Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes teeb Eestis kõlareid tellimusena?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kes teeb Eestis kõlareid tellimusena?

Esmalt postitatud aleksander peterson poolt Vaata postitust
    [ATTACH=CONFIG]4253[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4252[/ATTACH] Lisan kaks pilti. Nüüd on võimalus pildi jargi otsustada, kas bassi on vähe, kas võim on korralik ja nii edasi. Foorumlastest aasta tagasi külastas mind ainult üks Tafka. Viimasele postitatajale sooviksin enne asja uurida, ja siis kirjutada, ja ka viisakam võiks olla teiste suhtes.
    NB! Ma arvan, et minu sugusele lollile siin foorumis pole kohta- see peaks olema minu viimane postitus.
    Oot oot ja pea hoogu, võimendid tunudvad ehk isegi huvitavad ja võiks ehk ka nendest aimu anda.
    Olgu kuidas on, aga uued eksemplarid näevad välimuselt suht ok välja küll.

Comment

Minu jaoks on arusaamatu see AP tümitamine. Mõned aastad tagasi olid paljud siin foormis käppade peal. Kiitvad (tõsi, mitte ülevoolavad) hinnangud tulid läbi mõne ajalehe/ajakirja ka proffidelt. Äkki läks põrand alt... TÄPSELT NEIDSAMU EKSEMPLARE võrreldi järsku "vanaema krapiga". Ja nagu karta võis, tuli foorum määgides kaasa. Nagu ka siin teemas. "Kõlbavad taustamuusikaks" jne. WTF ? Veel enam, inimest, kes vaevu sõna suust saab ja harva postitab, süüdistatakse liigses müügitöös... Kas sellepärast, et ta suudab põhjendada miks ta mida teeb (kuigi alati ei pruugi see olla kattuv teiste kogemusega) ja näitab üles natuke ebaeestlaslikku enesekindlust ?

PS. Minu kogemus tema kõlaritega on napp. Liiga vähe et positiivset või negatiivset hinnangut kujundada. Pigem tekitab hämmeldust siinse foorumi "sotsiaalne eksperiment". Kuidas inimeste, kes "teavad, mida kuulevad" hinnagud visklevad seinast seina.

Comment

Viha läks üle (ma lausa plahvatan, kui keegi hakkab midagi kirjutama ja orienteerub mingi hästi vana infole, või koguni on ise täitsa võhik teatud küsimuses). Kirjutan veidi oma võimust- üle kolme aasta läks aega proekteerimisest, kuni lõpuks sain tööle ta oma tahtmise jargi. Oma tehtud asjades pean põhimõttest kinni- ei midagi liigset. Võimendi ühetaktiline, SE, koosneb kahest monoblokist ja varustatud vägä väga energiamahuka toitega. Seletan miks on see vajalik- kui üheaegselt helis on väga võimas bass ja väga nõrgad üksikud helid, siis võimendi peab üheagseks mahamängimiseks saama selle energia kätte. Kui energiat ei jatku, tugev heli varjab nõrga heli ära,ja vaikselt kuulates heli pilt tõmbub kokku ja kaob sügavus,avarus- helipilt on nagu sein. Ja bassi jaab väheks. Sellepärast ma kirjutasin nii post.20. Toide on lisaks stabiliseeritud ja väga väikse pulseerimisega. Võimsus on 2x30 vatti. Veel üks omapära- heli võimendab ainult kaks transi mosfeti ja võim ei sisalda migid tagasisidet. Lühemat võimendusteega võimendeid ma pole näinud. Heli on väga selge, detailne, puhas, pehme soudiga, kiire. Super!! Sain kõrvutada McTosh võimendiga, mingi kallima Jamahaga, hübriidiga, ja tulemus......Eestis müügis on ainult PP ehk kahetaktilised võimendid. Mis vahe SE jaPP võimudel. SE võimendab heli kervikuna( vaatame signaali kuju ).PP sisaldab faasipöörajat ja signaal jagatakse pooleks (negatiivne ja positiivne pooled) . Pärast võimendust nad saavad kokku. Ja see ongi üks nõrk koht. Kokkujööks erinevate sagedusel ( see on reaalne helisignaal) tillerdab nulli lähedal, tekkivad faasi moonutused.Ja sellepärast odavamad ja isegi kallid PP võimendid kõlavad väga sarnaselt, plus kokkusobitus kõlaritega( mitmeribaliste kõllides sama jama- mida kõrgema jarguga filtrid,seda suuremad faasi moonutused). Ja veel tehtud SE võimendi sisaldab ainult neli harmoonilist ja heli meenutab lamvõimendi soundi- pehme, soe.

Comment

Neid kellel käed otsas ja nendega midagi teha suudavad, tuleb ainult kiita!
          Vaatan Aleksandri toa pilte, mis on kipskatte saanud, ennem olid seal mustad palgid.
          Kõlaritele on ka akustilised katted ülaserva ilmunud. Võimendi on uue korpuse vs kattepaneeli saanud, näha on et asi on valmis saanud. Tookord kui kuulamas sai käidud olid toitesse värskelt hunnik ülisuure gabariidiga kondekaid pandud ja ilmselt nende värske installi nahka läks see saund mida kuulatud sai.
          Eks tuleb tegijale jõudu soovida ja ehk Aleksander avalikustab oma võimu skeemilahendust ka avalikkusele.
          Võimendi ehitusele kulunud rahahulk võtab ilmselt jalust nõrgaks, arvestades toitesse lülitatud kondekate hulka ja nende maksumust.
          Kindlasti oleks mul soov nüüd sissemängitud komplekti uuesti kuulata!

Comment

ilma naljata,ausõna
            Hea meel,et mu tagasihoidlikust soovist arenes nii huvitav ja emotsioonirikas arutelu
            (kes ütles,et eestlane tuim rahvas)
            viskan sõbralikult kõlariehitajatele kondi närimiseks:
            olen uurinud lääne foorumeid ja "värvilisi" ajakirju ja pilk jäänud peatuma valmistoodangul:
            tümitage nüüd

rõhutan,pilk jäänud peatuma,mitte otsus tehtud

Comment

Olen ise neid kuulanud, ja ka möned tuttavad on neid kuulanud. Maitse asi, nagu öeldakse, mulle isiklikult nad täitsa meeldivad, kuigi körgete otsas jääb pisut seda va särtsu puudu - osa inimesi peab neid suisa tuhmideks. Head igapäevase kuulamise kölarid, ei ole midagi, mis häirima vöi väsitama hakkaks. Samuti annab koaksiaalne valjukas väga ühtlase heli kogu ruumis, pole faasiprobleeme nagu tavalisel kahe valjukaga kölaril. IMO keskosas paremad kui B&W 685. Soovitan igal juhul oma körvaga üle kuulata.
              Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

ajakiri What Hi-Fi sobitab just eelmainitud võmuga kokku
                mõlemal 5 tärni
                või usun ma liiga "värvilisi ajakirju"
                What Hi-Fi väga karm testija,iga pisiasi tärn maha

Comment

Kes aitab alustada uut teemat, mina ei oska. Teema pealkiri võiks olla selline: Kes ja kuidas kuulab muusikat ja selleks olemasolev varustus. Või kuidagi sinna kanti. See mõte tekkis täna nähes sellist pilti- parklas kõrvuti seisid kaks BMW, mõlemas autost kostis-vale- möörgs tohutu tümsuga kaks erinevad lugu.Noormehed üritasid vestelda teine teisega, ja suutsid teha seda ainult röökides. Selle peale mull tekkis mõte- aga võibolla ei pea meie arutama missugune peaks olema see võimendi või need kõlarid? Rahvas üritab lihtsalt ajada mingi komplekti kokku? Ja veel- tihti juttu on jarjekordselt bassi hulgast, ja kordagi sellest, kas kõikide pillide helid on kuuldavad üheaegselt, kas vokaal on arusaadav Ramsteini puhul, kas kuulates tekkib lava tunne: üks pillimees on vasakul 5 meetri kaugusel, teised pillid on näiteks paremal, kas laulavad 2, 3, või 4 inimest, kas bassi registris mängivad üheaegselt 2 või 3 bassipilli?
                  Organiseeriti mulle kokkusaamine Helsingis kuulamisstuudios kokkusaamise. Paigutatud komplekt koosnes kõlaritest Tannoy Glenair 15, võimendiks oli lamp Nagra + Nagra eelvõimendi + kallis CD plaier. Sain kuulata süsteemi- sound hea, tasakaalus. Ühendatud minu kõlaritega sama komplekt mängis hoppis paremini- heli puhtam, tekkis lava, ja bassi kohta see Marti ütles, et minu kõllidesse on sisse monteeritudveel üks bassivaljukas- sest bassi hulk oli sama kui 15 tollisel Tannoil.Ja bass oli kiirem ja tihedam,kui Tannoil. Martis tekkis segadus. Aga minul oli väga hea tunne. Lisan paar pilti sellest käimisest. Vot selline peab olema lõppheli.

Comment

Click image for larger version

Name:	P9210034.jpg
Views:	1
Size:	33,6 KB
ID:	865797Click image for larger version

Name:	P9210032.jpg
Size:	34,1 KB
ID:	865796Click image for larger version

Name:	P9210016.jpg
Size:	37,2 KB
ID:	865795

Comment

tihti seab piiri hind
                      ei oma bemmi ja ka olemasolevates autodes pole "tümakaid" auto on liikumiseks punktist punkti
                      autos matsukuulajatel juba on omad teemad
                      mina üritan Stanley Clarke virtuoosset bassi kuulata ja just mitte tüminaga.
                      mis on paha selles,et üritan seada KOMPLEKTI kokku vinüülide kuulamiseks?
                      Blu-ray jaoks on olemas komplekt

Comment

Mina hindan rohkem varem tehtuid audioseadmeid.Vaata Paldiski mnt 24. Kui ei meeldi, Rein pakub asemele midagi muud.

Comment

hificlassic'uga sama teema nagu teiste kasutatud kaupadega ikka, suht loto, kas saad korras aparaadi või on seal mingi rike.
                          Aleksandri võimudega jah, ehk skeem oleks huvitav uurida, ise natukene aega siin Nelson Passi võime kiibtsenud ja paar skeemi silmaga üle vaadanud.Aga njah on veel endal ka poolikuid asju küllaga.

aleksander kas omni kõlarid on ikka selle bg20 baasil ja Spiral hornid.

Comment

Mina hindan rohkem varem tehtuid audioseadmeid.Vaata Paldiski mnt 24. Kui ei meeldi, Rein pakub asemele midagi muud.
                            Kui küsida tohib, mis see põhjus võiks olla? Kas lihtsalt secondhand hinnamuutus või veel midagi?

Edit (allpool oleva postituse kohta) : "ottok" - klassikute hulka liigitaks vast pigem ikka Pioneer SA9800 taolisi loomi
                            viimati muutis kasutaja marcor1; 29 m 2011, 23:44.
                            -

Comment

varem tehtutest on ka Pioneer SA 940
                              klassika,tänu Jyrka kuldsetele kätele moditud natu
                              grammeri eelvõim hea,kasutan seda klappidega kuulamiseks

Comment

... Organiseeriti mulle kokkusaamine Helsingis kuulamisstuudios kokkusaamise. Paigutatud komplekt koosnes kõlaritest Tannoy Glenair 15, võimendiks oli lamp Nagra + Nagra eelvõimendi + kallis CD plaier. Sain kuulata süsteemi- sound hea, tasakaalus. Ühendatud minu kõlaritega sama komplekt mängis hoppis paremini- heli puhtam, tekkis lava, ja bassi kohta see Marti ütles, et minu kõllidesse on sisse monteeritudveel üks bassivaljukas- sest bassi hulk oli sama kui 15 tollisel Tannoil.Ja bass oli kiirem ja tihedam,kui Tannoil. Martis tekkis segadus. Aga minul oli väga hea tunne. Lisan paar pilti sellest käimisest. Vot selline peab olema lõppheli.
                                Aleksander, kas oled kusagil ka paremat soundi kuulnud, kui su enda süsteemil?
                                viimati muutis kasutaja Scott; 30 m 2011, 04:28. Põhjus: tsitaadi lühendus
                                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Working...
                                X