Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes teeb Eestis kõlareid tellimusena?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kes teeb Eestis kõlareid tellimusena?

Esmalt postitatud aleksander peterson poolt Vaata postitust
    Tegutsen edasi. Ehitan omnipolaarseid kõlareid ja SE võimendeid.
    Sai ka neid Aleksandri kiidetud "OP" kõlareid ükskord kuulamas käidud, siis oli see ilmselt tema esimesi versioone ja uued on juba täiustatud ning paremad. Muljed sellest korrast on vastakad, sest olles harjunud lairiba traditsionaalse soundiga on see OP versioonis pisut "hägune". Ma ei kritiseeri siin midagi vaid annan edasi inffi, mis mul paari aasta tagusest visiidist meelde on jäänud.
    Ühe versiooni kohta on ka kohalik kobruleht pikema artikli kirjutanud.

Comment

lugesin läbi kogu teema kus AP kõige rohkem sõna võtnud

hoian oma arvamuse endale
      aga arvamus lairibades üldiselt mul hea,õiges ruumis,õige võimuga,õige heliallikaga.
      olen kahte varianti kuulanud
      kahjuks minule lairibad ei sobi

Comment

Aleksander Petersoni kolarid sobivad ehk tausta muusika kuulamiseks, mitte enamaks.
        "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Tausta paremini mängivad just lairibad.

Comment

just just

panen Yamaha müüki ja ostan selle komplekti
            Terve suvi nauding õues
            viimati muutis kasutaja ottok; 27 m 2011, 21:30. Põhjus: naerunägu,et keegi ei pahandaks jälle

Comment

Aleksander, kas oled valja uurinud, miks su kolarid bassi ei mangi?
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ma päris hästi ei mõista potentsiaalsete kõlariehitajate kergendusohet - see (misiganes) võim on nii vilets, et kõlaritega vaeva üldse ei pea nägema.
                Alati võiks ju olemasolevate võimaluste raames püüda saavutada maksimaalselt parimat tulemust?
                Veidi liialdades - kui ma tellin kõlarid võimu omamata, kas siis tellitu ei pea üldse häält tegema?
                Vastupidi ka

Comment

kahju,et siin foorumis konkreetset postitust kiita ei saa nagu mõnes.
                  aga KIITUS Sulle @ndres viimase postituse eest!
                  püstise pöidla leidsin
                  viimati muutis kasutaja ottok; 27 m 2011, 22:00. Põhjus: täiendus

Comment

Click image for larger version

Name:	P6280004.jpg
Views:	1
Size:	31,9 KB
ID:	865792Click image for larger version

Name:	P6280002.jpg
Views:	1
Size:	32,3 KB
ID:	865791 Lisan kaks pilti. Nüüd on võimalus pildi jargi otsustada, kas bassi on vähe, kas võim on korralik ja nii edasi. Foorumlastest aasta tagasi külastas mind ainult üks Tafka. Viimasele postitatajale sooviksin enne asja uurida, ja siis kirjutada, ja ka viisakam võiks olla teiste suhtes.
                    NB! Ma arvan, et minu sugusele lollile siin foorumis pole kohta- see peaks olema minu viimane postitus.

Comment

Kui saladus pole, kes see teemaalgataja meister siis on, kellega läbirääkimised käivad?
                      (vaieldud võim, paistab ülevaadete põhjal iseenesest OK olevat - kõlbab paaritada ka 1k€ tavakõlaritega. )

OT. AP esimesi produkte kuulanud - kõrva ja silma järgi tundus müügitöö 2-3x parem olevat kui kõlariehitus.
                      -

Comment

Usun, et teemaalgataja pidas enda meistrimeheks mind.

Julgesin ennast välja pakkuda, kuna hetkel endal vabat aega üsna laialt ning puutööga olen sina peal, samuti pole jootekolbi raske käes hoida ning ka viimistluselt pole senised kastid aiataha läinud. Olen viimasel ajal koduaudiot rohkem uurinud ning saan ka filtrite tegemisega arvuti tasandil hakkama. Üle kuulan kõrvaga - üldiselt hilisemaid muudatusi siiski ei tee, kalleid seadmeid ma kahjuks veel ei oma. Kuna üheks suureks tuluks on minule kui ehitajale kogemus ning uued teadmised, siis ei küsi ka tööraha ülearu palju, mida tuntumad ehitajad ilmselt endale vahest lubavad.

Kuna teemaalgataja eelarve on võrdlemisi kesine - 500€, siis ise talle eriti variante välja pakkuda ei jõudnud. Hetkel peab ta aga mõttepausi - ilmselt vaatab/uurib internetist ülevaateid. Mõneti olen olnud koormatud ka teiste projektidega, seega pole veel talle oma mõtetest rääkida jõudnud. Soov oli tal saada kõlarid, mis näeksid välja nagu Audes Exellence seerial. Ehk vist siis bassikas küljel ning kesk- ja kõrgsageduselemendid esipaneelil. Kuna tema eesmärk on saada 40Hz-20kHz sagedusala mängivad kõlarid ja seda võimalikult kvaliteetselt, siis ise hetkel mõtlesin, et ehk saaks sellise sagedusalaga hakkama ka mõned kaheribalised kõlarid. Kahjuks tuleb välimus sedasi veidi teine ning seda peaks veel teemaalgatajaga arutama.

Comment

Võhikuna soovitaks ka kaheribalisi
                          kui pole plaanis aegajalt valjemalt rokkmuusikat kuulata - võidab kvaliteedis (sama eelarve juures).
                          Antud visuaalse nägemuse juures, erilist tundlikust vist ei saavutata... seega võiks kõrgeteks võtta paljukasutatud Vifa XT25 ja keskribasse ~6.5" keskriba, mis eelarvesse mahub.
                          Samas - vinüül, eeldaks traditsiooniliselt lampi ja lairiba ning foorumis on paar põnevat Fostexi projekti ... Ehk vb. jätta üks etapp vahele ja minna kohe suure tundlikusega hornide peale?
                          -

Comment

Esmalt postitatud aleksander peterson poolt Vaata postitust
                            Viimasele postitatajale sooviksin enne asja uurida, ja siis kirjutada, ja ka viisakam võiks olla teiste suhtes.
                            NB! Ma arvan, et minu sugusele lollile siin foorumis pole kohta- see peaks olema minu viimane postitus.
                            Vahel ikka keegi võib haiget saada, aga selle pisiasja pärast ei maksa nüüd hinge põhjani solvuda, kindlasti on foorumis Sinu jaoks kohta.

Comment

Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                              Ehk vb. jätta üks etapp vahele ja minna kohe suure tundlikusega hornide peale?
                              Ottok käis minu Fostexi FE207 Curvy Change lambi taga laulmas kuulamas, aga teades tema muusikalist maitset (just sinna karmima vanema rocki suunas), siis mitmeribalised sobivad talle vast paremini- mees teab mida tahab.

Comment

No sel juhul ... odavamad ja väiksema bassielemendiga kolmeribalised, kipuvad kumisema, mis pole üldse meeldiv.
                                MK müügis olevate OB kõlarite täpset soundi ei mäleta kuid ideeliselt, peaks need roki jaoks väga head olema.
                                (Vana Marantz 2270 taga, tundusid bassid isegi vb. natuke ülevõimendatud. Hind on samuti väga hea. Piltidelt ei saa väga aru kuid ka viimistlus, on neil 5+.)

Edit. muidugi on võimalus, et kõike piirab oluliselt WAF tegur - mulle öeldi näiteks, Visatoni NoBoxi maketi puhul, resoluutselt "EI".
                                -

Comment

Working...
                                X