Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitage 15" kesksageduselementi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soovitage 15" kesksageduselementi

Tere,

plaan siis selline, et

bassi hakkab mängima 15" Eminence Legend CA154 -3dB 45Hz ja -6dB 35Hz
    kõrgsagedust veel ei tea aga 2kHZ lõikesageduse pealt midagi ikka juba leiab.
    küsimus siis selles, et, mis kesksageduseks? äkki 300Hz-2Khz 0dB siis
    ideaalis peaks olema 15", MIKS?, sest ilusam ja tundlikus kõrge, mingeid kummipumpasid ei soovi. hind võiks samuti 100€ juurde jääda?

palun ideid. samuti kriitikat, kui mõttekäik jama.

Riho

Vs: soovitage kesksagedus 15" elementi

15" ja 2kHz kipub kahtalaseks, pigem 15" maksimum seal 1kHz kandis.

Comment

tõsi, leidsin minagi Eminenc-i valikust selllise, kus saab kuni 1500 -3dB kuid mis kõrgsagedus mängiks mõistlikult alates sealt edasi?

Comment

põhimõtteliselt ainult neid kompresioon kõrgsagedusi saad vast kasutada. Eriti pole ka aru saanud kuhu rakendustesse need tulevased kõlarid peaks minema.
        Ise olen huvitatud 12"-15" koksiaalidest ja nende proovimisest aga mitte hetkel pole võimalust nendega tegeleda.

Comment

Unusta 15" kesksagedus, vahemikus 300...2000 Hz TÄIESTI möttetu. Üle 1 kHz löikesagedust 15" ajada on jama (suunakara muutub "laseriks" ja koonuse läbipaindumine tekitab röveda kriiskamise, eriti 100€ "säästukal") ja kompressioonvaljuka-ruupori kombinatsioon, mis sinnamaani mängib, on mitusada eurot. Tahad head kesksagedust, vöta kaks 8", d´Appolito asetuses ja löige 2,5...3 kHz. Heliröhus ei jää 15"-le alla, aga helikvaliteedis on kordi parem. Mujal maailmas on sellest juba ammu aru saadud ja 15" kesksagedust leiab peaasjalikult vaid algajatele suunatud toodetes (mida suurem, seda uhkem ju!) - vöi siis sigakallites aparaatides, kus körgem kesksagedus alates 800...1000 Hz jääb eraldi 6,5" ruuporlaetud koonuse vöi 2" kompressioonvaljuka kanda.

Muuseas, Eminence Legend on kidravaljukas

Minu soovitus 100€ eest - kaks Eminence Beta 8 vöi Fane Sovereign 8-225. Tundlikkus tuleb kesksageduses sinna 98 dB kanti (nagu enamusel 15" valjukatel) ja maks. heliröhk 124 dB kanti.
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

kidra valjukas või mitte, peaasi, et madalale mängib väikese Xmax juures, ja ega ma suurem asi tümpsu mees polegi rohkem selline klassika poiss. 15" kesk tundus ilus mõte, suur element ju kena. Mis puutub eminenci tootesse, siis seal meeldivalt arvutused koos vatavate graafikutega kõrvalt kohe võtta, Fane seda ei paku. ning arvutamisega olen tupikus, Bassbox arvutab üht moodi, Raadiolülitused teist ja kolmas speaker Handbook kolmandat viisi. Tahaks ühe kastiga etteaimatavat tulemust. Filtrid ei ole probleem, kuna plaanis aktiivid. Ja, et kuhu, ikka tuppa. ja see, et mängib potensiaalselt võimsalt ei tähenda et peab põhjas olema kogu aeg, "headroom" on vajalik.

Comment

Kardan, et kidravaljukal on moonutused liiga suured (eriti alla 100 Hz sagedustel) - on ta ju möeldud muusikat TEKITAMA, mitte taasesitama. Kappalite 3015LF oleks minu valik bassi otsa. Vöi siis isegi Thomanni enda 15" valatud korviga 15-300/8-A - olen seda OB peal päris pöhjalikult kuulanud ja meeldib, kinnises kastis peaks ka hästi töötama. Maksab sandikopikaid - 57€.

Kodusesse kasutusse soovitaks hoopis ühte 6" pro kesksagedust - ~95 tundlikkust, ~100 W ja üle 110 dB maks. heliröhku on enam kui piisav, 300 Hz saab mängeldes hakkama - isegi 100...150 on täiesti söödav. Lisaks mängib piisavalt körgele, et filtripunkt kriitilisest kesksagedusest "ära koristada" 4...5 kHz peale - sealt edasi siis väikeseformaadiline ruupor (Eminence APT80 pidavat hea tükk olema) vöi isegi lintkörged. Inspiratsiooniks http://www.jumpingcactusloudspeakers.com/. Siin kasutusel Eminence Alpha 6 (mida isegi kasutan), APT 80 ja Beta 10 valjukad.
              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Working...
              X