            Vs: Projekt Curvy Chang

            ...et sedaviisi siis lood.Arvata võib ,et kõik liikuvad osad hakkavad lõppude lõpuks nö."ühte jalga" astuma.See sissemängimine võibki,sõltuvalt valjuhääldi konstruktsiooni iseärasustest,
            olla erineva lõpufaasiga.

            Mul endal samuti kõlarimaterjal valmis saetud ning igatseb kokkupanemist.On ikka paras posu lauajuppe...saaks juba korraliku riidekapi.Koos jalgadega tuleb kõrgus sinna 190cm lähedale.Ja kaaluma hakkab üks kõlar ka parasjagu.Naisele näitasin 3D-s mudelit - kepilt ja toidult igatahes maha ei võetud - vist meeldis

            Kannatamatult esitan endale küsimusi: millal siis ometi esimest akustilist ilmingut kuuleb?!!!

            Proovikastid olid väheke väiksemad ja lihtsamad - seal juba üllatas (eelmise põlvkonna Fostex FE 208 Sigma)
            selge ja täpse heliga.Bassi osas ei saanud nuriseda,olgugi et tuul puhus igast kastinurgast.Tulevane projekt aga on märksa mahukam.Eks näis mis "pauk" sealt välja tuleb

            On olnud juhus kuulata ka B200, enamvähem sellises võtmes.Tegemist on samuti väga hea elemendiga aga Fostex on terake parem.IMHO.

            Head nautimist!




            Kõik meeldiv tuleb lambist...

            Comment


              #51
              Vs: Projekt Curvy Chang

              Päris huvitav oleks tulevikus võrrelda neid kaste omavahel- keeruline labürint versus lihtne kast. Teoreetiliselt peaks alumine ots hoogu juurde saama?

              Comment


                #52
                Vs: Projekt Curvy Chang

                Esmalt postitatud urmoo poolt Vaata postitust
                Päris huvitav oleks tulevikus võrrelda neid kaste omavahel- keeruline labürint versus lihtne kast. Teoreetiliselt peaks alumine ots hoogu juurde saama?
                keeruline labürint peaks kasti avast tulevat keskriba ka paremini summutama.

                Comment


                  #53
                  Vs: Projekt Curvy Chang

                  Kergest sügelusest näppudes tingituna sai uuritud teiste CC omanike kogemusi ning avastasin, et väga paljud on kasutanud lisaks FE207E lairibale ka tweetereid, seda just helipildi avardamiseks. Kas sellised võiks koos 1-2 uF kondekaga lairibaga head koostööd teha? http://www.parts-express.com/pe/show...number=275-030 Paistab, et seda tweeterit kasutatakse üsna laialt, aga pole näinud, et koos Fostexitega....

                  Comment


                    #54
                    Vs: Projekt Curvy Chang

                    Antud tweetri tundlikkus jääb Fostexi suhtes väikeseks.Vaja oleks 96dB -100dB tundlikkusega elementi.
                    Kõik meeldiv tuleb lambist...

                    Comment


                      #55
                      Vs: Projekt Curvy Chang

                      Maaalune, lugesin teemast, et oled kunagi katsetanud oma kahelõualiste juures Monacor HT-958PA- kas tulemus oli sedavõrd marginaalne, et otsustasid lõpplahenduses tweeteritest loobuda või oli selleks mingi muu põhjus? CC helile etteheiteid otseselt pole, aga pisut avarust võiks ju alati rohkem olla... aga taas- kui saavutatav tulemus on marginaalne, siis tasub oma näppude sügelus kuhugi mujale suunata

                      Comment


                        #56
                        Vs: Projekt Curvy Chang

                        Tasub küll nende Monacoridega tegemist teha.Tundlikkust on 101dB - ehk siis piisavalt.Annab alates 14kHz, selgust ja läbipaistvust juurde.Marginaalsel osal võib olla teinekord suurem tähendus...
                        IMHO.Hinna ja kvaliteedi suhe on igatahes neil tweetritel paigas.Rändasid need Monacorid aga ühe Onken-i projekti külge.Hetkel kuulan oma "kahe lõuaga" tegelasi ilma tweetriteta ja filtriteta - Pole veel tungivat vajadust tekkinud kõrgete toetamiseks.
                        Kõik meeldiv tuleb lambist...

                        Comment


                          #57
                          Vs: Projekt Curvy Chang

                          Järjepidevuse huvides pildid ka siia teemasse. MDF, 4 kihti paadilakki, iga kihi vahel lihvimine, esipaneel euroopa tamme spoon. Ahvatlus oli suur kasutada must-punast värvilahendust, kuid toa väikesed mõõtmed määrasid ära neutraalse lahenduse- mustad oleks terve toa "ära tapnud".





                          Comment


                            #58
                            Vs: Projekt Curvy Chang

                            Soliidne töö ning maitsekas kujundus!Arvata võib,et ka häälelt säravad.
                            Kõik meeldiv tuleb lambist...

                            Comment


                              #59
                              Vs: Projekt Curvy Chang

                              Tänan Fostexid oskavad sellest kastist parima välja tuua- särav, puhas, ruumikas, naturaalne. Ideaalis peaks toale saama kümmekond ruutu juurde ja võimalust kaste paigutada, aga patt oleks kurta- paremaid kõlareid pole mul siiani olnud. Muide- kui palju ja millist dampingut/ täidist sa oma kahelõualisele panid? Tõmbasin oma kasti seinad vatiiniga üle, proovisin ka mitmekordset vatiini, aga mingit drastilist heli muutust ühele või teisele poole ei suutnud minu kõrv tabada..

                              Comment


                                #60
                                Vs: Projekt Curvy Chang

                                Mina sain parima tulemuse nii,et ca 8mm paksune mahtvatiin katab ruuporilabürindi välimist seina,sisemine külg(valjukapoolsem) on katmata.Alguses oli mõlemad pooled kaetud aga mitme kontrollkuulamise
                                järel sain esmakirjeldatud viisil dampingut kasutades parima tulemuse.Kuna valjuka magnet on kaetud paksu kummikattega jäi ära vajadus summutada toetuspunkti, magneti ja ruupori tugedevahelisel kontaktpinnal.Kõlarijuhtmed on DIY 2x 3,5mm2(hõbetatud vaskkiudkaabel) ja on keeratud kõrvaliste helide vältimiseks vatiinist toru sisse.Terminalid on veel paigaldamata aga see on juba tühiasi võrreldes tehtuga.
                                Kõik meeldiv tuleb lambist...

                                Comment

                                Working...
                                X