Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

    Kui siiani on Dynaudio Audience rahuldavat heli pakkunud, siis võib ju ka selle tootja juurde edasi jääda.
    HIFI-klubis peaks olema võimalust ka erinevaid mudeleid oma kõrvaga kuulata.

    Comment


      #32
      Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

      Hei vanad! Asi kisub mõnusalt emotsionaalseks, mis on tore, sest eks see olegi ju üks põhjuseid, miks me muusikat kuulame
      Niipalju kui ma aru saan siis kuna inimeste kõrvad on erinevad siis peab jah igaüks ise kuulama, mis talle meeldib. Ohh seda lõputut kõlarite kuulamise kadalippu... olen püüdnud seda iga hinna eest vältida, aga tundub, et millalgi pean selle ikka ette võtma. Loogiliselt järeldades ei saagi audiofiilide poolt väga heaks kuulutatud kõlar olla väga hea kõigile, sest me kuuleme erinevalt (samas peaks olema grupp inimesi, kelle kõrvad kuulevad sarnaselt ning kui me nad lahterdame ka muusikamaitsete alusel, peaks kõlari poolt pakutav reaalsuse reprodutseerimine tunduma neile kõigile üheväärselt hea; väärt järeleproovimist?). Sellega seoses tuli mõttesse uus bisnis – kuna meie kõrvad ei saa olla niiiiii erinevad (mingid laiad ja pool-laiad (veerandlaiad kui soovite) kategooriad saab ikka välja tuua, ilma perverssustesse minemata) siis võiks keegi hakata mõõtma meie kõrvade helitajumise võimet. Igale muusikamaitsele ning helitajumise võimele sobitaks ekspert vastavad kõlarid. Ehee. Mis arvate?
      To scanspeak: dynaudio audience 52 krossoverite upgrademisest oli tegelt juttu. Tekst on üsna orgaaniline juba, ei saa aru millest räägime
      Igatahes tänan jällegi kõiki. Pean järjekordselt tunnistama, et olen üsna ignorantne antud teemal, kuid iga kord kui ma seda kõlari valiku teemat kusagil alustan, jõuan ma selleni, et tuleb ringi käia ja kuulata. Kui erinevat sorti ressursid poleks piiratud siis teeks ju seda hea meelega.
      Ja et ma ennast valesti ei väljendaks, mul pole diy tehnika vastu midagi.
      Tänud kõigile!

      Comment


        #33
        Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

        Kõrvad jah ei ole nii väga erinevad aga kuuldava interpreteerimine ajus käib ikka väga erinevalt, sõltuvalt kas kaasa sündinud või omandatud osksustest, praktikast, maitsest, eesmärgist jne.
        Et sulle sarnase kuulmisega inimest leida pead ikka mitmel kümnel lehel oma eluloo, oskused, harjumused, maitse ja ümbruskonna ära kirjeldama ning ka siis on leidmise tõenäosus väga väike.

        Comment


          #34
          Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

          Miks siis nüüd nii pessimistlik tõenäosuse osas, moi. Kui antud algtingimustel tõenäosus väike siis muudame algtingimusi Esmalt jätaks kohe lapsepõlve välja
          Ma tean, et piir normaalse ja ebanormaalse vahel on õhkõrn, eriti kui tegu on sellise kontingendiga, kes ennast normaaljaotuse keskossa ei liigita (nagu teie siin), aga ka siin peaks selge olema, mis siiski on võimalik ja mis mitte. Ehk - kas me saame kõlaritootjatelt eeldada, et ta toodang oleks sarnase kuulmisega inimeste poolt sarnaselt interpreteeritav 1) igas muusikaga seotud aspektis või 2) ainult heli füüsikaliste omaduste taasesitamise aspektis (salvestusel magusas punktis istudes kuuldu oleks sama, mis sa kuuled hiljem kõlaritest). See oleks umbes sama nagu keelemasina loomine: arvuti ütleb sulle suvalise sissetrükitud lause ning sina pead ütlema, kas see kõlab nagu selle oleks lausunud inimene või arvuti (robot). See mis emotsioon sul seda lauset kuuldes tekib on juba iseteema, see oleks juba väga peen psühholoogia kui kõigil tekiks sama emotsioon. Kas mu mõttekäik on loogiline ja vastuvõetav?

          Comment


            #35
            Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

            Mõttekäigust saan aru aga probleem ongi selles, et helist aru saamine liigitub seal High-Endi lähedal rohkem emotsiooniks kui tehniliseks aru saamiseks. Ehk kas erinevaid kõlareid kuulates hakkab teatud emotsioon, kujutlusvõime ja alateadvus õiges/sobivas suunas tööle või ei hakka.
            Kui sa tahad ainult tehnilisest küljest otsuseid teha, otsi netist välja kõige sirgema/õigema amplituudsageduskarakteristikuga kõlarid ja telli ära, kuulata pole nagu mõtet.

            Comment


              #36
              Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

              Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Kui sa tahad ainult tehnilisest küljest otsuseid teha, otsi netist välja kõige sirgema/õigema amplituudsageduskarakteristikuga kõlarid ja telli ära, kuulata pole nagu mõtet.
              Täpselt, boonuseks saab veel olema see et ei pea suuri kulutusi tegema.

              Comment


                #37
                Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                Hei! Kas ma sain sinust nüüd õieti aru – kuna emotsiooni loomise, kujutlusvõime ja alateadvuse sobivas suunas tööle panemisega ei ole enamik kõlaritootjaid hakkama saanud siis ongi teatav osa inimesi otsustanud hakata ise kõlareid ehitama? Huvitav oleks meie eksperdid läbi kümne pimetesti lasta ning siis vaadata kas sarnaseid emotsioone jms esile kutsuvad kõlarid on ka millegi poolest tehnilisel tasandil sarnased.

                Comment


                  #38
                  Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                  Küsimus ei ole kõlarites vaid sinus, milliseid emotsioone nad konkreetselt sinus tekitavad - igal ühel tekitavad ise moodi.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                    ok poisid, ma sain nüüd aru. ülihea digikaameraga võib teha reaalsust 99,99% protsenti jäljendava pildi, kuid kas see vaatajale ka meeldib (emotsiooni või naudingut või mida iganes esile kutsub) on juba iseküsimus. näitena võite tsekata seda linki photo - vaata pilti "fleeing cheetah" ning mõtle, milline peaks olema 21. sajandi fototehnika parim tehniline pala. viimane võiks olla üsna erinev sellest leopardi pildist või mis miks te mulle kohe seda ei öelnud!
                    Selle ül püstituse kohta tahaks ikkagi mõne kommentaari saada:
                    "Huvitav oleks meie eksperdid läbi kümne pimetesti lasta ning siis vaadata kas sarnaseid emotsioone jms esile kutsuvad kõlarid on ka millegi poolest tehnilisel tasandil sarnased."
                    viimati muutis kasutaja demo; 04 m 2011, 14:55. Põhjus: täiendus

                    Comment


                      #40
                      Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                      Lisaks sellele kõigele ka kõlar kui selline üksi ei tee kohe üldsemitte häält, võimendil, signaaliallikal, kaablitel ning ruumil on kah oma- ja mitte sugugiväike osakaal. Fotonäitele tuginedes, olgu see kaamera või Hasselblad ei tee ta emotsiooni tekitatavat pilti ilma valgusetta, suvalise inimese käes või Tiina Pargist (vabandust).
                      Ehk siis et kõlar mis ühes süsteemis või paberil on väga "hea" ei pruugi seda olla sugugi teises süsteemis.

                      Comment


                        #41
                        Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                        vaidlen kategooriliselt vastu! ükskõik millisest kaamerast on juttu, tekib mul Tiina Pargi fotot nähes kohe emotsioon, milline siis just, jätan ma enda teada

                        Comment


                          #42
                          Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                          eeldaks muusikakuulamiselt ikka positiivseid emotsioone

                          Comment


                            #43
                            Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                            OT:
                            Kõlar tehakse ikkagi inimeste poolt - kas tehase või DIY. Seega DIY motivatsiooniks, on vast ikka enda käte ja pea kasutmine, saamaks arvestatavat hinnaalandust.
                            Emotsioonidest ja erinevatest inimestest - väike pakkumine, et instrumendid/vokaalid on erineva täpsusega inimeste ajudesse salvestatud. Samamoodi on kõlarite esitusvõimega ja kuulatava salvestisega.
                            Nii võibki kõlari hinnanguks tulla "OK" kuni "nagu päris".
                            Lisaks ei mataks maha visuaalset poolt - kui ikka Dali Megaline, udupeen vinüül ja 100kg lampvõimendeid silme ees särab siis on raske emotsioonituks jääda.
                            -

                            Comment


                              #44
                              Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                              Nuh ei saa ju ka alahinnata omatehtu emotsiooni, peab ikka suhtkoht paduenesekriitiline olema peale päevade, nädalate, kuude ja isegi aastate pikkust nokitsemist konstateerida et mnjah ... saast, ikka üritad leida et see on ju peris hea ning emotsiooni kuipalju. Teistpidi, nende samade päevade, nädalate jne. joosul tekib kindlasti parem arusaam asjade toimimisest ja arengust ning emotsioon sellega seoses ning uute "mägede" ületamisest kasvab. Poekõlarite puhul seevastu "sai ju niipalju makstud, nu peab hea ja ilus olema"

                              Comment


                                #45
                                Vs: Kõlarid Denon PMA-1500 AE'le

                                Ma tahaks teha väikese paranduse - emotsiooni ei tekita kõlar iseeneses, vaid muusika ja kuidas seda kõlarid suudavad esitada. Vastasel juhul jõuame jälle sinna, et laseme müra ja meeletu emotsioon tuleb. Digifoto näide on loogiliselt võttes õige, aga helitehnikas "reaalsust 99,99%" on väga raske saavutada, kuna mittelineaarsed komponendid (eriti trakti lõpuosas ehk kõlar-õhk-ruum-kõrv-aju) ei anna võimalust sellist täpsust saavutada. See jutt käib ka pimetesti kohta, kus lisandub veel muutujaid nt aeg, kuulamisorganite asukoht, mälu jne.
                                Minu DIY blogi
                                <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

                                Comment

                                Working...
                                X