Teade

Collapse
No announcement yet.

Re: S30 probleem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Re: S30 probleem

Sain raipe ikka mängima (juhtmete kehv vene ühendus nagunii), aga kõrgsagedusega on ikka mingi kamm.

Samuti kannatab asi väga vähe koormust - kukub ragisema ja ülekoormus diood põlema.

Teine korras kõll ei tee teist nägugi sama koormuse juures ja varu on veelgi ja diood ei anna ka märku.

Alustuseks mõõda mõlema valjuka takistused. Kas sul on kõlar 4 või 8oomi? Vastavalt sis on ka bassivaljukate takistused, tweeterite takistused on mõlemal 16oomi. Testeriga mõõtes ta ei anna vahelduvvoolutakistusega neid nimitakistusi(8oomine bassikas ~6oomi jne)

Comment

4 oomised kõllid on, sisendi otstelt mõõtes mõlemid kõllid testriga mõõtes 4,5 oomi.

tweetri takistust pole mõõtnud (raibe on seal kasti sees, peab ta välja kangutama...).

Comment

Mõõda mõlema valjuka takistused üle ja kui need ei ole korralikud,sis valjukad läbi. Kontrolli ka bassika sukad üle(need juhtmed, mis membraanile jooksevad).

Comment

Ok teen ära, aga jah sellest bassika raginast saab lahti mõneti ka siis kui rusikaga lüüa kõllile peale ;D
          Juu ta mingi ühenduse kala ole.

Kas selles kõrgsagedusfiltris ei saa mingi kamm olla?

http://kriku.gameland.ee/s30.jpg

Comment

ok, probleemse kõlli tweetri takistus on ilusti 16 oomi ja bassikas 4,2 vms. Mõõtsin otstelt mis lähevad selle kõrgsagedusfiltri skeemi külge.

Mingi konde õhtal seal skeemis vms ?

Comment

http://kriku.gameland.ee/pictures/k6rgsagedusfilter/

Mõningad kehvad pildid sellest skeemist

Comment

Võibolla on magnet tsentrist väljas. Hakkab mingi,hetkel pooli närima, sellest ka praginad ja madal võimsus..??

Comment

oled kindel et filtris asi? võid proovida muidugi teise kasti filtrit nendele valjukatele mis sul jamavad..siis on teada kust probla otsida.
                  F&F

Comment

Proovisin teise kõlari filtriga, oli korras.

Ehket siis ühel kõllil miski kamm bassikaga ja filtriga korraga. Panin vigase filtri teisele (tervele) kõllile järgi - bassikas mängib, kõrgsagedus mitte.

Comment

Vaata konded üle=vaheta ära!

Comment

äkki annaksite natuke abi kuidas teha bassifiltrit ma tean seda ,et keeratakse mingi mähise taoline asi ja rohkem ma ei tea palun aidake

Comment

Ma ei saa hästi sellest vene keelsest tähistusest aru, kondel on peal vene keeles 2,2mkf et mis asi see siis on? Mikrofarad või?
                          Need rohelised junnid on siis 2,2mkf-ised ja vist on unipolaarsed? Peal on veel +-10% 250V. Mudel on K73-11.

Ja mis asi see hall junn seal skeemil on? Ka näib konde - aint jube suur ja 10mkf-ine.  ;D Unipolaarne ja suure mahtuvusega ilmselt sellepärast nii suur...

Aga nüüd küsimus kas testriga DVM890L annab neid testida? Mingi konde testimis võimalus on aga ma ei tea kuda lüütkondesi testida kuna neil on ju veel polaarsus ja värgid... Tavalistega pole probleemi. Juba sai neid rohelisi junne testitud, tunduvad korras olema kuna mahtuvus vastab tõesti 2,2 mikrofaradi kanti.

PS: Kui keegi veel aru ei saa siis ma olen praktikas algaja kuid teooriast mõningaid asju tean. TPT 3-nda kursuse õpilane siis. Ja kolbe sain ka nüüd kätte.

Comment

Kuidas sa muidu kondet testisid? Hirmsasti tahaks teada!!!

Comment

Working...
                            X